Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   108 / 262
(#) Buvarruha válasza slylecz13 hozzászólására (») Dec 2, 2014
Ha kondenzátorproblémás lenne, akkor legalább felvillannia kellene, ott a tápfeszültségeket ellenőrizd kezdetnek és, hogy az inverter fejteihez eljut-e a tápfeszültség.
(#) slylecz13 hozzászólása Dec 2, 2014
Buvarruha!

Bevásároltam, kicseréltem a kondikat és láss csodát. Tökéletesen működik... Kopp-kopp-kopp
Természetesen nagyon szépen köszönöm!

Amin nincs háttérvilágítás, abban is cseréljem a kondikat hátha beindul vagy ott teljesen más hibát kell keresni, ahogy írtad is.
inverter bibi, tápfesz vadászás, FET ellenőrzés?
(#) KisNiko hozzászólása Dec 1, 2014
Adott egy LCD-TV-ből kiszerelt tápegység, fénycsövek, és egy inverter. Az inverter a mainboardról kapja az indító jelet. Azt kellene valahogy megoldani, hogy mainboard nélkül bekapcsoljon, kimenetein (ahova a fénycsöveket dugjuk) kijöjjön olyan áram, ami megfelel egy olyan fénycső ellátásához, ami abban a TV-ben volt, ha a tápegységnek 230 VAC-t adok. (az inverter bemenetjein ilyenek találhatók: sok GND, bejövő 24V, valamint 1 ON/OFF feliratú--> itt és a GND között 5V feszültség van) Már próbáltam egy olyat, hogy az ON/OFF-t és a GND-t rövidre zártam, de semmi.
(#) GERIlla83 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 1, 2014
Visszatáplálni szeretnék. De a szolgáltatóknál csak az inverterekről van lista. A szinkron generátorhoz meg nem hiszem, hogy inverter kellene.
(#) vottokar hozzászólása Nov 30, 2014
Tisztelt fórumtársak! Ha jól számolom 5 év után végre befejezettnek nyilváníthatom a Maci tervezetemet. Nem olyan lett, amilyenként élt a fejemben, de üzemel és beapplikáltam a hővédelmeket is utoljára. Ezúton mondok köszönetet mindenkinek a segítségért amit főleg a kezdetekben kaptam tőletek. Erdgab, Tubi56, és mpisti fórumtársaimat tudom most így hirtelen kiemelni a SOKAK közül, akik anno segítettek. Azóta is olvasom a fórumot, de idő és lelkesedés hiányában és családi okok miatt tartott ennyi ideig az építés (vagyis inkább befejezés). Bár szinte mindenem lenne egy jobb korszerűbb és mindazon mellett könnyebb inverter megépítéséhez, de szerintem erre mostanság már nem fog sor kerülni.
(#) erbe válasza Adrién hozzászólására (») Nov 30, 2014
Teljes napsütésben teljesen. Jó napon előfordulhat 200-230Wh termelés, ami 14-16 Ah.
Borult időben, mint pl. a mai, semennyire. 3250 Wp a napelemem, egész nap csak csattogott az inverter, néha váltott zöldre 25-29 W-os termelés mellett. Összértéket nem néztem, de 30 W-osra, töltésre átszámítva ~0,1 Ah.
(#) Buvarruha válasza slylecz13 hozzászólására (») Nov 30, 2014
A ki-bekapcsolást a kondenzátor okozta, de elég komoyl hiba volt úgy nyektetni, cseréld benne legalább a szekunderen az összeset. Amelyiken nicns világítás nem indul az inverter, azt neked kell kideríteni, hogy miért. Kap-e tápfeszt az inverter, kap-e az IC, jók-e a meghajtófetek, eljut-e az IC-ig a bekapcsoló jel?
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Nov 29, 2014
Az, hogy nem jön helyre, az enyémnek mindíg söttebb a bal fele órák mólva is. Majd elkezd villogni és egyszer csak leáll az inverter, de ez még akár évekig is elmehet ám így, szóval ne pánikolj.
(#) lesliecold hozzászólása Nov 27, 2014
Részletes leírást itt találsz az átalakításról. Én is ennek alapján építem. annyi különbséggel, hogy én nem labortápot építek belőle. Annyi, hogy én a PWM IC tápját egy külső áramforrásról biztosítom. Egyik cimborámmal már építettünk egyet, s tökéletesen működik Egyébként a tápban egy beépített szabályozható DC-DC konverter a "titok", ami miatt nem csökken a kimenő feszültségem. Jövő héten utánanézek neked a doksijaim között, s teszek fel leírást erről a tápról. Könnyebb, mint itt elmagyarázni! Az inverter egy ruhásszekrény méretű, s a Siemens Taurus villanymozdonyból származó FETE-ek és IGBT-k vannak benne. A trafó lemezes, s kb. akkora, mint 2db Hetra hergesztőtrafó Szigorúan szinusz feszültséget ad! Van benne egy áramkör, ami figyeli, hogy tiszta szinusz legyen a kimenő, mert induktív terhelés is lesz ráakasztva. Az inverter összesen 27 Amperral terhelhető.
Teszek fel pár képet, tervet a korábban leírtakról
(#) Iszkakof István válasza lesliecold hozzászólására (») Nov 27, 2014
A PC táp átalakítási módja érdekelne, ha majd ráérsz egy pár szót szánni rá. Már foglalkoztam egy keveset átalakítással én is, főleg szélgenerátor részére. Nekem egy 220 voltos generátorhoz lett volna csatlakoztatva, de még nem állt össze a dolog. Az érdekesség az egészben az volt, hogy emelkedő feszültséget adtam a PC tápra és utána lassan csökkentettem. Abban nem volt semmi érdekes, hogy mikor indult be, de ahogy csökkent a bemeneti feszültség, egy szinttől kezdve csökkent a kimeneti feszültség és a táp nem állt le, csak ha egy bizonyos szint alá csökkent.
A te generátorodnál a 30-320 volt elég tág határ. Hány volttól kezdve fog beindulni a táp és ad töltő feszültséget? Esetleg egy-két szót ha írnál a bemeneti feszültség kezeléséről, örülnék.
Az inverter, ha brutál dög lett, hát elfér az ég alatt, csak jó legyen. Lemezes vasmagja van, vagy ferrit? Szinusz vagy egyéb feszültséget ad?
(#) Radoo hozzászólása Nov 26, 2014
Eredetileg igy van felepitve az inverter elott kozvetlen

IMAG0187.jpg

(#) Radoo hozzászólása Nov 26, 2014
Sziasztok. Segitsetek kerlek..
Pc921 ic. Semmit nem tudok rola. Egy inverter meghajtasa. Valami ugynevezett optokapu. Vagy valami ilyesmi. Hol talalok vagy mibe talalok valami ilyen ic.t mert egesz bekesmegyet atdurtam sehol nincs ilyen.. vagy mivel tudnam hellyettesiteni.... Koszonom a valaszokat elore is
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 26, 2014
Be lehet tenni, szerintem nem oszt nem szoroz. ne rontsd már az üzletemet 43-as tft-be már azért problémásabb lenne.
Szerk: Most lesem, neki 4-es az inverter, az én csöveimhez 6-os kellene, hogy korrektül menjenek.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
(#) pittosi hozzászólása Nov 24, 2014
Most vettem egy 50W nap elemet Szabályzóval . Tesztelem . Villanypásztort fog hajtani +akut tölteni , Led csíkkal világítható ól.
De próbakén a tetőn van . Eszembe jutott 230 V sorba kapcsolt napelemhez létezik 230= 230~ inverter Gyári mert úgy sokkal olcsóbb
(#) Doncso válasza Bearni74 hozzászólására (») Nov 23, 2014
Azok CCFL csövek, kb 800-1000v-ról működnek egy inverter segitségével, ami a főpanel mellett helyezkedik el, általában 12v-ról jár, kell neki 5v "fényerő" vezérlés. Egy kép többet mond minden szónál.
(#) greenpower válasza Feri hozzászólására (») Nov 23, 2014
Szia

Én is tervezem egy hibrid rendszer kiépítését. Az egyetlen bökkenő az akkupakk ára. Jelenleg a Lithium ion LiFeYPO4 akkukban látom a jövőt, de 1kWh kapacitás kb. 450-500EUR körül mozog. Hibrid inverternek pedig a Victron EasySolar vagy a Victron Quattro inverterét használnám amit megtámogatnék egy 1,5-2kW-os PB generátorral az egyik bemenetén vészhelyzetre.

Ha komolyan gondolod a témát mindenképpen olvasd el ezt a háttéranyagot.

Nekem évente 4000kWh energia kellene. 100% függetlenség kizárva vagy csak PB generátorral. Ehhez kellene kb. 4kWp napelem, 1,6-5kW Hibrid PowerAssist funkciós inverter (ha nem elég az inverter teljesítmény rásegít a hálózatról), és 3-10kWh akkukapacitás.
A legolcsóbb variáció kb. 7000 euró a legdrágabb pedig kb. 14000 euró.
Az akkuk 50% lemerítésnél kb. 8000 ciklust bírnak, 80%-nál csak 2000 ciklust.

Még annyi hogy Németország elkezdte kiépíteni a megújuló forrásai mellé a hálózati szintű ipari energiatárolóit 6-30MW teljesítménnyel, ami már simán elhúz egy egész falut akár napokra is.

Nagyvonalakban így hirtelen ennyi.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
(#) proli007 válasza zosza18 hozzászólására (») Nov 22, 2014
Hello! Lerajzolhattad volna..
- De az 555 feszültségei csak akkor érdekesek, ha nem működik. Ha a reset lába magas szinten van (minimum 1V) akkor annak billegnie kell. A másiknak meg állni, hiszen a két reset között egy inverter tranyó van. Vagy is ha a 4060 Qx kimente alacsony szintű, akkor pld. a TON jár, ha magas szintű, akkor a TOFF.
- A 4060 meg nem a belső oszcillátoráról jár. De így az impulzusokat az 555 felől, a 11-es lábra kell adni, a 10-es és 9-es lábakat pedig hagyni "lógni" hiszen azok kimenetek. De az ütemimpulzusok csak akkor mennek rá a számlálóra, ha a 4060 nincs Reset állapotban. Avagy a 12-es láb alacsony szinten van. (Erről pld. szót sem ejtettél.) Bekapcsoláskor a Reset lábat egy pillanatra magas szintre kell húzni, hogy minden számláló törlődjön. Ekkor minden Q kimenet alacsony szinten van.
Hogy a számlálón "átmegy-e" egyáltalán a jel, azt a 7-es lábon célszerű figyelni, mivel az van a bemenethez a legközelebb. Az a Q4 vagy is minden 16. bementi ütemjelre váltani fog.

Vagy is a 4060 10-es lábára ne adj jelet, mert az kimenet. Persze hogy bolond lesz, mikor a 9-es meg lóg a levegőben. De az adatlap 7. oldalán minden gyönyörűen látható.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) Laurox válasza Hoffer82 hozzászólására (») Nov 20, 2014
Köszi a választ! Sajna annyira nem értek a témához, hogy hol kell lekötni az inverter tápfeszültségét... Meg azt sem tudom hogyan kell az ellenállást (főként milyet?) beforrasztani. Nekem nem lenne fontos a fényerőszabályzás sem, csak világítson tökösen oszt jóvan.
Viszont az is érdekelne, hogyan haladsz a te cuccoddal!
(#) erbe válasza Doncso hozzászólására (») Nov 20, 2014
Idézet:
„előállitok 230Vac-t, és az 50Hz-et változtatom,”

Ez még kevés. A frekvencia függvényében a feszültséget is változtatni kell, különben kis frekvencián leég, nagy frekvencián (fordulatszámon) nem lesz ereje. Ez nem csak egy egyszerű inverter.
(#) Buvarruha válasza Pestaxy hozzászólására (») Nov 18, 2014
Ez a topik a monitor építéssel foglalkozik van javítós topik bőven! De az inverter ál le, ezt okozhatja kondihiba is, de ezeknél típushiba a csőkábelek leszakadása (innolux kijelző..), már vagy 20-at átcsöveztem, kábeleztem az utóbbi egy évben.
(#) proli007 válasza razor1995 hozzászólására (») Nov 17, 2014
Hello! Van benne egy kazal felesleges inverter. Egy-egy bemenetét ráteszed a D0-D1 jelekre, a kimenetével meg meghajtod a Led-eket. De azt inkább a C3-ról tápláld,mint sem rángassa a tápot programozás közben.
(#) Nanok válasza Collector hozzászólására (») Nov 16, 2014
Van itt egy másik készülék, szintén két Tesla tekercsel. Ez mennyire lehet valóságos?
Gyakorlatilag 1db erős földelése van a rendszernek, semmilyen más külső betáplálás nincs és két energiatakarékos izzót hajt.
Ami a videón látható: A nyitott elektronika, az egy normál Tesla tekercs meghajtó, mindenféle szaggatókkal. A másik oldalon a tekercs alatt, az egy 24V/220V-os inverter. Elől a kis doboz pedig, azt hiszem egy feszültségszabályzó.

20W
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2014
(#) Kastler válasza viktoriaa2004 hozzászólására (») Nov 16, 2014
Megoldás lehet ez a szünetmentes táp is külső akkumulátor kell hozzá, de töltő és tiszta szinuszos inverter egyben. Már többször telepítettünk ilyent és több órán keresztül el viszi a fűtésvezérléseket.
(#) Doncso hozzászólása Nov 14, 2014
Én azt látom, hogy 10 körül vannak betört LCD-s full hd-s tv-k, amibe panel benne van, táp inverter, stb, akkor ehhez csak egy nagyméretű LCD kellene és össze lehet házasitani őket? Vagy nem mindegyiket lehet akármelyikkel? Ez hogy müködik? Mit lehet mivel?
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2014
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 14, 2014
Jaaa, hogy ennyi az egész cucc. Az igen. Akkor lényegében kell egy megfelelő táp, egy inverter, már ha CCFL-es az LCD, ha LED-es akkor csak azt kell maghajtani, és ez a scaler-cucc illetve egy köztes panel ami a lábakat illeszti. Ez érdekes nagyon. xbox-om van ezért kérdezősködök
(#) Andr3wJ válasza Doncso hozzászólására (») Nov 14, 2014
Igen ennyi egy monitor panel.
Azért még kell egy inverter a háttérvilágitàsnak, és egy tápegység.
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 14, 2014
Közeledünk, de egy kicsit részletesebben érdekelne a felépitése. Szerkezeti elemei, és ezeknek a müködése nagyvonalakban. Tegyük fel szeretnék épiteni egy ilyen monitort.
Kell egyszer a táp, és az inverter, ha ccfl a háttér világitás, eddig megvagyok. De pl mi fogadja a VGA jelet, vagy DVI jelet, és hogyan dolgozza fel? Vagy ezt mind egybe tudja a scaler? Egyszerüen ráköthető mondjuk egy megfelelő scalerre a vga jel ez pedig megküldi az LCD-t? Olyan leirás kellene, mint egy szkópnál, ami részletesebben taglalja a szkóp fokozatait, mondjuk X eltéritő, Y eltérités, fürész generátor miért kell, tehát hogy némi fogalmam legyen hogy áll fel egy LCD monitor, mik az alapegységei, alap áramkörei.
(#) zobokij hozzászólása Nov 14, 2014
Zsola_1 2014.jún.27

Én nem tudom, jól értettem. 240 Ah-ás akkuról megy az 1 500 W-os inverter.
(#) sityu hozzászólása Nov 13, 2014
Szevasztok.
Tapasztaltabb kollégák segítségét kérném!Van (volt?)egy Fujitsu-Siemens Scenicview E19-6,model L9za típusú LCD monitorom,amiről üzem közben elment a kép.Háttér világítás volt.Szétszedés után égésnek,barnulásnak,kondenzátor robbanásnak,púposodásnak nyoma sem volt.Előre látóan,azonnal a kondik cseréjével kezdtem a táp és a scaler panelen.Ellenőrző méréskor a kötelező feszültségek beállnak,beterhelve is.inverter,scaler működik,mivel bekapcsolás után háttérvilágítás van kétszer próbálkozik és utána készenlétbe kapcsol,tehát,ha jól tévedek ez a része,működik.A kijelzőpanel 5V-os tápján találtam egy 2A-es SMD biztosítékot,ami jobb létre szenderült,ezen a panelen zárlat nem mérhető.Egy külső biztosítékkal próbálva az életben marad,de a beépített hangszórókból,ütemes halk kattogás hallatszik és az 5V feszültség leesik 1,2-0,6V közé,ami folyamatosan változik e két érték között.A kijelzőt leválasztva az 5V ismét beáll és a kattogás is megszűnik.Na itt szorult ökölbe a talpam és azt a következtetést vontam le,hogy a kijelző megadta magát,vagy itt állt meg a tudományom.Egyébként ez a gép vérrokonságban van az Acer AL1923W monitorral.Az FS kijelző típusa LG.Philips LM190E08.Amennyiben van valakinek ötlete,vagy megerősít a feltételezésemben,segítségét megköszönöm.
(#) proli007 válasza sany hozzászólására (») Nov 10, 2014
Közvetlen nem. Mert a clock-nak szüksége van gyors felfutó jelre. Demodulátor után annak sebessége nem lenne elegendő. De mint láthatod, itt a bemeneten van demodulátor, és jelformáló inverter is. Kis szépséghibája, hogy még egy inverter kellene a kettő közé. Mert a 4013 felfutó élre billen. inverterrel meg pont a jelszint csökkenésre villanna..
Következő: »»   108 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem