Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró tekercselés
 
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 33
(#) vandorbot hozzászólása Ápr 15, 2021 /
 
Tekercs készítés. Egészségetekre. Video
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /
 
Nem értek hozzá, de nem lett az egy kicsit szűk? Nem pont a rés közepén kellene lennie, azaz egyenlő távolságra körben mindenhol? Vagy annyit tágulna még melegen?

cséve.jpg
    
(#) Inhouse válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /
 
Ezt nézzétek meg!
Én nem értek hozzá, de valahogy nekem ez olyan izé...
Van tekercs készítős videója is, ott is vannak érdekességek.
(#) vandorbot válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 15, 2021 /
 
Az lehet, de úgy kell csinálni, hogy 0,3 - 0,35mm meg legyen kívül belül. A videóban a módszer a lényeg.
(#) Ge Lee válasza vandorbot hozzászólására (») Ápr 16, 2021 /
 
Vagy nagyon sokat gyakorolta, vagy össze lett vágva a videó. Én próbáltam ezt, nem hangszóróval hanem trafóval, de képtelenség úgy kézzel vezetni a huzalt ahogy a videón csinálja, mert vagy hézagos lesz vagy átugrik egyik menet a másikon. Az ott úgy néz ki, olyan szinten pontosan megy menet menet mellé mintha gépi huzalvezetés lenne.
A képet meg azért tettem be, mert azon látszik, hogy ha mondjuk a kép jobb oldalán jó, mert középen van a cséve, ahhoz képest a bal oldalon van vagy 1,5mm hézag, vagyis nem a légrés középátmérőjében van a cséve. Ezt nem tudom, hogy ez el van rontva, vagy direkt lett ilyen.
(#) fery45 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2021 /
 
Kedves vandorbot!
Megnéztem a filmet a hangszóró tekercselésről. Sok ilyen film van az interneten. Ezzel nem mutatsz újat. Mi hangszóró tekercselők hasonló módon tekercselünk. Csak más ragasztót, cséve anyagot, tekercselő gépet és egyebet használunk. Én például lekapcsolom a motort és kézzel kurblizom. Így, ha hibás huzalvezetés keletkezik, azonnal visszahúzom a huzalt, és javítva tekerek tovább. A hangszórók kevés (60-80 m) menetűek a trafókhoz viszonyítva. Kellő gyakorlat után igen vékony (0,07 mm) huzalokat is elvezetünk.
Tisztelttel: H.F.
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem