Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   131 / 262
(#) anuka hozzászólása Aug 14, 2013
Kb. 3 hónapja foglalkozom "komolyabban" az elektronikával, itt hatalmas segítségemre van nagybátyám.

Ez nem egy nagy valami, de szerintem elsőnek bőven jó.
Egyrészt, mert hasznos/működik és használva is van.

Lényegében van egy hangdobozom, ami belső akkuról ment (8 elem sorban), de 1 (vagy több) cella meghalt és ez miatt nem lehetett normálisan feltölteni, azaz jóval gyorsabban merült, mint kellene.
Emlékeim szerint 2,2 mAh-ás volt az akksi.

Vateráról sikerült beszereznem 1000 Ft-os áron egy 12 V, 7,2 Ah akksit, ilyet: http://industrial.panasonic.com/www-data/pdf2/ACJ4000/ACJ4000CE34.pdf
Azóta már bánom, hogy csak egyet vettem... )
5 éves, de rendeltetésszerűen (az eladó szerint) volt használva. Kb. 2 hete van meg, de eddig semmi rossz tapasztalatom nincs vele, szóval biztosan megérte. Akkor is megérte ha csak 1 évig lesz jó... )

Ez természetesen kívülről van rákötve és hegyre kell (nincs áram). Ide tervben van majd egy komolyabb erősítő/hangfal és inverter is.

Szóval lényegében az itt látható dolog, egy töltőféleség lenne, igazából csak egy feszültségstabilizátor. Nem sok alkatrészből áll, lényege az LM117K IC, amivel 14,8 V feszültségre van beállítva a töltés.

Erre a kis töltőre egy nagyon alap (20+ éves) akksi töltőt kötök, ami csak egy trafóból és 4 diódából áll.

Természetesen szépen működik. Az akksi annyira jó, hogy 2,5 A töltőárammal indul a töltés.

UI.:
Az esztétika felett mindenki hunyjon szemet!
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
(#) poci261 hozzászólása Aug 13, 2013
Helló
Van nekem 1 LG Flatron W2261VP-PF monitorom,inverter trafó és elkó csere után is csak felvillan pár ms-re.
tud valaki tanácsot adni hol keresgéljem a hibát?
rakok fel képeket
(#) Bandika_23 hozzászólása Aug 12, 2013
Helló
Van egy Samsung SyncMaster 932mw tipusu monitorom,2mp után elmegy a háttérvilágítás. Zseblámpával megvilágitva van kép,inverter gond lehet. Az inverter trafó sekunder oldalai,csövek nélkül 1.932K és .1.344K ellenállást mutatnak. A csövek jó állapotúak. Ezeknek az értékeknek egyformának kéne lenni nem??
Elég egy inverter csere?
(#) Aynnas hozzászólása Aug 10, 2013
Hello,

Van 2 db monitorom itthon egy Acer 17col és xerox 19col, mindkettő át lett már kondizva, de sajnos 8-20 perc múlva mind a kettőben kikapcsol a fénycső inverter..

Valakinek van valami ötlete, hogy esetleg hol keressem a hibát, egyedül a 220v-n lévő puffereket nem cseréltem még csak ki, mert az nincs itthon.. lehet megoldaná a problémát?

Thx.
(#) emmzolee válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 10, 2013
Ha mégsem lesz jó akkor tudsz ajánlani másik invertert ami jó lehet ebbe? Mindegy milyen. Teljesítményben jó legyen hozzá.

Az inverter a 14V-os tápról van meghajtva.
Az enable 3.5V-nál kapcsol be, 0V-nál van kikapcsolva.
A dimming (azaz a fényerő) a bemenetére 0-5V feszültséget vár.

Ezeket az adatokat a monitor manualjából szedtem. Csak sajnos nincs benne pont az inverter kapcsolási rajza.
(#) emmzolee válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 10, 2013
Arra gondoltam, kipróbálom a trafókat teszt padon. Csinálok egy teszt áramkört és meghajtom vele a trafót. Ehhez tudni kellene milyen frekin megy üzemi állapotban az inverter. Ha mind egyforma feszt állít elő és ugyan annyit fogyaszt, akkor meg tudom állapítani, hogy jók-e. 2 primer tekercse van, tehát valószínű push-pull rendszerrel be lehet röffenteni.
(#) Buvarruha válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 10, 2013
Idézet:
„Múltkor mintha mondtad volna, hogy neked van ilyen invertered. Azt nem tudjuk meg üzletelni?”

Azt valóban mondtam, hogy van belőle vagy 10 és mind döglött és nem is lehet őket javítani, ezért is mondtam, hogy kár is kínlódni vele.

A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha keresnél aprókon törött kijelzőjű monitort párezer forintért amibe belerakod a kijelződet és kész is van, persze, ha jók benne a csövek, ha nem, akkor megint probléma van, ergó nem érdemes foglalkozni vele és kicsi az esélye annak, hogy költséghatékonyan jössz ki ebből..

eyess

Idézet:
„A monitorban is van inverter meg az energiatakarékos izzóknál is nem értem ez most mi akart lenni a részedről”

Itt kezdődik a probléma...

Idézet:
„És vegyél csak közel 100 e. ért egy másik monitor vagy töredékéért megcsinálni ledesre dimerrel”

Egy régi 17"-os monitorról beszélünk ami ma már a kutyának sem kell és 6-7e Ft-ért meg lehet venni használtan. Közelében sem vagy témának. Az lehet, hogy segíteni akarsz, de nem tudsz.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) emmzolee hozzászólása Aug 10, 2013
Ne haragudjatok, de ti miről beszélgettek??? A monitor javítás itt a téma.

Szóval ha azt mondod, hogy ez az inverter nem lesz jó soha, akkor tudsz segíteni egy másik inverter beszerzésében? Nekem az is jó, ha nem eredeti lesz benne, csak működjön. Nem hiszem, hogy egy minden téren jó monitort ki kellene dobnom, mert nem jó benne az inverter.
Múltkor mintha mondtad volna, hogy neked van ilyen invertered. Azt nem tudjuk meg üzletelni?
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Aug 10, 2013
Ez a teszthez édeskevés, a kézérintés meg valami döbbenetes, miért ne nyúljon mindjárt a 220-ba az egyik ujávval és akkor a másikon talán felvillana cső. Nem a teljesítményétől függ, hanem a feszültségtől, az ilyen csöveknek 1200-300V is kell a begyújtásához és 7-800V-on üzemelnek, ha ekkore feszre nem képes a lámpa elektronikája, akkor semmi értelme. A hibás cső is világíthat halványan. Az az inverter nagyon tönkrement, az egyenesen nonszensz, hogy mindegyik, forrasztási hibás és pont egyszerre estek le.

Jó oka volt annak, hogy ennyire szétment az az inverter, aminek valószínű, hogy legalább egy cső az okozója, az egésszel semi értelme foglalkozni, kétszer annyiba kerülne, mint egy használt monitor.

emzolee

Idézet:
„Te mindenképpen be akarod adni, hogy ezek a trafók rosszak.”

Tapasztalatból, mert, ha egy menet rövidzárba megy attól nem biztos, hogy változik az induktivitása, te újjáépíted az ivnerter, valami csoda folytán még menni fog, örülsz, majd egyszercsak megint megáll az egész és addig cserélgeted a tranzisztorokat amíg le nem esik, hogy bizony a trafókkal gond van és trafócsere után megy évekig, előtte, max 3 órát....
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 9, 2013
Hello

Nem tudom emlékeztek-e a monitor problémámra. Múltkor beszélgettünk róla.
Akkor úgy tűnt, hogy semmi nem lesz jó rajta. Félre is tettem, mert mindenki azt mondta, hogy szerintük ez annyi. Direkt az előző hozzászólásomat jelöltem meg válaszra, hogy lehessen tudni, hogy miről is van szó.
Nem hagyott nyugodni ma a dolog és elővettem megint a cuccot. A tápommal semmi gáz nincs, csak volt rajta egy TO220-as fet, ami az invertert helyezte áram alá, ha bekapcsolom a monitort. Ezt kicseréltem és most már hajlandó a kapcsolásra, de még nem az igazi, mert nem pont ugyan olyan fetet raktam bele. Mindegy is. Tököltem ma vele inverter nélkül és addig jutottam, hogy így nem terheli agyon a tápot. Be tud indulni a monitor persze háttér világítás nékül. Most annyi látszik, hogy ki teszi a képernyőre a no vga signal feliratot és szépen mozgatja is. Ennek örülök, mert ha az inverter jó lenne, akkor szerintem minden ok lenne.

Eddig úgy néz ki, hogy az inverterem szállt el. Tudjátok mondtam, hogy le forrasztotta magát az induktivitás a panelről, de szerintem forrasztási hibáról lehetett szó. Most ott tartok a dologgal, hogy szedegetem le az alkatrészeket a trafóktól visszafelé haladva. A trafókra rá mértem kiforrasztott állapotban is. A szekunder mágnesezési induktivitása 286mH, a primer tekercsek 2,65uH-sek. Mind egyforma szerencsére. Van benne egy kis tekercs is ami 0.3uH Ez gondolom valami figyelő lehet. Az is jó.
Akkor kerestem tovább. A step-up?? konverterben van egy dioda szerintem valami 3A-es lehet, mert 8X6mm-es Nem tudom mit lehetne betenni helyette. jó lenne egy kis segítség.

Teszek be képet az inverteről is.

A csöveket más módszerrel hogy tudom kipróbálni? Nincs másik inverterem sajna. Az energia takarékos égők elektronikája meg szerintem nem jó hozzá.[quote][/quote]
(#) (Felhasználó 46585) válasza Karesz 50 hozzászólására (») Aug 9, 2013
0,01 % alatt? Nem túl jó... de gondolom, az hangolható, az én megoldásom csak spot jellegű. De azért a 0,01 elég sok, tekintve, hogy amikor ezzel foglalkoztam, akkor nem volt nehéz elérni ennek a felét a végfok kimeneten. Ehhez már sokkal jobb generátor kell.

Áramszabályozás? Miért növelné a kimeneti impedanciát? Az egész áramszabályozás egy belső szabályozó hurok. Erre van ráhúzva még egy szabályozóhurok, ami a feszültséggenerátort csinál a belső áramszabályozóból. Ugyanúgy működik, mint egy árammódusú kapcsitáp, csak ez 4/4-es a kimeneten, tehát plusz, minusz feszültség lehet és az áram ki- és befelé folyhat a végfokba. Vagyis, mint egy rendesebb inverter ( szünetmentesekhez ), vagy aszinkronmotor hajtás. Alapjaiban két db opamp kell hozzá, a többi az egyébként is szükséges "sallang".

Négykor kelni? Olyankor még a kakas is alszik... Az éjfél nálam is ilyen...Nincs sok értelme ennyit űlni az asztalnál, hidd el, semmivel sem megy gyorsabban a dolog. Inkább fejben gondold át a dolgokat, meg persze szimulátorban. Amikor a BD modulációval foglalkoztam, akkor én is nagyon toltam a dolgot, aztán mégis egy évre rá jutott eszembe, hogy hol csesztem el a dolgot... nagyon kézenfekvő, de ehhez hiába űlsz napokat, heteket az asztalodnál, nem jössz rá. Aztán a megszerzett tapasztalatok szép lassan tudássá érlelődnek és minden megvilágosodik. Legalábbis az, amit korábban nem értettél. Szóval, mindenhez idő kell...

Nem jól mondod, helyesebben: lehet, hogy öregszem? De azért még törekszem... Én vagyok az öreg Sam.
(#) Andr3wJ válasza lanci hozzászólására (») Aug 9, 2013
Csövek így egyszerre nem romlanak el, legalábbis én még nem láttam.
Valószínűleg hibás az inverter panel, vagy nem kap elég tápfeszültséget, emiatt nem gyújtanak be a csövek rendesen.
A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
(#) Andr3wJ válasza lanci hozzászólására (») Aug 8, 2013
Érdekes hiba de ha jól látom akkor egy 32"os tv, ebben legalább 6-8 fénycső van az lcd mögött vízszintesen. Olyan szokott lenni hogy egy hibásan megy és nem áll le a háttérvilágítás, de ha több hibás is van elvileg tiltania kéne tehát max pár másodpercre kapcsol be.
Lehet inverter hiba.
Láttam már ilyen hibád de most így hirtelen nem emlékszem mi volt.
Ha leszeded a hátlapot és csinálsz egy képet a belsőről lehet lennének még ötletek.
A TV a török vestel cég által gyártott, ezer féle néven létezik még.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
(#) 1984white válasza lanci hozzászólására (») Aug 8, 2013
Így előre nehéz megállapítani mi a hiba pontosan. Ha annyira nem értesz hozzá akkor vidd el szerelőhöz. Elmondásod alapján (nincs háttér sem már) az inverter/táp részen lesz a hiba itt pedig vagy cső vagy kondenzátor gond lesz.
Ha ezeket megbízhatóan leellenőrizted csak akkor lehet kimondani hogy az lcd-panel a rossz!
(#) Szirty válasza maszek0005 hozzászólására (») Aug 8, 2013
Helló maszek0005 !

Ha azt a 300 Hz-et elektronikus inverter állítja elő (frekvenciaváltó, szervó drive, stb) az nem szokott engedni ilyesmit, mert egy motorfázis kiesésekor hibával leáll. Persze itt is lehet kivétel (pl. ha egy nagyobb inverterről párhuzamosan egyszerre több kisebb motor is üzemel).
(#) poci261 hozzászólása Aug 8, 2013
Sziasztok.
segítséget kérnék Lg lcd monitorban az inverter trafó EEL-22w tipus van de rossz a sekunder oldala ,passzol 1 samsung-oséval DG100017100 a lábkiosztás és a mérete is.elég hogy a sekunder oldalt multival lemérem min a 2-nél és ha egyfoma az érték akkor ok??
előre is köszönöm
(#) maszek0005 válasza menyus hozzászólására (») Aug 7, 2013
Szia Menyus! Az első képen a fölső led azt jelzi, hogy a géped csatlakoztatva van a hálózatra, azaz bekapcsolva. A második, egy általános hibajelző, ami lehet hővédelem, vagy a letapadásvédelem, vagy áramkorlát működés, vagy valami hasonló ami az inverter működésébe beleszólhat.
(#) stevepapa válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013
Mérd meg az inverter trafók primer ellenállását, illetve azok melegedését is figyeld. Van e olyan ami jobban melegszik. Háttérvilágítás nélkül nembiztos, hogy elindul!!
(#) kmegyd13 hozzászólása Aug 3, 2013
sziasztok! lenne egy ERGUS 160A-os inverter. a gondom az lenne hogy a trafóját ujra kelett tekernem, mert sokáig zizegett, aztán ellötte a fete-ket. A vezárlő rész az jó, de ujra tekertem a trafót és nagyon nem akar észheztérni. És a nagy bajom az lenne, hogy nincsennek benne rezonáns kondik és gondolom a tekerés után változott az induktivitás igy felborult a rezonancia. Nemtudnátok valami ötletet? Gondoltam hogy teszek bele kondikat, de van az az AVr-es induktivitás méröm, edigi kapcsitápokhoz tökéletes volt, de ennél, ha összeszárom a szekundert a méréshez, akkor csak egy ellenállást mutat, ha nem zárom rövidre akkor 56mH-t. Nincs valami ötletetek? és miért nincs benne kondi ?
(#) szucsip hozzászólása Aug 3, 2013
Sziasztok!

Feltöltök egy kapcsolást, nyilván sokan láttátok már. A dolog működik, ki lett próbálva. Viszont én arra gondoltam, hogy az utolsó inverter helyett a tokon belül fel nem használtakat párhuzamosítva kötném be. Úgy már meg tudna hajtani egy IRF510, IRF9520 párost? (Természetesen a fojtótekercshez kapcsolódna mind a két drain)
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013

simple_D.gif

(#) pcb12 válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013
Valószínű, hogy az 5v-ot nem kapja meg az inverter.
(#) pcb12 válasza arion hozzászólására (») Aug 2, 2013
Esetleg LCD switch? Vagy inverter kábel?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) Pixi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Aug 2, 2013
Na majd végig nézem a nyákot. Elvileg 1000W-os az inverter, nem tudom ebből valóságban mennyit tud!? Mert ugye ott már van némi áramfelvétel a 12 voltos ágon! Igaz 4x30A késes biztosíték van benne.
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013
Nos a hibát nem tudtam behatárolni, mert nem derült ki egyértelműen melyik alkatrész volt a ludas. Viszont a lap elindult, és külső monitoron van is kép hibátlanul. Ami viszont rejtély: a saját kijelzőjén nincs. A kijelzőpanel, a cső, és az inverter rendben van, másik gépben jól működik. Ebben a gépben viszont a cső sem gyújt be. Ha kívülről én inditom el a csövet akkor a kijelzőn semmi sem látszik ami az indulását mutatná a gépnek, csak a kurzor villog a bal felső sarokban egy néhány másodperc után. Ha a saját kijelző rajta van a gépen, akkor a külsö monitoron nem ad képet, és billentyű kombinációval sem lehet váltani külső-belső-szimultán üzemmódok között. Van ötleted merre keressem a hibát? Miért nincs kép a saját kijelzőjén? Miért nem lehet váltani a kijelző üzemmódok között, miért nem megy az inverter?
(#) piiituuu hozzászólása Aug 1, 2013
üdv érdeklődnék hogy van egy lg 26lh2000-res lcd tv-m a táp nemjóó.van külső inverterem.hogy külön meg lehetne-e hajtani a vezérlő panelt? lcd monitornál bevált 12-v ról megy az inverter.és a vezérlő panelja is.már egy éve.lehetne vajon tv-nél is?előre is köszönöm
(#) Gyimate válasza zenetom hozzászólására (») Aug 1, 2013
Üdv,
Ezeknek a moduloknak a be/kimenetére csak az UART-ot kell rákötni, szintillesztésre nincs szükség, ugyanis ezek a modulok kifejezetten mikrokontrollerekhez lettek kifejlesztve, ahol a szabványos jelszint 5V/3,3V. Arra viszont figyelj oda, hogy használj valamilyen kódolási eljárást, ajánlott az úgynevezett Manchester nevű kódolást használni, amely gondoskodik arról, hogy az adó bemenetén ne lehessen hosszabb idei azonos logikai állapot, ezt ugyanis az adó nem fogja kisugározni és így adathiba léphet fel. Továbbá arra is figyelj oda, hogy ha a mikrokontroller beépített Hardveres UART modulját használod, hogy az adó bemenetére és a vevő kimenetére egy-egy logikai invertert köss, ugyanis a szabvány szerint, amikor az adatküldés szünetel a TX lábat a mikrokontroller magas logikai szintre húzza, majd az adatküldés megkezdése előtt ismét logikai alacsony szintre húzza, viszont mint azt már említettem ezek az adó modulok nem képesek hosszabb ideig adni és ezért ellehetetleníti a hibátlan adatküldést, ha rákötöd az invertert akkor ez megfordul és amikor nincs adatküldés az inverteren logikai 0 lesz. Amennyiben szoftveres UART-ot használsz mellőzhető az inverter használata, ebben az esetben szoftveresen kell gondoskodni a megfelelő jelekről.
(#) uniman válasza HackElek88 hozzászólására (») Aug 1, 2013
Hello!
Az nem monitor, csupán a notebook "monitorának" egyik alkatrésze...vagyis egy LCD kijelző (display).
Az SNT-N15V is csak a típusszáma az inverternek: Bővebben: Link
Ebben a topicban olvasgathatsz ez ügyben, vagyis, ha monitorként szeretnéd használni.
A notebook kapcs. rajza itt van...
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
(#) HackElek88 hozzászólása Aug 1, 2013
Üdv!

Van egy Compaq Evo410c-ből kiszedett monitorom.
( 12.1-inch Screen (9.6"x7.3")
Resolution: XGA(1024*768)
Backlight Type: CCFL 1-Bulb)
Tartozik hozzá, egy INVR-062 - LCD inverter Board
A linkelt képen látható "CN1" csatlakozóból 6 szál vezeték jön ki.
Fölülről lefelé= Zöld, Sárga, Narancs, Piros, Barna, Fekete.
Kérdésem az lenne, hogy melyik vezeték mi, melyikre kell kötnöm az áram forrást, és az hány voltos?
Az LCD inverter másik oldala "SNT-N15v" 15 voltot jelent?
Köszönöm!
(#) merlingerin hozzászólása Aug 1, 2013
Sziasztok!

Lehet, nyitott kapukat döngetek, és már sokat mecsinálták, vagy elvetették, de a következő jutott az esezmbe:

Relatíve olcsón juthatnék 240W polikristályos táblákhoz. Megfordult a fejembe, hogy minden egyéb trükk nélkül fűtenék vele villanybojlert.

Tudom, már-már eretnekség, de bevásárok belőlle 8db-ot sorba kötve, a 150l Hajdú bojlerben meg 1,8kW betét van, készen is vagyok. Persze amikor a melegvíz kész, és a bojler lekapcsol, akkor megetetm valamivel a feles energiát, mondjuk szivattyúval kútból vizet húzok, locsolok vele, stb. de ez már "lényegtelen".

Nem az a része érdekel a dolognak, hogy olcsó, vagy nem, hanem az, hogy megoldható ez így? Úgy étem a 10 tábla sorba kötve, és kész. Fűtőbetétnek oly mindegy, hogy mennyi nap süt, max lassabban lesz melegvíz. Tudom, hogy jobb lenne inverterezni, stb. De az egyszerűség, és üzembizosság volna az elsődleges szempont. Ha vizes napkolit csinlnék, egyrészt a réz ára olyan mértéket öltött, hogy a sok cső, amire szükségem volna, nem 3Ft, és akkor szívattyú, inverter, szünetmentes táplálás, puffer, vezérlés... ha áramszünet van, ha a bojler már meleg, télen fagy, stb. Szóval sok macera, sok hibalehetőség. Napelemek hatásfoka jóval rosszabb, de így is üzembiztosabb. Ráadásul ha télen süt a nap, van melegvíz, megbízhatóbban, és egyszerűbben. Plusz ha akarom, használhatom másra is a "felesleges energiát"

2 dolog aggaszt:
1., A 8 tábla akkora felület, hogy nem tudom azt megoldani, hogy 100%-ban egyforma besugárzást kapjanak a táblák. Vagyis lesz eltérés. Mit szólnak azok a napelem táblák, amik esetleg árnyékba kerülnek? (rosszabb esetben nem is vesznek részt a termelésben, mert nap épp kel fel, és a tető elhelyezkedése miatt vannak átmeneti időszakok?) Persze megoldható, hogy a bojlerbe 3,6kW betétet teszek, és kettesével párhuzamosan kapcsolt cellacsoportopkkal táplálom.. De az alap kérdés, hogy mit szól az a cella a rajta keresztül csurgó áramhoz, aki nem kap elég napot. Vagy tegyek vele párhuzamosan záróirányban 1-1 nagy diódát, és kész?
2., A korrózió. Mivel DC-vel hajtanám a betétet, akarva-akaratlan a vezérhangya megindul Vagyis rohadni fog De mi van, ha a napelemes rendszert teljesen földfüggetlenre építem. Vagyis sehol nem kapcsolódik a fém szerkezethez? Akkor max. a fűtőbetét fog elrohadni, az meg olcsó, nem tétel.

Tényleg kérnék mindenkit, hogy ne győzzön meg, hogy vizes rendszert építsek, mert nem akarok. A Napelem táblák olyan "olcsók" nekem, hogy az nekem jelenleg megéri. Tehát a megtérülés, stb nem szempont. Hatásfok sem. Csak a megvalósíthatóság.

Köszönöm!
(#) Dano6 hozzászólása Júl 31, 2013
Szevasztok,
én akarnák épiteni egy inverter-t de nem tudom hogy mien trafó kell hozá.A csuc kábé 600W-tos lenne szóval akor 600W trafó is kell vagy elég egy kiseb???
Következő: »»   131 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem