Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hibás 5.1-es szet
 
Témaindító: mefi01, idő: Jan 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Yeti1983 hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Adott egy Acoustic Solutions DS 855 5.1-es aktív hangrendszer.
A probléma a következő: Bekapcsolás után kb. két perccel, Stereo módban ,a magas (kis hangszórók) elnémulnak,csak a mély szól.
Ha kikapcsolom,majd újra be,ugyan az van.
Ha a magas hangszórókat rákötöttem a "Surr R, Surr L,vagy a Center-re",átváltottam Dolby Digital-ra akkor szóltak rendesen.
MI LEHET A HIBA?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) titi válasza Yeti1983 hozzászólására (») Szept 26, 2016 /
 
Hali!
A magas alatt gondolom a front hangszórókra gondolsz...
Valószínű kondi hiba okozza...
Cserélni az elkókat a tápban.
(#) Yeti1983 válasza titi hozzászólására (») Szept 26, 2016 /
 
Köszönöm a segítséget,felkeresek egy műszerészt.
Kíváncsi leszek az ő verziójára.(meg fogom írni az eredményt).
(#) szs hozzászólása Máj 22, 2022 /
 
Szervusztok!
Szerintetek az ott az 1. képen (baloldalt, a legnagyobb kondenzátor alatt-mellett) ragasztó, vagy kifolyt a kondenzátor bele?
Ez egy "Creative" 5.1 hangerőltető (2. kép), amit tizenegynéhány évig használtam (2.1 összeállításban), aztán elkezdett ki-kimaradni a "mély", némi pofozgatásra előjött, majd egyáltalán nem jött már elő. Ebből gondoltam, hogy érintkezési hiba, vagy még kondenzátorhiba is lehet (ez utóbbi nem tudásból, csak hallomásból származik).
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2022
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2022 /
 
Az ragasztó, és azért kenik rá, hogy mechanikusan ne mozogjon a nagy tömegű alkatrész.
Az időszakos kimaradozás szerintem inkább törött forrasztás vagy hasonló lehet, nem a "klasszikus kondenzátor púposodás".
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2022
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Máj 22, 2022 /
 
Köszönöm. Csak azért volt gyanús, mert az összes többi ragastó olyan sárgás-áttetszős, csak ez fekete. De akkor az ész nélküli kondenzátorcserét (segítségeddel) ismét elkerültük.
(#) Cinema válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2022 /
 
Csatlakozókat, csatlakoztatásokat ellenőrizd.
Érdemes évente kihúzni és újra-bedugni a csatlakozókat, elkerülendő a kisebb érintkezési hibákat.
Ha nem szűnt meg, akkor belső-vagy vezeték forrasztáshiba, egyéb érintkezési hiba lehetséges. Ritka hiba, ha melegszik nagyon erősen a processzor, akkor azt hűteni kell, egy kis borda ráragasztásával. Nekem volt egy ilyen esetem, ritkán de elment a hang, és a processzor erősen melegedett. Átnéztem mindent, rendben volt, egy kis hűtőborda ráragasztása a processzorra segített, azóta is remekül működik a cucc.

Üdv!
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2022 /
 
Ja, az nem ragasztó, hanem ragacs.
Cserélős.
De nem attól recseg szerintem.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Máj 22, 2022 /
 

Akkor mégis kicserélem. De ha tudnád, hány csavart kell kicsavarni(én már elfelejtettem, de sok)... És mégcsak nem is mind egyforma hosszú, hogy sírva ne fakadjak...

Nem recseg. Egyszerűen: nem szól a mély. amikor kínlódott, akkor sem recsegett: hol elnémult, hol (pofon után) megszólalt.
(#) antikzsolt hozzászólása Máj 27, 2022 /
 
Üdv. Van egy orion ht828 5.1 szettem. A problémám az hogy a sztereo audio bemenetén a jobb és bal csatornán recseg a hangszóró. De ha 5.1 részére kötök rá ott a megfelelő helyre rakva a kábeleket már semmi baja. Még nem szettem szét nemrég értem haza vele a buliból ahol szólni kellett volna neki.
Így látatlanban megéri vele foglalkozni még vagy gazdaságilag totálkáros?
(#) reloop válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 27, 2022 /
 
Szia! A konkrét készülék belsejével még nem találkoztam, de ebben a kategóriában jellemzően egy IC fogadja a bemeneteket aminek a cseréjével a hiba meg szokott oldódni. Ha nem tudsz eligazodni az alkatrészek között, akkor fotózd le a panelt/paneleket!
Akár kontakt hiba is lehet.
(#) antikzsolt válasza reloop hozzászólására (») Máj 27, 2022 /
 
Akkor van értelme megnézni hogy mi is lehet a baja. Az első jobb és bal hangszóró helyek kifeküdtek. Kell majd segítség az biztos nem is kevés. Remélem egy sima multiméter és nagyító elég lesz a hiba kereséshez.
(#) eyess válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Szerencséd van nekem is van pont egy ilyenem. Nálam az volt a jelenség , hogy nem recsegett viszont már 5.1 ben sem szólt több kimenetem sem. Szétszedés után méregettem , és ekkor derült ki , hogy szinte az összes elkó felett eljárt az idő. Egyedül a táp elkók voltak még jók. Tehát a bemeneti fokozaton lévőket is cserélni kellet mindet, és azon a panelen is ami a hűtőbordához van fogatva azon is mindet. Javítás után szépen teszi a dolgát azóta is.
A szétszedésnél figyelj majd , mert elég rövidek a kábelek , és ha a hátulját lecsavarozod , úgy tudod kiemelni az egész részt bordástúl , hogy a csatlakoztatott kábeleket lehúzod. Ezután már teljesen szabaddá válik az egész hátsó rész.
Hát számíts rá olyan jó nagy maréknyi kondikat kellett cserélnem benne , de megéri , mert szépen szól.
(#) antikzsolt válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Igen pont ezért is akarom javítani mert bár régi még minőségileg szépen teszi a dolgát. Ha csak ennyi baja van vagy ic bajos akkor még kap egy pár évet nálam. Amúgy is pont a hét elején gondoltam arra hogy a melegedő részeknél lévő alkatrészek pasztázását meg kellene újítani. Most akkor meg lesz az is. Tuningot is kap bluetoth kártyát mellé lesz még egy pendrive olvasó ami viszi a micro sd kártyát.
(#) antikzsolt válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Szétszedtem. Elko hiba nincs látszólag. Nincs púposodás. Ha lesz időm kiforasztom őket és megmérem. Egyet a helyén sikerült megmérnem 1900 szaladt fel a műszer. de lehet hogy fals érték.
(#) Gafly válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Csatoló kondenzátorok nem annyira látványosan púposodnak, hanem inkább csendesen elveszítik kapacitásuk egy részét.
(#) eyess válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
A látszatra ne adj nekem sem látszott semmi az elkókon még is rossz volt mind.Amikor egy olyan érték , aminek 0,6 esr értéknek kellene lenni , és volt például huszon akárhány ohm , hát az már
igen csak nem mondható jónak.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2022
(#) eyess válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Az összes 1uf ,a 10Uf, a 22µF , a 47uF, a 100µF os kondikat cserélni kellet.
(#) antikzsolt válasza eyess hozzászólására (») Máj 28, 2022 /
 
Sajnos nekem nincs ilyen modern mérőeszközöm sajnos csak egy topex márkájú jutott. Ellenállásba mértem de inkább cserélem őket ha már egyszer úgy is ki van forrasztva mérés miatt.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem