Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 291
(#) hmargith válasza mjmj hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
nagyon köszönöm a gyors választ ! most kialudt a felkiálltójel, Istennek legyen hála, de a zöld gomb nem világít.... az baj?

margit
(#) mjmj válasza hmargith hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Az szokott kiégni leghamarabb, első üzembehelyezéstől kell neki világítani....
Működést nem befolyásolja, annyi hátránya van, ha nem világít, hogy ha véletlenül eltűnik a villany a konnektorból, nem fogod észrevenni.
Robi
(#) Macsek71 hozzászólása Szept 27, 2010 /
 
Szervizesek !

Kérnék egy pici segítséget, hogy az önleolvasztós hűtő belsejéből kivezető csŐ mennyire finom árú ? El van dugulva, milyen finoman kell vele bánni ? Mehet az 1-es rézdrót "izomból" ? Vagy próbálkozzak vegyszeresen ?

Köszi M.
(#) hmargith válasza mjmj hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
nagyon köszönöm a válaszodat ! válaszod nélkül biztos nem aludtam volna az éjjel... a gép megy, hangja sincs, szépen hűt .... remélem jó vétel volt. tudod, én is az a fajta vagyok, hogy inkább egy 10 éves még megcsinált készüléket veszek, mégha nem is 50++ állítólag, mint egy szuper újjat. Most egy Bauchnet-em van, 6 éve nálam, én is Ausztriában használtan vettem, de egy rozsdapötty sincs rajta és úgy megy mint a gondolat ! csak már kinőttük. Remélem most is jó cserét csináltam így elvhű laikusként, de megnyugtat így ezeket a fórumokat olvasva, hogy más is vall hasonló elveket és nem mindenki a vedd meg és dobd ki elven él.
és nagyon melegíti a lelkemet, hogy Istennek hála még hány segítőkész ismeretlen ember van !
Még egyszer köszönöm neked a segítséget és mindenki másnak, hogy itt van a fórumokon és segít, jó tudni, hogy az ember nincs egyedül !!!
margit
(#) imikee10 válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Szia!

Vigyázz vele mert a cső felett is elszáll az idő. Általában az öregebb csövek elporladnak. Ha jó még akkor mehet a réz drót de előtte óvatosabb módszerekkel próbálkozz.

Imi
(#) Macsek71 válasza imikee10 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Köszi !
Megtaláltam a gyári műanyag piszkálóját, először azzal próbálkozom.
(#) raptor1974 válasza mjmj hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Szia Mjmj.
Jó kérdés, de valószínűleg a kettővel együtt. Az R600a-s hűtők mélyen vákuumban járnak. A bennük áramoltatott hűtőközeg mennyiség igen csekély. Míg egy R134a-s hűtőnél ez mondjuk 130-140g, addig ugyanez az érték R600a-nál akár 35g -is lehet, ugyanakkora hűtőnél. Mivel részben a hűtőközegáram hűti a kompresszort is lehetséges, hogy ez nem elégséges neki. A legtöbb amivel én találkoztam elsősorban mechanikusan ment tönkre, legtöbbször megszorult. Találkoztam olyannal, amiben eltört a nyomó szeleplap és kitámasztotta a dugattyút. Ez egyébként egy Machusitha kompresszor volt, amit előszeretettel alkalmaznak a Bosch és Siemens hűtőknél. A másik gyártmány amiből elég sok tönkrement darabot látni a Danfoss. Elektrolux kompresszorból érdekes módon kevesebb megy tönkre. Ezek mondjuk az én tapasztalataim, lehet, hogy más mást tapasztalt. Amúgy szerintem jelentős részben az is hozzájárul a gyors tönkremenetelhez, hogy a tartós fogyasztási cikkeket már nem 20 évre gyártják, hiszen a gyártónak is meg kell élnie valamiből, gyanítom, hogy nem is rosszul.
(#) mjmj válasza raptor1974 hozzászólására (») Szept 30, 2010 /
 
Szia Raptor!
Ez a lehetőség nem jutott eszembe, de lehet benne valami! Valóban nincsenek leégve.
Danfoss régen megölhetetlen volt, mostmeg....állítólag a szlovének gyártják.
Embrako asperában van bizalmam, de abból is a 134a-ra gyártottból.
Izobutánosból jobb áron ajánlottak motort mint az előbbiből, de amíg lehet, addíg maradok a 134a-nál.
(#) raptor1974 válasza mjmj hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Szia Mjmj.
Akkor, ahogy látom, nem csak nekem van bajom a Danfos 600a-s kompresszorokkal. Én általában Elektroluxot (ACC) szoktam használni. Az Embraco valószínűleg jobb lehet mindkettőnél, csak drágább is. Nagyon kevés hűtőbe látom beépítve, inkább csak a felsőbb kategóriásoknál. Az viszont biztos, hogy 600a-s Embracot még nem kellett cserélnem, de ha jól emlékszem nagyon 134a-sat sem. A nagyobb kompresszorai is elég jól szuperálnak.
(#) mjmj válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 1, 2010 /
 
Szia Raptor!
Azért az aspera is tudott mellényúlni, amikor a szlovákok gyártották, akkor még saját garanciában is kellett cserélnem. Aspera név most eltünt, maradt az embrako, ezzel nincs bajom. Elég jó árban kapom, igaz "nagy" tételben kell vennem. És még garanciát is kapok hozzá.
R600-as hűtőbe is ezeket teszem, nem merem bevállalni az eredetit, mert ha 1-2 év múlva újra bedöglik, oszt rámkiabálnak, az nem esne jól.
(#) pocsesz hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
üdv,
egy electro...ux 38000W-s hűtőnk van, egy kompresszoros alul fagyi felül hűtő. Nofrost-os. 3 éves. Egy kissebb gondunk van vele: folyamatosan pattog. Mármint pattogó hangot ad, kb. 3 pattogás másodpercenként. Már utánakerestem, a hűtő hátulján alul van egy fehér doboz, amiben valszeg a relék is vannak, onnan jön a hang. Egyébként jól müködik a hűtő, de ez a zaj eddig nem volt, és most folyamatos. Nem túl hangos, csak este. Kipróbáltam, ha a hőszabályzót letekerem 0-ra, akkor nem pattog. Mi lehet a megoldás? Persze jó lenne, ha olyan megoldás lenne, amit én is megcsinálhatok, mint hozzánemértő.
(#) mjmj válasza pocsesz hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Szia!
Tán az olvasztóóra lehet?
Enyém is Elux nofrost, olyan rossz hangja lett az órának, hogy vettem tarcsiba egyet, szerény 11.000 Ft-ért.
(#) sziszkog hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, kevés utalást találtam a problémámra. A 3 éves Electrolux ERD24304W kombi hűtőgépünk (1 kompresszor, izobután hűtőközeg) bal első "lábánál" sűrű barna "kénes szagú" tócsa jelenik meg pár napja. A szivárgás szakaszos, ma reggelre a szmötyi tetején valami hígabb vizes folyadék is megjelent. A hűtőgép hátulsó részén a vörösréz anyagú alkatrészek felszínén létrejött zöldes, vízkőszerű felrakódáson kívül más érdekes jelenséget nem találtunk. A hűtő alatt is csak a bal elülső láb alatt van tócsa. Egyenlőre a hűtő kifogástalanul működik, de gondolom idővel valahonnan hiányozni fog ez az olajos anyag... Előre is megköszönném, ha valaki megosztaná velem a gondolatait.
Üdv:
Szilvi
(#) imikee10 válasza sziszkog hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Szia!

Valószínűleg a keret fűtésnek a csövéről a vízpára lemossa a rozsdát.
Nekem erre ez a tippem, látni kellene.

Imi
(#) VIM válasza sziszkog hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Szia!
Idézet:
„bal első "lábánál" sűrű barna "kénes szagú" tócsa jelenik meg pár napja.”

Az olvadékvíz elvezető el van dugulva. A tisztítással kapcsolatos teendők a kézikönyvben le vannak írva.

hűtő.JPG
    
(#) sziszkog válasza VIM hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek :puszi:! Első körben azonnal neki is látunk egy alapos tisztogatásnak

Szilvi
(#) solo11 hozzászólása Okt 3, 2010 /
 
" Először is : ha már 3 éve megy olvaszd le mert hiába nofost
enyi idő alatt lerakódik annyi jég ami a mozgatás miatt lehullva eldugíthatja a légcsatornát . (egyébbként több nofrost hűtőnél tapasztaltam már , hogy 3-4 év után mégis csak le kellett olvasztani )álló helyzetben is ! a leolvasztást úgy értsd hogy min 2-nap ig nem indítod el és nyitva mindkét ajtó ! "

Sziasztok... nos megpróbáltam, kb80órát pihentettem és kb 1 liter víz jött ki belőle, de sajnos semmi változás, ugyanolyan gyengén működik mind a két része reméltem hogy mivel csak egy kis mozgatás miatt romlott el, nincs nagy baja, de sajnos az olvasztás nem segitett esetleg valami további ötlet lenne azt megköszönném, valamint érdekelne, hogy 2-3ker környékén valami megbízható szerelő akadna e ?
Előre is köszi !!
(#) pocsesz válasza mjmj hozzászólására (») Okt 3, 2010 /
 
köszi, mjmj.
Van esetleg másik javaslat? szívesen venném.

p :yes:
(#) mjmj válasza solo11 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Esetleg a keringtető ventilátor megállt, vagy a kompresszor(motor) teljesítménye csökkent le, de az is lehet, hogy ledugult a hűtőkör.
Mindhárom hiba szerelőt kíván !
(#) biowizard hozzászólása Okt 4, 2010 /
 
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Van egy Lehel Zanussi 200 literes hűtőszekrényünk.A kérdésem az lenne,hogy kábé 5-10 percenként elindul és folyamatosan megy kábé ugyan annyi időt.Tehát,megy 5 -10 percet majd leáll és utána 5-10 perc múlva újra elindul és megy 5-10 percet.A hőfok szabályzót levettem 1-es re.Ennél a beállításnál csinálja,ha feljebb teszem akkor tovább megy időben,de kb 5-10 perc után újra elindul és hűt.Egyébként minden stimmel vele,csak az zavar,hogy nem kéne ennyire sűrűn bekapcsolnia.Ha valaki tud valamit ajánlani akkor legyen szives megírni.Köszönöm.
(#) zolika60 válasza biowizard hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Ajtó tömítése, hőszigetelés rendben? Esetleg nincs sokat nyitogatva?
(#) biowizard válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Köszönöm a válaszod.Igen rendben van a tömítés és nincs sokat nyitogatva.A gond az lehet sztem,hogy ezt a hűtőt úgy kaptam és előtte lehetett javítva az érzékelője,mert az érzékelő a mélyhűtő részébe van vezetve,de oda is úgy,hogy csak rá van tekerve két kisebb lyukon.Nem tudom,hogy eredetileg hova csatlakozhatott az érzékelő.Lehetséges,hogy az a problémája.Ha valaki tudja,hogy eredetileg hova csatlakozik azt megköszönném.
(#) raptor1974 válasza biowizard hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Szia Biowizard.
Ha minden igaz egy két csillagos hűtőszekrényről van szó.
Ennél a hőfokszondát egy erre kialakított műanyag profil tartja a hűtőtest alján. Ha egy nagyon régi modell, akkor egy fém profil.
Ha a hőfok érzékelő nem ebben van, akkor a szonda nem érzékeli megfelelően a hűtőtest hőfokát, és rossz értéknél kapcsol. Hűtéstechnikai szakboltban pár száz forintért kapható ilyen elem.
Valószínűleg a készülék tisztításakor lelökték és elveszett. Gyakori probléma a két csillagos Lehel hűtőknél.
A szonda elhelyezése a mellékelt fotón látható. (Remélem)

SNC00200.jpg
    
(#) raptor1974 válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Sajnos nem látszik.
Megpróbálom máshogy.
(#) VIM válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Ez inkább: Öreg néger gyomra éjfélkor, vagy Elefánt talpa egérlyukból nézve, címet is kaphatná
(#) biowizard válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /
 
Köszönöm a válaszodat.A fagyasztó részen valóban 2 csillag van és a hűtőgép típusát is tudom ami a következő:ZFC 202 C.Megpróbálom kideríteni,hogy valóban ott van-e a helye.Ha elakadnék,jövök segítségért.
Még egyszer köszönöm a válaszokat és a segítséget.
Igen-igen.Sajnos az én fagyasztó rekeszem alján ilyesmi csatlakozó nincs.A csatlakozó helyén fűzték be simán a szondát ami beleér a fagyasztó részben és ott szabadon henyél.
(#) dani vince hozzászólása Okt 9, 2010 /
 
Sziasztok!
Adott egy italhűtő faliregál acc s26tn(r22) kompresszorral szerelve amelyik úgy néz ki lepukkant. Nekem van egy 24ooobtu Bristol klima kompresszorom szintén r22-re ami a teljesitmény szempontlából úgy tudom megközelitőleg egyezik. Szerintetek helyetesithető a kettő egymással?
(#) raptor1974 válasza dani vince hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
Szais dani vince.
Szerintem nem jó. Eleve a klíma kompresszorok más hőfoktartományra készülnek. A teljesítménye ahogy számoltam kb duplája az ACC kompresszorénak.
Ha klíma tartományban nézem (kb 5 fokos elpárolgási hőfok) a teljesítménye 55 fokos kondenzációs hőfok mellett 3,027kW. 1W=3,415BTU/h, azaz 10337 BTU/h.
(#) mjmj válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
Szia Raptor!
Ez a téma már nem az én asztalom ( ) sajnos.
Ezért, ha hülyeséget kérdezek, azért elnézést kérek.
Ha a kondenzátort túlméretezik, az elpárolgási hőfokot úgyis le kell vinni -10 fokig (?) akkor se használható?
Várom válaszod-jó pap is holtig tanul.. hát még én..
(#) dani vince válasza raptor1974 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
Köszönöm a válaszod! Tehát valszeg túlhevülne a kompresszor.
Üdv. Vince!
Következő: »»   25 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem