Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fej fülhallgatók és erősítőfokozataik
Lapozás: OK   2 / 10
(#) Bassmester válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Elképzelhető hogy ragasztva van, bár nem hiszem. Eddig amiket láttam mind csavaros volt, a kisebb darabok kivételével. Mi történt vele hogy szét akarod szedni?
(#) l48 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Hasonló philips-em van azon egy dupla perem közé van beforgatva a párna. A külső peremen van egy sugár irányú hasiték. Alatta csavarokat találsz 3-at.
Valószinű, hogy ragasztva van és elsőre nehezen jön le
(#) szkrep hozzászólása Szept 13, 2009 /
 
A Koss The Plug-ot ismeritek? Elképesztően jól szigetel, buszon utazva sem kell bömböltetni, mert nem ereszt be semmi zajt ami zavarna. Élettartam garanciát adnak rá. Hibája, hogy elmebeteg módon kiemel minden mélyet, de a lejátszó EQ-jával korrigálni lehet. Állítólag komolyzenéhez használhatatlan. Ahány fórum, annyi vélemény van róla, de mindig a 2 véglet: vagy rögtön kukáznák, vagy nincs jobb.
Nagynak pedig Sennheiser HD 202. Ezért az árért messze a legjobb; a kiállított 20-30-40ezres AKG-k a nem, vagy alig tudtak többet... A magasakat is képes kiadni.
(#) Norberto válasza szkrep hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Pont ez az a kialakítás, amiről valahol bebizonyították (egyszer olvastam korábban), hogy a lehető legnagyobb mértékben képes halláskárosodást okozni. Én még sosem próbáltam, de nem is magamon szeretném tesztelni a valóságalapját. Valamint nem lehet túl kényelmes sem, sok ember füléből pedig kiesnek a hasonló konstrukciók. De nyilván van sok ember (fiatal, tini), akik megőrülnek az extra basszusoktól, talán nekik lett leginkább kitalálva.
(#) Milan90 válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Semmi különös nincs vele, csak ki akarom mosni a szivacsot.
(#) Milan90 válasza l48 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Ez az egy hasadék van, és egybe van a fedelével.
Úgy néz ki, ebből semmi sem lesz. :no:
(#) Bassmester válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Ahoz nem kell szétszedni. Szerintem ne mosd ki, inkább vegyi úton tisztítsd ha muszáj, pl alkoholos ronggyal.
(#) l48 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Tisztitáshoz tényleg nem kell szétszedni. Annál is inkább mert soha többet nem lesz olyan szép feszes mivel a leszedésnél megnyúlik az anyag. A hasiték az sugárirányú! Úgy képzeld el mint ha egy Cd lemezt keresztbe el akarsz vágni fürészel de a negyedénél meggondolod magad. Ha nagyon érdekel az enyém már könnyen jár este csinálok róla képet
(#) l48 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /
 
Csináltam egy képet a párna nélküli fejhallgatóról. A philips már csak a fejhallgató betétekre igaz és már a számára sem emlékszem. Nagyon tetszett a hangja ezért épitettem mahagóniba. Hasonló mélyeket nem találtam még. Sajnos a hangkép már nem ilyen egységes. Egy csőves-fetes végfokkal már viszonylag jól szólt.
(#) djyuri hozzászólása Szept 14, 2009 /
 
Sziasztok!

Akadt egy "apró" problémám.

Igazából segítséget szeretnék kérni,hogy (csöves erősítőn kívül) milyen,melyik kapcsolást ajánljátok füles erősítőre. Tetemes teljesítmény kellene....32 Ohm-ra. De elképzelhető,hogy 16 Ohm,ha egyszerre két fülest szeretnék járatni róla.
Körülbelül 5W kellene. Jelenleg is van normál dual mono és egy sztereó végfokom is rá közvetlenül,de mind a kettő zajos. Sönt ellenállással is próbáltam...nem jött be,csak elodázta.
Az audigy hangkarim tuti nem zajos,mert a nagyobb normál hangcuccomat rákötve egy szikra zaj sincs benne. Még tetemes hangerőm sem.

Úgy egy hónapig tervezem a keresgélést,aztán jó lenne valami,amit után építhetnék vagy esetleg megvásárolnék,ha lenne eladó.

Próbáltam már kapcsüzemű táppal,de ott is ugyanez...hiába ezek a TDA IC-k zajosak. pedig mikrofon kábeleket használok...

Több X-aktás dolog is van ezen felül,de azt nem tenném közzé,mert amíg egy külsős ki nem mérte,vagy le nem okézta a mérésem,addig én magam sem hiszem el. De a szkóp nem hazudik....
Létezik az,hogy valakinek felemás a füle olyannyira,hogy befolyásolja a füles hangszóró karakterisztikáját? Ez nagyon off kérdés,nem röhögni

Köszönöm a segítséget!

Üdv.: Gábor
(#) Milan90 válasza l48 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Így már értem. Köszi.
(#) Milan90 válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szerintem használj nyugodtan sima műverősítőt, a kimenetén egy sima komplementer párral. A TDA ic-k valóban nem erre valók. Az maradjon csak tv-be, meg hasonlókba. Bsselektronikán találsz bőven olyat, ami jó neked. Amúgy nem értem, miért próbáltat kapcsitáppal. Ne csodálkozz, hogy zajos lett.
(#) Milan90 válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Mégsem teljesen jó neked amit mondtam, mivel egy fejhallgató erősítőnek tartósan viselnie kell a rövidzárat is. Ilyen kapcsolást sehol sem találok, szerintem tervezek egyet. Talán estére kész lesz.
(#) Milan90 válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Amúgy valami hasonlóra gondoltam.
Csak ez leég, ha rövidrezárod.
Amúgy jó lesz, ha egytápról megy ? 24V
(#) magitor hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
Hali akkor megosztom én is a fülesemet, a cucc egy "limitált" szériás Reloop RH-3500 PRO, dj füles papíron 3Hz - 25kHz tartományban szól 107dB es maximum hangnyomással 410 gramm a füles, igényes műanyagból, nem a kínai gagyi érződik rajta hogy van benne anyag, jól illeszkedik, és kényelmes, tartalmaz a csomag egy műbőr táskát, 2 csomag párnát mely bőr illetve plüss, 2 kábelt 4 méter egyenes, illetve 5 méter helikálisan csavart kábelt, mely a fülesre egy 3.5 bajonettzáras jackal kapcsolódik, illetve 3.5" a másik vége mely pipa alakú, csavarozható 6.5" ös toldóval, melyek mind aranyozottak.
A cucc ára tudásához képest nem drága én 15000 forintért jutottam hozzá vagy 4 éve, Jó hangja van, árkategóriájában, számomra az egyik legjobb hangú.
(#) Milan90 válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Amúgy mire kell neked egy fejhallgatóban 5w ? Még egyet sem könnyű elviselni.
(#) Nagymoli válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Input Noise Voltage: 4 nVń ǸHz
DC Voltage Gain: 100000
AC Voltage Gain: 6000 at 10 kHz
Power Bandwidth: 200 kHz
Slew Rate: 13 V/ms
Large Supply Voltage Range: "3.0 to "20 V
TDA-s IC-k nyomába sem léphetnek minőségre (
TDA2005, stb). Nem súg, nem gerjed, nem zajos. Nem tesz hozzá semmit, nem vesz el semmit, csak teszi a dolgát. Ez már olyan kategória, hogy nincs értelme csöves erősítőkről beszélni mellette. Láttam csöves véggel is ezt az IC-t, fejhallgatóerősítőnek, de felesleges. Mikrofóniát vinne csak a rendszerbe, meg feleslegesen kellene tápot építeni hozzá.

[url=http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.onsemi.com%2Fpub_link%2FCollateral%2FNE5534-D.PDF&ei=ar6vSqGeNNqH_Ab-mJDZDA&usg=AFQjCNE6Oh6Njcl7W7sTehGIFTm5NFD-SQ&sig2=O9t9uJFl5XSGE1Poy7DXkA" target="_blank" rel="nofollow" >ne5534 adatlapja
(#) Nagymoli válasza Milan90 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Talán diszkózik... És az 5 kW hangfal mellett a 10mW-os fülest nem hallja. De 1W felett nem nagyon szokás fülest hajtani. 5W-nál már koppan a membrán a mágnesen, másik irányban meg a fülén. DD
És NE5534-et megkapod a HEstoreban is, sőt, ha rákattintasz a nevére, árát, meg fotót is mutat! BD139, BD140-et is szerintem.
(#) Nagymoli válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Felemás... hm. Próbáltad a fülest fordítva? Megcserélődik a felemásság, vagy marad ugyanott? Ha marad, akkor a füleddel lehet valami. Ha felcserélődik, akkor a készülékben van a hiba. Erősítő, vagy füles..
(#) djyuri hozzászólása Szept 15, 2009 /
 
Szia Milan90 és szia Nagymoli

Köszönöm mindkettőtöknek,hogy ily részletesen foglalkoztok a kérdésemmel.
Igen valóban az egyik fülesem egy Dj füles és őt meg kell küldeni,hogy hallható legyen buliban is. A másik egy Sennheiser HD202...őneki sem elegek a hagyományos füles kimenetek.
Nem mondom,hogy nem hallok nagyot,de ha csak a környezetemet nézem még mindig jobban hallok mindenkinél. ha nem lenne magas a vérnyomásom,akkor még jobban hallanék és nem csengene a fülem,ha már túl csend van.

Amúgy az a legfőbb probléma a füles erősítőkkel,amit kaptam kölcsön vagy építettem közvetlen végfokokról,hogy nem tiszta a karakterisztikájuk. Egyszer kaptam kölcsön egy igen jó minőségű marantz füles erősítőt és ég és föld az én általam építettekhez képest. Hiába teszek rá TDA 2052-t vagy TDA 7265-t,mind a kettőnek van romlása,ha már jön egy kis mély hang.
Most húgom újdonsült régi módú STK IC-vel ellátott kis erősítőjét tesztelgettem és meglepően tisztán visszaadta a yellow formula race zeneszámot. De gondolom a kismillió mellék alkatrész gondoskodott róla...amúgy Pioneer erősítő és szintén a végfokról kapja a füles benne a jelet. (gyárilag)

Kapcstáp:
Azért próbáltam kapcstáppal,mert reméltem,hogy ha az 50hz-es búgás nem alakul ki,akkor a felharmónikusok is megszűnnek. Hát de nem. Ráadásul végre ki tudtam szkóppal mérni a dolgot és HD realtek ide vagy oda egy kuka...kis hangerőn serceg a hangja...és a sistergést csak generálja...ha nyomok egy mute gombot a gépen,akkor a sistergés 90%-a abbamarad. Úgyhogy a SB Audigy hangkarim jöhet csak szóba. Azzal nincs is baj,mióta megnöveltem a rá kötött kábelek OHm-ikus ellenállását 100KOHM-al,mert ugyanis csak kifejezetten magas bemenő ellenállású eszközöket vagy digitális eszközöket képes csak kihajtani tisztességesen. A többin beszakadozik a jel...átmegy terminátorba végül összeomlik driver szinten is és áramtalanítani kell a gépet,hogy helyre álljon. Tehát közvetlen fülest bedugni nem is lehet Ilyet se láttam még Bár nem is vagyok pártfogója a közvetlen füleses dolgoknak Túl halkak eleve. Vagy túl kicsi a fülesem érzékenysége.

Ami tápom van rá:
+/- 20,5 és +/- 21-25(222/230/240V-os a primer tekercs csapolás ) és tulajdonképpen tudok tekercselni,tehát bármit összerakok neki.
(#) highand válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szia!

Ha legközelebb megint kölcsönkapod azt Marantz fülhallgató erősítőt, akkor mérd ki, mert ezeknél a kifejezett fülhallgató erősítőknél az a divat, hogy teljesen inkorrekt módon ekvalizálják azokat, gyengécske kis érvekre hivatkozva.

Így azután, akinek semmi szüksége sincsen fejhallgató erősítőre, mert mondjuk van a végfokán ilyen kimenet, az is vesz magának "igazit". A kereskedők és az őket kiszolgáló újságírók többsége egyszerűen gazember...

Ha igazi mélyhangot akarsz hallani, akkor a picike füllbedugható kapszulákat keresd, mondjuk Sonyt, az olyat amin egy teljes gumi harang tömíti el teljes mértékben a réseket a hallójáratodban.

Arra kérlek, mielőtt a "na ez is egy okostojás" jelzővel illetnél, hallgass meg egy ilyet. pl a Sony-Erikson W910-hez adottat, hidd el le fog égni a hajad.

Igen és 0,1W-ra akkorát szól, hogy nem kell majd több.
(#) steelbird válasza djyuri hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szerintem próbáld ki ezt a kapcsolást, nem fogsz csalódni.
+/- 15V is elég neki. Szépen (és nagyot) szól.

FHE.jpg
    
(#) szamóca válasza highand hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Ezt tanúsítom! A telósok által csak "agybadugós fülesként" emlegetett fülhallgató, a működéséből adódóan elképesztően jól adja az ívet. Az LG Arénámhoz is ilyet adtak, és nagyon jó hangja van. :yes:
(#) djyuri válasza highand hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szia.
Én egyelőre csak hallás és néha esetben szkópra tudtam támaszkodni. Mondjuk ez máris több,mint a legtöbb esetben. És nagyon fontos ehhez,hogy wav vagy cd legyen a forrás vagy még flac.

A fülbe dughatós füleseket nem szeretem. Nagyon kényelmetleníti a fülem és sokkal hamarabb zsírosodik.

Nem...természetesen nem is fordult meg a fejemben a gondolat,hogy elmenjek az írásod felett.

A 0,1W nem csak arra értelmezhető,hogy esetleg érzékenyebb,hanem az is,hogy sokkal kisebb a távolság a dobhártya és a szóró között. És nem utolsó sorban,hogy kitömi az összes rést,így maximális a kihasználtság.
Én még régebben kombináltam a fülbe dughatót a normál fejhallgatóval,mert akkoriban nem találtam olyan fülbedughatósat,ami mellett tudtam volna vonatozni,mert ugye a magyar vonatok nem csak kívülről hangosak.... A mai,az imént említett fülest már nem ismerem,így természetesen gondolom,hogy még kikapcsolt állapotban is képes szinte kiszűrni minden zajt.
A sennheiserem pl minden olyat kiszűr,ami nem pont oldalról érkezik. A DJ fülesem pedig pont fordítva...ami oldalról jn azt nem hallom át,de ami szemből vagy mögülem az már átjön egy kicsit. De 5% hangerő mellett már azt se hallani.

Igen mondjuk a marketingeket ismerem én is. Már egyre többet sajnos. De ezt meghallgathattam és bizony tetszett amit hallottam. Úgy jobban átélhettem,hogy elmegy benne a versenyautó...stb.. De persze az élőt semmi nem múlja felül Pláne a Ferrari kupán,amin kint voltam természetesen Nah azzz...kemény volt Egy történelem gurult el mindenki érzésére

Szia szamóca rendben Ha nem tudok kihozni a meglévő füleseimből korrektet,akkor biztosan beruházok egy ilyenre.
(#) djyuri válasza steelbird hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szia

Köszönöm!Elképzelhető,hogy az eddig ajánlottakat mind megépítem sorba.ALL: Van valami,amire esetleg figyelnem kellene,ha nyákot csinálok nekik? Köszönöm mindenkinek!
(#) Rober_4 válasza Nagymoli hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Szia!

Ez a kapcsolás van nekem is a keverőmben, szerintem nem rossz! Eredetileg 5532-es volt a kimenetem, de mivel eléggé hiányoztak a mélyek, meg halk is volt, a térhatás se volt az igazi, ezért megépítettem a kapcsolás végére a két Bd-és tranyós részt és így ugyanazt kaptam mint a rajzon. (Lehet, hogy Bc301 Bc303 volt a tranyóm, már nem emlékszem) Így már elég hangos volt, zenekari próba közben is hallottam. Az 5534-ről sok fórumon jókat írnak! Állítólag a jel-zaj viszonya nagyon jó, és a hangja is "finom", ez jobb választás mint az 5532! Esetleg OPA...
(#) djyuri válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
OPA-t tudnak nekem szerezni. Akkor lehet ennek utána is érdeklődök,hogy hozzanak nekem.



Őőő..és jó éjt mindenkinek ...korán kelek
(#) Nagymoli válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
NE5534 és NE5532 közt az a különbség, hogy az egyik duál, a másik szimpla. Van ezektőljobb is, de már ez az IC is kb messze jobb az átlagos jelforrásoktól. SACD, DVD audio-hoz megfelelő, akkor egy MP3 dj cucchoz is kiváló. OPA sorozatú IC-k is nagyon jók, vannak olcsóak, drágák, nincs lényeges különbség, kiszajú, kis torzítású, nagyon gyors eszközök. Ic foglalat a panelra, és lehet csereberélni, garantáltan nem lesz hallható különbség. Kimérni is probléma a sokmilliós műszerparkkal. 90 ezer ft körül kezdődik az a füles, ami esetleg megközelíti a színvonalát, de mivel elektromechanikus átalakító a hangszóró, ezért messze többet fog torzítani, és sávhatároltabb is lesz, mint maga az erősítő. Sőt, a levegő is többet torzít a fül, és a hangszóró közt! A különböző erősítőkapcsolások mindegyikének a lényege, hogy az IC nem tud túl nagy teljesítményt, ezért meg kell fejelni külső tranyókkal. szinte bármelyik kapcsolást megépítheted, nem nagyon lesz vele gondod. Tápot sem kell túlbonyolítani, még stabilizálni sem szükséges. Nálam +/- 12v körüli feszről ment, mert olyan kettőstrafót találtam, ami egyenirányítás, pufferelés után ennyit adott. 2200µF/16V- os kondik voltak benne, mert olyat is találtam a fiókban.
(#) Nagymoli válasza steelbird hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Az általam javasolt erősítő annyiban jobb ettől, hogy a két munkapontbeállító dióda némi hőfokstabilitást visz a nyugalmi áramba. Lehet ezt is tovább javítani, szokták a tranzisztorok bázisosztóinak felső, táphoz közeli tagjait áramgenerátorral helyettesíteni, az a legkorrektebb. A diódás megoldás talán jobban kivezérelhető a sima osztóstól, de ennek még nem ellenőriztem utána. Felesleges minden erősítőt megépíteni, nem nagyon lesz hallható különbség. Jó erősítő nem módosítja a hangot. TDA7265, és társa nem épp fülesmeghajtásra van kihegyezve, azt inkább hangszóróhoz használnám, azt is aktív keresztváltóval, hangszórónkénti végfokkal. STK ic nagyon kiváló, de ágyúval verébre. (TDA is! ) Tesztelheted az erősítőt PC táp 12 V os ágairól is, minimálisan terheli.
(#) Nagymoli válasza highand hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
DJ-k spéci fülessel szoktak "szórakozni". Fülbedugóssal furán néznének ki Még ha kiváló is. Füles erősítőt meg vissza kell kérni, és egy nagyon profi hangkártyával le lehet mérni 30 másodperc alatt minden jellemzőjét, és le is lehet az eredmény segítségével az EQ-zást is koppantani. RMAA5.5, google segít, free progi és nagyon könnyen használható. olcsó hangkarival is le lehet mérni, de valószínű a kártya lényegesen gyengébb, mint az erősítő, minőségét tekintve. Nem árt, ha tud 92kHz/24 bites rögzítést, az DC- 45kHz-s mérési eredményeket tesz lehetővé. Én Behringer FCA202 -t használok mérni. Legolcsóbban ezt a belépő szintű profi kártyát tudtam megszerezni. Kölcsönkaptam, kishibás, füles potiját cserélni kell de tetszik nagyon a hangja, ezért megveszem talán) ASIO driveres, ami nem árt egy DJ-nek, de csak sztereó be, és kimenete van. Van drágább is hasonló paraméterekkel, több kimenettel, ami szintén nem árt, ha valaki Dj.
Következő: »»   2 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem