Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FSP 300-60GTP számítógép tápegység
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Dante hozzászólása Nov 2, 2008 /
 
Üdv! A téma címében említett tápegységet miután kihúzom és visszadugom (vagy áramszünet van stb.), várni kell kb. 5-10 percet mire bekapcsolhatom a gépet, mintha fel kellene benne valaminek töltődnie, aztán tökéletesen működik, amíg ismét meg nem szűnik a feszültség valamely okból. Eddig ez nem is zavart különösebben, mert nem ez volt az egyetlen gép, de a napokban többször is muszály voltam kihúzni, és van úgy, hogy egyáltalán nem akar elindulni (viszont ha a power on vezetékeket rövidrezárom (zöld+szürke) akkor elindul, csak úgy meg használni nem lehet ugye). Ötlet? Garancia nincs rajta, csere nem megoldható, szerintem még egy éves sincs, tehát nem túl régi, és nem a konnektkorban keresendő a hiba, mert minden más tápegység rendben működik ugyanaonnan. Nem akarok rögtön másikat venni, és kidobni vagy hibásként eladni sem szeretném még, bízok benne hátha van rá valami megoldás.
(#) zolee1209 válasza Dante hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Szia! Ha a zöld vezetéket összekötöd a feketével, akkor indul a táp. Ennek így is kell lennie! Ebben az esetben lehet, hogy az alaplap a hibás! Próbáld meg egy másik alaplapon kipróbálni a tápodat. Vagy az alaplapot egy másik táppal! Gyorsan kiderül, ki a ludas valójában!
(#) Dante válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Mostmár a zöld + szürke/fekete megoldással sem működik, csak egy kis magas frekvenciájú pillanatnyi csengés hangot (nem tudom hogy írjam le, hogy annak értsétek amit valójában hallani) hallani olyankor. Informatikában jártas vagyok, elektronikában már kevésbé, a másik táp ill. másik lap variációján már túl vagyok, és tuti, hogy a táppal van gond. Szóval valami elektronikai megoldást kellene keresni, szerintem legalábbis.
(#) moltam válasza Dante hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
A szürke nem a powergood vezeték?Én ugy tudtam hogy a zöld a power on és akkor indul ha a gnd re van kötve.
(#) waldi75 válasza Dante hozzászólására (») Nov 2, 2008 / 4
 
Üdv.
Én vennék egy új tápot ezt meg megjavítanám tartaléknak.Szerintem minden elkót át kell nézni ill. kicserélni ami gyanús egy kicsit is.Valószínű hogy a táp "készenléti" része szállt el ami 5V-ot szokott előállítani kb.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Leirom az egészet hátha segit a javitásban:
sárga +12
piros +5
fekete gnd
zöld poweron
fehér +3.3
szürke powergood
lila +5 standby (készenlét)
narancssárga -5
kék -12
(#) Dante válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Így fejből pontosan nem tudom a pontos nevüket , de mindig a szürkével szoktam próbálni a tápokat, és mindig rendben volt (és ezt nem laikusként mondom, hanem mint aki rendszeresen foglalkozik ezzel), de egyébként mindkettővel ugyanúgy indul.
(#) moltam válasza Dante hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Az én atx tápom labortápnak használom és mindig a zölddel inditok.De ha lehet a pg vel is akkor mindegy.
(#) Dante válasza waldi75 hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Igen, akarok is venni (majd), csak mint írtam, nem szeretnék ettől olyan megválni, és még küzdenék érte, hátha... És egyetértek azzal, hogy a készenléti résszel lesz a gond, eddig eljutottam, csak azt nem tudom mit csináljak. Púpos vagy sérült kondit nem láttam, de legvégső esetben elkezdtem kicserélgetni őket, csak gondoltam felteszem a kérdés, hátha van rá egy észeszerű egyszerűbb megoldás, minthogy lecseréljem az összeset rögtön. Na majd du. megpróbálok egyet cserélni a készenléti rész környékén, hátha...
(#) Dante válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Igen így tudom én is, nagyon jól, csak annyi, hogy zöld+szürkével szoktam indítani, de azért köszi .
(#) Dante válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Én is használok egyet labortápként, és mindig zöld+szürkével indítok, de ezzel is megtudtunk valami újat , már megérte . Csak a problémára is találjunk orvosságot .
(#) moltam válasza Dante hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Egyszer véletlen rövidre zártam a +12 gnd t.Semmi baja nem lett a tápnak.Egy kis korom meg elégett vezeték De még mindig működik
(#) Dante válasza moltam hozzászólására (») Nov 2, 2008 /
 
Igen, sőt a mai tápokban már van rövidzár-védelem és más egyéb védelem is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem