Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Az, hogy megmelegited az nem BGA-zas. Melegitest mondtam pont ezert es nem forrasztast. abbol csak ralelsz a hiba biztos okara. Az inverter kulso tappal probanak nem ertem mi lenyege van, hogyha amugy sincs kep
Ha megkapja a tapot akkor meg kell neki egy PWM es egy engedelyezo jel is.
Nem, egyik ismerősöm hozta, hogy nézzem meg. A kezdeti panasz az volt, hogy full fényerő mellett is alig látja a képet. A napokban meg már nem is volt háttérvilágítás. Egyáltalán nem kapcsolt be. Akkor próbáltuk külső monitorra kötve, valamint elemlámpával bevilágítva a képtartalmat megnézni. Sajnos egyik sem volt eredményes. Monitorra nem ad képet, valamint lámpával világítva nem látni semmit. Ezért kezdett fura lenni.
Most szétkaptam és kipróbáltam a csövet külső inverterrel, az jó. Az inverter csatlakozóját megmértem, ott a fentebb írt feszültségek jelen vannak. Ebből gondolom, hogy az inverter biztos hibás. Viszont ami a probléma, hogy ettől függetlenül nincs képtartalom, amit a VGA hibájára tudok csak visszavezetni.
Táp környékén? De az inverter kap 18V-ot, 0,6V-ot és a fényerő függvényében 0,6-3,1V-ot. A VGA-t most újrapasztáztam, mert kőkeményre volt száradva az eredeti.
Tápnál mit keressek? A gép amúgy megy rendesen, a Windows is betölt (rendszerindítási hang), gombokra reagál.
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni egy Acer Aspire 5920 laptoppal kapcsolatban. Az volt a problémája, hogy gyengélkedett a háttér világítása, majd meg is szűnt. Viszont az LCD-t kívülről megvilágítva sem látszik a kép, valamint a d-sub csatin sem ad ki jelet. A háttérfény miatt az invertere okolható. Külső inverterről szépen világít a fénycső benne, az inverter működéséhez szükséges feszültségek is megvannak. Viszont a képtartalom nem jön meg. Ezzel kapcsolatban viszont nincs ötletem. VGA hiba lehet? Előfordulhat, hogy egyszerre megy el a vga és az inverter? A gépben egy Nvidia 8600M GT VGA van. Köszi és üdv: spgabor
Sziasztok.
Egy gondolat foglalkoztat, és ti tudnátok szerintem a választ rá. Van egy sima hegesztő trafóm amit egy ellenpárhuzamos titiszrorral szabályozok, pic vezérléssel. Töléletesen megy. Akár négyes pálcát is viszi. Az a kérdésem fel lehet az inverter kimenetén lévő egyenirányító részét ide használni? Az inverteren 35-40Khz van a sima trfóba meg csak 50Hz. Bírná szerintetek? A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2014
NYÁK tervre lenne szükségem 555-ös alapkapcsoláshoz, időzítő vagy multivibrátor, fénykapcsoló, inverter, motorvezérlés...
Esetleg ha van ötlet kipróbált, egyszerűbben használható NYÁK tervező programra Ha valaki tud segíteni annak nagyon örülnék
Szia, Köszi a tippeket! Egyébként én is csak annyit találtam róla, hogy hol vegyek újat, illetve egy blogban azt hogy ha így villog, biztosan az inverter a hibás. Magánvéleményem szerint a hibaérzékelő része hibásodott meg. Úgy érzi, mintha hibás lenne valamelyik nagyfesz modul, és ezért leold, majd újraindul. Rákerestem a benne lévő IC-kre, a 4 ből kettőről találtam némi infót, "Ground sense quad comparator és Dual diffential comp. De a 3db NG24 AJ, és 1db NG25 AD amik az inverter trafót hajtják semmit. Szerintem valami FET-ek lehetnek. Megy vissza a gazdájának, vegyen bele Ő panelt, ha nézni akarja..... Köszi a segítséget! Üdv: Mike
Sziasztok,
12V-os autó akkumulátorról szeretnék kevertfényű 160W-os, vagy 80W-os higanygőzt működtetni inverter segítségével. Az a cél hogy minél tudjak világítani egy 55 Ah-s akksival. A kevertfényűhöz ugye nem kell előtét, fölvesz 160/12= 13,3 A-t, tehát világíthatok vele kb 4 órát (55 Ah/13,3A, ha nem számolok az inverter veszteségével) Az első kérdésem, hogy jó- e a gondolatmenetem? A második: A 80W higanygőzzel elvileg 8 órát világíthatnék, viszont ehhez fojtó kell. Mennyit vesz le a fojtó? melyikkel tudok tovább világítani? Előre is köszönöm a segítséget!
Áhh az ilyesmi cuccokra még rákeresni is felelleges, semmit nem találni róluk. Maga a kijelzőnek kellene a pontos típusa, ha nem látszik, akkor tovább kéne bontani. Ha doksit nem találnánk a kijelzőhöz, a panelook-on vannak fenn adatok a feszültségről és áramerősségről. Mérve az inverter áramát kiderülne, hogy túl nagy, vagy esetleg túl alacsony áramot eszik és abból lehet valamennyire következtetni, így bizonyosodtam meg arról, hogy az enyém inverteres lett, mert fél amperrel többet evett, mint kellett volna, pedig egy hónappal azelőtt mértem és a doksi szerinti értékeket mutatott (azért mértem korábban is mert, ez egy épített TV volt, most is apám nézi burkolat nélkül
.
Lehetséges hogy az invertert felváltja egy toroid,mert kevésnek találom. Visszakötöttem a Stage mélyet a Beag-ra,és hát érzékelhetőbb hogy "valamivel" erősebb/meg hát rátesz hogy új puffert kapott a Beag,a gyári megunta a szolgálatot,1995/ Az inverter-t megpróbálom újra puffer növelésre bírni,de most más módon,mert letiltott mikor próbálkoztunk vele.
Ez volt itthon
amúgy az inverter leold ha zárlat van,mert volt rá példa, PL: IC meghibásodás. Ilyenkor kattogo hang jön az inverterből , onan tudtam, hogy a LED-ek az inverterre vannak kötve és villogtak. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
Hi-fi inverter,ha jól emlékszek Philips cuccból lett kiszedve,a Hi-fi tudott elég nagy W-tot, +-40V megvan/+GND 40V, -GND 40V. A dobozolással lesz a gond, mert a próbák alatt /asztalra kiterítve / nem volt zúgás.
Ez nem az inverter.
![]() Ez egy akkumulátortöltő, nemrég kaptam hibásan. Az egyenirányító szakadt volt, és kiégett az izzó. Rendbe hoztam, szépen működik. Egyébként műanyagbúrában van a dolog, nem érhet semmihez. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2014
Erről a master-slave rendszerű inverterről nem találok kapcsolási rajzot. A táp megvan, nem zajos, a csövek szerinted jók, akkor csak az inverter modulban lehet valahol a probléma kulcsa.
Szia, Köszi a tanácsokat, bevallom őszintén, hogy nem ismerem ennek az inverter részét. Szerintem túlságosan elbonyolították. A csalánba pedig nem csap a mennykő! Egyébként köszi az aggodalmad! Én a neten nem találtam semmi hasonlót, ha esetleg tudsz, dobj meg egy linkkel légyszi. Üdv: Mike
Sziasztok!
Megépítettem az 5 zónás riasztórendszert, ami itt található az oldalon, kis változtatással! Mivel mozgásérzékelőt szerettem volna, így a buffer helyett inverter IC-t használtam, és egy kis memóriahatást is sikerült elméletben elérnem (elvben)! NYÁK lapon is megcsináltam zeket a változtatásokat, de először azt csinálta, hogy az összes visszajelző led világított, és amikor kikapcsolt a mozgásérzékelő, ami az A vagyis a késleltetőzónara volt kötve, rendesen működött, de a többi folyamatosan világított! Ha a többi zónát összekötöttem, vagyis az érzékelőbemeneteket egy kábellal, akkor elaluddtak, de a B Zóna úgy viselkedett, hogy bekapcsoláskor világított, és csak 1 perc alatt aludt ki. Ez így használhatatlan! Volna valakinek ötlete, mi lehet a probléma? Mellékeltem az általam elkészített rajzot! U.I.: Bocsánat a hosszú szövegért, csak így tudtam elmagyarázni!
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy adott egy inverter, aminek az egyik trafója és a trafó utáni egyik nagy feszültségű szűrő kondenzátor elhalálozott. A trafó csere az egyértelmű. Viszont a kondenzátorral van problémám. Nem találok sehol 5pf 6kv-os kondit. Van otthon viszont 10pf. Ha két 10pF-ot sorba kötve az eredeti helyére teszek, az okozhat problémát, vagy próbáljak meg szerezni valahol az eredetivel egyezőt? Illetve ha simán kicserélem 10pF-ra az 5pF-ot, az mennyire problémás? Köszi és üdv: spgabor
A led re van téve egy 91ohmos ellenállás előtétnek ha simán van a meghajtó után a szegmens akkor működik csak inverteren keresztül nem. talán ha ki veszem az előtétet vagy ki tranzisztorozom akkor működni fog. A 7446 on meg úgy mérek 1,5-2 V-ot hogy már rajta van az inverter .
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
Igen inverter után megy egyből a szegmens de próbáltam 7406 azzal ami egyben egy meghajtó fokozat de úgy sem meg leforrasztottam a a szegmenst úgy is csak 0,5V környékén mozgott de lehetett mérni a változás talán csak tényleg az a baja hogy kicsi a be érkező jel az inverternek.
a 7 szegmens meghajtó kimenetei van végig (a,b,c,d,e,f,g) egy-egy inverterre kötve hogy jó legyen a szegmenshez. a felépítése úgy van hogy 3db 74193 as van össze kötve ahogy a rajzon van ezek működnek és 1-1 193-as ra van téve szegmens meghajtó a szegmens meghajtó kimenetein meg inverter és úgy a szegmensek. az egyik IC viszont melegszik pontosan nem tudom melyik de nem találtam zárlatot sehol végig mértem az egészet. a táp feszültség is le esik 4,9 V ró 3,6 környékére.
Akadt egy probléma elkészítettem nyákra az egészet a számlálók mennek szépen de az inverter-szegmens meghajtó között valami nem stimmel hiába L vagy H a inverterre érkező jel a kimenetén L szint van már vagy a 7.-et tettem bele szóval az működik szerintem, meg ahol van is jel maximum 1,5-2V ot mérek az egész egy 7805 ösről megy a kondik vannak a táp lábakon mindegyiken viszont 3 db 7404 közül az egyikben csak 2 invertert használok a többi a levegőben , meg sehol sincs a bemenet testre húzva 1 kohmos ellenálláson keresztül esetleg ez okozhatja a gondot ?
Ez nem csőhiba. invertert lehúzott csövekkel tesztelni nem lehet és kárt is okozhat benne, ilyet ne csinálj. Kevesebb terheléssel gondolom lassabb ütemben kapcsolgatott, vagyis a táp a hibás és ott nem valószínű, hogy stabilan megvan a feszültség és a 10000Uf-os kondenzátor sem megoldás. Az inverteren lévő többezer voltos feszültséget (induláskor, üzemközben 1.5KV) szintén nem szokás és életveszélyes fázisceruzával "mérni", ráadásul nem bizonyít semmit.
Szerintem ne erőltesd ezt tovűbb, mert megölöd magad. Ja és mivel újraindul, biztos, hogy valami tápelllátási gond van, ugyanis hiba esetén nem indul újra az inverter amíg újra nincs engedélyezve a main felől, vagy újra nem indul a tápja. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2014
Tanulmányozz át jópár flyback doksit, eleget találhatsz a neten.
A freki egyáltalán nem mindegy, a vasad minősége korlátozza, Nxx... A drótkeresztmetszetekhez kell a behatolási mélység, mekkora frekin hány szálból tudod megcsinálni. Első közelítésben pl. 2x25 menet primer, 2x 0.15 vagy 1 x 0.25-ös drótból, aztán az 5-6x 5V 1A-hez szintén frekitől függően 2x0.35 vagy 1x 0.5-ös huzalból 3-3 menet, segédtekercs 3-4 menet, attól függ, mivel megy az inverter...
Ha nem a táp miatt, akkor hibás az inverter.
Sziasztok! Hoztak hozzám egy LCD TV / HiSense LCD4204/ táppanelt javításra, mert egy STR x6769-nek hiányzik az egyik lába, nem ér le a panelig, hosszabbítsam meg! Rendeltem bele újat, meg egy marék alkatrészt kicseréltem körülötte, amit a villany agyonvágott. Vissza Vittem, be raktam tökéletesen indul a Tv, viszont a háttérvilágításban villog mind 20 cső. Mind a 2 oldalon van inverter panel, a képen a jobb felső sarokból meg az XPE005-6 a két 24V-os táp rájuk. Amiket cseréltem a középső trafó vonalában lévő ágon volt. 23,4V-ra esik le a tápja, mikor villog, de ráraktam egy 10ezer µF-os kondit, s nem változott semmit. A trafókat nézegetve, méregetve, sem elszíneződést, sem áthúzás nyomot , sem ellenállási differenciát nem találtam. Egyesével lehúzogattam a csőcsatlakozásokat, megint csak semmi változás. /Gondolván, hátha valamelyik áthúz, de sziszegést sem hallottam. ha 1 csövet lehúzok ugyanolyan a lüktetés üteme, ha valamelyik kilógna a sorból szerintem valami változást produkálna. / Így nem láttam értelmét, meg /pill nincs is annyi helyem, hogy ezt meg tegyem. / Bármilyen ötletet szívesen veszek! Én már kifogytam belőle!
Kössz, Üdv: Mike
Kapu meg van minden fajta NAND,AND,OR,NOR,inverter , meghajtó, j-k tároló ha ilyen kapura gondolt.
Sziasztok! Acer Aspire 5920g monitorra ad képet, de saját kijelzőre nem. Az biztos, hogy nem az LCD, szalagkábel, inverter a hibás. Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehet a gondja ezeken kívül? Segítséget előre is köszönöm.
Az valóban nem működik egyszerűen, mert gondolom több kiegészítő funkció is van benne ami analóg áramkörökkel van megoldva, tehát kell a nagy alkatrésszám.
Hogy miért tették bele az már más kérdés, megfelelő kivitelezés mellett egy push pull elrendezésű ívhegesztő is működik, 2db IGBT-vel meg egy UCC-vel, töredéke alkatrésszámmal mint a legtöbb gyári. Az elvi alapok ott vannak a trafós Co-ban, az inverteresnek sem kell feltétlenül többet tudni. 1. Ne essen nagyot a feszültség (ehhez még szabályozás sem feltétlenül kell). 2. Mivel az inverter nem közönséges trafó ami elviseli a rövid idejű zárlatot ezért kell bele áramkorlát (szabályozás) is. 3. Valamennyire legyen állítható a kimenő fesz. Nagyjából ennyi. Jómagam azért nem fogok ilyennek nekiállni mert egyrészt nincs rá szükségem, másrészt olcsóbban kaptam volna komplett működő trafós gépet (palack nélkül), mint amennyibe a kellékek (tolómotor a mechanikával, kábel a pisztollyal, doboz, stb.) külön kerülnek. És akkor azokkal még rengeteg meló van mire készre összeáll.
Peltierrel az a baj hogy sokkal kisebb a hatásfoka mint a kompresszoros hűtésnek, még akkor is ha beleveszük a Napelem -> aksi -> inverter -> 230V átalakítás veszteségét . Ha limitált energia kapacitás van pl. aksik, akkor figyelembe kell venni az energiagazdálkodást is.
A hűtő az lényegében hőszivattyú ami 3-4-szer kevesebb elektromos energiát igényel ugyanannyi hűtési energiához. Még ha a Peltier 90% hatásfokú lenne, akkor is sokkal több energiát fogyasztana mint a kompresszor. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Szia!
Mivel az inverter meg van,így nem okoz gondot. A hűtőt,meg nem akarom mindig használni,csak néha-néha,ha buli van |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ha megkapja a tapot akkor meg kell neki egy PWM es egy engedelyezo jel is. 
amúgy az 
Kössz, Üdv: Mike