Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   45 / 291
(#) zoli1922 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 1, 2011 /
 
Köszi!
Annál a lyuknál a nedvesedés természetes?
1-es fokozaton járatom,de nem áll le.Egy hétig probléma mentes volt az érzékelő drót rögzítése után.

Köszi:Zoli
(#) kaqkk válasza zoli1922 hozzászólására (») Jún 2, 2011 / 1
 
A juknál nem természetes a nedvesedés ,de nem lehet semmit tenni ellene
(#) zoli1922 hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Köszönöm a választ.
(#) zolika60 válasza zoli1922 hozzászólására (») Jún 2, 2011 / 1
 
Azt gondolom, hogy ha a lyuknál nedvesedik, el lehet ázva benne a hőszigetelő hab. Így természetesen nem látja el rendesen a feladatát. Ezért megy sokat. Segíteni nem nagyon lehet rajta. Esetleg ha olyan helyen van a hol nem látszik beburkolhatod kívülről a dobozt valamilyen hőszigetelővel.
(#) zoli1922 hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Köszönöm.Milyen hőszigetelőt ajánlasz?Nem nagyon értek hozzá.
(#) zoli1922 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Vagy ki tudja megcsinálni?
(#) tomics76 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Köszönöm ismét válaszod kaqkk
(#) zolika60 válasza zoli1922 hozzászólására (») Jún 2, 2011 / 1
 
Például hungarocell táblák. De jó a polifoam is. szerintem te is simán megtudod oldani. Esetleg kőzet, vagy üveggyapot, de azt még pluszban be kell valamivel csomagolni.
(#) zoli1922 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Köszönöm szépen
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2011 / 1
 
Sajnos ez így nem célravezető ! A víz benne marad a szigetelésben , a külső hungarocell polifoam nem megoldás. Régebben még a szigetelés kikaparásával és teljes újraöntésével megoldható volt egy ilyen javítás ,
de szerintem ma már nem vállal ilyet senki .
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 2, 2011 / 1
 
Benne marad és meg is fagy, ha jól szigeteli. Sajnos ezt csak hűtő cserével lehet ennél szakszerűbben javítani. Az én hasonló hibájú hűtőládám is így ment két évig, amíg aztán került egy kis pénz a cserére. Nem volt szép, de a pincében nem zavart senkit.
(#) farkas64 hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Sziasztok!
A minap észrevettem,hogy az Elektrolux ERD 28310W kombi hűtő fagyasztója nem igazán fagyaszt megmértem 5-s fokozaton a hőmérséklet csak -8. Egy kompresszoros, a hűtő részben +7 fok van A termosztát tekeréskor kattan a gép be -ill. kikapcsolható. A hátulja jó meleg, indítást követően szinte 1 percen belül alig fogható olyan meleg.
Segítséget kérnék esetleg mi lehet a probléma ? Már csak a magam megnyugtatására is mivel egyenlőre még nem tud jönni a szerelő.
(#) zolika60 válasza farkas64 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Nincs túl közel a hátulja a falhoz? Mondjuk az előbb leírt hőszigetelés átázás is okozhatja.
(#) farkas64 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Szia nincs közel kb 10 cm-re van és szinte új idén Április közepén vettem még garis.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Az a baj hogy a szigetelésben nem fagy meg, viszont kívülről a levegőből még több csapódik le hozzá ,és csak szaporodik ,egyre nedvesebb lesz .
(#) Samy111 hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Sziasztok!

Pár napja már feltettem ezt a kérdést, de nem jött ötlet, hát megpróbálom még egyszer.
Van egy Whirlpool ART 668/G típusú kombinált hűtőnk.
9 éves. Azt veszem észre, hogy sokat megy a motor, (szerintem egyfolytában) és a normál térben is megfagy az élelmiszer.
Próbáltam már alacsony értékre is és magas értékre is állítani a hőfokszabályzót, de nem segít.
Mit javasoltok, mit nézzek át rajta?
Az a rész amit ha jól emlékszem a hőfokszabályzó vége, hőérzékelő része az ebben a típusban merre lehet, mert még egy rajzot sem találok róla?
(#) Oláh Sándor hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
Kb. 20-25 éves fagyasztóládánk van, mely még most is jól hűt, csak folyamatosan ég a piros lámpája, és a motor is szinte mindig megy. (Márkája: Austria Haustechnic GTA 2300 S). A fedél tömítése jó, ha papírlapot teszek alá, alig lehet kihúzni. Ha a hőfokszabályzót lejjebb tekerem, a motor kikapcsol, de a piros lámpa tovább ég. Mi lehet a hibája? Érdemes-e javíttatni?

A választ előre is köszönöm!
(#) raptor1974 válasza Samy111 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Próbáld meg "0" állásba állítani a hőfokszabályzót (addig tekerd a kisebb érték felé amíg kattan, lehet, hogy a végén valamivel erősebben kell tekerni) lehet, hogy az érintkezők összeragadtak. (Feltéve, hogy nem elektronikus hőfokszabályzó van rajta.) Ezután várj 5-6 percet, majd kapcsold be újra. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor lehet részleges kapilláris cső dugulás, vagy hűtőközeg hiány is.
(#) lesliepool hozzászólása Jún 3, 2011 /
 
Sziasztok ,van egy problémám ,segitséget kérnék, Zanussi alulfagyasztos hütöm pár honapja elkezdett kívül jegesedni ,egy jég darab alakult ki a külsö boritáson , és ugyanott belül is jegesedik, pár napja eltünt a jegesedés ,viszont a fenti ,normál hütö rész ,már nagyon gyengén hűt, motor zaj van ,nem kapcsol ki ,de a fagyasztó rész az még rendben van , ott van hütés, kérdés hogy mi leht a baj ,érdemes szerelöt hivni ,vagy inkább hütö csere?
(#) Samy111 válasza raptor1974 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /
 
Szia!

Köszi, tegnap este lekapcsoltam jó pár percre. Most majd figyelem, hogy mennyire hűt és mennyit megy.
(#) raptor1974 válasza lesliepool hozzászólására (») Jún 4, 2011 /
 
A jegesedés 99% hogy habosítási hibából fakad, nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Az, hogy nem a normál tér nem hűt, de a mélyhűtő működik dugulásra, vagy hűtőközeghiányra utal. A jegesedés valószínűleg azért szűnt meg, mert a mélyhűtő és a normál tér közti csőszakaszba már nem jut folyadék állapotú hűtőközeg a fent említett okból kifolyólag. Az, hogy javítható e nagy mértékben függ attól, hogy ha enged hol enged. A dugulás általában javítható.
(#) bombyn hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy LG kombinált (No Frost) hűtőszekrény,időnként alol folyik a víz.Fagyasztó részébe az alsó fakk sokszor lefagy a víztől, amit nem tudunk hogy honnan jön.Mi lehet az ok?Előre is köszönöm a segítséget.
(#) clipart hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!
Tisztelettel érdeklődöm van-e esetleg valakinek otthon ARISTON MB 4031 -es hűtője, amelynek rá lehetne nézni a vezérlőpaneljére? vagy esetleg , ami valószínűtlenebb, hogy van-e valakinek a panelről kapcsolási rajza?
Néhány alaktrész (ellenállás és varisztor) túlfesz miatt elégett,de a nagyobb baj hogy sérült a nyák fólia is,igy az ellenállás nehezen azonosítható és a hiányos fóliát sem igazán tudom helyreállítani.
Köszönet mindenkinek a segítségért
(#) clipart hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Az elégett nyák

Kép 419.jpg
    
(#) tamasminta hozzászólása Jún 7, 2011 /
 
Hali! Van egy lehel kombi *** os hűtőnk, kicserékltem a hőfokszabályzót mert meghalt, azóta nem olvaszt le, jegesedik a mélyhűtő alatti nyaknál.. Mit rontottam el? (A motor elektronikát is szétszedtem, de az jó volt csak ahőfokszabályozó ment el. A leolvasztás hogy működik?) Köszi!44
(#) raptor1974 válasza bombyn hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
A cseppvíz kivezető cső végén levő gumiszelep a ludas. Eldugult, és a mélyhűtőben levő csepptálcából nem tud lefolyni a víz, így kifolyik a hűtő térbe. A csepptálcába és a kifolyó cső felső részébe valószínűleg a víz bele is fagyott. A gumi szelepet a hűtő hátuljánál a kompresszor mellet vagy rajta levő csepptálcánál találod meg. Legjobb, ha szerelőt hívsz hozzá, mivel a mélyhűtőt szét kell szedni, innen és a kifolyó csőből ki kell olvasztani a jeget és sokszor a gumi szelephez sem egyszerű hozzáférni.
(#) raptor1974 válasza tamasminta hozzászólására (») Jún 7, 2011 /
 
Milyen típusú hőfokszabályzót építettél be? A vezetékek ugyanúgy kerültek vissza ahogy voltak? 6: tápfesz (általában barna) 4:kompresszor (általában fekete) 3: világítás kapcsoló
(#) bombyn hozzászólása Jún 8, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget.
(#) krissz7 hozzászólása Jún 8, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Indesit 2 részes alul fagyasztós 1 kompresszoros hűtőm, és az a gond vele hogy folyamatosan megy, nem áll le.
A fagyasztóba megvan a minusz 20 celsius de a felső részben viszont +17 van. kivettem a termosztátot,beraktam a fagyóba, mivel ott hideg van kikapcsolt, kivettem beindult. Szóval az működik.
Lenne v alakinek valami tippje h miért nem hűl le a felső rész?
(#) krissz7 válasza krissz7 hozzászólására (») Jún 8, 2011 /
 
Ja és ez a probléma egy kiolvasztás után jelentkezett.
Következő: »»   45 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem