Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   212 / 291
(#) kaqkk válasza efti hozzászólására (») Júl 5, 2017 /
 
A 6-7 fok teljesen jó , 3-5 fok kell átlagban most 35 külső hőmérsékletnél megengedhető a 6-7 fok (egyébként meg nem a levegőt kéne mérni hanem az élelmiszert ami benne van )
(#) efti válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Sajnos ez a hajó már elment -- tegnap meghozták az új hűtőt, a régit meg elvitettem. Lehet, hogy ha van a lakásban klíma, még évekig jól ellettünk volna vele. Egyébként kb félig volt kajával, miközben nézegettem, még azután is, hogy pár dolgot kidobtunk, amikor észleltük a problémát.

Azért az új hűtő gyorsabban állt be 30 fokról, mint a másik 15-ről, és ugyanazok a hőmérők kevesebbet mérnek benne, még az ajtó nyitogatása ellenére is. Igaz, ebben van belül egy ventilátor is, a no frost miatt, szóval gondolom, a belső hőmérséklet emiatt is egyenletesebb. Viszont a hátán a rács is melegebb, nem csak a kompresszor forrósodik.

Sajnálom a régi hűtőt, és az egész történet rettentően bosszant. Az is, hogy ki kellett cseréljem, az is, hogy ellentétes véleményt kaptam a szerelőtől, akit felhívtam és tőled. De leginkább az, hogy egy 8-10 éves háztartási nagygépet azért kelljen kukázni, mert már nem hozza a gyári paramétereket, és erre állítólag nincs megoldás. De az se jó, hogy nem lehet húsféléket tartani a hűtőben egy bevásárlás után, mert 6-7 fokban 1-2 nap alatt tönkremehetnek. Mindenesetre köszönöm a gyors választ és a tanácsokat.
(#) kaqkk válasza efti hozzászólására (») Júl 6, 2017 /
 
Teljesen jó üzletet csináltál ezt a gépet 3-5 év múlva dobhatod el , viszont addig meg leszel vele elégedve .
(#) GPeti1977 hozzászólása Júl 9, 2017 /
 
Minden hűtőgép hátulján van egy hűtőrács, van egy nagy fagyasztóládám de abban nem találom a hűtőrácsot, vagy a lemezelésen belül van?
(#) granpa válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
A Саратов-okon is lemezre volt "integrálva" a hűtőrács. (Épp a minap üzemeltem be újra egyet.)
(#) Tomi111 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Júl 12, 2017 /
 
Szia. Igen, van olyan, aminek a hátulján nincs a megszokott rács/csőrendszer, ami működés közben melegszik. Beteszik a fehér lemezburkolat alá. Ha megfogod, érzed hogy langyos akár három oldalán is, nem csak hátul. Lehet hogy esztétikusabb így a láda, de a hatásfoka tuti rosszabb. Bár ki tudja.
(#) Jenzen01 hozzászólása Júl 13, 2017 /
 
Sziasztok!
Vettem egy elektrolux inspire hűtőt a következő hibája van! Alul fagyaszt úgy ahogy kel (-18) de felül meg nem hűt! Illetve először hűtőt de kihúztam beraktam a helyére ott meg már nem! levettem a fagyasztó rész tetejénél lévő fedélt ott teljesen el van jegesedve a hűtő!
(#) Jenzen01 hozzászólása Júl 15, 2017 /
 
Közben olyan jelenségre lettem figyelmes hogyha berakom a helyére akkor nem megy a ventilátor! Ha kiveszem a helyéről akkor meg jól működik! Ezt nem értem!!!
(#) taurus hozzászólása Júl 23, 2017 /
 
Hűtőládám tipusa: ZFC31401WA/BM1310, PROD.NO= 920 594 155 -03 (Zanussi). Hibátlanul működik, csak a jó működését jelző zöld (led?) lámpa nem világít. Javítása, pótlása hogyan lehetséges?

IMG_0007.JPG
    
(#) kaqkk válasza taurus hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Az egész panel cseréjével ,de felesleges ....
(#) taurus válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Válaszod után levettem a szellőző rácsot, és belül azt láttam, hogy a műa. panelon csak az a két izzó van, speciális burkolatban, ahova egy kék és egy fehér színű vezeték megy. Hogyan van csatlakoztatva? Panelból az izzó nem vehető ki? Egyébként az az izzó hány voltos feszültséget kap?
(#) kaqkk válasza taurus hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
230v ot kap és parázsfény lámpa van benne előtét ellenállással
(#) taurus válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Azért szeretném látni, hogy áram alatt van a gép, megszoktam, hogy rápillantok. Lehet, hogy mellé/máshová helyezek egy 230V 1 W LED-es csőizzót.
(#) proli007 válasza taurus hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
A helyzet az, hogy ezek valóban sajnos nem izzók. A Glimm lámpa egy gáztöltésű cső, aminek újkorában is a színe valahol a narancssárga tartományban van. Zöld vajmi kevés van a spektrumában. Tehát eredetileg is csak nyögve nyelősen világítja át a zöld búrát. Amikor pedig öregszik a fém kicsapódik az üveg belső felén és egyre rosszabbul világít. A katódok kibocsátása is csökken. Ez pedig folyamatosan világít, nem úgy mint a piros, mert az csak hiba esetén jelez. Ráadásul piros sokkal közelebb áll a spektrumképében. Viszont a piros jelzésnek sokkal több jelentősége van, mert az hibát jelez, a zöld pedig csak azt, hogy van hálózat. Hogy megy-e, azt úgy is hallod, mert zörög.
(#) Petyaa hozzászólása Júl 24, 2017 /
 
Üdv! Van a melóhelyen egy Zanussi ZRG 31 SW hűtőgép. Ami jól működött, amíg ki nem húztuk hogy leolvadjon. Leolvasztás előtt a fagyasztóban -36, a hűtőtér belsejében 0-10 fok között volt a hőmérséklet.
Leolvasztás után a fagyasztó -20 at tud, a hűtő belsejében a legfelső polcon most 15-17 fok van.
A kompresszort megérinteni csak egy pillanatra lehet annyira meleg, leállni nem áll le.
El nem lett mozdítva leolvadás előtt, és utána sem.
Belül nedves a hűtő, ami egyébként 2009-ben gyártódott.

Mi lehet a gond?
(#) elektronika95 hozzászólása Aug 3, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy fagyasztó: ZANUSSI ZVC 190 C , ami nem folyamatosan szokott üzemben lenni, mert van helyette egy nagyobb, és ez csak akkor van bekapcsolva, ha a másik már tele van. Szóval egyszer bekapcsoltuk most pár napja és nem akart lehűlni a megfelelő hőmérsékletre. Próbáltuk először super fokozaton, de akkor is hol lehűlt, hol meg csökkent a hőfok... mi lehet a problémája tudna esetleg valaki segíteni?
(#) ezermester1 válasza elektronika95 hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Helló! Mennyi volt a külső hőmérséklet?
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Mi köze is van a kérdésednek a hibához ? Ha egy fagyasztó jó akkor 50 fokban is jó ha nem akkor
(#) kaqkk válasza elektronika95 hozzászólására (») Aug 4, 2017 /
 
Volt már javítva ? Gáztöltés volt rajta ?
(#) somys hozzászólása Aug 5, 2017 /
 
Sziasztok!
5-6 éve már voltam itt ezel a problémával.Indesit BA 35 FNF P hütönk nem hüt a felsö normál részén.A fagyasztó jó.Nem küldi fel a hideg levegöt a vez. panel.Ugyan ez volt pár éve.Akkor a vezérlö cseréje megoldotta a problémát.Kérdésem az , h. lehet -e javitni ill. megéri-e javitani a vezpanelt?Ki foglalkozik vele?Készitettem fotot is a vezérlön látható elszinezödés (égés) .A kép lefog maradni tul nagy lett.Potólóm.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2017
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 5, 2017 /
 
Ha nagyon melege van a hűtőnek van olyan amikor felborul a kalorikus kör. Kevés hűtő folyadék keletkezik a kondiba. Ezek a hűtők nem trópusi körülményekre lettek legyártva. Éppen most birkózok egy Whirlpool kombi hűtő/fagyasztóval. 35 c.fok fölött folyamatosan megy.Egyes típusokat annyira pengére gyártják ,hogy extrém körülmények esetén nincs bennük plusz tartalék.A spórolás.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 5, 2017 /
 
Ha ez a helyzet akkor két lehetőség adódik : 1 : kondenzátor csere (nagyobbra )
2 : ventilátor beépítés a kondenzátor alá
gondold át neked melyik verzió az egyszerűbb (a birkózás helyett)
(#) ezermester1 válasza somys hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Helló! Meg kellene nézni,hogy a hőérzékelő patron(ntc) jó-e! Ha elmászott valami miatt az értéke akkor is ugyan ez a jelenség.
(#) somys válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Köszönöm! A panelen látni kis égés nyomot.Csak a kép minösége nem tesu
zi láthatóvá.Közben aki 5-6 éve hozott vez.panelt azt mondta , hogy nem lehet már kapni.Továbbra is kérdezem , hogy hol kapni és javitását ki végzi,?
(#) somys válasza somys hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Most néztem a hütö kondenzátor meleg, de mintha nem menne a kompresszor.
(#) somys válasza somys hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Most indult be a kompresszor és alul a fagyasztó hideg.
(#) Peter220 válasza ax-el hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
60-70W_os forasztó páka betételet lehet kapni! Kócot vedd le a rosszról, tedd a helyére és megy is. De győződj meg hogy melegszik e, (próba zsinór huss 220) mert ha igen, a hő kapcsoló rossz!
(#) ezermester1 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
A kaszni nagyságához van igazítva a kalorikus kör volumetrikus teljesítménye. Ezt egyes gyártók (Whirlpool,bauneck,stb...) 30C fokban állapították meg.Ha a külső hőmérséklet több mint 30-35 C fok akkor az van,hogy a kalorikus kör kicsinek bizonyul mert a kaszni által bevitt hő sokszorosa a kompresszor teljesítménynek. Én ebben látom a problémát. A ventilátor,kondi nagyobbítás csak átmeneti segítség.
(#) kaqkk válasza ezermester1 hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Akkor birkózz vele ...
(#) bfecu hozzászólása Aug 7, 2017 /
 
Üdv!

Egy kis segítséget kérnék egy 33L Dometic hűtőbe kéne gázt cserélni.(Bármilyen trükkel )
Ha esetleg tudna ajánlani valaki egy mestert aki elvállalná kérem jelezze!
Köszi! Ja és egy 60L lehel is lenne mellé szintén gázproblémás!
Következő: »»   212 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem