Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések
 
Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 29
(#) Józsi84 hozzászólása Szept 20, 2012 /
 
Hello!
Aki szedett már szét 5005-ös házimozit, az elárulhatná, hogy a potis-gombos részét hogy kell kiműteni!? Se kívülről. sem pedig belülről nem látni csavarokat. Kicsit tuningolni akarok rajta, de mielőtt összekarcolgatom, gondoltam megkérdezem.
(#) Davidd hozzászólása Szept 20, 2012 /
 
Szevasztok!Ennek a kérdésnek a válaszára enis nagyon kíváncsi vagyok,hogy hogyan lehet szépen eltávolítani.
(#) matyusz válasza Józsi84 hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Üdv.
Én nem szedtem még szét ilyet, de szerintem a poti "dísz" tekerőket le bírod húzni a poti tengelyéről és alatta lesz szerintem a poti anya.
(#) Józsi84 válasza matyusz hozzászólására (») Szept 22, 2012 /
 
Hello!
Na erre mondjuk nem is gondoltam! Úgy akartam nekiesni, hogy valami vékony széles szerszámmal (pl egy spakli) két oldalról óvatosan kifeszgetem. Három nyomógombot akarok belevarázsolni pluszba. (1: loudness; 2: bemenetválasztó; 3: optikai bemenet választó)
(#) arab97 hozzászólása Okt 7, 2012 /
 
sziasztok nekem van egy genius sW-5.1 home theater 5000 / 5.1-esem és ki ment benne a végfok! :/ hogy ha valaki tudna egyet írna nekem vagy hogy hol keresek ilyet köszönöm!.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
(#) mindenes válasza arab97 hozzászólására (») Okt 8, 2012 /
 
TDA7269 és TDA7294 található benne utóbbi a mélynyomónak van. Egy lehetséges hely a beszerzére pl. itt .
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2012
(#) arab97 hozzászólása Okt 9, 2012 /
 
és ugyan az a vég fok kel a genius pmpo 3600w-ba ?? is köszi
(#) rubins hozzászólása Okt 13, 2012 /
 
Halihó!!!Kaptam egy Genius 5.1-et.A gondom az hogy standby után a satellitek működnek.Mivel egy panelon van a 2db 7269a-es és teljesen szimetrikus a panel megmértem a front-áramkört és hasonlitottam a másikhoz!Tizedre stimmelnek a feszkók a tranyók lábain- nem értem az egészet!Ha tudtok segitsetek!
Köszi: Rubins
(#) titi válasza rubins hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Hali!
Csak azt tudom mondani, hogy a rajz alapján nézd végig a mute részt, egészen a végfok lábáig.
Egyébként az IC mute lábán lévő feszültségeket is összehasonlítottad?
(#) rubins hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Titi!!!köszönöm a gyors választ!!!Akkor a lényeg:a sateliteket hajtó 7269a és a fronokat hajtó egy panelon vannak-gyakorlatilag szimmetrikus a dolog.Ezért tudom a feszkókat össze hasonlítani de most már gyanakszom a c945-ös tranyóra!!!!
Majd jelentkezem!Üdv: Rubins
(#) Pedro1982 hozzászólása Nov 2, 2012 /
 
Sziasztok !
Segítségetek szeretném kérni !
Nálam az Első és hátsó hangszórók szálltak el . A hozzászólások alapján megnéztem a trafóban a biztiket , amik el is szálltak. Kicseréltem őket a tápon kívül építettem a vezetékekbe. Kicseréltem a 2 db 7269a IC-t is . Ezekután működésbe lépett az összes hangszóró , VISZONT borzasztó kádhangon szólt mind az 5 hangfal . Ezekután újra szétszettem és elkezdtem mérni. Abból a két vezetékből , amiben a biztiket helyeztem el nem jött feszültség a táp felöl ! Ez Tápegység csere gyanus helyzet , vagy máshol keressem a bajt ?
Üdv.
(#) titi válasza Pedro1982 hozzászólására (») Nov 2, 2012 /
 
Hali!
Ha a bizti és ic csere után megszólalt, akkor nem valószínű, hogy trafócsere szükséges.
Inkább mérd ki a diódákat és a velük párhuzamos kondikat, nem zárlatos-e valamelyik.
(#) József István válasza Ktihom hozzászólására (») Nov 3, 2012 /
 
Üdv Ktihom!
Jómagam is részt vettem már ilyen jellegű robbantgatásban, azzal a különbséggel, hogy én egy hibás szűrőkondi forrasztással likvidáltam a mélynyomó végfokát és egy kis kondit. Amiért válaszolok az, az, hogy nálam (SW 5000) 4700/35 és 4700/50-es szűrők vannak amik rendszeresen kiszáradnak és kellemes kis brummban részesítenek. Legutóbb kb. egy éve cseréltem. Erre kaptam azt a tippet, (és itt jössz te a képbe) hogy tegyek bele nagyobb teljesítményű és méretű szűrőkondikat, plusz lehetőleg vezetékeljem ki őket valami hűvösebb helyre.
Az én elgondolásom így: négy darab 6800/63 (a tippben 10 000-re biztattak) az előlapi vezérlők nyáklapja alatt.
Még nincs kivitelezve, de ha gondolod próbáld ki...
(#) Regggie hozzászólása Nov 10, 2012 /
 
Sziasztok,

Genius 5005-ös 5.1-es hangredszerem van. A bekapcsolásnál akadnak gondok, konkrétan 15 perc után hajlandó életre kelni, néha több. Olvasgatva a fórumot, lehetséges, hogy egy biztosítékcsere megoldaná a problémát?
Köszi előre is a válaszokat!
(#) HA5AWS válasza Regggie hozzászólására (») Nov 10, 2012 /
 
Szia!
Gyanítom a biztosítékok nem szoktak 15 perc után meggyógyulni. Természetesen célszerű mint minden javítást a tápegységnél kezdeni. Valószínűleg a vezérlés körében kell majd keresni a hibát ami némítja a végfokokat.
Üdv: Gábor
(#) putyuri hozzászólása Nov 11, 2012 /
 
Sziasztok. Régi home theatrom (azt hiszem 1000)van. Pár hónap alatt a következő hibajelenség lett.:FR elhallgatott,azután kis időre RL elhallgatott ,azután egy hónapra a center is .A többi hangfal most is szól.Hasonló jelenséget nem találtam a fórumban,Segítséget kérnék.

Üdv. putyuri
(#) Regggie válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Igazad lehet.. Valamiért nem kap áramot egy ideig bekapcsolás után. Úgy szoktam, hogy feltekerem a hangerőt, és amikor látom, hogy visszaállítja 0-ra, akkor tudom, hogy már használható. De ez így elég idegesítő. Holnap felhívom majd a Genius szervízt, sajnos nincs jobb ötletem.
(#) titi válasza putyuri hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Lehet elszállt a végfok...
(#) HA5AWS válasza Regggie hozzászólására (») Nov 11, 2012 /
 
Szia!
Azért mielőtt a szervizbe viszed nem árt egy pár mérés. Bekapcsoláskor megjelennek-e a feszültségek, a némítás ponton van-e feszültség. A rajzot le tudod tölteni, arról megnézhető hol milyen feszültség kell legyen.
Üdv: Gábor
(#) Regggie válasza HA5AWS hozzászólására (») Nov 12, 2012 /
 
Szia,
Nem vagyok egy technikai himalája sajnos..de lehet, hogy megnézetem egy műszerész ismerőssel. A szervízben mindenképp ott kellene hagyni napokig, ha meg alkatrész kell hozzá, akkor még tovább. Bár már azon is gondolkoztam, hogy veszek egy erősítőt + egy mélynyomót a helyére, a hangfalakat meg megtartom. Ez a drágábbik megoldás.
(#) putyuri hozzászólása Nov 14, 2012 /
 
Üdv Titi. Végfok nem lehetett,mert mindegyik párból csak az egyik fele szólt.Visszaolvasva : csatikat lehúztam, kontakt spray, próbánál tökéletesen mükszik az összes,de most terhelem,hagyom melegedni huzamosabb ideig.Ugyanis a zénerek és a mellettük levő ellenállásoknál elszíneződött mind a két panel kissé.Az 1000 mikrós kondi alatt barna folyás látszik. Ez csak ragasztás lehet? Kösz a reagálást.
putyuri
(#) titi válasza putyuri hozzászólására (») Nov 14, 2012 /
 
Előfordulhat egy sztereó végfoknál, hogy csak az egyik oldala hal meg, találkoztam már ilyennel. Érdemes a kondikat is átnézni. Az a barna folyás viszont valószínűleg ragasztó.
(#) putyuri hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Szia Titi. kettő filmet végignéztem szomszéd-riasztó hangerőn,és ma reggel is tökéletesen müködik mind a hat hangfal .szerencsém volt. Elég lett a kontkt spray.Csak el ne kiabáljam!!!
Kösz a segítséget.
Üdv. putyuri
(#) titi válasza putyuri hozzászólására (») Nov 15, 2012 /
 
Nincs mit! A lényeg, hogy működik!
(#) József István hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Üdvözlet!

Néhány hozzászólás gazdájával szívesen cserélnék! Az én kütyüm (...5000) ugyanis brummos, és nagy a valószínűsége, bár egyáltalán nem bizonyos, hogy a trafó a ludas. Ugyanis minap, az x. hibakergetés okán feltárt szemrevételezés után, a főkapcsolót felkapcsolva észrevettem, hogy a trafó önmagában búg és forró! Tudomásom és az álmos könyv szerint sem jó jel ez. Mielőtt elrohannék a Gyöngyösi utcába, körkérdéssé tenném, hogy másoknál is tapasztalható ez? Egyszerű ellenőrizni bontás nélkül is: A fődoboz alján, kívül a trafó tartócsavarjainak megérintésével.
A szíves közreműködést előre is köszönöm!
(#) titi válasza József István hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Hali!
A tápban az elkók nem púposak?
Próbáltad külön a trafót áram alá tenni, terhelés nélkül? Akkor is nagyon melegedik?
(#) József István válasza titi hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Üdv!

Azon már kétszer túl vagyok. Másodjára megléptem amit 13 hozzászólással feljebb írtam. Közben unalmamban rámértem menet közben a szűrő lábaira és 39 meg 18 voltokat mértem. Az vajon megfelelő? Az üresjáratot alkalmasint kipróbálom, de már annyiszor bontottam szerencsétlent, hogy szinte családtagnak számítok az alkatrészek körében.

DSC02327.JPG
    
(#) bakter24 hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Üdv, egyszer már kaptam itt hasznos segítséget, akkor a saját SW 5000-emet sikerült megjavítanom, most egy másik hibás került a kezem közé, egy "Genius 5.1 Home Theater" Előljáróban: Kezdő szintre saccolnám magam elektronikából, alkatrészekkel tisztában vagyok nagyjából, építettem már apróságokat leírásból, forrasztás, mérés megy.

A hibajelenség azonos az enyimen jelentkezővel, ezért mertem hozzáfogni, nevezetesen: A vezérlés megy (ledek, hangerő, stb), a sub+center megy rendesen, a front+surround nem szól.

Kábeleket átnéztem, átmozgattam, nem javult. Találtam hozzá kapcsolási rajzot, az alapján méregettem, volt pár gyanús kormos rész a nyákon, ami a közelében volt, azt kivettem, kimértem, de mind jó volt, így visszatettem Nagy kondikat is kimértem, egyik sem zárlatos.

Annyi infóm van róla, hogy viharos, villámos idő volt, mikor tönkrement, ilyesmi irányban tapogatózom.

Most a pár kérdésem:
1: Ha a nevezet dolgok működnek, akkor joggal feltételezem, hogy a trafó jó? (Itt a kérdés lényege, hogy mit kéne egészen pontosan mérnem a kivezetésein: van egy kék-fekete-kék kábelköteg, illetve egy sárga-sárga-piros-fekete-piros köteg.)
2: Ha túlfeszt kapott, akkor lehetséges, hogy csak az egyik nyákot nyírta ki, a többi rész működőképes maradjon? Ha ilyesmi történhetett, mit nyírt ki először, hol folytassam a keresést?

Előre is köszönöm a rám fordított időtöket
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) titi válasza József István hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Itt megtalálod a kapcsolási rajzot: Bővebben: Link
De egyébként jónak tűnnek a feszültségek.
Az üresjárat azért érdekes, mert ha akkor nem melegszik annyira, akkor túlterhelés miatt melegszik, és nem a trafó hibás.
(#) titi válasza bakter24 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Hali!
Első körben tápfesz ellenőrzése az említett két kábelkötegen. Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, hogy a két kéken a feketéhez képes 27V, a másik kötegben a két sárgán a feketéhez képest 12V, a két piroson a feketéhez képest 14V kell legyen.
De ezeket úgy mérd ki, hogy le legyen húzva a csatlakozó a panelról!
Ha ezek rendben, majd haladhatsz tovább.
Következő: »»   25 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem