Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Így van. Például két hangszóró egymáshoz képesti fázismenete (magas, mélyközép, vagyis ebbe bele kell számolni azt a fázistolást is, amit a váltó okoz), illetve egy hangszórónál is értelmezhető frekvenciafüggő fázis.. de ott is relatív (én pl. a jelforrástól számolnám).
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne: kész vagyok a mélyládámmal a bélelésnél tartok, mivel béleljem vatelinnel vagy van itthon ilyen "tojástartó forma" speciális hangelnyelő anyagom. vagy igazából teljesen mindegy? Előre is köszi!
Üdv! elméletileg mélyhangoknél nem feltétlen szükséges ilyesmi, nekem legalábbis elégsésgesen szól pláne hogy reflexcsöves. Kipróbáltam már a mélyládám hangnyelővel is de rosszabb lett.
Javítsatok ki ha tévedek
A csillapítással is lehet hangolni a reflexdobozt (Csillapítóanyag mennyisége, elhelyezése).
A szivacsos tojástartóssal óvatosan ,mert elvesz a térfogatból ,és így már érthető az elhangolódás.
Köszi fiúk! Akkor egyszer meghallgatom így üresen mit mutat és ha kell hangolom.
Bővebben: Link
Azt hallgatással nem lehet . Csak impedancia méréssel. Ehhez hasonlóan kell kinéznie egy jól hangolt reflexdoboznak.
Ez mnc noir2 20 cm-es, de igazából mindegy mert nem ez a lényeg.
A két púpnak illik azonos magasnak lennie , a és két púp közötti völgyben van pontosan a hangolási freki. azaz Fb=47Hz.
Hali, hangváltót szeretnék csinálni, mert amiket a boltokban árulnak és jók is valamire... nagyon borsos az áruk. Két utas hangváltót szeretnék, tehát olyat ami szétválassza a magas frekvenciát a mély-középtől és ami rms-ben 280-300wattot kibir.(gondolom, hogy ha magamnak megcsinálom, akkor kijön 2000ft-bol 1 darab) Tudna valaki segiteni ebben a projektben?
Előre is köszi.
Kimaradt, hogy 8ohmosat szeretnék.
Lehet ,hogy 9 literben érezte jobban magát?
Itt tartok épp.....
A kritikát nem szeretem, de elfogadom! Szerintetek elég lesz a hűtőborda, van nagyobbom is csak annak nem passzol a dobozomba az alakja, de veszek másikat, ha aztmondjátok, hogy kevés. Köszi!
Sziasztok ezt a ládát szeretném meg csinálni
De milyen hangsugárzó lenne jó bele FANE2
Nem a 7294-es topikba akartad?
Egyébként szerintem elég lesz a borda . De most vagy rosszul látok ,vagy csak odatetted a panelt a borda mellé. Nagyon vigyázni kell , ha a bordára úgy szereled fel az ic-t hogy nincs alatta csillám -és szigetelőgyűrű , akkor a borda negatív tápfeszen van! Ha véletlen letestel akkor kidurran az ic. Ha bent lesz a szubládában akkor elmegy így is ,csak ne feledkezz meg róla ,mikor legközelebb belemész. :shocking:
Tudom, h nem itt a helye, de olyan gyönyörű!
Életem első műve:
Sziasztok!
Elkeszult ket hangfal. Sikerult behangolni a melyhangszorot. Falat lehet vele bontani ![]()
Hello! Van egy Raveland TW-3000 es 30cm subhangszoróm. Autóba szeretném használni, a gyári leirás és a WiniSD is 65 liter körüli ládát ir neki. Megépitettem a ládát, olyan mint ha elveszne benne a hangja, és maximumon alig mozgatja az erősitőm. Épitettem egy 40 litereset, fele hajtással is jóval nagyobbat szol, és rendesen mozgatja. Miért nem jó neki a 60 liter körüli láda?
Köszi!Néhány adat: 180W RMS/ 450 max Qts: 0,36 Qms: 3,8 Qes: 0,4 VAS L: 93 SPL db: 92 Xmax: 6,3 Fs Hz: 29
Szia.
Ez a hsz nem zártba való. Reflexes kell neki , próbáljad ki a winisd vel , reflexesben is . 65 liter 30 Hz-re hangolva ,így az alsó határfreki 33 Hz lesz.(F3). 2x olyan mélyre megy ! 65 literes zártban F3=67 Hz , nem csoda hogy semmit nem hallotál! 40 liternél F3= 64Hz már valamivel jobb. Az SPL dB=89.52 dB ezzel számolj , mert ez az 1W/1méter. Szükség lesz még a hangszóró egyenáramú ellenálására is . Re vagy RDC nem tudom ,hogy a WinIsd ben hogy van ez írva. Egy multiméterrel lemérheted , de ne feledd levonni a zsinorok saját ellenálását. Mod :közben megtaláltam a neten , ezekkel lehet számolgatni. Fs = 29, Hz Qms = 3,8 Vas = 93, liters Cms = 0,263 mm/N Mms = 114,5 g Rms = 5,491 kg/s Xmax = 6,3 mm Xmech = 9,45 mm P-Dia = 252,1 mm Sd = 499, sq.cm P-Vd = 0,314 liters Qes = 0,4 Re = 3, ohms Z = 3,6 ohms BL = 12,51 Tm Pe = 180, watts Qts = 0,36 no = 0,547 % 1-W SPL = 89,52 dB 2.83-V SPL = 93,79 dB De vannak doboztervek isDe vannak doboztervek is
A bass box 6 pro szerint is stimmelnek az adatok, de még a sorrend is ugyanaz.
Szerintem a Raveland-ék is ezzel a progival "generálták" eme szép adatokat Én azért megnézegetném a Limp-pel ezt a hsz-t.
Igen azzal csináltam én is, onnét van kimásolva.
Lehet ,hogy igazad van . Nagyon szép kis paraméterek 40 euró-ért. :eplus2:
Hello! Bocsi nem irtam oda hogy mindegyik behangolt reflex láda volt, és a gyári terv alapján készitettem el
Nem lehetséges hogy a 65 literes ládában nagyobb meghajtást igényelne? 220W-al hajtom jelenleg. Lényeges-e az hogy 30Hz-ra lemegy, és hány HZ-ra legjobb behangolva egy subláda? Illetve mi lenne a különbség egy 40 vagy egy 65 literes reflex láda közitt? melyik szolna erösebben?Köszi!
Tehát Te készítetted a ládákat ugye? És ki hangolta őket? Gondolom hogy nem Te hangoltad, mert akkor nem hiszem hogy feltetted volna a legutóbbi kérdéseidet
Szerintetek ha ebben a felállásban építem bele az erősítőt a dobozba, az mennyire lenne problémás?Nem susogna?Vagy inkább külön dobozt kéne építsek az erősítőnek?Bár jobb szeretném bele a dobozba....
HA-25-672 lesz benne? Jól emlékszem? Miért suhogna? Az akkor szokott lenni ha keskeny a cső.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Köszi!
Nem lehetséges hogy a 65 literes ládában nagyobb meghajtást igényelne? 220W-al hajtom jelenleg.
Lényeges-e az hogy 30Hz-ra lemegy, és hány HZ-ra legjobb behangolva egy subláda? Illetve mi lenne a különbség egy 40 vagy egy 65 literes reflex láda közitt? melyik szolna erösebben?Köszi!