Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő építése elejétől a végéig
Lapozás: OK   82 / 93
(#) Ódenka válasza teddysnow hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Azért építhetek mindenféle erősítőt? Szabad? Közöd hozzá...?
Erről jut eszembe - 50 év hifi hobbizásommal együtt - hogy volt valami kevéssé ismert zeneszerző, aki a végén teljesen süket volt és mégis maradandó zenéket farigcsált...Valami Beethoven...?
"Ne ítélj, hogy ne ítéltess."
(#) deebo válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 1
 
Az itteni mágus klikket lehet hergelni, ha magad szórakoztatása a cél, de értelmes diskurzusra ne számíts, ha nem az ezotériát fújod.
(#) Ódenka válasza deebo hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Messzemenően senkit se hergelni, se megbántani nincs szándékom. Az ars poeticám : - Szerintem.
(Ha véletlenül találok a "tudástáromban", amit érdemesnek gondolok leírni.)
(#) compozit válasza Ódenka hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 3
 
Ugyanígy vagyok. Ha a zene tetszik, akkor felébreszt bennem olyan érzéseket, ami zene nélkül nem megy. A film ugyanilyen. Nem kell szuper felbontásnak lennie, ha a tartalom jó.
Csak sajnálni tudom azokat, akik állandóan azt figyelik, hogy mit nem hallanak...
Küldök neked egy gyöngyszemet privátban.
(#) Karesz 50 válasza compozit hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 1
 
Hallottad nálam szólni a FOX együttest. Azt mondtad nagyon szép zene, írjam ki neked CD-re.
Aztán később írtad, hogy nálad sziszeg, torzít, hallgathatatlan. Ennyit az érzésekről... ami szerintem minőség nélkül nem megy. A kettő egy. Én is a zenét hallgatom, csak én a zene hangjait is élvezem, mert már megtehetem.
(#) Karesz 50 válasza compozit hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
És még egy dolog eszembe jutott. A skót dudát pl. minden filmben úgy mutatják be, hogy azzal embereket szoktak riogatni. Aki meghallgat egy jó minőségű láncon skót dudát nagyon meglepődik, hogy az az egyik legkellemesebb hangú fúvós hangszer, rengeteg lágy és dús felhamonikussal és egyáltalán nem rikoltozik. Van tizenvalahány skót és ír népzenei lemezem és imádom őket, mióta jól szól nálam minden.
De ilyen az Amadinda is. Van benne 20-30 ütős százféle hangszínben. Zenélni is lehet dobokkal... de ezt is kevesen tudják azok közül akik itt osztják az észt arról, hogy mi is az a zene.
(#) compozit válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Érdekes, hogy én egész máshogy emlékszem. Nem kértem, hogy írd ki nekem cd-re, a cd-t egyszerűen nekem adtad, még a tanyádon. Nekem nagyon tetszett a zene, még mondtam is, hogy Fox kisasszony szinte áldóan kiterjeszti a kezeit a hallgatóság felé. Az a PWM erősítőd volt, kár, hogy a fejlesztését abbahagytad. Egyébként, elcsodálkoztál azon, hogy : te ismered a Fox-ot? Igen, középiskolás korom óta.
Sosem mondtam, hogy sziszeg, legfeljebb annyit, hogy az autóban hallgatva túl sok a magas hang. A torzításokról meg csak annyit, hogy te magad mondtad, hogy a lemez vége felé már torzít, nem sikerült jól a konverzió. Nem nagyon vettem észre, a dalok sokkal jobban érdekeltek. Azt sosem mondtam/írtam, hogy hallgathatatlan.
Egyébként, élvezd tovább!

Neked valóban ennyire rossz a memóriád, vagy csak engem akarsz kellemetlen helyzetbe hozni?
(#) Karesz 50 válasza compozit hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Már a vége felé sem torzít és rossz a memóriám is.... itt a tanyámon. És nem kell nekem téged kellemetlen helyzetbe hozni, megoldod te ezt egyedül is.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2023
(#) compozit válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Áruld már el, kik osztják itt az észt arról, hogy mi a zene? Én csak azt látom, hogy vannak akik élvezik. Ez megint az a dolog, amit tovább gondolsz és kitalálsz a magad igazolására ostobaságokat.

Véleményem szerint, értő kezekben minden hangszer tud gyönyörűen szólni. Legfeljebb neked nem tetszik.
(#) compozit válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Hát, ahol kihagy a memóriád, ott kipótolod a kitalálmányaiddal. Majd hozzászokok.
(#) Karesz 50 válasza compozit hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Hát... ilyen compozitok, deebok, meg ódenkák osztják az észt arról, hogy mi a zene. Én meg jól elvagyok az ostobaságaimmal, mert nem értek semmihez.
(#) Karesz 50 válasza compozit hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Nem kell hozzászoknod a "kitalálmányaimhoz". Egyszerű a megoldás: ne olvasd el amit írok.
Befejeztem. Csak a moderátornak adunk ismét felesleges munkát. Úgy is törölve lesz minden.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2023
(#) compozit válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
" mert nem értek semmihez."

Efelől semmi kétségem nincs.
Csak kergesd tovább a fekete macskát a tök sötét szobában, szerintem jól el vagy vele...
(#) compozit válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2023 / 1
 
Nem baj, törölje. Bár kicsit furcsállottam, hogy valakit gonosznak és butának neveztél és a moderátor nem törölte... Szerintem, a te hamis állításaid nem kerülnek törlésre, bizakodj!
(#) deebo válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 17, 2023 /
 
Idézet:
„Hát... ilyen compozitok, deebok, meg ódenkák osztják az észt arról, hogy mi a zene”

Ez már kezd értelmetlen téboly lenni.

Adnék egy tanácsot. Ha nem tudod alátámasztani semmivel az értelmetlen, megmagyarázhatatlan csodákat, amiket te állításod szerint meghallasz a korodból eredő halláskárosodásod mellett, akkor tartsd meg magadnak.

De a fent idézett szöveg alapján tényleg olyan dolgokat találsz ki, ami nem létezik, szóval nézd el, hogy nem fogadom el az ítélőképességedet referenciának. Aki pedig a vaktesztet kétségbe vonja, az tényleg ne várjon semmiféle szakmai tiszteletet.
(#) Karesz 50 hozzászólása Aug 18, 2023 / 5
 
Tisztázzunk valamit. Én a saját utamat járom. A saját műhelyemben, a saját alkatrészeimből, a saját szabadidőmben erősítőket tervezek és építek. Azt keresem melyik kapcsolás milyen irányba viszi el a hangzást. Annyi időt és energiát ölök ebbe a "keresgélésbe" amennyit ezen a fórumon csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak... különböző okok miatt. Nem én vagyok a világon az egyetlen ilyen megszállott; külföldi fórumokon még rengeteg hozzám hasonlóval találkoztam akik nálam sokkal képzettebbek és ráadásul nagyon komoly műszaki háttérrel (is) rendelkeznek. De akik itt vitatkoznak velem különböző dolgokról, nem tartoznak ezen megszállottak körébe és nem is értem miről beszélnek, mint ahogy ők sem értik, hogy én miről beszélek.
Ennek a viszonylag szűk réteget érintő hobbi megszállottjainak - akik erősítő tervezéssel foglalkoznak - egyetlen közös tulajdonsága van: egyikünk sem tudja mik a pontos összefüggések a mérések és a hangzás között. Mindenki próbálkozik valamivel és azzal elér valamilyen eredményt. Ha látnék valahol egy olyan kapcsolást ami "bombabiztos", aminél nincs jobb, vagy lekoppintanám, vagy megpróbálnék hasonlót építeni. Az első eset nem lehetséges. Koppintani a legnehezebb, mondhatni lehetetlen. Ugyanaz a kapcsolás ezerféle képpen tud szólni. Hasonlót lehet csinálni, de ehhez is rengeteg tapasztalatra van szükség.
Ha hosszú idő alatt bejár az ember egy bizonyos utat és előbb-utóbb csak eljut valahová, ha nem is célba, de valahol a cél közelébe. Vannak közben bolyongások, eltévedések, sáros és aszfaltozott utak. A célban engem a kaszáson kívül nem vár senki, de ez egyáltalán nem izgat és semmiben nem gátol. Bolyongásaimról írok ebben a topic-ban. Sokan olvassák, mert sokakat érdekel. Szereztem magamnak barátokat és ellenségeket. Ez ezzel jár. Hogy miért írogatok ide? Ez jó kérdés. Talán, mert néha vannak különböző "ötleteim" amik közt ha nem is szép számmal, de azért akad egy-két jó is amit közzéteszek, hátha más is tudja használni valamire. Ki kell szemezgetni a sok ocsúból, hogy mik ezek... mindenkinek saját ízlése szerint.
A stílusom olyan, amilyen... nem tudom átlépni saját árnyékomat én sem. Akik ellenszenvvel olvassák azt amit írok, azoknak továbbra sem tudok annál jobbat kitalálni, minthogy: ha meglátják a "Karesz 50" nick nevet, egyszerűen ne olvassák el azokat a sorokat amik alatta vannak. Nem fog egy-két szűklátókörű ember megakadályozni abban, hogy folytassam amit elkezdtem. Ha a moderátornak (akinek a munkáját és az ezzel járó felelősségét egyáltalán nem irigylem és emiatt mélyen tisztelem) is terhére vagyok, egyszerűen tiltson ki a fórumról, oszt kész.
(#) Karesz 50 válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Már tegnap akartam erre a hozzászólásodra reagálni, csak közben "kivertek az észből".
Ha "összeraksz egy egyszerű kört" és azzal próbálod meg felfedni az alkatrészek hangja közötti különbséget, ez nem fog menni. Ez olyan mintha a fehérzajban próbálnád meg nyakon csípni azokat az elektronokat amelyek a zajt okozzák. Előbb a zajt kell eltüntetni és azután keresgélni azt, ami a maradék keveset okozza. Azt akarom ebből kihozni, ha nincs egy akkora felbontású rendszered amivel kis különbségeket is ki lehet mutatni, nem fogsz semmilyen eredményre jutni. Ez sajnos ilyen.
(#) deebo válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 18, 2023 / 3
 
Az a legdurvább, hogy másokat bélyegzel szűk látókörűséggel, miközben minden kritikát sértőtéssel fogadsz és mára annyira arrogáns lettél, hogy tulajdonképpen mindenki fölé képzeled magad a mindent meghalló képességeddel, ami éppen a te szüklátókörűséged miatt téveszt meg és közben még véletlenül sem hagyod, hogy az objektív tények kizökkentsenek a képzelt világodból. Nevetséges!

Ne az árnyékodat lépd át, hanem próbáld elfogadni, hogy esetleg talán tévedhetsz te is, hogy nem vagy te olyan nagy orákulum, aki a képtelenséget is meghallja, csak egy ember korlátokkal. Alapvető tényeket vonsz kétségbe, tudományosan elfogadott metódusokat nevezel süketek és dillettánsok szokásának. Már elnézést, de ki a franc vagy te, hogy ezt megengedd magadnak?
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Ne kezd el a misztifikálást!
Az egyszerűség alatt nem azt kell érteni, hogy egy Sokol rádió hangszóró kimenetét használjuk.
A zaj, az zaj. Ha jelen van, akkor egyértelműen hallható, és nem kell az elektronokat hajkurászni.
De mondjuk, ha van egy hangforrásod, legyen egy 32bit/384kHz DAC kimeneteként, és ha kigúvadnak a szemeid, akkor sem hallasz benne zajt. Hozzá egy Hi-Res zenei állomány.
Majd ennek a kimenetére egy osztó, mondjuk egy 5/1 arányban, ahol a soros elem a vizsgált ellenállás. Majd egy kis zajú fejhallgató erősítő úgy 5-10 szeres erősítéssel, akkumulátorról táplálva, aminek a kimenetén szintén nincs hallható zaj, ami befolyásolná az érzékelésedet.

Ez eléggé egyszerű így, és ha az ellenállások csereberélésével bármiféle érzékelhető különbség hallatszik, akkor máris megvan egyfajta bizonyíték.
( Nyilván létezik egy ellenállásnál a bezajosodás lehetősége, de az egyértelműen zaj, és nem az ellenállás "hangja".)
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2023
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 18, 2023 1 / 1
 
Kapsz tőlem egy piros pontot ezért a mondatért:
Idézet:
„egyikünk sem tudja mik a pontos összefüggések a mérések és a hangzás között”
mert ez pontosan így van, de eddig évek óta kétségbe vontad.
Mert ez az egész téma, "szakma", hobbi, vagy legyen akármi, éppen erről szól:
Idézet:
„Mindenki próbálkozik valamivel és azzal elér valamilyen eredményt.”
(#) deebo válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 18, 2023 1 /
 
Ugye csak szivatsz? Ti nem tudjátok mi az összefüggés.
(#) Ge Lee válasza deebo hozzászólására (») Aug 18, 2023 / 1
 
Sajnos nem, mert te csak hiszed hogy tudod, közben teljesen inkompetens vagy ebben az egész témában. Gondolom olvasni tudsz, elég az angol is, nem kell Japán, Indiai, meg egyéb. Olyan nagy cégek tervezőmérnökei írták ezt le, nem csak egy, akik veled ellentétben még tudnak is erősítőt tervezni, és nem csak tudnak, de jól meg is élnek belőle, még annak ellenére is, hogy igazán ők sem tudják mitől szól jól vagy nem jól egy erősítő. Helyezheted ugyan föléjük (is) magad, de azzal ugyanúgy nevetséges maradsz. Linkeltem ide régebben ilyen írásokat is, gondolom azok felett is sikerült ügyesen átsiklani.
(#) deebo válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Nem, én semmit sem hiszek, azt a templomban szokás. A nagy céges, meg a megveszik érvelésről is kifejtettem már a véleményemet, ha lenne valódi érték, azt tukmálnák és te is és nem csak a mesélés menne. Azok a nagy mérnökök, cégek pontosan tudják, hogy miben rossz valami, amitől jól szól, de a magadfajtáknak ezt mégsem mondhatják..

Miért kellett most neked is pont ideszabadulni....
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2023
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Beleszerettem ebbe a kis "drágaszág"-ba.
Lehet hogy ez lesz az említett DAC.

Tudom, lehet kapni egy milla körül is, de kérek mindenkit ne érveljen azzal, hogy kell az egy millás a "hallás"-hoz. Mert az már nem hallás, hanem VALLÁS kategória.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2023
(#) deebo válasza Suba53 hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Már hogyne kéne, az ilyen olcsó vackot csak a süketek és gyengénlátók hallgatják.
(#) tothbela válasza deebo hozzászólására (») Aug 18, 2023 / 5
 
Valamit nem jól látsz itt a fórumon. Akiket számonkérsz hogy mit keresnek itt, azok már lettetek sokat az asztalra. Az, hogy néha úgy tűnik hevesebb vérmérséklet vezeti az írásaikat, még nem egyenértékű azzal, hogy senkiháziak. Olyanokat fikázol, akik felépítették ezt a topikot. Nem hiszem hogy bárkinek lehetne joga eldönteni azt, hogy ki szólhat hozzá a témához.
Ha csak az a célod hogy szétzúzd az egészet akkor inkább nyiss magadnak egy sajátot, aztán majd ha valakinek megjön a menszije és kötekedni támad kedve, az átmegy kiereszreni a gőzt.

Vélhetően most fel fog menni a vérnyomásod, mert sok kávét iszol, aztán kényszercselekedetből megpróbálsz jól kiosztani. Ezzel csak az a bajom, hogy mivel a témát bejelöltem értesítésre, meg fog jelenni hogy új hozzászólás érkezett. Én persze még azt fogom hinni hogy valami fejlemény egy épülő erősítőről, mert hát a topik címe ezt sugallaná, de csalódnom kell majd, mert csak értelmetlen fikázás fogok látni.

Ha segíthetek, megkönnyítem a dolgod annyival, hogy elég két szóval reagálnod. Többet nem érdemes rám szánnod, mert sajnos olyan magas az ingerküszöböm, hogy ami megüti a mércét, az önmagában elég a végleges kitiltásodhoz. Azt meg én sem akarom, mivel neked is annyi jogod van itt lenni mint bárkinek. Nem kevesebb, de több sem. Hidd el, szívesen olvasnám valami építő jellegű hozzászólásod.

Nem célom sem fikázni, sem oktatni senkit, mindössze szeretném ezt a topikot rendszeresen olvasni, mert az elkoszosodása ellenére is még mindig hasznos és érdekes.
Ha még néha értelmetlenséget ír ide néhányuk az szerintem belefér.
(#) deebo válasza tothbela hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Semmi bajom a heves vérmérséklettel, felőlem anyázhat is. De az asztalra sokat letett ember sajnos teljesen elhiteltelenítette magát szakmailag néhány kijelentésével és nekem ez a bajom vele. Ahogy mondtam, a műszaki része engem is érdekelne, de a mese habbal már nem és sajnos az utóbbi időben csak a mese maradt, amire megvannak a megfelelő fórumok és jó lenne, ha ez legalább nem válna képtelen képregénnyé. Tényleg olyan nagy elvárás, hogy maradjunk a tényeknél?
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2023
(#) tothbela válasza deebo hozzászólására (») Aug 18, 2023 / 1
 
Megértem az álláspontod, viszont ha megérted te is azokat akik próbálnak valamit keresni, akkor rájössz majd, mit éreznek. Nagy kedvencem Záhi Havássz egyiptomi régész, aki sok éven keresztül csak túrta a sivatag homokját, mire megtaláltam a kincseket. Néha misztikus dolgokról, néha a múmiák szelleméről beszélt, de olyan átéléssel, hogy magam is elhittem neki. Most úgy érzem, ha nem fogadtam volna magam a ezt az érzést, csak kőkupacokat látnék a piramisok helyett. De nagy vágyam, hogy élőben ott lehessek. Havássz sem elnéző, nyers és eltökélt. Itt is vannak hasonló kutatók, akik lehet hogy csak kis cserépdarabokat találnak, azonkívül anyagilag nagyon nem éri meg, gyakorta tévúton járnak, viszont annak ellenére hogy nem beszéltem még egyetlen fáraóval sem, egyre jobban megismerjük őket, köszönhetően Záhi Havássznak, valamint a hozzá hasonló kutatóknak.

Nem írtam neveket, de szerintem nem is szükséges.
(#) deebo válasza tothbela hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Ilyenkor tudok örülni annak, hogy egészségügyi okokból nem fogom megérni a nyugdíjas kort, mert nem akarok ijenné válni.
(#) Suba53 válasza deebo hozzászólására (») Aug 18, 2023 /
 
Ennek ne örülj annyira.
Hogy milyenné válsz, elsősorban rajtad múlik.

https://fb.watch/mv4WNelvky/
Következő: »»   82 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem