Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztási 1×1 forrasztástechnikai miértek
Lapozás: OK   70 / 81
(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 26, 2017 / 1
 
Abban a piros istálló végtermékben nincs trafó. Csak egy panel amivel a 230Vot szabályzod (jobb esetben, ha nem füstöl el ). Régen mikor dolgoztam elektronikai boltba, ezekből a piros csodákból amit elvittek, 60%át vissza is hozták pár nap alatt, hogy bedöglött... Egyet szétszedtem, és kb leültem, hogy mekkora egy gány az egész.
Ha jót akar, akkor spórol és vesz egy használt Weller TCP pákát. Használtan, jó állapotút ki lehet fogni jó árban. Ezekről a fárahányt nevű hulladékról meg megvan a véleményem... Jót még nem láttam belőle....
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Igaz, hogy nem nekem címezted, de prímán lebeszéltél engem arról az állomásról!
Esetleg ez a 40W páka milyen?
Én bevallom, hogy nem vagyok képben a teljesítményeket illetően...

De ha már állomás, akkor esetleg ez?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Felejtsd el azokat is. Ha már ott nézelődsz, és szeretnél olcsó de használható pákát, akkor veszel egy ilyet, ebbe belemennek a weller TCP hegyei. Onnantól olyan lesz mintha egy weller-rel forrasztanál, csak töredéke árból, illetve mivel nagyobb a fűtőszál ellenállása így lassabban fűt fel. De nem lóverseny a forrasztás, azt a plusz fél percet ki lehet várni míg felmelegszik.
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
De amit linkelsz, az nem önálló, hanem állomáshoz való! Most akkor...?
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 1 / 1
 
Na akkor még egyszer. Ezek is az ipari hulladék kategória.
Írtam, hogy gyűjtögess, és nézd itt az aprót. Szokott szembe jönni tcp-s weller. Cca 10-15e közt szoktam látni. Ahhoz egy AC 20-24V közötti trafót beszerzel, és elhiszed, hogy kiszolgál egy jó darabig, ha nem gyilkolod szét??!!
Ge Lee:
Idézet:
„Onnantól olyan lesz mintha egy weller-rel forrasztanál, csak töredéke árból”

Ez tetszik, jó vicc volt, a napomat bearanyoztad... Inkább a hetemet
Vissza Zsombornak. Igen ahhoz állomás kell vagy venni, vagy építeni/építtetni valakivel. És megint ott vagy, hogy veszel egy jobb TCP-s wellert
Esetleg még nézelődhetsz ERSA pákák közt azok is jók és árba is jók
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Ezzel se lettem előrébb... De esetleg ez? Bár nem sok kicsit a 100W?
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
-.-... no comment....
Ennél tömörebben nem bírom leírni... Ha minden áron olcsót akarsz, akkor jót nem fogsz kapni... Leírtam neked a leg budgetebb opciót, erre kb semmi... Akkor vedd azt és kész! Csak utána ne csodálkozz...
Tessék Attika linkelt neked egyet. Még a 10et is megéri.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) attika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 / 1
 
Nem igazán értelek, hogy mit nem értesz
Ilyet vegyél.
(#) Udvari Zsombor válasza attika hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Aha, szóval WELLERt! Hú, viszont ezek elég drágák! Eddig csak egyet találtam, amúgy általában áruk tízezertől tart a csillagos égig!
(#) attika válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy te teljesen jókat szórakozol az itt rajtad segítő embereken és még csak arra sem méltatod őket, hogy elolvassad azt amit írnak neked.
Idézet:
„És megint ott vagy, hogy veszel egy jobb TCP-s wellert”

Kicsivel feljebb ezt Gabó írta neked de gondolom észre se vetted.
Idézet:
„Aha, szóval WELLERt!”

Az én hozzászólásomra meg ez a válaszod.
Akkor most mi is van?!
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 / 1
 
Azzal kezdted, hogy nem akarsz 12 V fölé menni. Most egy 230 V-ról működő ERSA ( nem Weller ) pákát linkelsz. Többen írtuk már az 50 W teljesítményt is. Minőségi munkához megfelelő szerszám kell, az pedig nem olcsó. Ez a témád is olyan lett mint az előzőleg nyitottak. Ha nem fogadod meg a tanácsokat akkor ne kérj segítséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) proba válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Ha nem akarsz kísérletezni, tényleg egy kattogós weller a barátod. A belinkelt pákákkal az a baj, hogy legjobb esetben csak a hegyük nem való forrasztásra. Két három fajtával találkoztam (ami nem weller) és enyhén szólva használhatatlanoknak tünnek egy weller után. Persze az ónt megolvasztják, de ezzel minden tudásuk ki is merült. Nem lehet a forrasztás helyét melegíteni velük, mert vagy elégett a hegy bevonata, vagy pont oda nem ragad az ón, esetleg a legvékonyabb hegy is túl böszme. Ha olcsón akarsz forrasztani inkább egy régi!!! trafós 75W-os cseh páka.Az legalább kis gyakorlattal használható. Ha nem használsz SMD alkatrészeket mindent be/ill kiforraszt.( kis gyakorlattal még azokat is, max a hegyet kell "moddolni")
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) mark.budai hozzászólása Szept 26, 2017 /
 
Hagyjátok már rá, fiúk.. Muszáj mindenkinek "profi" szerszám? A saját szintjéhez illően megpróbáltam egy jó kompromisszumot ajánlani neki. Nem fog Wellert venni, mert felesleges neki annyiért páka, és én is így látom. Nem hiába linkelgeti sorra a 2-3 ezer Ft-os megoldásokat. Az első csöves erősítőmet én is egy lidles 2 ezer Ft-os pákával építettem, majd egy szép napon elcsattant a fűtőszál benn, némi fényjelenség kíséretében. Amennyit akkor ment, nem is csodálom. Na akkor vettem meg a JLT-02-met, és forrasztottam össze vele a saját állomását, addig kértem kölcsön hozzá. Mióta van 3 kattogós Wellerem, a Solomonhoz hozzá sem nyúltam. Mondjuk azokhoz sem nagyon, mióta a munkahelyemen PU81-es állomásom van, és elég időm a saját cuccokra.
(#) Gabó válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Ezt végig olvastad?? Nem kell "profi" cucc, de a végére elkanyarodtál a profi felé??!!... Ironikus...
Most linkelgeti a 2-3-4e tételeket, gyűjt hozzá, kér hozzá kölcsön anyuciéktól, vagy karácsonyi előleg, stb, és megveszi az Attika álltal linkelt wellert... Problem?? Megoldva. Igaz az se profi, de ezerszer profibb mint a linkelt hulladék lócitromok!
(#) mark.budai válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Ha tudnál értelmezni, az "első csöves" kezdetű mondattól magamról beszéltem, talán tartok ott, hogy ki tudom használni ezen szerszámok adta előnyöket! Miért kell egyszerre a sok kérdő- és felkiáltó jel? Minek neki Weller páka? Olyan, mintha a botfülű haverodnak akarnád eladni a stúdió erősítődet. Tudnék még pár példát mondani, de már ezért is ki leszek moderálva.
Egyébként meg hagyjuk a fenébe, eddig soha nem fogadott meg egyetlen normális tanácsot sem. Megyek, inkább edzek egyet, vagy nekiállok csiszolni a fényezésre váró veterán autómat. Bármelyik sokkal hasznosabb, mint itt koptatni az ujjaimat, teljesen feleslegesen.
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Annak csak örülök, ha egy mára már sokak számára alapvető tény téged szórakoztat. Engem nem annyira szórakoztatott amikor rájöttem, hogy valóban, gyakorlatilag (a forrasztást tekintve) a wellerrel egyenértékű pákát tudtam csinálni sokkal olcsóbban. Azóta a wellert csak akkor kapcsolom be ha muszáj (mert van rajta 4m kábel, így elér a másik sarokba is).
(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Erre csak azt tudom mondani, hogy egy suzuki sem lesz Audi, ha átteszed az emblémát...
Nem is baj, ha nem kapcsolod be, legalább pihen Az, meg hogy van rajta 4 méteres kábel... A TCP-n is van amit melónál használunk... Ja nem, azon 6 van bocsi... :/
Mark.budai: tudom, hogy nem fogad meg semmit, de az esélyt megkapta... Amúgy meg ha már kezdőként ki mivel kezdi, nem azt jelenti, hogy meg kell vegye az első guanot, ami elékerül... Főleg ha tanácsot kér...
(#) Qju hozzászólása Szept 26, 2017 /
 
Szép jó estét!
Bővebben: Link Erről a készülékekről kérnék véleményt. A hozzá való kellékek, pótalkatrészek beszerezhetősége is érdekelne. Szóval ér-e annyit mint amennyiért adják?
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Persze hogy csak azt tudod mondani, hiszen amellet hogy a dologhoz a legkevesebb köze sincs, még a hasonlat is rossz, illetve a legbiztosabb jele annak hogy sosem próbáltad ki, csak szövegelsz.
(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Hat volt szerencsem a nevezett "pakahoz" mar ha hivhatjuk annak.... kossz tobbet nem... Ha meg valaki komolyabban forrasztgat, akkor nem spuroskodik, meg takol.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 27, 2017 / 1
 
Építesz vagy veszel hozzá egy állomást. Nekem elhiheted, hogy olyan pákát venni nincs értelme amivel nem tudsz utána dolgozni. Nagyon drágát meg csak akkor van értelme ha reggeltől estig forrasztasz, mert azokkal sokkal kényelmesebb.
Egyébként tévedtem, kétszer annyi idő alatt fűt fel. A wellernek 1 perc 20 másodperc kell, a solomonnak (amiben szintén weller hegy van) pedig 2 perc 40 másodperc ugyanahhoz a hőfokhoz. Mivel mindkettőben ugyanolyan minőségű hegy van, ugyanúgy lehet velük dolgozni, nyilván a weller tovább fogja bírni. Az már kb. 20 éves, és 6500 Ft-ért vettem úgy, hogy még adtak hozzá 2 hegyet meg egy új fűtőbetétet is, de még azzal megy ami benne volt. A solomon meg kb. 9 éves, azzal se volt még gond, de a saját hegye sokkal rosszabb minőségű mint a welleré.
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Szept 27, 2017 1 /
 
Az a baj, hogy a sznob szemlélet már itt is felütötte a fejét, és csak az lehet jó szakember, aki kétszázezres pákával forrasztgat. Az én szememben meg inkább az, aki az előző képen látható pákákkal is megforrasztja az SMD-t, és nem jajveszékel egy Ersa vagy egy JBC után. A kérdezőnek meg abszolút felesleges olyanokat venni, de még wellert sincs értelme, mert arra is van olcsóbb alternatíva, lásd a képen. Van olyan ismerősöm aki szó szerint egész nap forraszt, mert javít (TV-t, hifit, mosógépet, szóval éppen amit hoznak), és amióta megmutattam neki ezt a solomon-weller hegy kombót, azóta inkább azzal dogozik, és letette a wellert, mert ez olcsóbb volt neki mint a wellerbe egy új fűtőbetétet venni a tönkrement helyett. Szóval van élet a méregdrága pákákon innen is, még ha ez számodra oly hihetetlen is.
(#) Chipmunk1960 válasza Qju hozzászólására (») Szept 27, 2017 / 1
 
Ezt a hőléget nem ismerem, mert csak a páka része van, az nem olyan rossz. A régebbiekkel volt pár probléma, de az újaknak elég lágy a kábele, s nem olvad szét a betétnél a feje. Különféle feltéteket fillérekért kapni bele. 450 fokra felcsavarva nagyobb dolgokat is könnyen ki lehet szedni vele. Van itt hasonló, de szállítással már nem olcsóbb. Barkács célra szerintem megfelelő
(#) pittti válasza Qju hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Hello!
Csak arra figyeljél oda - ha EU-n kívüli országból szállítják akkor ÁFÁ-t, és az áfával növelt összeg után pedig vámot is kell érte fizessél! (így már nem biztos hogy megéri)
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Létezik olyan "hegy" ilyen típusú pákához, amibe be lehetne fogni a pisztolypáka hegyét?
(#) pittti válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Nem létezik, és értelme sem lenne, mert a két páka működési elve teljesen más.
(#) Ge Lee válasza Qju hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Azzal a fajta meleglevegős pákával sok gond volt, a másiknak meg nem tapad a hegyére az ón. Ha meleglevegőset akarsz akkor inkább ez a fajta, vagy ez. Sok helyen, sokféle névvel árulják, még a jófogáson is szokott lenni. Én magam vettem meg az ebay-ről, 3200Ft volt a páka, és 4400Ft körül volt a vezérlő, a többit én csináltam meg hozzá. Jól használható, nekem bevált, és akiknek még van itt a környezetemben ők sem panaszkodnak rá. Különféle átmérőjű szűkítőket lehet hozzá rendelni az ebay-ről (nekem 6db-os készletem van hozzá, 3,5,6,8,10,12mm-es szűkítőfejekkel).
(#) Udvari Zsombor válasza pittti hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Értem. Akkor viszont ez a laposcsavarhúzó szerű hegy jó-e ebbe a 100W pákába?
Közben pedig rájöttem, hogy a meglévő pisztolypákám is 100W, szóval szerintem jó lehetne a linkelt páka ezzel az univerzális tartóval. Vélemény?
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Ránézésre is látszik, hogy teljesen más a kettő, nem tudom mit akarsz a pisztolypáka hegyével, azzal nem lehet forrasztani csak taknyolni. Réz rúdból ugyan esztergáltathatsz egy pákához hegyeket, de az olcsó sem lesz, meg hosszú életű sem. Leírtam az ésszerű alternatívát. Veszel egy solomon pákát, hozzá weller hegyeket, és építesz vagy veszel hozzá egy állomást (20-24V körüli trafó, dual műveleti erősítő meg a sallangok). Remekül lehet ezzel a kombinációval dolgozni, az egyéb olcsó vagy klón pákákkal viszont nem (mert nem tudsz bele jó minőségű hegyet tenni). Ha meg ennél komolyabb kell, akkor már az 50-100000 Ft-os árkategóriában, vagy az felett kell nézelődni.
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Na, nem kell nekem "hú de profi" páka, csak az a kérdésem, hogy a linkelt 100W pákába jó-e a linkelt lapos hegy?
Mondom, amikor rájöttem, hogy az én pisztolypákám is 100W, akkor láttam, hogy jó lesz ez is...
Következő: »»   70 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem