Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FTDI FT232RL hibák
Lapozás: OK   2 / 4
(#) techgabor válasza Sygnus hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Eléghetett a vezérlő.
cp2101-et vegyél, vagy ft232-t.
A többit felejtsd el.
(#) bbb hozzászólása Feb 20, 2014 /
 
Szerintem érdekes olvasmány ez a hamis ft232-ről.
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Feb 20, 2014 /
 
Nekem a hamisítvány sokkal rendezettebbnek és kidolgozottabbnak tűnt. Magasabb szintű az előállítás módja is. Valóban érdekes... Most már nagyon gondolkodóba estem, mert sokat kellene felhasználnom és negyedébe kerül a kínai. Még nagyon gondolkodom a CH340 USB to serial chipen. Van valakinek bővebb tapasztalata vele?
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 20, 2014 /
 
Az oldalon az utolsó mondatok egyike az érdekes:
Idézet:
„Fake chip was working kinda fine, until FTDI released drivers update, which were able to detect fake chips via USB and send only 0's in this case.”
Na ez a méreg, nem a cián!
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Feb 20, 2014 /
 
Főleg a fotók és a tények ismeretében. De hát - maximum használja az ember a régi drivert ..
(#) grieves13 hozzászólása Máj 31, 2014 /
 
Üdv mindenkinek.

Az lenne a dilemmám, hogy terveztem egy mérőműszert, csak nem tudom mivel lenne jobb megoldani a soros portos kommunikációt, FTDI-vel vagy VUSB-vel? Érdekelne a véleményetek, tapasztalataitok, pro/kontra érveitek.
(#) don_peter válasza bbb hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
*
Most tervezem én is egy FT232RL chipet vagy modult beszerezni, de kicsit elbizonytalanodtam.
Melyiket érdemesebb beszerezni?
FT232RL vagy CP2102?
Előre is köszi...
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2014
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Okt 19, 2014 /
 
Szia! Mindkettő működik, de az FTDI-vel kevesebb volt a driver gondom - igaz még XP alatt. A CP azért nyűgösebb - bár nagyságrendekkel olcsóbb.
(#) don_peter válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 27, 2014 /
 
Végül mivel kiderült, hogy az eredeti FT232RL rosszabb minőségű mint a Kínai változat és persze mivel ez volt itthon (PL-2303HX) chipet használtam fel, ezzel gyakorlatilag semmi fennakadás nincsen..
Szépen teszi a dolgát..

Nem mellesleg ez a chip XP és Win7 alatt is jól működik..
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Okt 27, 2014 /
 
Akkor szuper. Elérted a célod. Azért érdekelne, a pontos megoldás - főleg a reset kör megvalósítása. Engem is - bár én maradtam az FTDI-nél és a cimborámat is. Engem inkább a költséghatékonyság okán, mert betonbiztos az FTDI, de ha van olcsóbb.... A soros kommunikációval nem szoktak egyiknél sem gondok adódni - csak az inicializálásnál, pontosabban a reset körnél. Érdekes az is, hogy a Parallax FTDI-s megoldásainál a két különböző tokozású chipnél eltérő a reset kör is. Közben én is találtam egy ilyen 4$-os változatot: PL-2303 prop plug
(#) Hp41C hozzászólása Okt 30, 2014 /
 
Az új Wind0w$ driver téglává változtatja a hamis FT232 csipeket. Bővebben: Link
Mégis csak van valami különbség és mégiscsak az EEProm programozása körül. A cikk szerint a hamis csipek reagálnak a páratlan címre kezdeményezett EEprom írási műveletre.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Bár az angol cikket nem olvastam el, de ha csak a PID azonosítót nézi meg az új driver, akkor az csak ideiglenes megoldás, az új hamis IC-ben szerintem majd ugyanúgy átírják azt is..
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
(#) kameleon2 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Érdekes, hogy az FTDI-nek eszébe sem jutott kooperálni a kínaiakkal. Pedig jobb stratégia lett volna. Mivel a hardvert már lemásolták, semeddig nem tart egy saját szoftvert is írniuk, ami letölthető lesz valahonnan. Továbbgondolva nem tart semeddig a típusszámot sem megváltoztatniuk és akkor az FTDI fog koppanni, mert a kínaiak chipje visszafelé is kompatibilis lesz...
(#) don_peter válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 31, 2014 /
 
Ezt nem értem..
Nem írtam még rá túl nagy programot, csak egy kis adat ki és be küldés..
Semmi extra..
Pici videó is a tesztről: Bővebben: Link
Természetesen a win programok csak tesztelés miatt írtam..
Folyamatban van már egy komolyabb win program amelyet majd későbbiekben be is fogok mutatni..
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2014
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Talán rosszul emlékszem - úgy rémlik veled társalogtunk a parallax propeller programozásáról és a prop plugról, amiben ftdi chip van.. A videó viszont úgy tűnik más mikrokontrollerrel készült - már ami a képaláírást illeti:
Idézet:
„18F4550-es PIC vezérlő + Serial port + Win7 alkalmazás”
Gondolom ezért nem értetted - kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Engem e prop plug kiváltása érdekelt volna, mert az nem mindegyik chippel ment gond nélkül eddig.
(#) don_peter válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Jaja nem én vagyok akivel ezeket beszélted..
(#) Tomi20 hozzászólása Aug 11, 2015 /
 
Sziasztok

Vettem FT232BL-t, tme.eu-ról. Megépítettem, de nincs semmilyen kommunikáció USB-n. Fel sem ismeri a gép. Adatlap szerint kötöttem mindent, ezerszer átnézve, elvileg hiba nincs. A 3,3V-ot kiadja. Szkóppal néztem, és az XTOUT lábon sincs meg a 6MHz (belső oszcillátor nem indul). Kvarcot rakva meg van a freki, de változás nincs. Kvarc oszcillátort is építettem, XTIN lábra kötve a kimenetet semmi változás. Próbáltam két géppel, win7 X64, Winxp X86, semmi. Egyáltalán nem is érzékeli a gép, mintha rá sem lenne dugva. Kábelek, csatlakozók kisípolva, szakadás, zárlat kizárva. Szerintetek elképzelhető, hogy sikerült egy hibásat vennem?
(#) kameleon2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Szia! Mivel kötötted össze? Mert Nem csak a gép oldaláról kell neki csatlakozás. Hiába transzparens az FT232, ha nem lóg semmi a túlsó felén.
(#) Lucifer válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Attól, hogy nincs semmi a túloldalon még eszközkezelőben meg kell jelennie.

Tomi20: a D+ D- lábak felcserélése szokott ilyeneket okozni. RESET láb esetleg?
(#) kameleon2 válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Igaz. Most kipróbáltam az enyémmel. USB-serial konverterként megjelenik. Igaz a driver is fent van hozzá, mivel rendszeresen használom.
(#) Tomi20 válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Reset 5V-ra kötve, próbáltam már felcserélve is a D+ D- . Van egy kimeneti láb, ami 5V-on van, amíg nincs USB kommunikáció, ez is "rendben működik" 5V van rajta. Kimenetre nincs kötve semmi, se driver, gondolom legalább ismeretlen eszközként meg kellene jelennie, de semmi.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
(#) Lucifer válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Mutass már egy kapcsolási rajzot kérlek. TEST láb le van kötve GND-re?
(#) Tomi20 válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Rajz az sajnos nincs, adatlap szerint végigmentem minden lábon, és arra a potenciálra van kötve minden, amit az adatlap ajánl. Igen, GND-n van a TEST láb. Nem tudom ezek az IC-k mennyire érzékenyek a statikus kisülésekre, forrasztáskor melegítésre? Nagyon vigyáztam, csak gyanús volt a csomagolása, antisztatikus zacsi, pára megkötő bogyók, pára tartalom ellenőrző lapka...
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Vennék Én modult is, de internetes webáruházakban irreálisan drága, az ellenőrizhetetlen forrásból valók igaz olcsóbbak, de elég sok helyen olvastam, hogy alapból hibás IC-k kerültek beültetésre...
(#) kameleon2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Én 5x átforrasztottam egyet és bírta. A mai alkatrészek hőtűrése sokkal jobb mint régen. Án elsőre amit beforrasztottam - működött is. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy van olyan eset - én is belefutottam, hogy még nagyító alatt is tökéletes volt a forrasztás egy lábon, de kicsipogva mégsem érintkezett. Azaz a panelen még volt csipogás a forrasztás után nem. takarítás, újraforrasztás után megjavult. Én ezt építettem meg vele először. A te kapcsolásodhoz képest nem tudom van-e különbség az FT232 bekötését illetően.
(#) Tomi20 válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek, feladom, kikapartam minden vezetősáv környékét, újraforrasztottam, letakarítottam, semmi változás (harmadik napja szenvedek ezzel az egyszerű áramkörrel). Találtam elfogadható áron modult Tavir-AVR. Ha hamarabb megtalálom ezt, biztos nem szutyakoltam volna panel készítéssel (az IC is 1600Ft volt...).
(#) Hp41C válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Egy PIC16F1454 -gyel megoldható az USB - CDC ötödáron.
(#) Tomi20 válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Nekem mindenképpen az FT232 jó csak, egy autó diagnosztikai csatlakozóhoz kell, és a program csak ezzel az IC-vel működik. (pl MAX232-vel sem) Persze ez nem zárja ki, hogy a PIC-es megoldás nem lenne jó, de Én nem szeretnék kísérletezni.
(#) Tomi20 válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 18, 2015 /
 
Ezt a modult ajánlom mindenkinek, elsőre működött, és teszi a dolgát.
(#) wadember hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Hali találkozott már valaki olyan hibával, hogy az IC teszi a dolgát rendesen, kommunikál ahogy kell viszont Se FT proggal se Mproggal nem tudom írni az eepromot. Látszólag elvégzi az írási folyamatot, de visszaolvasva minden ugyanaz mint régen???!!!
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem