Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok! Egy Samsung SyncMaster 240t tipusú LCD monitor bekapcsolás után pillanatra felvillan a képe, de utána nem reagál csak ki kapcsolni lehet a standby gombbal. Kép valószínűleg sötéten sincs rajta. Egy alkalommal beindult, OSD je látszódott hogy ellenőrizze a kábelt. A source gombbal sikerült a composite video ra állítani és ott szépen működött, csak kicsit mintha meleg szagot árasztott volna a táp lap. a következő bekapcsolásoknál újra csak felvillan a video bemenet kép, és nem látszódik. Valakinek ötlete? Valószinűleg az inverter, de fura hogy sötéten se látszódik.
Ezek szerint elméletileg 2 darab 210Ah-s akku sorba kötve fedezheti a 10 órát és még azért marad némi tartalékod is, mert nem illik 30% alá meríteni. A töltést pedig 24V-on ~21A-el kellene végezned, amihez már egy komolyabb töltő szükséges. Mit ne mondjak, nem olcsó dolog, akkuk, inverter, esetleg töltő + kábelek, biztosítók.
Üdv mindenkinek!
Uraim jó hirrel szolgálhatok.Beindult a BT-IW150-es inverter.Hogy mi volt a hiba?Nevetséges.Elrepedt a forrasztás egy D3 jelzésű diódánál.Csupa véletlenül vettem észre mérés közben,méghozzá úgy hogy amikor a műszer mérőhegyét nekitoltam a jó kontakt érdekében,lerepült a lapról az egész dióda.Amikor visszaforrasztottam,azonnal beindult. Az UC3845 tápnál mgjelent a 15,3V,megvan a ref 5V is,a venti tápja is beindult(24V),meg a szekunder kimeneten is azonnal megjelent 57V üresjárati feszültség. Még nem pakoltam vissza a dobozába,meg nem teszteltem,de remélem mostmár rendben lesz a gépezet. A képeken látható a D3 jelzés.Mielőtt összeraknám,azért kiváncsiságból lekövetem hova vezet ezen ominózus dióda,mivel a birtokomban lévő rajzokon a jelzés alapján nem találom. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
Mivel nem tudjuk elektromosan mit takar a 200w és az 1500w Ami biztosan jó egy valódi szinuszos 2000VA-es inverter(szünetmentes táp) Ide a 48v-os illik, hogy ne 200 Ampert bíró vezetékek keljenek, hanem csak 50-et. A szünetmentes tápok akkumulátorai nem naphosszat való használatra vannak csak az áramszünet idejére. Talán a legolcsóbb az autó (teherautó) akkumulátorokból összeállított pack attól függően hány voltos az inverter és hány Amperórára van szükség. 8 órán keresztül 2000VA 48v-on az 320AH ás akkupack. Szóval 200 000-ből megvan...
Sziasztok! új vagyok az oldalon remélem jó helyre írom a kérdésem. Ha mégse, ne bántsatok igazítsatok ki. Adott egy lágyfagylaltgép és szeretném aksiról üzemeltetni. inverter közbekötésével. a Gép teljesítménye üzemeltetés közben kb 200 w ciklikusan pedig 1500w ez a teljesítmény a sajtolás közben felvett teljesítmény. ( jó esetben erre 5 percenként sor kerül) Napi 10 órát kéne mennie a gépnek. több kérdés is felmerül: Milyen invertert vásároljak hozzá?
Milyen aksi kell hozzá? azt milyen töltővel töltsem, hogy ne dögöljön meg 1 hónap után? Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! új vagyok az oldalon remélem jó helyre írom a kérdésem. Ha mégse, ne bántsatok igazítsatok ki. Adott egy lágyfagylaltgép és szeretném aksiról üzemeltetni. inverter közbekötésével. a Gép teljesítménye üzemeltetés közben kb 200 w ciklikusan pedig 1500w ez a teljesítmény a sajtolás közben felvett teljesítmény. ( jó esetben erre 5 percenként sor kerül) Napi 10 órát kéne mennie a gépnek. több kérdés is felmerül: Milyen invertert vásároljak hozzá?
Milyen aksi kell hozzá? azt milyen töltővel töltsem, hogy ne dögöljön meg 1 hónap után? Előre is köszönöm a válaszokat!
Igen az F betű alatt a fázist az N betű pedig a nullát értem.
Erre én is gondoltam hogy kikéne próbálni csak magát a szelepet,simán 230V tápra kötve,csak az a bibi hogy már összeraktam a gépen és nehezen akaródzik ujra kicsomagolni egy próba végett. Eléggé sok most a munkám(más meló) na meg a műhelyemben sem ideálisan van megoldva a fűtés. Na de még vár rám a fentebb emlitett (befejezetlen) BT-IW150-es inverter,ami megizzaszt rendesen.Van egy 82K/3W ohmos ellenállás amin túl nagy a feszültségesés.Kivettem az L6386-os ic-t,meg az ellenállás és a minusz közé kötött 16V zénert(hátha ott nőtt meg a fogyasztás),de nem. Az az érdekes hogy az elektronika rész (16V körül kéne hogy legyen) kb 13,4v alatt 4mA-t fogyasz (segédtápról próbáltam),ha azon túlra emelem a feszt akkor hirtelen megugrik 25mA-rre a fogyasztás(aminek nem volna szabad,szerintem) ha abból indulok ki hogy kb. 310V/82000=0.0038.Nagyjából 4 mA. Az orosz fórumokon is keresgéltem már(amennyire értem őket),ez a ketyere az Awelco minire hasonlit a legjobban.Sajna rajzot nem teláltam.ami megkönnyitené a dolgomat. A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2015
Igen ha a boltban kell venni, akkor inkább inverter+olajradiátor és hasznosítani is lehet a fölös energiát, vagy bojlerben vizet melegíteni...
Számold ki!
230V 3000 W-os bojlerbetétet lehet kapni. 24 volton legalább 32 wattot lead. Hány db kell 600 vagy 900 W-hoz? Javasoltam volna a 24 V 300 W-os pákabetétet, de most látom, az is horror áron van. ![]() 24V pákák Egy inverter olcsóbb, mint 2 pákabetét.
Üdv mindenkinek!
Az Einhell BT-IW150 inverteres hegesztőt pillanatnyilag pihentetem,de most van nálam egy Einhell BT-IW160 -as inverter,amiben elmentek a meghajtó igbt-k, 8drb zennerből 5 drba,persze a 47ohm/5w ellenállás,meg egy 15ohm/0,5w-os ellenállás (a 4-ből).Ez mind a primér igbt meghajtó részen.Ezeket mind kicseréltam,annak rendje - módja szerint,körbe néztem minden alkatrészt,de semmi más gondot nem találtam.Először égőn keresztül,majd rendesen a hálózatra kapcsoltam.a szekunder kimeneten 96V körülit mértem terhelés nélkül.Kicsit sokallottam,de mondok talán itt ez igy jó.Úgy tünt minden rendben.Ekkor következett a próba.Itt ért a meglepetés. Nehezen de begyujtja az ivet,de nagyon gyenge.Mintha valami letiltana. Vajon mi lehet még a gond?Találkozott valaki ilyen problémával? A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
Szia,
Átmértem még egyszer a tápot és ha csak a táp van bekötve akkor csak 5VSB mérhető és semmi más. Amikor rákötöm a tápra a Main Board panelt akkor a táp azonnal elindul és minden feszültség mérhető még az inverter-hez menő 25V is. Ilyenkor a PSON lábon folyamatosan 5V mérhető, ha a csatlakozóból kihúzom ezt az egy vezetéket akkor a táp leáll és ismét csak a SB mérhető de ekkor az 5V-os ágon is mérhető 0,3V. Sajnos rajzot nem találtam sehol, hogy a Main panelon mekkora feszültségeket kellene mérnem. A nyomógombokat átnéztem kiforrasztva is de a helyzet nem változott. Sok helyen találtam utalást a Main panelon található C350-es Kondi cseréjére de ahogyan az össze kicserélésre került ez is de a helyzetet nem oldotta meg. Esetleg van ötlet honnan tudnák rajzot beszerezni? Üdv
Nos a méregetés megvolt.... az összes kimenő csatlakozó közül egyetlen lábon találtam 5,8 voltot. Az inverter felé sem megy semmi. A táp panelen alkatrészeken 5- 63 voltig meg vannak a csatikon viszont csak az előbb említett egy ponton. 17 db elko cserélve vadonat újak és annyit változott a történet hogy most már kattog is mintha indulni akarna + villog a visszajelző is.
Nos a méregetés megvolt.... az összes kimenő csatlakozó közül egyetlen lábon találtam 5,8 voltot. Az inverter felé sem megy semmi. A táp panelen alkatrészeken 5- 63 voltig meg vannak a csatikon viszont csak az előbb említett egy ponton. 17 db elko cserélve vadonat újak és annyit változott a történet hogy most már kattog is mintha indulni akarna + villog a visszajelző is.
A 160W, 50Hz-es inverter általam átrajzolt változat. Közétetem azok kedvéért akik szivesen utánépitenék. Jelenleg a trafot tekerem hazzá. Gyakorlatban tudot 500w teljesitményt pár másodpercig. Most nagyobb teljesitményü trafoval és fettekel fogom tesztelni. A cél a tartos 300w eláráse.
Saját gyártmányú invertert úgyse kötheted rá a hálózatra. Ha csak a világításra akarod, akkor meg szét kell választani. Ha visszatáplálást akarnál, 250-300 W-osat potom áron lehet kapni.
300 W visszatápláló inverter Na nem olyan olcsó, mint a használt APC, de azzal nem is lehet visszatáplálni.
Van egy esztétika hibás zsír napelemem 90w-os ebből gondoltam egy kis szigetrendszert amit a kégli világítás áramkörére csatolnák. Stabilizálás és akkufigyelés menne, csak ez az inverter fog ki rajtam.
invertert utoljára ~30 évvel ezelőtt építettem, csak akkor még transzverternek vagy előtte még feszültségátalakítónak hívták. Azóta csak javítom őket.
![]() Az elveket tudom, emiatt a korábbi múzeumszökevényt nem ajánlottam. Ahogy "tanult kollégáim" is írják, egyik sem az igazi. Ha mégis barkácsolni akarsz, akkor csakis FET-est. Olyan rajz is akad néhány. Ha elolvasod a kísérő hozzászólásokat, eldöntheted, melyiket. Viszont egyik sem az a kategória, ahol a néhány %-os kondenzátor pontossága vagy minősége számítana. A 2*12 V-os trafóból nem fogsz 230 V-ot kiszedni. A rajzokon jelzik, milyen trafó kell hozzá, általában 2*9 vagy 2*10 V /230 V. Egy inverter építésénél a felhasználás célja is fontos szempont. Fúrógépnél nem számít különösebben sem a frekvencia sem a feszültség pontossága. Túl nagy ne legyen. Kapcsolóüzemű tápos készülékekhez akár DC 200-300 V-os kimenet is megfelel. Ne várd, hogy több oldalnyi hozzászólást elolvasok helyetted. Egyébként ahogy javasolják, egy régebbi szünetmentes ~5000 használtan és akár még szinuszos is lehet. Többet adtam el magam is ilyen áron. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Az összes itt fellelhető kapcsolás teljesen inkorrekt. Egy rendes inverter, ami hosszú távon is működik, nem a hobbi kategóriába tartozik. Nem érdemes vele foglalkozni, ez nem egy Quad erősítő, vagy ilyesmi.
1 tok CD4009 (6 darab inverter) + 6/8 tok ULN2003 (8 darab invertáló megjahtó) helyett ajánlottam egy tok 7407 -est (6 darab nem invertáló 30V -os meghajtó). Mindkét 6 jel illesztését oldja meg.
Sziasztok,
Hozzám került egy Acer AL2671W típusú LCD TV. Alap állapotban a készenléti állapotot meg volt a front panelon világított a led de bekapcsolni nem lehetett. Szétszedés után láttam, hogy Main board panelon van néhány 470µF/16V-os kondi felpúposodva. Ezek cserélve lettek és a biztonság kedvéért a teljes táppanel is újra lett kondizva. Ez sajnos nem oldotta meg a problémát vagyis ahoy próbálgattam bekapcsolni 2-3 alkalommal sikerült bekapcsolnia a front led kékre váltott. Ekkor a panelen lévő össze (21db) 100µF/16V-os kondit is kicseréltem de a helyzet még mindig nem változott, nem indul el a TV. Közben megmértem a tápot és ha össze van dugva a Main board a táppal akkor minden feszültség nem van még az inverter felé menő 25V is, de ha kiveszem a csatlakozóból a PS ON kábelt akkor csak az 5 v van jelen és ha újra csatlakoztatom akkor indul el a táp. Ha jól gondolom a Main Board lesz a hiba forrása de mit érdemes rajta megnézni? Segítségeteket előre is köszi.
A vezérlő ict én nem találtam kereskedelmi forgalomban , de nyilván elütöttem valamit mert most találtam. A ledesítést azért ajánlottam mert az inverter 14V ról megy és a Pc táp nem biztos hogy kitudta volna hajtani.A zener nélkül ha nagyfeszültségű tüskék keletkeznek a fet vagy az IC ugyan úgy tönkre megy .
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
...nem az első monitor amit életre keltettem...megfelelő kapcsolási rajzzal itt sem lenne gond... A Fet jo, a vezérlő ic (amint az a második képen látható már leforrasztva..azóta az új is a helyén s pár ellenállás) cserés S ha azt mondjátok próbáljam nélküle..úgy legyen ( én arra gondoltam talán Ő váltotta ki a szekunderköri kettőt...)
Egyébként már ledesítéssel is próbálkoztam (táp-inverter panel hiánya miatt)...pár éve tökéletes
Ilyen kis frekvencián bármilyen kondival jól kellene működnie. A pontatlanság vagy a hőmérsékletfüggés okozta néhány Hz elcsúszás senkit nem zavarhat. Jófülű zenész ismerőssel még "hangolni" is lehet akár a kondi, akár az ellenállás változtatásával. Akkor sípolhat, ha túl kicsi a kondi vagy az ellenállás. De attól még csak más a freki, az IC nem mehet tönkre. Annak más oka volt. Pl. az, hogy a 2. oldalon látható rajzon semmi védelem nincs. Legalább egy RC körrel védhették volna az IC-ket a tranziensektől.
![]() Ha rákeresel a rajzokra, akad olyan "inverter500.gif" ahol 4,7 µF-os kondenzátort használtak a hozzáillő ellenállással. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
Szia!
Szerintem te az inverter DC-busz túlfeszültség elleni ellenállásos terhelőjéről beszélsz. Ha a DC-busz feszültsége túlságosan felmegy, például generátorüzem miatt, akkor egy elektronika ellenállást kapcsol erre a buszra, ezzel csökkentve annak feszültségét. Ezt szakaszosan tesz, az igényektől függően. Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
OK, akkor a többit pü-ben megbeszéljük.
Többieknek: Köszönöm az érdeklődést, inverter egyelőre foglalva furko-nak.
Üdv mindenkinek .
Van egy radar szkópom , azaz radarállomáson használt ( Orosz ) , talán valami speciálisan használt jelvizsgáló . 80-as években leheltem bele életet , most megpróbáltam ,de nemigazán jó ! ![]() Csövek 6N23P , EFxx , 2-ö fémburás , 2 x 6N6P a 8LO39 meghajtó . Az 1000-1500 Voltra (+/-) alkottam anno 2 Ge tranzisztoros invertert , méregettem (M380) az 1500 Volt környékén , a víz szintes sugár és a műszer meg az inverter is elment a vadászmezökre . Most esélyem van 8LO39 tönkremenetelére ? ![]() Az inverter már megy 2-3 mm ívet húz a csavarhúzómra . Műszer hiány miatt most teljesen meg vagyok lőve . Találkozott valaki ilyen készülékkel ? Ez a kütyü doboz nélküli , szekrény rendszerű !! Üdv.: János
A következőkben néhány, számomra feleslegessé vált tárgyról töltök fel képeket. Átvételi lehetőségek: munkanapokon 9h-17h között Budapest, egyéb időben Maglód. Postai díjszabás szerinti postaköltség fejében postázás lehetséges. (Részletek majd PÜ-ben.) Jelentkezés: itt a topikban.
Első kacat: WAECO 24V-os inverter. Hibája: 230V-os aljzat műanyag része el van repedve, szivargyújtó dugó hiányzik (beépítve volt használva). Egyébként működőképes a kütyü.
Az is lehetséges hogy maga az inverter zárlatos a plazma tv ben vagy ez is ki lett mérve?
Mindenképp valami táp baja van mert a hangából ítélve nem tud rendesen elindulni! Én e mögött tranzisztor hibát sejtek valahol! Ha a táp egység panel rendben van akkor az alaplapon van a hiba ami ezt okozza ! Kapcsolási rajza van hozzá? Milyen classis van a tv ben? |
Bejelentkezés
Hirdetés |