Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   218 / 291
(#) Moderátor hozzászólása zeusmaior hozzászólására (») Okt 4, 2017
 
Próbálj meg normáliisan írni, ha kéhetem!
(#) rockersrac válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Olyan ledet tennék bele, ami az eredeti foglalatba való.
(#) gyuszo válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Értem, csak olyan nem létezik.
(#) gyuszo válasza gyuszo hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
(#) botigta válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Nem is kell csatlakozó, a profik kiforrasztják, és készülékkel a megfelelő lábakon kommunikálnak
(#) kaqkk válasza botigta hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Igen , de te egy új gépet szétszedsz és a panelra forrasztgatott vezetékekkel kiolvasod a programot (mert profi vagy) hogy aztán majd 3-5 év múlva visszatölthesd ha gond lesz ???
(egyébként én is picezek már vagy 10 éve és ismerem az általad említett megoldást) de amit írsz az nekem nem tűnik életszerűnek ..
(#) zeusmaior válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Igen. Sajnos a leolvasztószál ment tönkre. Az a kérdésem, hol lehet CSAK fűtőszálat beszerezni, mert ehhez a tip. állítólag csak komplett egység van- fűtő-hűtő-. Samsung RL36 ebms. Köszönöm.
(#) kaqkk válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Nem csak a hőbiztosíték ? Legtöbbször az szokott tönkremenni ,egy műanyag dobozka vagy egy szilikoncsőbe "olvasztott" cuccos a fűtőszál csatlakozóján vagy a vezetékében .
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2017
(#) zeusmaior válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Már kiszedtem a fűtőszálat, semmit nem lehet mérni rajta.
(#) kaqkk válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Dobozka van a vezetékén ? képet tudnál feltenni róla ?
(#) hammer14 hozzászólása Okt 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy Hensatic kombi hűtővel kapcsolatba kérdeznék. Sokadik szépséghibás hűtő garis javítása után sikerült jó drágán egy olyat kapni ami hűt is,viszont zajos. A fagyasztó részében van egy ventilátor ami egy műanyag légvezetős hátfalon keresztül fúja a hideget a fiókokba. Ez idáig oké de elég traktor hangja van. 2 hónap használat után ma este úgy döntöttem lekapom belül azt a műanyag falat ami mögött van a ventilátor és egy hőcserélő, szétúsztam a ventilátor csatit,viszont magát ezt a falat nem raktam vissza,mivel van rajta egy hőszigetelő hungarocel is.

Na most ugye az a gáz,hogy van egy elég brutál fűtőszál is a hőcserélő alatt,ami viszont ilyenkor nem melegíti vissza a fagyasztót is?
Hagyjam fal nélkül? Vagy tegyem vissza? Ventilátor nélkül is fog rendesen hűteni (hőt cserélni)?
(#) proctor válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Közben beszéltem a szervizzel, azt mondták az új hűtőnek ez a bugyborékolós hangja 2-3 héten belül megszűnik majd. Sajnos eltelt 2 hét minimum de a hang megmaradt, nem is igen halkult. Amikor bekapcsol a kompresszor akkor kb fél percig halkan dolgozik aztán a mélyhűtő rész felől kezd jönni egy sutyorgó, talán bugyborékoló jellegű hang. Írtad hogy ez gázadagolási probléma lehet ( ez mit jelent pontosan? próbáltam erre rákeresni de semmit sem találtam erről). Ha nem cserélik a hűtőt lehet ezt javítani? Vagy el kell adjam az új hűtőt, mert garzonban ezt a hangot megszokni nem tudom. Nem túl hangos, de éjjel azért hallani és nem olyan mint egy egyenletes kompresszor hang, az megszokható, ez olyan rendszertelen összevissza hang. Tisztán hallani hogy felül a mélyhűtő részből jön. Már nagyon elment a kedvem ezért a hűtőtől, egyszerűen idegesítő.
Sokakat lehet hogy nem zavarna vagy nem is hallanák igazán de én elég kényes vagyok az ilyen zajokra sajnos.
(#) kaqkk válasza proctor hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Ez nem javítható tulajdonképpen nem is hiba , a gáz adagolási hangja . Az R600 as gépeknél fordul elő sűrűbben (a régebbi hűtőknél is volt csak kisebb százalékban ) Ja ! És nemfog elmúlni ....
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2017
(#) proctor válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Köszönöm. Mitől függ hogy van amelyiknek van ilyen hangja, van amelyiknek nincs? A csőrendszer, vagy kompresszor? ( én a csőre gondolok.)
Amikor vettem voltak amik nem R600-asok voltak azt hiszem, az volt ráírva C-pentane. Ez a gáz típusát jelölte? Olyanoknál is van ilyen hiba? A garis ügyintézésnél vajon van valami érvem hogy biztosan cseréljék? Nem akarok évekig füldugóval aludni és nagyon nincs pénzem most arra hogy ezt olcsón eladjam és vegyek egy másikat
(#) kaqkk válasza proctor hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
A c pentan a hőszigetelőhab annak nincs köze a hanghoz . Azon hogy mitől van ilyen hang a hűtőben még vitatkoznak a tudósok ...
(#) proctor válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Köszönöm szépen az infót. Akkor csupán szerencs kérdése hogy milyen halk hűtőt kapok... Kénytelen leszek online rendelni, letesztelni 14 napon belül. Ha jó marad ha hangos visszamegy. Ez így macera és ráfizetés lesz
(#) erbe válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
(#) Joe_001 válasza erbe hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Üdv!
Külföldön jó annak is. Mindkettő nevezéktani (Genfi) név , mint az izo-butan.
(Azé izo, mert van cisz is.)
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2017
(#) erbe válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Mivel szobahőmérsékleten folyadék, nem különösebben alkalmas hőszigetelésnek.
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Ja és amiről beszélünk az a ciklo-pentán ami nem lineáris, hanem gyűrű szerű mint a benzol, de nem is igazán pentán, mivel kettővel kevesebb Hidrogén atomot tartalmaz mint a nyílt láncú 5 szénatomosok.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2017
(#) erbe válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Rákerestem, de még néhány dolgot nem értek. Írják, hogy PU habosítóanyagnak használják. A forráspontja magasabb, mint a pentán változatoknak. 49,25 C fok. Hogyan bírják rá, hogy légköri nyomáson gázként felhabosítsa a PU-t? Legfeljebb alacsony nyomású kamrában lehetséges. Később pedig a megkötött habban a légkörinél kisebb marad a nyomás. Erről nem találtam információt.
(#) Prazelee hozzászólása Okt 9, 2017 /
 
Sziasztok!

Electrolux CB2901C tipusú hűtőm pár nap leforgása alatt először csak a felső részén, majd teljesen abba hagyta a hűtést. Bugyogó, olykor sziszegő, folyadék jellegű hangot és kompresszort hallani, illetve a mélyhűtő részben egy ételéhez nem hasonlítható mesterséges szag érezhető.
Laikusként azt tippelném, hogy megsérült a csövezet, és a szivárgó hűtőközeg illatát érezni, lehet benne igazság?

Válaszaitokat köszönöm!
(#) kaqkk válasza Prazelee hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Idézet:
„a szivárgó hűtőközeg illatát érezni, lehet benne igazság?
Lehet ! De így ne járasd mert a "likon" beszívja a külső levegőt aminek a páratartalma beoldódik az olajba és még több kárt csinál mint ami eddig történt .
(#) Jimbo Johni hozzászólása Okt 12, 2017 /
 
Üdv!

Van egy régebbi tipusú hűtőm, egy Lehel zanussi zrt 16jbl, húst szeretnék benn tárolni, húskampóról lógatva. Sajnos akárhogyan tekergetem benn a hőfokszabályzót folyton ugrál benn a hőmérséklet 0-5 C között. Namost nekem stabill 2 C kéne, hogy a hús szikkadjon, száradjon. A fölött csak megsavanyodik 2 héten belül. Állítólag össze lehet kötni valahogyan a hűtő kompresszorját egy termosztáttal valamilyen módon, hogy a hőmérséklet állandó legyen. Meg mondom őszintén nem vagyok nagyon jártas az elektronikában, valami ilyesmire gondoltam:
https://inter-thermo.hu/hu/catalog/product/termosztat-w35-ranco-85XX.RAW35-1
Esetleg ajánlhatna valaki egy hűtőszekrényt amiben a hőmérséklet állandó, nem ugrál, hanem mindig fix. Talán ezek a nofrost rendszerek kavarnak be, és emiatt ugrál a hőmérséklet?
(#) kaqkk válasza Jimbo Johni hozzászólására (») Okt 12, 2017 /
 
Ez a termosztát is 2 fokos differenciával dolgozik , ha olyan nagyon pontosat akarsz akkor keress digitális termosztátot azokon menüben állítható a differencia
(#) Gafly válasza Jimbo Johni hozzászólására (») Okt 12, 2017 /
 
Biztos vagy benne, hogy a tizedfokok miatt savanyodik meg benne a hús?
(#) kaqkk válasza Jimbo Johni hozzászólására (») Okt 12, 2017 /
 
A nyereg alatt sem savanyodott meg , amikor még Atilla volt a főnök ....
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2017
(#) StMiklos válasza Jimbo Johni hozzászólására (») Okt 12, 2017 / 1
 
1. Te a levegő hőmérsékletét méred, ami többet ingadozik jóval, mint az áru tényleges hőmérséklete.
2. Tehetsz bele bármilyen pontosan dolgozó szabályzót, azzal nem tudsz mit kezdeni, hogy a hőtehetelenségek miatt a megfelelő kikapcsolási hőmérséklet alá fog hűlni a kikapcsolást követően.
Ha ugyanott kapcsol majd vissza (?), akkor is idő telik el, amíg a hűtőrendszer újra "munkába lendül" és ismét elkezd hűteni.
Eközben a hőmérséklet általad meg nem engedett mértékben ingadozik.
3. Ezek a fajta hűtőszekrények felépítésük, eredeti működésmódjukból és a beépített alkatelemek tulajdonságaiból adódóan alkalmatlanok viszonylag sűrű ki-be kapcsolásra, hamar működésképtelenné válik.
Annyit tehetsz, hogy bepakolsz jégakkukat, amelyek nagyobb tömegük és abból adódó hőtethetlenségük okán jelentősen csillapíthatják a hőingadozást.
Mindez a mennyiségükön múlik.
Semmilyen kompresszor-termosztát összekötés nem létezik a kívánt feladathoz. Most is össze van kötve, teszi a dolgát a feladatnak megfelelően.
Az "állandó" hőmérséklethez már légkeringetés szükséges, több pontos mérés, szabályozás.
A feladat nem megoldhatatlan, de ez messze nem (leírt, szerintem nem szükséges pontosság) háztartási kategória, ára is ennek megfelelő, ha egyáltalán hozzáférhető ezen paraméterek alapján.
Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2017
(#) zolika60 válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 12, 2017 /
 
Nem kell bele jégakku sem, ha elég sok a hús.
(#) Gafly válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 12, 2017 /
 
Az a része, hogy csukott ajtóval hogyan szárad benne a husi?
Vagy csak egy paramétere van a hús érlelésének?
Következő: »»   218 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem