Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hdd kezelése sd slot-on keresztül?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) zsa hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
Sziasztok!
Gps navigáció sd kártya foglalatrajára hdd-t szeretnék csatlakoztatni!
Net-en találkoztam rengetegféle hdd átalakítót de sajnos ilyent nem leltem. Megvalósítható-e ?

Gondoltam van egy külső hdd vezérlőm aminek usb a csatlakozása és ezt tán rá lehet valahogyan kötni a navi sd kártya portjára ...

Véleményeteket várnám lehetséges-e ez?
(#) Gyimate válasza zsa hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Hello!
Házilag ezt megvalósítani nagyon nehéz. Nem tudom, hogy milyen csatlakozású HDD-t akarsz hozzácsatlakoztatni (2 fajta van, régebbi IDE csatlakozás és van az újabb SATA). Házilag átalakítót szinte lehetetlen készíteni, ugyanis ahhoz nagyon jól kéne ismerni mind a két féle komunikációt, továbbá a chippek is elég nehezen hozzáférhetőek, Talán több eséllyel próbálkozhatnál USB csatlakozással ellátott külső merevlemezzel, lehet, hogy abból tudnál átalakítót találni, de én még ilyesmiről nem nagyon hallottam. Ha az én véleményemet kérdezed, akkor olcsóbban és biztosabban kijössz egy nagyobb kapacitású SD kártyával mint egy kétségesen működőképes átalakítóval.
(#) zsa válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
USB csatlakozással ellátott külső merevlemezzel az van. IDE hdd-t usb-re alakít át.
(#) Gyimate válasza zsa hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Most ahogy végigolvasgattam a témában, sehol sem leltem ilyen megoldást. 1 helyen vetették fel ugyanezt a kérdést és ott sem tudtak segíteni, szóval szerintem ilyesmi nem létezik. Az SD és az USB működése is telljesen eltér egymástól, míg az SD csak memóriákból tud adatot kinyerni, addig az USB-t szinte minden másra is lehet használni.
(#) skynetpro válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
FPGA-val megoldható
(#) (Felhasználó 4577) válasza zsa hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Mikrokontroller nélkül megoldhatatlan, mikrokontrollerrel se lesz túl gyors. A HDD fogyasztása miatt kell építeni egy step-up konvertert 12V-ra és a GPS fogyasztása több A-re fog nőni. Nem ajánlom.

Ha mindenképpen HDD-t akarsz rá kötni, akkor CF kártyás GPS-t vagy PDA-t vegyél és arra nagyon könnyen lehet HDD-t kötni.
(#) Gyimate válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Ha a GPS egy autóban van, akkor a tápellátáts elég könnyen megoldható és nem kell hozzá step up converter, szerintem az a GPS nem nagyon szeretné, ha több ampert kellene leadnia 5V-ról (akár tönkre is mehetne). A tápellátás környékén még így is egy kicsit trükközni kell, mert ha tényleg autóban van, akkor ott elég széles körben mozog a tápellátás is, amit jólenne korrigálni, de ezzel ráérnénk akkor foglalkozni, ha megvan a vezérlés, addig fölös pénzkidobás.
(#) Gyimate válasza Gyimate hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Amúgy szerintem egyáltalán nem éri meg, ahhogy most megnéztem 32 GB-os SD kártyát már 12.11 Eurótól lehet kapni, ami már tényleg nem sok. A többi megoldás nagyon drága és az sem biztos, hogy működni.
(#) potyo válasza zsa hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Én abban látom a problémát, hogy nagyon lassú lenne. SD kártya hozzáférési ideje maximum néhányszáz ns, míg egy merevlemez néhány ms körüli adatokat tud mutatni. Emiatt ha az illesztést meg is oldjuk fpga-val, akkor is lassú lesz az egész adatelérés.
(#) skynetpro válasza potyo hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
véletlen elérésre lassabb, de sorosan még gyorsabb is a hdd.
de a kérdés az, hogy megoldható-e.
(#) didyman hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
2,5-ös HDD-nek csak 5V kell és kb. 1A induláskor, fél A üzem közben egy régebbi modellnél is a plafon. Amúgy szenvedne vele a bánat.
Elérési időre az SD lehet, hogy gyorsabb, viszont a merevlemez meg adatátvitelben sokkal jobb, és a cache, illetve annak kezelése révén az SD-nél messze jobban tud muzsikálni, egy tipikus, 1-2G-s SD-nél. A 32G-s is csak akkor jobb, ha valami sebességre kiélezett típus.
(#) pinkova válasza didyman hozzászólására (») Jún 16, 2010 / 5
 
Szerintem az első kérdésnek arról kéne szólnia: -Mekkora memóriát tud kezeli az eszköz? Mert ha csak például 8Gb-ot, akkor felesleges rajta agyalni.
(#) Gyimate válasza pinkova hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
A másik dolog amiről nem ártana tudni, hogy mekkora adatsebesség és elérési időre lenne szügsége a GPS-nek.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem