Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GPS GSM modulok programozása
Lapozás: OK   28 / 28
(#) proba válasza gyurma888 hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 1
 
Nekem az volt a hiba, a TX RX vonalon magasabb volt a feszültség 2,8V nál. A rajta lévő modul bekötését kikeresed, ott a közepe táján van valami referencia feszültség nevű láb. ha a TX RX vonalra nagyobb feszültséget kapcsolsz a kelleténél, akkor ez megemelkedik, és nincs hálózat hibára megy.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Feb 23, 2024 / 1
 
Bocsánat nem ilyen modulon mértem a referencia emelkedést, de a TX RX láb túlfeszültségét emlékeim szerint ez sem szereti.
(#) gyurma888 válasza proba hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Hétfőn jelentkezem, mert sajnos most nincs kéznél a labortápom, de egészen biztosan igazad van, mert az adatlap 30. oldalán írja, hogy nem lehetne magasabb a Vih 2,8V-nál. Ezt eddig sajnos nem vettem észre. Remélem más hiba nem lesz.
Hétfőn jelentkezem, köszönöm!
(#) superuser válasza gyurma888 hozzászólására (») Feb 28, 2024 / 1
 
Telefon azonosítóit ellenőrizd.
Kezdd az IMEI számmal.
usecase: hibás FW frissítés során az IMEI szám 000000000000000 értéket kap, ettől kezdve a szolgáltatói regisztráció sikertelen.
Ez egy lehetőség a sok közül. Nem csak a nullás IMEI lehet érvénytelen.

Egy ilyen hibának a leghatékonyabb megoldási menete, hogy eljutsz a MEGFELELŐ SZINTŰ technikai supportig a szolgáltatónál és egyszerűen megkérdezed őket, hogy mit látnak, miért került elutasításra a regisztráció.
(#) gyurma888 válasza superuser hozzászólására (») Márc 3, 2024 /
 
Nos, végül az lett, hogy próbálgattam, de azzal a modullal nem sikerült semmit elérni. Úgyhogy végül rendeltem egy újat, és ezzel semmi probléma, minden gond (és bármilyen beavatkozás) nélkül felcsatlakozik, kicsörög, stb. Nem tudom pontosan, hogy mi ölte meg a másikat, elsődleges problémának a 3,3 volt logikai szintet látom (és köszönöm, hogy írtátok, mert ha nem mondjátok, valószínűleg sosem jövök rá, még nem láttam ilyet ), de ezen kívül superuser, köszi, utána szeretnék járni a problémának, és ez tök jó kiindulópont lesz.

Amúgy majd írok, nagyon kíváncsi vagyok hogy egyszerű lakossági, "filléres" csomaggal mennyire nyújtanak segítséget egy ilyen - viszonylag speciális - problémában.
(#) superuser válasza gyurma888 hozzászólására (») Márc 4, 2024 /
 
Kíváncsi leszek én is a megoldásra.
Nem gondolom, hogy tipikus hardware hiba lenne.
Van térerő, van kommunikáció a toronnyal. Egyszerűen elutasításra kerül a regisztráció.
Bár azt el tudom képzelni, hogy invalid jelszint miatt vm. belső olvasási vagy egyéb hiba következik be, ami miatt rossz adatokat küld a toronynak és ez vezet végül elutasításhoz.
De ez elég összetett ok lenne, ilyennel még nem találkoztam.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2024
(#) Gafly válasza gyurma888 hozzászólására (») Márc 4, 2024 /
 
Arra kiváncsi vagyok, hogy mire jutsz, mert egyáltalan nem biztos hogy az ügyfélszolgálatos bele tud/akar nézni, nem hogy túrni.
Idézet:
„4 Use of the equipment identity register
A network operator can make administrative use of the IMEI in the following manner:
Three registers are defined, known as "white lists", "grey lists" and "black lists". The use of such
lists is at the operators' discretion.
The white list is composed of all number series of equipment identities that are permitted for use.
The black list contains all equipment identities that belong to equipment that need to be barred.
Besides the black and white list, administrations have the possibility to use a grey list. Equipments on the grey list are not barred (unless on the black list or not on the white list), but are tracked by the network (for evaluation or other purposes).”

Amúgy ez nem akkora titok ám, amióta mobiltelefon van, nagyjából működik: GSM 02.16
(#) proba válasza superuser hozzászólására (») Márc 4, 2024 /
 
Idézet:
„Nem gondolom, hogy tipikus hardware hiba lenne.”

Az M35 telefonnál szembesültem először vele, a TX RX lábon adott 5V hatására a telefon ledobta magát szisztematikusan a hálózatról. Nincs hálózat hibával. Az alsó csatlakozót kihúzva minden helyre állt. Utána még két modullal is eljátszottam ezt, bár ott már csak 3,3V-ot adtam, de még ez is sok volt. Akkor mértem a kivezetett belső referencia feszültséget, ami a TX lábra adott feszültségtől megemelkedett ( gondolom egy belső diódán keresztül) Szerintem a rádiós rész ezt használja, ezért szűnik meg a hálózat. ( nekem szerencsém volt, a TX/RX jel csökkentése után minden ment tovább hibátlanul.) Aztán hogy mennyire tipikus hardware hiba 2,8V helyett 3,3 V ról járatni azt nem tudom.
(#) superuser válasza proba hozzászólására (») Márc 4, 2024 /
 
Esetedben valószínűleg szétnyomta az RF rész működést a túlfesz.
Itt viszont a térerő megvan, regisztrációt megkezdi, torony elutasítja.
Nem gondolom, hogy tipikus hardware hiba lenne.
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem