Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv,
Valaki tudja, milyen panel ez és mire lehet esetleg használni? Mondjuk eprom írásra? "METALINK COP8 DEBUG MODULE" van ráírva. Van rajta karos dip, plcc, soic foglalat. Nem találok sem leírást ,sem programot amivel tudnám próbálni. Elméletileg rs232 kommunikál. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Szia!
Ez a COP8-as mikrokontrollerek fejlesztőkártyája. Nézz szét a Texas Instruments oldalán. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Sziasztok! Syeretnem a tanacsotokat kerni. Van egy smd 8 labu ic, amin latszik hogy kiegett. az van rairva, IOR 424
F7102 Valahogy igy. Viszont semmi irodalmat nem talalok rola. ha esetleg tudna valaki segiteni, megkoszonnem... Helyettesiteni szeretnem valamivel. 1996 VW Passat tipusu auto futes vezerlojeben van. Nagy valoszinuseggel csappantyu nyito motort vezerel. Elore is koszonet!
nagyon szepen koszonom! Szerintem lelek is itthon, csak nem volt egyertelmu mit keressek... Megegyszer halas koszonetem!
Hello!
Ez egy International Rectifier gyártmányú, 50V Dual N-Channel HEXFET Power MOSFET, IRF7102 a neve, már nem gyártják. Bővebben: Link szerk: lassú voltam A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2012
Sikeres javítást!
Sziasztok. Kezembe került 2 db villanypásztor, javításra. A 2nek a működése majdnem ugyan az lenne, aksiról műkszenek. A trafón illetődtem meg egy picit, merthogy nem találkoztam még ilyennel. Valakinek van-e ötlete, hogy ez egy szimpla biztonsági trafó, aminek ilyen a kiképzése, és bele lett nyúlva, vagy valamilyen speckó trafó? Merthogy elég bezavaró az a sárga vezeték, ami kijön a trafóból, de azon kivül mind a 2 oldalán 3-3 fém forrasztási lehetőség van.
Mind a két készülékben hasonló a trafó kialakítása?
Lehet, hogy tévedek, de számomra nem tűnik "gyári"-nak a megoldás, inkább nagyon is amatőr megoldásnak látszik.. Vagy talán már belenyúltak korábban?
Szia!
Nézz szét a villanypásztoros topikban, ott lehet hogy találsz róla valamit. Első ránézésre olyan mint a Cinkóczki féle villanypásztor, amit Kiskunmajsán készítettek, de lehet hogy az is.
Mind a 2 trafón ugyan olyan a "megoldás", de a plusz kivezetés tényleg belenyúlásnak tűnik.. A másikról nem csináltam képet, mert még így hosszabb idő elteltével is amperszar érzödik róla, meg úgy néz ki, mint egy szénkupac :S
Sziasztok!
Erről szeretnék többet megtudni. RICOH fénymásológépből bontottam, van belőle 3db. Előre is köszönöm!
Én is ilyesmire gondoltam, de jó lenne, ha lenne hozzá valamiféle adatlap, az még jobb lenne! Google-ben nem találtam semmit.
Üdvözletem!
Érdeklődöm a alábbi relé paraméterei felől, mint pl.: relé működési feszültség AC és/vagy DC, olyan ahol stabilan tart, és nem melegszik. Mert nem igazán találtam meg az adatlapját. Működése során KI - és BE kell kapcsolnia, egy 240VAC-s 2A-s ventilátort. Kérdezem még, milyen elektronikai egyszerű alkatrész javasolt esetleg, az érintkezők szikrázásának csökkentésére, vagy megszüntetésére? Esteleg mi módon működhetne 240VAC -ről, Milyen egyszerű elektronikával( feszültség csökkentés +AC ről Dc re ha kell)? Köszönöm: Gábriel
Szia!
A működési feszültség rá van írva a tekercsre: 220V 50Hz. Ez így közvetlenül rákapcsolható a 230V-os hálózatra. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
Minden amit megkérdeztél, rajta van a relén, sőt még a bekötési rajz is. Ahogy kadarist is írta, a tekercsen ott virít a 220V AC 50Hz felirat, azaz hálózatra kapcsolhatod direkt, és a burkolaton ezt olvashatod: 6A 220V~AC, azaz ekkora fogyasztót képes kapcsolni, a 2A-es ventilátorodat simán elviszi és szikrázni sem fog. A 240V AC-t te csinálod? Mert Magyarországon 230V 50Hz a szabvány.
Szia!
Köszönöm a választ, csak az lenne a kérdés, ha a hálózati 230VAC ről megy a tekercs akkor, nagyon zúg, nem tart stabilan, és nagyon melegszik, ha egy graetz híd van közbeiktatva a tekercsre, akkor teljesen csendes, stabilan tart, és csak kicsit melegszik. Talán kisebb feszültség kéne neki, csak a 230VAC a max? Kérdés még, hogy kicsit szikrázik, és rádió berecseg, milyen zavarszűrés lehetséges az érintkezők közé? Üdv: Gábriel
Sziasztok!
A rajzon látható alkatrésznek mi a neve? Egy régi kotrógépben van, 6db relével körülvéve. Fém házban van (27x27x27mm), 5 lába van, amik a rajz szerint vannak számozva. Rajz Ilyet kellene vennem, de ahhoz jó lenne tudni, hogy mi a neve egyáltalán. A házán nem sok írás van, 20 éve alatt lekopott. Köszönöm a segítséget! Attyo
Lehet, hogy nincs a vasmagban a rövidrezáró rézgyűrű és ezért nem működik jól váltóáramról. Használd az egyenirányítóval, ha úgy jobban viselkedik. A szikraoltót keresd úgy, hogy "szikraoltó RC tag".
Biztosan ez a rossz? Mert ha igen, akkor veszel 4 db 1N4004 diodat es a kapcsolas szerint osszeforrasztod. A dioda itt a HEstoreban kb 5 HUF/db bruttyo.
A foton latszik hogy valaki az erintkezoket elhajtotta. Ezzel a relenek nagyobb ero kell a behuzashoz, es lehet hogy nem zar rendesen a magneskor. Esetleg meg valami piszok van a relen. Ilyenkor szokott zugolodni a rele a feszultseg rakapcsolasakor. Normalis esetben ezek a relek csendesek, es biztosan kapcsolnak akar 20-30 evig is. Viszont ha zajong akkor keresni kell masikat, es a regit eliranyitani a kuka fele. Ezek az ilyen egyeniranyitos varazslasok nem segitenek sokat. A zavarszuresre lehet alkalmazni a rele erintkezojevel parhuzamosan kapcsolt soros RC tagot, aholis a R egy 22-47 ohm 2 W ellenallas, a C egy 10-22 nF, 275 V AC, X2 tipusu kondenzator.
Nem biztos, hogy ez rossz.
Csak arra gondoltam, hogy ha már a reléket mellette kicserélem, akkor ezt is illene. Hogy tudom megnézni, hogy jó-e?
Egy kozonseges multimeter diodavizsgalojaval le lehet ellenorizni a diodak mukodeset.
Szóval nem tudja senki pontosan mi ez?
Ha nem, akkor nem tárolom, most szelektálok.
Optokapu. Bekötése sem bonyolult. Amelyik részének két kivezetése van az az adó része, vagyis egy infra led lesz. A másik része egy fototranyó, ennek pedig méréssel lehet megtudni a bekötését.
Sziasztok van nekem egy ilyenem
FG100SB1 a típusa Mit érdemes ebből csinálni?(hőmérő, U mérő, kivezérlés jelző-pl subhoz...) Ha esetleg van valakinek valami kapcsolása hozzá, esetleg bekötése vagy adatlapja megköszönném ha feltöltené
Ez egy Noritake-Itron kijelzo, kifutott tipus. Bargraf tipusu kijelzesre alkalmas, tehat pl kivezerlesjelzonek jo lehet. Dee.. A kijelzo 30-35 voltrol jar, 3x100 pixelt kell vezerelni, es bekotes sincs. Viszont ha lenne, akkor is bonyolult lenne a vezerles. Talan probald meg a VFD totyikban feltenni ezt a kerdest, hatha ismeri valaki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |