Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 291
(#) tiva77 válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
sziasztok!

Az inditórelé tipusát nem tudom leolvasni mert elégett az a része. Fekete tokozású volt ami mind a 3tüskére ráment. Én most egy olyat tettem rá ami csak a felső 2tüskére lehet rátolni az also pontra meg megy direktbe a közös szál.
Akkor beszerzek egy ilyen relét ami volt és megpróbálom majd azzal.

üdv : Tiva
(#) tiva77 válasza tiva77 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Közben jobban megnézve az inditórelét látni annyi irást rajta hogy Danfoss de mást nem.
(#) raptor1974 válasza tiva77 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Akkor a kompresszor típusa alapján kérj hozzá indítóegységet. Az eredetiben valószínűleg nedvességet kapott a PTC korong. Ehhez nem jó az MPV sorozat.
(#) Cerka72 válasza Cerka72 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Sziasztok!

Március 1-én írtam be a fórumba( a részleteket itt olvashatjátok: http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=2634&ppid=936013) egy Samsung RL-33SBSW kombi hűtővel kapcsolatban. Akkor megígértem, hogy leírom a szerelés eredményét, de sajnos végső elkeseredésemben is "tollat ragadtam":
A hűtőgépszerelő legalább tízszer volt kint, kétszer el is vitte a gépet. Nem akarom leírni ezt a tortúrát, mert túl hosszú lenne...
Állítólag az elektronika volt a hibás, a panelt egy pesti cég megjavította. Minden vissza lett állítva az eredeti állapotba, de így sem működött rendesen. A ventilátor nem indult el, így csak a fagyasztóban volt hideg, a normál hűtőtér szobahőmérsékletű maradt. A szerelő hosszas mérések után megállapította, hogy az egyik ventilátor kábelnél szakadás van, ezért nem megy. A szakadás pedig amiatt következett be, hogy amikor átfúrta a hűtőgép hátát (annó a saját órás leolvasztási elektronika kábelezése miatt), ezt a vezetéket is véletlenül átfúrta. Perszer ennek a javítását már ingyen megoldotta, hisz ez az ő hibája volt.

Két hete, hogy végleg visszakaptam a készüléket, a hőfokokat tudja lent is, fönt is, viszont a ventilátor állandóan megy. A gép fogyasztása napi 1,5 kWh, amely a gyári adat majdnem kétszerese. Elég sűrűn kapcsol ki-be a kompresszor (negyedóránként 10 percet hűt, majd 5 percet pihen), a ventilátor akkor is megy, amikor a kompresszor nem. Sőt akkor is, ha kikapcsolom a hűtőgépet (csak a konnektorból való kihúzás után szűnik meg pörögni)! Magyarul a venti direktbe van kötve a vezérlő megkerülésével.
Ha megy a kompresszor szép hangja van, a felvett teljesítmény 100W körül mozog, szerintem ezzel nincs gond.
Az automata leolvasztás is rendben van, 300W-ot vesz fel ilyenkor, kb másfél naponta egy fél óra időtartamig.
Azonban, mivel a venti ilyenkor is működik, a megolvadt nedvességet visszanyomja a fagyasztórekeszekbe, melyek deresek, nedvesek lesznek. Aztán ez persze eltűnik, miután újra bekapcsol a kompresszor, szépen kidolgozza.

Én már többet nem akarok költeni erre a gépre (30 rugóm bánta eddig, és arra gondolni sem akarok, hogy lehet, hogy elég lett volna csak leolvasztani az egészet és utána minden ismét jó lett volna!)
Szerelőt sem akarok hívni (elég volt...), úgy döntöttem magam oldom meg ezt a problémát. Ehhez kérném a segítségeteket.

- Hogy tudom azt megoldani, hogy a venti, csak akkor menjen, amikor a kompresszor?
- Lehet-e attól ilyen magas a hűtőgép fogyasztása, hogy a venti állandóan megy - itt természetesen nem a ventilátor saját fogyasztására gondolok mert az minimális, hanem az emiatt bekövetkező gyakori kompresszor bekapcsolásra ( az ajtószigetelések szerintem rendben vannak)?

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza Cerka72 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Szerintem egy relével kösd a ventit a kompresszor áramkörére. Ha megy megy a ventilátor is ha nem nem.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Ha a venti 230v os nem kell semmi ! közvetlenül is ráköthető a kompra !
(#) lipko77 hozzászólása Ápr 6, 2011 /
 
Gyakorlott szerelőket kérdeznék, az alábbi lenne a gondom.

Van egy Gorenje Kombi hűtőm, elég sokat szívtunk vele tavaly, szökött a gáz belőle. Többszöri alkalomra megtalálta a szerelő szivárgás helyét, ami elég szerencsétlen helyen van. Pont, ahol a mélyhűtő részből a hátlapon kimegy a cső. Megragasztotta, de mondta, hogy ha nem lesz jó, akkor már nem tudja javítani a hűtőt. Úgy tűnik majdnem jó, most mintha csak nagyon minimális gáz hiányozna a rendszerből.

A kérdésem az lenne, hogy van nekem otthon 100%-os bután gázom. Rátölthetek-e azzal néhány grammot a benne lévő R600a izobutánra? Tök ugyanaz a gáz, csak más izomere. Igazából, ha fél évente pár grammot kellene csak rátölteni, akkor még néhány évig el lennék ezzel a hűtővel. A töltés egyszerű lenne, mert a kompresszoron autószelep van.
(#) gesa válasza lipko77 hozzászólására (») Ápr 6, 2011 /
 
Szia ! Meg se próbáld rátölteni a bután gázodat. Az R600-as hűtöközeg nem csak bután gáz több összetevője is van. Ami töltőszelep rajta van az nem autószelep hanem 1/4" x 6 mm-es szervízszelep. Egyébként az R600-as hűtőközeggel üzemelő gépek töltete is csak pár gramm !!! Közel vákuum közeli szívóoldali nyomással mennek. Ezért töltik őket szervízben digitális 1 vagy 0.5 gr osztású mérleggel.
(#) raptor1974 válasza gesa hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Én úgy tudom, hogy az R600a a bután egy szerkezeti izomerje, vagyis a molekulaszerkezete más. A vegyjele is ugyanaz. Abban azonban teljesen igazad van, hogy nem szabad helyette betölteni a sima butánt. A bután jóval tűzveszélyesebb anyag, valamint a légköri nyomáson mérhető forráspontja is jóval magasabb mint az R600a-é. (R600a -11,7C, bután -0,5C) Mindkettő adatai fenn vannak a wikipédián.
(#) raptor1974 válasza lipko77 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Nem ajánlanám a rátöltögetést. R600a-val sem, butánnal meg meg se próbáld! Az R600a-s hűtőközeggel töltött hűtők töltetbeni tűrése plusz/mínusz 1 max. 2g. Ez nem véletlen, mivel igen kis mennyiségű a hűtőrendszer teljes töltete. Ha 8-10g a töltetmennyiség különbség, az már aránylag nagy százalékos eltérést eredményez, ami abnormális hűtőköri működést eredményez. A másik probléma, hogy az R600a-s hűtők hűtőtestében a nyomás üzem közben mélyen a légköri nyomás alatt van. Ergó a hűtőközeg csak akkor fog szökni, mikor megáll a kompresszor, viszont a levegőt üzem közben beszívja. Ez megemeli a kondenzációs nyomást, mivel a levegő nem cseppfolyósodik le, valamint párakicsapódást okoz a kompresszor olajában, ami savassághoz vezet. Jó eséllyel a kompresszor napjai meg vannak számlálva.
(#) lipko77 válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 7, 2011 /
 
Köszönöm, ezek szerint a kuka hűtő, pedig csak 5 éves. Volt már kompresszor csere is 1.5 éve. Azért gondoltam a rátöltést, mert nincs mit vesztenem és ha meghosszabbítom az élettartamát, akkor már nyertem vele. Szomorú vagyok. Egyébként 70g a töltete.
(#) dowan hozzászólása Ápr 10, 2011 /
 
Szervusztok!
Indesit BA35FNF-P hűtőgép kb 6 éves.
Kénrék támpontot, bár szerintem kompresszoros lesz a drága. Az ajtó bezérésakor a venti felpörög, majd a kompresszor egy tompa kattanással leáll. (Ha az a hűtő oldalához tapasztom a fülem) akkor lehet hallani egy halk búgást. )
Valakinek valami ?
(#) Szukorka hozzászólása Ápr 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy BOSS sima kis hütőm! Bekapcsoltam mivel 1 évet állt kitakarítva elcsomagolva stb,.... Bekapcsolás után elindult ,megy a motor ég a villágítás csak nem akkar hütenni !!!
2004. 03. - ban teljes generálon eset át feltöltés,kompreszor csere.
Ilyenkor mi lehet a baja???

Köszönöm előre is a segítséget!!!
(#) gesa válasza dowan hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Szia ! Igazad van valószínüleg a kompresszor adta meg magát. Nem tud elindulni valami végett és a termikus védelem fogja meg az adja a kattanó hangot. Ha csak búg akkor a kompresszor segédfázisa szakadt meg.
(#) gesa válasza Szukorka hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Szia ! A hűtőddel az lesz a probléma hogy ,

1. elengedte a gázt valahol vagy
2. eldugult a szűrőpatronja de mindenképpen rendszert kell bontani.
(#) Charx hozzászólása Ápr 10, 2011 /
 
Üdv! A fagyasztóm Gorenje pw 5.5 K11, leolvadt és nem kapcsol vissza csak kattog a relé, de nem történik semmi. És az alján világít a piros lámpa. Lehet a kompresszor adta meg magát? Valaki tud segíteni? Előre is köszi!
(#) gesa válasza Charx hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Szia ! A te kompresszorod sem tud valamiért elindulni vagy az indítóegység nem jó bár azt kétlem valószínüleg kompresszoros.
(#) raptor1974 válasza dowan hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /
 
Vagy kompresszor vagy indítóegység hiba. Ha a búgást a kattanás után hallod, akkor az nem a kompresszor lesz, mivel a termikus védelem a tekercsek közös pontját bontja. Kompresszorcsere előtt érdemes megpróbálni egy indítóegység cserét, különösen ha nem PTC-s, hanem áram- vagy feszültség relés.
(#) vmaxter hozzászólása Ápr 12, 2011 /
 
Sziasztok!

Én egy ajtó fordítás után vagyok és az a problémám, mióta megvan fordítva az ajtó a szekrényen jegesedik a fagyasztó. Észrevettem, hogy néhány mm-es rés van a szigetelés és a szekrény között bezárt ajtónál.

Tudom-e cserélni a szigetelést/tömítést/ajtóprofilt? Ha igen hogyan?

Köszi!
(#) raptor1974 válasza vmaxter hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /
 
Ha az ajtó tömítőgumija jó állapotban van, nincs megkeményedve, akkor mielőtt lecseréled próbáld meg becsukott állapotban hőlégfúvóval óvatosan megmelegíteni. Vigyázz, mert könnyű "elhiccenteni" a gumit. Viszont ha meglágyult a mágnes odahúzza, és kihűlés után már jól fog zárni. Ennek előfeltétele, hogy az ajtó jól álljon.
(#) dowan válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /
 
Köszönöm a vélaszokat.
a hűtő vezérlőpanelét kellett kicserélni.
szép ára volt.
ha van valakinek ilyen elfekvőben és emberi áron megválna tőle szivesen megvenném ...
(#) vmaxter válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Szia!

Az a helyzet, hogy szerintem eléggé kemény, hőlégfúvó helyett jó a hajszárító?
Ha cserélni kell, azt én is megtudom csinálni vagy szaki kell hozzá?

Köszönöm!
(#) attulacskaa hozzászólása Ápr 13, 2011 /
 
sziasztok lene egy kerdesem egy huto elektronikaval kapcsolatos dolog egy Lm35Z szenzor heljetesiteserol lehlehetoseg van vagy nincs mar csak az hianzik
(#) imikee10 válasza attulacskaa hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Nem kell ide helyettesítő...
Itt találsz.

Imi
(#) raptor1974 válasza vmaxter hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Kérdés, hogy lehet-e cserélni külön a gumit, vagy csak az ajtóval együtt lehet. sajnos mostanában elég sűrűn előfordul. Amúgy ha a gumi csavaros rögzítésű, vagy egy nútba pattan bele te is ki tudod cserélni.
A hajszárító sajnos kevés meleget ad.
(#) vmaxter válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Nekem kicsit "brutálisnak" tűnik a hőlégfúvó, főleg, hogy bezárt ajtónál kell csinálni. Nem teszi tönkre az ajtó burkolatát? Kérek kölcsön és kipróbálom.
(#) raptor1974 válasza vmaxter hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Azért csak óvatosan. Könnyen elhiccen a gumi. Nem szabad egy helyben melegíteni, hanem folyamatosan mozgatni kell a hőlégfúvót.
Műanyag alkatrészek közelében fokozottan érvényes.
(#) Kismajom1979 hozzászólása Ápr 15, 2011 /
 
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Indesit B35 FNF típusú használt alulfagyasztós hűtőgépet.Ma üzemeltem be délután,mivel fekve szállították,23 óra állás után.Már 3,5 órája megy a hűtő,halk búgó hangot ad,és a belsejében mintha víz csordogálna olyan hangot adott,de ez csak az indításkor.Azóta is semmi,a hűtőtér +13 fokos,a fagyasztó még melegebb,talán már fűt is,és melegebb van benne,mint bekapcsolás előtt.A régi tulaj azt mondta decemberben volt bekapcsolva,akkor minden jól működött,fagyasztott is szépen,azóta áll.Mi lehet a hiba?Lehet hogy "jól" bevásároltam és kuka az egész?Semmit sem hűt,pedig teljesen feltekertem a fagyasztó és a hűtőtér gombját is maxra.Ja és a gyorsfagyasztót és a hűtőtér gyorshűtését is bekapcsoltam.Kétségbe vagyok esve,segítenétek?!Köszönöm.
A hűtő Nofrostos.
(#) vmaxter válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Tudtommal hűtőt nem szabad fekve szállítani.
(#) Kismajom1979 hozzászólása Ápr 15, 2011 /
 
Az egyetlen "hideg"rész itt látható a képen,a rézcső le van fagyva.Ez mire utalhat?
Következő: »»   39 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem