Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   132 / 262
(#) stevepapa válasza bakaruha hozzászólására (») Aug 4, 2013
Mérd meg az inverter trafók primer ellenállását, illetve azok melegedését is figyeld. Van e olyan ami jobban melegszik. Háttérvilágítás nélkül nembiztos, hogy elindul!!
(#) kmegyd13 hozzászólása Aug 3, 2013
sziasztok! lenne egy ERGUS 160A-os inverter. a gondom az lenne hogy a trafóját ujra kelett tekernem, mert sokáig zizegett, aztán ellötte a fete-ket. A vezárlő rész az jó, de ujra tekertem a trafót és nagyon nem akar észheztérni. És a nagy bajom az lenne, hogy nincsennek benne rezonáns kondik és gondolom a tekerés után változott az induktivitás igy felborult a rezonancia. Nemtudnátok valami ötletet? Gondoltam hogy teszek bele kondikat, de van az az AVr-es induktivitás méröm, edigi kapcsitápokhoz tökéletes volt, de ennél, ha összeszárom a szekundert a méréshez, akkor csak egy ellenállást mutat, ha nem zárom rövidre akkor 56mH-t. Nincs valami ötletetek? és miért nincs benne kondi ?
(#) szucsip hozzászólása Aug 3, 2013
Sziasztok!

Feltöltök egy kapcsolást, nyilván sokan láttátok már. A dolog működik, ki lett próbálva. Viszont én arra gondoltam, hogy az utolsó inverter helyett a tokon belül fel nem használtakat párhuzamosítva kötném be. Úgy már meg tudna hajtani egy IRF510, IRF9520 párost? (Természetesen a fojtótekercshez kapcsolódna mind a két drain)
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013

simple_D.gif

(#) pcb12 válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013
Valószínű, hogy az 5v-ot nem kapja meg az inverter.
(#) pcb12 válasza arion hozzászólására (») Aug 2, 2013
Esetleg LCD switch? Vagy inverter kábel?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) Pixi válasza DJ Tacki hozzászólására (») Aug 2, 2013
Na majd végig nézem a nyákot. Elvileg 1000W-os az inverter, nem tudom ebből valóságban mennyit tud!? Mert ugye ott már van némi áramfelvétel a 12 voltos ágon! Igaz 4x30A késes biztosíték van benne.
(#) arion válasza tomipap hozzászólására (») Aug 2, 2013
Nos a hibát nem tudtam behatárolni, mert nem derült ki egyértelműen melyik alkatrész volt a ludas. Viszont a lap elindult, és külső monitoron van is kép hibátlanul. Ami viszont rejtély: a saját kijelzőjén nincs. A kijelzőpanel, a cső, és az inverter rendben van, másik gépben jól működik. Ebben a gépben viszont a cső sem gyújt be. Ha kívülről én inditom el a csövet akkor a kijelzőn semmi sem látszik ami az indulását mutatná a gépnek, csak a kurzor villog a bal felső sarokban egy néhány másodperc után. Ha a saját kijelző rajta van a gépen, akkor a külsö monitoron nem ad képet, és billentyű kombinációval sem lehet váltani külső-belső-szimultán üzemmódok között. Van ötleted merre keressem a hibát? Miért nincs kép a saját kijelzőjén? Miért nem lehet váltani a kijelző üzemmódok között, miért nem megy az inverter?
(#) piiituuu hozzászólása Aug 1, 2013
üdv érdeklődnék hogy van egy lg 26lh2000-res lcd tv-m a táp nemjóó.van külső inverterem.hogy külön meg lehetne-e hajtani a vezérlő panelt? lcd monitornál bevált 12-v ról megy az inverter.és a vezérlő panelja is.már egy éve.lehetne vajon tv-nél is?előre is köszönöm
(#) Gyimate válasza zenetom hozzászólására (») Aug 1, 2013
Üdv,
Ezeknek a moduloknak a be/kimenetére csak az UART-ot kell rákötni, szintillesztésre nincs szükség, ugyanis ezek a modulok kifejezetten mikrokontrollerekhez lettek kifejlesztve, ahol a szabványos jelszint 5V/3,3V. Arra viszont figyelj oda, hogy használj valamilyen kódolási eljárást, ajánlott az úgynevezett Manchester nevű kódolást használni, amely gondoskodik arról, hogy az adó bemenetén ne lehessen hosszabb idei azonos logikai állapot, ezt ugyanis az adó nem fogja kisugározni és így adathiba léphet fel. Továbbá arra is figyelj oda, hogy ha a mikrokontroller beépített Hardveres UART modulját használod, hogy az adó bemenetére és a vevő kimenetére egy-egy logikai invertert köss, ugyanis a szabvány szerint, amikor az adatküldés szünetel a TX lábat a mikrokontroller magas logikai szintre húzza, majd az adatküldés megkezdése előtt ismét logikai alacsony szintre húzza, viszont mint azt már említettem ezek az adó modulok nem képesek hosszabb ideig adni és ezért ellehetetleníti a hibátlan adatküldést, ha rákötöd az invertert akkor ez megfordul és amikor nincs adatküldés az inverteren logikai 0 lesz. Amennyiben szoftveres UART-ot használsz mellőzhető az inverter használata, ebben az esetben szoftveresen kell gondoskodni a megfelelő jelekről.
(#) uniman válasza HackElek88 hozzászólására (») Aug 1, 2013
Hello!
Az nem monitor, csupán a notebook "monitorának" egyik alkatrésze...vagyis egy LCD kijelző (display).
Az SNT-N15V is csak a típusszáma az inverternek: Bővebben: Link
Ebben a topicban olvasgathatsz ez ügyben, vagyis, ha monitorként szeretnéd használni.
A notebook kapcs. rajza itt van...
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
(#) HackElek88 hozzászólása Aug 1, 2013
Üdv!

Van egy Compaq Evo410c-ből kiszedett monitorom.
( 12.1-inch Screen (9.6"x7.3")
Resolution: XGA(1024*768)
Backlight Type: CCFL 1-Bulb)
Tartozik hozzá, egy INVR-062 - LCD inverter Board
A linkelt képen látható "CN1" csatlakozóból 6 szál vezeték jön ki.
Fölülről lefelé= Zöld, Sárga, Narancs, Piros, Barna, Fekete.
Kérdésem az lenne, hogy melyik vezeték mi, melyikre kell kötnöm az áram forrást, és az hány voltos?
Az LCD inverter másik oldala "SNT-N15v" 15 voltot jelent?
Köszönöm!
(#) merlingerin hozzászólása Aug 1, 2013
Sziasztok!

Lehet, nyitott kapukat döngetek, és már sokat mecsinálták, vagy elvetették, de a következő jutott az esezmbe:

Relatíve olcsón juthatnék 240W polikristályos táblákhoz. Megfordult a fejembe, hogy minden egyéb trükk nélkül fűtenék vele villanybojlert.

Tudom, már-már eretnekség, de bevásárok belőlle 8db-ot sorba kötve, a 150l Hajdú bojlerben meg 1,8kW betét van, készen is vagyok. Persze amikor a melegvíz kész, és a bojler lekapcsol, akkor megetetm valamivel a feles energiát, mondjuk szivattyúval kútból vizet húzok, locsolok vele, stb. de ez már "lényegtelen".

Nem az a része érdekel a dolognak, hogy olcsó, vagy nem, hanem az, hogy megoldható ez így? Úgy étem a 10 tábla sorba kötve, és kész. Fűtőbetétnek oly mindegy, hogy mennyi nap süt, max lassabban lesz melegvíz. Tudom, hogy jobb lenne inverterezni, stb. De az egyszerűség, és üzembizosság volna az elsődleges szempont. Ha vizes napkolit csinlnék, egyrészt a réz ára olyan mértéket öltött, hogy a sok cső, amire szükségem volna, nem 3Ft, és akkor szívattyú, inverter, szünetmentes táplálás, puffer, vezérlés... ha áramszünet van, ha a bojler már meleg, télen fagy, stb. Szóval sok macera, sok hibalehetőség. Napelemek hatásfoka jóval rosszabb, de így is üzembiztosabb. Ráadásul ha télen süt a nap, van melegvíz, megbízhatóbban, és egyszerűbben. Plusz ha akarom, használhatom másra is a "felesleges energiát"

2 dolog aggaszt:
1., A 8 tábla akkora felület, hogy nem tudom azt megoldani, hogy 100%-ban egyforma besugárzást kapjanak a táblák. Vagyis lesz eltérés. Mit szólnak azok a napelem táblák, amik esetleg árnyékba kerülnek? (rosszabb esetben nem is vesznek részt a termelésben, mert nap épp kel fel, és a tető elhelyezkedése miatt vannak átmeneti időszakok?) Persze megoldható, hogy a bojlerbe 3,6kW betétet teszek, és kettesével párhuzamosan kapcsolt cellacsoportopkkal táplálom.. De az alap kérdés, hogy mit szól az a cella a rajta keresztül csurgó áramhoz, aki nem kap elég napot. Vagy tegyek vele párhuzamosan záróirányban 1-1 nagy diódát, és kész?
2., A korrózió. Mivel DC-vel hajtanám a betétet, akarva-akaratlan a vezérhangya megindul Vagyis rohadni fog De mi van, ha a napelemes rendszert teljesen földfüggetlenre építem. Vagyis sehol nem kapcsolódik a fém szerkezethez? Akkor max. a fűtőbetét fog elrohadni, az meg olcsó, nem tétel.

Tényleg kérnék mindenkit, hogy ne győzzön meg, hogy vizes rendszert építsek, mert nem akarok. A Napelem táblák olyan "olcsók" nekem, hogy az nekem jelenleg megéri. Tehát a megtérülés, stb nem szempont. Hatásfok sem. Csak a megvalósíthatóság.

Köszönöm!
(#) Dano6 hozzászólása Júl 31, 2013
Szevasztok,
én akarnák épiteni egy inverter-t de nem tudom hogy mien trafó kell hozá.A csuc kábé 600W-tos lenne szóval akor 600W trafó is kell vagy elég egy kiseb???
(#) Pixi hozzászólása Júl 31, 2013
Sziasztok!
Van egy 1000 wattos 12/220-as inverter amiben eldurrant 3 FET mivel nem voltak megfelelően rögzítve a hűtőbordára. Még nem nagyon merültem bele, de szerintetek a 3 FET-en kívül más is meghjalhatott benne? Egyik annyira szétment, hogy az egyik lába is ki van "esve".
Délután szedem szét, és megnézem a nyák állapotát, remélem más baja nincs neki, és a FET csere után működőképes lesz.
üdv
PIXI
(#) gubík gábor válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013
Az inverter fényereje külön állitható a menüben de az szépen működik
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013
Amúgy visszaolvastam egy kicsit és egy valami még kimaradt. Írtad, hogy "nem nagyon reagál a tv a fényerőváltoztatásra". Ha van multid, akkor meg kéne nézni a feszültséget az inverter DIM pinjén, úgy hogy valaki a távon állítgatja azt le és fel.
Ha változik a feszültség (ahogy kell neki), akkor inverter/fénycső lesz a rossz ami azért jóval szerencsésebb eset, mert egyszerűbben és olcsóbban is javítható.
Ha nem változik a fesz, akkor sajnos scaler hiba.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) wallair hozzászólása Júl 29, 2013
Sziasztok!
Szivargyújtós inverterről (pédául ez) ami módosított színuszjelet ad a kimenetén, tudtommal nem lehet fojtóvasmagos tekerccsel hajtott fénycsövet működtetni. Kompakt féncsőelektronikávan hajtott fénycsövet lehet?
(A kérdést feltettem a 24/12V-os inverter topikban is, de úgy láttam, hogy ott nem nagyon van forgalom.)
(#) wallair hozzászólása Júl 29, 2013
Sziasztok!
Szivargyújtós inverterről (PL.) ami módosított szinusz hullámot ad, tudtommal nem lehet fojtótekerccsel hajtott fénycsövet működtetni. Kompakt féncsőelektronikávan hajtott fénycsövet lehet?
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) Vackor válasza mateatek hozzászólására (») Júl 28, 2013
Nem az a lényeg, hogy túlvezérli-e vagy sem. Maguk az IC-k szimmetrikus táp esetén adják a legjobb teljesítményt, legstabilabb működést. Mivel ez egy fémkereső, mindent el kell követni a létező legstabilabb működés érdekében. Képzelj el olyan szitut, amikor vastárgy alatt vagy közelében élére fordult egyforintosnyi érme van és azt kell detektálni. Nos ez talán elég indok lehet.
Különben működik aszimmetrikusan is, de egybehangzó vélemények szerint stabilabb és érzékenyebb. Létezik 7660-as variáns is, amikor is a 12-es láb 7660-as inverter IC-t hajt meg és saját oszcis is, mint a mellékletben.

Ezt a gépet nem lehet 9V-os (6F22 & Co) elemről tartósan működtetni. nem is arra tervezték.
Ált. ceruzaelem méretű aksikról müxik, de van aki 12V-os akkut használ, vagy 3x18650-et.
(#) stevepapa válasza krabor hozzászólására (») Júl 25, 2013
A háttérvilágítást nem nehéz látni , meg kellene nézni a táp és az inverter kondijai milyen állapotban vannak.
(#) Suncorgo válasza atox hozzászólására (») Júl 25, 2013
bocsi, te nem láttad az integrátor kapcsolását. Egy zénerrel stabilizálom az amplitúdót mivel semmiképpen sem lehet nagyobb a integrátor kimenetén a feszültség 5V-tól.

Mivel GND-t kapcsolgat az ECU kell egy inverter amit az 555-ös teljesít és ennek a kimenetén van a zéner és az integráló R-C tag.
(#) stevepapa válasza krabor hozzászólására (») Júl 24, 2013
A kép megy el, vagy a háttérvilágítás is megszűnik? Ha csak a világítás szűnik meg, közelről figyelmesen szemlélve látható a kép. ebben az esetben inverter hiba lesz.
(#) Georgee hozzászólása Júl 23, 2013
Üdv Mindnekinek! A kapcsolások közt találtam ezt a rajzot Vaku kapcsolás A kérdésem az lenne, hogy az inverter részéhez, miből tudok trafót kibontani? Fontos lenne, hogy kis helyet foglaljon. A választ előre is köszönöm.
(#) wallair válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 23, 2013
Nem tudom, jöhet a "naugye"... (nappali rovarok, látható fényre gyűlnek (pozitív fototaxis), de a szúnyog az infravörös tartomány alapján találja meg az orrod hegyét éjszaka)
Szert tettem egy 18W-os fénycsőre, ami akváriumvilágításnak készült, a magasabb frekvenciájú tartományban is erősen sugároz. Egy-két kísérlet után úgy tűnt, hogy megfelel éjszakai fénycsapdának. Városban lakom, tehát a következő kísérletet a környező erdőkben szeretném megejteni. A legészszerűbb és legolcsóbb megoldásnak az tűnik, ha ezt a csövet hajtom meg a szivargyújtóról. inverter (90-100W-os -> kb. 5000 Ft) már drága mulatság nekem.
Minden ötletre nyitott vagyok, nem tudós, de a cukkolást sem szeretem, mert nem visz előrébb.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Júl 22, 2013
Amúgy ennél a monitornál és inverter panelnál külföldi fórumok szerint ez típushiba. Komplett panel 6.000 + posta az ebay-ről. Ennyit nem ér már ez. Teszek bele univerzálist a hq-ról.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) 1984white hozzászólása Júl 21, 2013
Sziasztok!
Kaptam egy AOC LM720 típusú szemetet. A gondom vele, hogy az egyik invertertrafó menetzárlatos. Szerintem annak a trafónak a két csöve is cserés az előbbi hiba miatt. A trafó típusa: 80LL17T-3-YS L.
Az inverter panel típusa: 715L917-1A-5 rev b.
Nem tudjátok milyen trafóval helyettesítsem ezt?
Nincs ilyen valakinek?
Köszönöm!
(#) Remci hozzászólása Júl 21, 2013
Sziasztok!

Kaptam egy Philips Lcd tv-t ( 32PFL5604H/12), ami állítólag inverter hibás, legalábbis a szervízben ezt mondták az eredeti tulajnak. Ki akarta dobni, de elkértem. Azt csinálja, hogy ha bedugom a hálózatba, akkor a stand-by led elkezd fehéren villogni, majd világít egy folytában, de képet nem ad. Szétszedtem,és találtam benne egy rossz kondit. Jobban átnézve a forrasztási oldalt, látszik hogy hiányzik egy SMD dióda is, amiről nem tudok semmit. Próbáltam a neten rákeresni hogy hátha találok róla rajzot, de nem igazán jártam sikerrel. Esetleg nem tudja valaki hogy honnan lehet hozzá rajzot letölteni? A panelra T808A(LIPS32 FHD)van írva.Előre is köszönöm.
(#) tom75 válasza Apollo7 hozzászólására (») Júl 19, 2013
Több minden okozhat ilyen hibát.
Lehet táp-inverter esetleg vezérlőpanel is szórakozhat.
Ha széttudod szedni akkor néz bele. De ha nem akarsz vele bajlódni akkor keress magánba.
(#) DJ_Tacee válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 18, 2013
A hibajelenség ugyanaz. Bekapcsol, pár perc múlva sistergő / cicergő hang és vibrál. Olyan "tápegység-zaja" van fülre. Érdemes vele foglalkozni? Hozzáférek döglött monitorokhoz olcsón, meg lehet nézni valahol milyen panellel / alkatrészekkel kompatibilis? Érdemes erre házilag vállalkozni? Nem vagyok teljesen laikus, sok mindent megjavítottam már, papíron műszerész vagyok, de LCD monitorhoz még nem volt szerencsém. Gondolom ki lehet bontani a csövet az inverter után és kompatibilis típussal lehet helyettesíteni, nem? LCD 943NW repair - ezt néztem, nekem is bele kellene lesnem púpos kondik után kutatva, nem? Na előveszem a csavarhúzóim és jelentkezem...
(#) Patrikova hozzászólása Júl 17, 2013
Hát ez úgyvan h az inverter panelt betolod a helyére akkor csatlakozik , nem kábeles kivezetése van
De ha lehúzom akkor leáll és pirosan villog a stand by led
Következő: »»   132 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem