Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   11 / 21
(#) Lucifer válasza mikado hozzászólására (») Dec 7, 2014
Ha van hőléged akkor cseréld meg a két IC-t.
(#) mikado válasza teddysnow hozzászólására (») Dec 6, 2014
Recovery módba be sem lép, idáig jut:
Idézet:

UART1 output test ok
Uart init
mfid=000000c2 devid=00002249
Found 1 x 2M flash memory

---RealTek(RTL8186)at 2006.02.16-18:47+0800 version 1.4 [16bit](180MHz)
no sys signature at 00010000!

---Escape booting by user

és innen nem hajlandó tovább menni. Itt elméletileg meg kellene jelenni egy "command prompt"-nak ahova lehetne utasításokat irkálni.
Abból gondolom, hogy hardware hiba lehet, mivel ha a 0-s portba dugok kábelt nem történik semmi, ha az 1-esbe akkor világít a port ledje.
(#) teddysnow válasza mikado hozzászólására (») Dec 6, 2014
Szia!
Van neki valamilyen firmware recovery módja, nekem még soha nem sikerült elindítani azt. Nem egy mai AP, borzasztó lassú a szoftvere, mindenért reboot-ot kér, érzékenyek a LAN portjai. Egyébként nem biztos, hogy fizikai hiba miatt nem működik az eth0, ugyan is, el van piszkálva a MAC címe. Pl. az 5400CPE csak a saját, beépített miniPCI kártyájával hajlandó működni, hiába teszed át egy ugyan olyanból. Próbáld meg azt a recovery módot, hát ha te sikerrel jársz.
(#) mikado hozzászólása Dec 6, 2014
Sziasztok,
Beleszaladtam egy érdekes hibába. Van egy Airlive WL-5460AP router ami nem hajlandó elindulni.
Némi ujjgyakorlat után a terminál az alábbiakat adta:
Idézet:
„Jump to image start=0x80800000...
early printk enabled
Determined physical RAM map:
memory: 01000000 @ 00000000 (usable)
Initial ramdisk at: 0x801aa000 (6144000 bytes)
On node 0 totalpages: 4096
zone(0): 4096 pages.
zone(1): 0 pages.
zone(2): 0 pages.
Kernel command line: root=/dev/ram console=0 ramdisk_start=0 single
Calibrating delay loop... 178.99 BogoMIPS
Memory: 8280k/16384k available (1504k kernel code, 8104k reserved, 6128k data, 52k init, 0k highmem)
Dentry-cache hash table entries: 2048 (order: 2, 16384 bytes)
Inode-cache hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Page-cache hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
check_wait... unavailable.
POSIX conformance testing by UNIFIX
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
Serial driver version 6.02 (2003-03-12) with no serial options enabled
ttyS00 at 0x00c3 (irq = 3) is a rtl_uart1
state->flags=00000000
Realtek GPIO Driver for Flash Reload Default
block: 64 slots per queue, batch=16
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 6200K size 1024 blocksize
PPP generic driver version 2.4.1
RealTek E-Flash System Driver. (C) 2002 RealTek Corp.
Found 1 x 2M Byte MXIC MX29LV160AB at 0xbe000000
RTL8180/RTL8185 driver version 1.7 (2005-05-13)
8186NIC Ethernet driver v0.0.2 (Jan 30, 2004)
eth0: RTL8186-NIC at 0xbd200000, 00:01:02:03:04:05, IRQ 4
eth1: RTL8186-NIC at 0xbd300000, 04:05:06:07:08:09, IRQ 5
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP, IGMP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 2048)
ip_conntrack version 2.1 (128 buckets, 1024 max) - 300 bytes per conntrack
ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
NET4: Ethernet Bridge 008 for NET4.0
RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 6000 blocks [1 disk] into ram disk... done.
Freeing initrd memory: 6000k freed
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
Freeing unused kernel memory: 52k freed
mount /proc file system ok!
serial console detected. Disabling virtual terminals.

init started: BusyBox v1.00-pre8 (2006.01.09-05:26+0000) multi-call binary

BusyBox v1.00-pre8 (2006.01.09-05:26+0000) Built-in shell (msh)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

HW configuration invalid, reset default!
eth0 rx error =4
eth0 rx error =4
eth0 rx error =4
.
.
.

Tehát gyakorlatilag minden ok, kivéve, hogy az eth0-val nem tud kommunikálni és itt meg is áll a tudomány...
Van 2db RTL8201CP ami köszül szerintem az egyik rossz, praktikusan az eth0-hoz tartozó. Szerintem.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy merre induljak?
Kép mellékelve, szerintem a bal oldali az eth0.

DSCF49201.jpg

(#) dB_Thunder válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 17, 2014
Mióta Ms tulajdon lett a Skype azóta csak rosszabbodik! Tele van felesleges csicsával meg szeméttel, a mobil verzió reklámcsíkkal!!
Van egy olyan sanda gyanúm hogy a viber kinyomja a francba, főleg hogy már van asztali gépre telepíthető verzió is belőle.
Egyébként régen nagyon j volt a Skype! Szinte semmi nem ment a hálózatból de a Skype kitalált a netre és elment az üzenet!
(#) Inhouse válasza kitartás hozzászólására (») Okt 17, 2014
Én nem szeretem, nagyon ritkán használom. Viszont sajnos van vele gondom több ismerős gépén, akik használják. Attól, hogy ingyen van, még lehet jó és használható, pl. ott a Linux!
(#) kitartás válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 17, 2014
Szidhatjuk a skype és társait, de! Egyrészt ingyenes, másrészt elterjedt meg ráadásul linuxon is használható úgy ahogy. Igazán nem tudok hirtelen alternatívát. Nálam szerencsétlenségemre pont a router cserével esett egybe a verzióváltás. Már majdnem szidni kezdtem a linksyst.
(#) Inhouse válasza kitartás hozzászólására (») Okt 17, 2014
Úgy váltottak verziót, hogy az új működik a régi már nem. De ezt elfelejtették közölni. A hibajelenség az, hogy nem enged belépni, rossz a bejelentkezés...pedig nem. Felmész a weboldalukra és simán bejelentkezel. Letöltöd az új verziót, telepíted, de mikor indulna, ha nincs SP3 XP-d, akkor hibaüzenet. De itt sem az, hogy kell az SP3. Viszont a neten keresgélve rá lehet jönni.
Nem szimpatikus a programjuk, megfogja a gépet, agresszívan frissít, nem tájékoztat...a számokat spype hívószámmá konvertáló pluginjükről ne is beszéljünk.
(#) kitartás válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 13, 2014
Valami központi skype furmány lehet. Ubuntu 12.xx alatt és suse alatt megállt. Az ubuntu telepítési források között még mindíg a skype 4.2.xx szerepel ami nem működött. Viszont a skype oldalról letölthető és telepíthető 4.3.xx működik.
(#) Inhouse válasza kitartás hozzászólására (») Okt 13, 2014
Szívesen. Örülök, hogy jó lett. Mostanában sok XP-s gépnél találkoztam Skype hibával. Hátha másnak segít.
(#) kitartás válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 11, 2014
Megjavult! Köszi a tippet.
(#) kitartás válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 11, 2014
Bocsi! Xp már nincs win7 van, de azt nem nagyon szeretem. Próbálok egy egy újabb verziót hátha az megy.
(#) Inhouse válasza kitartás hozzászólására (») Okt 11, 2014
Frissítsd a Skype-ot! XP-s gépen SP3-at kell felrakni, anélkül nem megy az új.
A régi szintén nem működik már.
Nincs köze a router cseréhez.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2014
(#) kitartás hozzászólása Okt 11, 2014
Üdv, Lecseréltem a régi drótos routert egy Linksys E2500 típusú készülékre. Megy is minden szépen kivéve a skype. Azt üzeni, hogy nem tud kapcsolódni. Minden gépen ezt csinálja. (van linuxos lapi wifin, linuxos asztali dróton), kivéve egy win7 es lapi, ahol azért elindul a skype. Hívni ugyan nem lehet vele, de ha behívnak már műkszik. Szerintetek mit kéne beállítanom, hogy menjen?
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 18, 2014
Na mostmár reset után, rámentem a Quick setupra, beállítottam a wireless-t, és kikapcsoltam a DHCP-t. Igy mostmar mukodik minden. Köszönöm a segítséget. Amúgy én mindig segíteni szoktam javítani a számítógépeket, és az infó tanárnőm megmondta mindenhova a jelszavakat. Ha jól emlékszem 192.168.100.x tartományba működik a labor. De először az igazgatónőhöz van vezetve a net, meg mellé a titkárságra, és kitudja hogy van...
(#) Szabi1 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 18, 2014
Hiába nyomok resetet 15 mp ig is, nem reagál, a konfigurálást nem hozza be, de már előbb be volt állítva, hogy kipróbáljam az itthoni routerem bevan kötve az egyik LAN ba és így ezen a routeren keresztűl megy a net, viszont wifi.s ezközt a telóm nem talál, de a WLAN fel-fel gyullad.
(#) Bakman hozzászólása Szept 18, 2014
Elvileg, ha az osztályban lévő LAN kábelre dugott eszköz DHCP-n kapja az IP címet, akkor a Router-t a szokványos módon kell konfigurálni, tehát a Router létre fog hozni egy alhálózatot és a fő hálózattól kapott IP címen keresztül fog mindenki netezni. A Router IP címe és a kiosztható IP címek kívül kell hogy essenek a fő hálózat tartományából.

Amennyiben ez nem járható út, akkor a Router-en ki kell kapcsolni a DHCP-t, és az osztályban lévő LAN kábelt a Router egyik LAN (nem WAN!) portjába kell dugni. Így minden eszköz, amelyik a Router-hez kapcsolódik, külön IP címet fog kapni a fő hálózattól, már ha ezt a rendszergazda(ák) megengedi. Továbbá, a Router-nek olyan IP címet kell adni, amelyik nem ütközhet a hálózat valamely tagjának IP címével. Érdemes ezt úgy megválasztani, hogy a DHCP-vel kiosztható tartományon kívül essen.

Mindezek mellett előbb érdeklődj a rendszergazdától, nehogy egy felesleges fegyelmi begyüjtésével kezdődjön az év.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2014
(#) sargarigo válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 18, 2014
Jó ha tudod, hogy ha a szerver tényleg DHCP-n tolja a címeket, akkor a saját DHCP-d leültetheti az egész hálózatot! Mielőtt rádugod mindenképp kapcsold ki a DHCP-t, ellenkező esetben minimum egy rendszergazdai dícséret jár érte!
(#) csipaDJ válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 18, 2014
Üdv!
A "reset gombra se reagál..." A reset gombot kb. 2-10 másodpercig kell nyomva tartani hogy tudd resetelni a routert!!
ÜdV!csipaDJ!
(#) Szabi1 hozzászólása Szept 18, 2014
Sziasztok! Az egyik osztálytársam hozott egy routert a suliba, mert az osztályunkba van húzva LAN.
A sulihálózatról annyit kell tudni, hogy az infólaborban van egy szerver ami switchekre van kapcsolva, és így kapcsolódik hozzá a többi számítógép, és az küldi a netet is. DHCP osztja ki az IP-ket. Azt hiszem a mi osztályunk kábele a switchhez csatlakozik.
A mi routerünk TP-LINK TL-WR543G típusú, és az a bajom vele, hogy simán bedugva a gépre 192.168.1.1 Ip ami a hátúlján van nagyon nehezen enged be konfigurálni. Ezért is csináltam rá egy firmware update-et de semmi változás. Itthon sikerült kikapcsolni a DHCP-jét a routerünknek, utánna is kötöttem az itthoni TL-WR740N routert, és PC re meg is ossza a netet, de a WLAn égő hiába ég nem találja a telefonom, és nemtudok belépni újra hogy konfiguráljam. Még a reset gombra se reagál...
(#) Thowra válasza Tom-ee hozzászólására (») Aug 2, 2014
Köszönöm, hogy megosztottad velünk, még jól jöhet
(#) Tom-ee hozzászólása Aug 2, 2014
Üdv mindenkinek.

Örömhírrel szolgálhatok. Sikerült szert tennem egy cf.bldb fájlra. Ez az a fájl, amit a SkyNet Repair kit az első indítás során a netről szeretne letölteni, de évek óta megszűnt a szerver, amiről le tudná tölteni. E nélkül nem hajlandó CFE fájlt generálni, ami sok fejtörést okozott, amióta az itt látható cikket megírtam. Ezen fájlt be kell másolni a /SKYNET/MkCFE mappába, és a MAC cím ismeretében már készíthető is a boot fájl. Köszönet érte And nevű kollégának az egyik társoldalról.

T

cf.zip

(#) Johnycorp válasza misike hozzászólására (») Jún 10, 2014
Szia.

Ha kicsit megélezed az egyik oldalát, még jó lehet ajtóéknek.

A villámlás valószínűleg véglegesen elrontotta. A nagy BGA melegedése ilyenkor tipikus jelenség. Sokat nem tehetsz vele.
(#) misike hozzászólása Jún 10, 2014
Sziasztok!

Van egy Linksys ruterem.

Ami most nem müködik rendesen mert áram szünet volt a környéken a villám miatt.

Az összes led villágit és a gépem meg nem látja, a nagy BGA meg melegszik.

Jtag kábelel se tudom vissza hozni mert ott meg hiba üzenet jelenik meg hogy nem látja.

Üdv
Misike
(#) Tom-ee hozzászólása Jún 9, 2014
Üdv. Bár már nem mai, lehet, hogy valakinek segít majd.

Linksys beállítások ENG
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2014
(#) Tom-ee válasza Thowra hozzászólására (») Márc 30, 2014
(#) Thowra válasza Tom-ee hozzászólására (») Márc 29, 2014
Üdv!
Összejött .
Bővebben: Link
Amikor a DDWRT végez a frissítéssel és bejön, hogy ellenőrizd a címet... és egy gomb középen, NEM kell rákattintani hanem új lapon 192.168.1.1 et írni.
Bejön egy menü ahol be lehet tallózni az eredeti FW t és felmegy.
A hiba nem a CFE vel volt hanem azzal, hogy tftpvel akartam feltenni az eredetit és nem a DDWRT alól.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2014
(#) Huginn válasza usane hozzászólására (») Márc 29, 2014
Esetleg egy RESET segíthet rajta. Ha viszont a WAN portja szállt el fizikálisan, onnantól legfeljebb AP-ként használhatod egy másik routerrel összekötve. Legrosszabb esetben a switch ment el benne, akkor viszont kuka az egész.
(#) Tom-ee válasza Thowra hozzászólására (») Márc 28, 2014
Itt nézz körül, hátha.
(#) Thowra hozzászólása Márc 28, 2014
Üdv mindenkinek!
Van esetleg valakinek Linksys WRT54G V5.1 rouerről mentése (CFE vagy bármi más?
Működő ddwrt t szeretnék visszaállítani az eredeti firmwarere.
Előre is köszönöm.
Következő: »»   11 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem