Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot!

Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Lapozás: OK   346 / 647
(#) Gafly válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Van az a része is, hogy "csavaros"-t a "körmös"-el vetik össze (lásd katalógus idézet).
Ámbár a kettő között van átjárás, mert ugye körömtelenítve minden csavarossá válik. Általában fordítva is járható az út, ha van hozzá köröm.
Majd eldönti a kolléga, hogy kell-e neki...
(#) FAZ1 válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
PS/2-es egereket ingyér tudok adni.

Van nálam 2 darab, s elvileg persze semmi bajuk (de csakis elvileg. Mert lehetséges, hogy kissé ki kell takarítani - én még használtam őket. Aztán - lekerültek a pincébe ...)
Az egyik valami SAMSUNG Anyzen, a másik pedig GENIUS.
Mind a kettő optikai.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 16, 2019 /
 
Szelektív érdeklődés miatt válogatott Rádio technika évfolyamok vihetők a 70-es évekből. Elsősorban azok jelentkezzenek akiknek semmilyen egyéb irománya nincs. A postát szoktam favorizálni de maradnék a futárnál.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
30+ évfolyamot évkönyvekkel dobtam ki érdeklődés hiányában. Kolléga egy hétig fűtött vele.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
A mai világban szerintem már nem szívesen tárolják.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
Én sajnálnám kidobni mert én is ajándékba kaptam. Hadd maradjon meg az utó kornak.
sany: Ha mindenki kivesz belőle pár darabot akkor szétoszlik.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2019
(#) lazsi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
Nekem is van egy adag, aminek jelentős részét én is kaptam... Még nem tudom mi lesz vele, ha helyhiány miatt lépnem kell... Eltüzelni nagyon nem szeretném.
Jópár hete próbáltam csereberélni évkönyveket, de arra senki sem reagált.
(#) jani1987 válasza lazsi hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
Nálam van egy mellék épület ahol korlátlan ideig elfér.
(#) lazsi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
Köszi, akkor majd téged kereslek, ha itt az idő!
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Dec 16, 2019 /
 
Vétek el tüzelni ezeket..

Nekem borzasztó sz...rul megy az írás olvasás mégse tennék ilyet sose. szakmai irodalommal. El rágódok rajta mint az egér aztán egyszer csak érthető minden.
Más aki egészséges mi a franc fenéért nem olvas??

A nyálas buta zavaros regények meg a nyomoronc hazug politikai szemét ha kazánba kerül az senkit nem izgat. Rádió technikával fűteni? Őrület.

93as évkönyvet amúgy keresek. Meg némelyik 2006 utánit. Van nekem néhány régebbi amikből több van ezek egy részét vagy cserélném vagy ingyen át adnám.
Majd ha kicsit rá érek össze írogatom mik vannak! Hátha valaki rá izgul!

(csak ne tüzelőnek vigye)
(#) jani1987 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Dec 16, 2019 /
 
Én azokat tartottam meg amibe műszeres berendezések és audio technika van. Estleg tápegységgel kapcsolatos cikkek. De például én nem tervezek rádiót építeni vagy régi tévét rekonstruálni. A 69-es évfolyamba közölt szkóp majdnem kész. Légszerelt. Már csak a trafót kell megtekerni hozzá és a potikat még csak ezután hozzák az aliról.
(#) tbarath hozzászólása Dec 17, 2019 / 1
 
Pár dolgot felajánlanék, jellemzően hagyaték, ideadták, selejtezésből mentettem, ki akarták dobni de inkább elhoztam, stb. Amit pillanatnyilag tudok (gondolok) azt leírom, ha valakit érdekel valami akkor írjon itt. Kérdés esetén vagy tudom tesztelni, vagy nem. Nyilván egy kisrádiót könnyebb, mint egy szerver tápot.
1. kisrádió, valami ilyesmi: Bővebben: Link, de nem Pana hanem valami noname, tudomásom szerint működik
2. kisrádió, tudomásom szerint nem működik, ebből lehet hogy 2 van
3. riasztó táp, egyben zselés akkutöltő, rossz. Sanszosan kondicsere kell neki
4. HP Proliant szerver tápegység, hibás, talán 800 vagy 1000 Wattos. Redundás tápnál ha ez az egyik táp, akkor hiába jó a másik, a szerver nem kapcsol be. Ha nem is javítható, de legalább rengeteg alkatrész termelhető ki belőle, nehéz mint a sár.
5. vérnyomásmérő, Omron. Tudomásom szerint működik
6. Vércukorszint-mérő, Méry. Tudomásom szerint működik
7. nagyobbacska nyáktrafó, csakis demonstrációs célra. Értsd, ha vitrinbe kell, vagy ketté akarod vágni és a diákjaidnak mutogatni, arra pont jó. Egy áramkör tesztelésénél sikerült a szekundert rövidzárba kötnöm, és sokáig bámultam a lakatfogós műszer által mutatott áramot, mire rájöttem, hogy nem a műszer a hibás, hanem én voltam balf***. Eléggé megmelegedett közben. Csakis olyannak adom oda, aki minden szerette életére megesküszik, hogy nem fogja élesben használni.
8. noname csájníz USB dugasztáp, a felirata szerint 5V/2A. Ez 1 dolláros cucc, a hasonló specifikációjú Samsung a sarki kiskerben majdnem 10x ennyi, szóval nyilván full kamu az egész. Ezt is csak demonstrációs célra tudom felajánlani, azaz ha akarsz egy teardown videót csinálni, vagy épp a tanítványaidnak akarod mutogatni, hogy milyen a hulladék elektronika, akkor odaadom. Ugyanaz a feltétel, mint az előző cuccnál.
9. GP pb19 típusú NiMH akkutöltő, tápjával, tudomásom szerint működik
10. Dell D630 noti, vinyó nélkül, akku nélkül, töltő nélkül. Dual band wifi, c2d t7100, 2x2g RAM, GB LAN, RS232. Ütött-vert, itt-ott törött, tizenéven keresztül használt, amikor lecseréltem akkor tökéletesen működött.

Lehetőség szerint nem postáznék, ha valamire sokan jelentkeznek akkor sorsolok, kivéve ha valaki olyan kérné, akitől én is sokat kaptam korábban, mert akkor természetesen az övé.
(#) mnyugger válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
5m2-es műhelyben 1m2-t foglalt. Mit tettem volna. Jórészt értéktelen elavult, megtanult ismeretek. Ráadásul megvan az egész egy pendrájvon és évek óta nem volt belelapozva.
(#) FAZ1 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Idézet:
„Vétek el tüzelni ezeket..”


Való igaz!
Fel kellene mindet számítógépre szkenneli, majd MINDENKINEK hozzáférhetővé tenni.
Akit érdekel, az hadd keresgéljen ...
(#) Temela válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Én is egyet értek.

-, de mit csinálsz a felhalmozódó anyaggal?

(dolgoztam egy helyen, ahol az antikváriumok által kidobott könyveket zúztuk be. Nem adják ingyen a kedves "halmozóknak", hanem bezúzás - ingyen. Nagy görcsök árán tudtam megmenteni pl: Kádár Géza könyveket, orosz nagy műszaki szótárat. Volt ott lexikon és más valóban értékes nem tömegcikk alkotás. Erről ennyit. Azt látom, hogy a biznisz tartalma miatt nyomják a nyomdák a kiadványokat és ma már önmagában ez nem érték, csak az eladott mennyiség számít.
(#) Tomi94 válasza Temela hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Sajnos az a baj ezzel az elképzeléssel, hogy az általuk kidobált dolgokat lehet, hogy VALAKIK elfogadnák ingyen - de tipikusan nem válogatás nélkül az egészet, ill. nem is biztos, hogy egy-két napon belül akadnának rá a lehetőségre. Innentől az üzletvezető szemével ez úgy néz ki, hogy "tároljam az ingyen elvihető, de amúgy kutyát nem érdeklő példányokat az üzletben ott, ahol pénzt hozó darabokat is tárolhatnék, vagy akár fizessek picit valakinek, aki elviszi és bezúzza, hogy legyen helyem?". Szomorú vagy sem, de üzletszerűen használt helyiségben még akkor sincs ingyen a raktározás, ha amúgy az épület saját tulajdon.
De ha úgy nézzük, még lakóházban sem, mert ugye foglalja az életteret. Nem véletlenül van, hogy amikor én felteszek ide valamit, akkor is mindig hozzáteszem, hogy "x ideig, aztán megy a szemétbe". Mert nem raktár a lakásom.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2019
(#) Frankye válasza tbarath hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
A vércukor mérőt szívesen elfogadnám, kereslek privátban.
(#) Epu2 válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Ez jó ötlet, de eszméletlen mennyiségű idő.
(#) otvenkilenc válasza tbarath hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
A vérnyomásmérőre lecsapnék.
(#) afp válasza tbarath hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Szia!

A Dell D630-ra jelentkeznék.

Köszönöm.
(#) Jurij Dolgorukij válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 1
 
Teljesen egyet értek!

Sok ócska könyvet be gyűjtöttem. Lomiból is hagyatékból is. Valahogy el férnek pedig nekem sincs sok helyem.

Ez a lomi topik sem hülyeség sok felesleges de jó cucc cserél gazdát. Mehetne ez országos szinten nagyba is egy erre való felületen.

Csak a sok fillér b...ó majom inkább méhbe vagy konténerbe viteti a már nem kellő dolgokat. Vagy a kokerók kezére jut.

Ilyen gazdag ország vagyunk így kell pocsékolni.

És ez nem csak könyv probléma. Hanem minden más barkács anyagé is. De még a kaját is pazarolják csak olcsóban adni ne kelljen. Gusztustalan ha meg szóvá teszed le komunistáznak....
Jó ne mérgelődjünk tovább. Majd fel nyálazom a saját RT évkönyv készletet mert van amiből több van. Fel dobom majd ide ami nem kell. Hátha viszi valaki örüljön neki..
(#) Remci válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 1
 
Én személy szerint jobban szeretem a papír alapú dolgokat. Bármikor bele lapozhatok, meg a könyvnek illata, hangulata van. Rengeteg könyvem, újságom van elektronikus formában, de jobban fárad a szemem ha gépen olvasom. Viszont az előzö több helyet foglal. De nem offolok tovább.
(#) alex0 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Szia!

A HP Proliant szerver tápot elfogadom, ha még más nem jelentkezett be érte.

Üdv:
Alex
(#) Moderátor hozzászólása Dec 17, 2019
 
Kedves Kollégák!
Ha lehet, e topicban mellőzzük a könyvek-újságok- kiadmányok archiválásával kapcsolatos diskurzust, és maradjunk a téma címénél, azaz az ingyenese elvihető termékek felajánlásánál!
Köszönjük.
(#) mnyugger válasza Temela hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Nem elektrós, de ingyen elvihető Békéscsabán, az Új magyar lexikon összes (7) kötete, jó állapotban.
Természetesen nem postázom.
(#) tbarath válasza otvenkilenc hozzászólására (») Dec 17, 2019 /
 
Bocs, megnéztem időközben, és nem Omron, hanem Aldi sajátmárkás. Így is érdekel?
(#) nyamnyam hozzászólása Dec 17, 2019 / 1
 
Hello mindenkinek !

Ingyen elvihető !

CK11 - 4db

CK14 - 6db
(#) oregtamas0202 válasza nyamnyam hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Üdvözlöm !
Valamikor eltudná postázni?
Természetesen a postaköltségét fizetem.
Tisztelettel:Öreg Tom
(#) Jurasic91 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 18, 2019 /
 
Üdv!A Dell D630-t elfogadnám ha még nem vitték el.Köszönöm
:Márk
(#) tbarath válasza Jurasic91 hozzászólására (») Dec 18, 2019 / 1
 
Szia,

Azt elvitték, eddig 4 dologra jelentkeztek, az 1-2-3-7-8-9 tételek vannak még. Illetve leltározok és selejtezek, szerintem lesz még pár dolog.
Következő: »»   346 / 647
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem