Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   132 / 262
(#) Pixi hozzászólása Júl 31, 2013
Sziasztok!
Van egy 1000 wattos 12/220-as inverter amiben eldurrant 3 FET mivel nem voltak megfelelően rögzítve a hűtőbordára. Még nem nagyon merültem bele, de szerintetek a 3 FET-en kívül más is meghjalhatott benne? Egyik annyira szétment, hogy az egyik lába is ki van "esve".
Délután szedem szét, és megnézem a nyák állapotát, remélem más baja nincs neki, és a FET csere után működőképes lesz.
üdv
PIXI
(#) gubík gábor válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013
Az inverter fényereje külön állitható a menüben de az szépen működik
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Júl 30, 2013
Amúgy visszaolvastam egy kicsit és egy valami még kimaradt. Írtad, hogy "nem nagyon reagál a tv a fényerőváltoztatásra". Ha van multid, akkor meg kéne nézni a feszültséget az inverter DIM pinjén, úgy hogy valaki a távon állítgatja azt le és fel.
Ha változik a feszültség (ahogy kell neki), akkor inverter/fénycső lesz a rossz ami azért jóval szerencsésebb eset, mert egyszerűbben és olcsóbban is javítható.
Ha nem változik a fesz, akkor sajnos scaler hiba.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) wallair hozzászólása Júl 29, 2013
Sziasztok!
Szivargyújtós inverterről (pédául ez) ami módosított színuszjelet ad a kimenetén, tudtommal nem lehet fojtóvasmagos tekerccsel hajtott fénycsövet működtetni. Kompakt féncsőelektronikávan hajtott fénycsövet lehet?
(A kérdést feltettem a 24/12V-os inverter topikban is, de úgy láttam, hogy ott nem nagyon van forgalom.)
(#) wallair hozzászólása Júl 29, 2013
Sziasztok!
Szivargyújtós inverterről (PL.) ami módosított szinusz hullámot ad, tudtommal nem lehet fojtótekerccsel hajtott fénycsövet működtetni. Kompakt féncsőelektronikávan hajtott fénycsövet lehet?
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) Vackor válasza mateatek hozzászólására (») Júl 28, 2013
Nem az a lényeg, hogy túlvezérli-e vagy sem. Maguk az IC-k szimmetrikus táp esetén adják a legjobb teljesítményt, legstabilabb működést. Mivel ez egy fémkereső, mindent el kell követni a létező legstabilabb működés érdekében. Képzelj el olyan szitut, amikor vastárgy alatt vagy közelében élére fordult egyforintosnyi érme van és azt kell detektálni. Nos ez talán elég indok lehet.
Különben működik aszimmetrikusan is, de egybehangzó vélemények szerint stabilabb és érzékenyebb. Létezik 7660-as variáns is, amikor is a 12-es láb 7660-as inverter IC-t hajt meg és saját oszcis is, mint a mellékletben.

Ezt a gépet nem lehet 9V-os (6F22 & Co) elemről tartósan működtetni. nem is arra tervezték.
Ált. ceruzaelem méretű aksikról müxik, de van aki 12V-os akkut használ, vagy 3x18650-et.
(#) stevepapa válasza krabor hozzászólására (») Júl 25, 2013
A háttérvilágítást nem nehéz látni , meg kellene nézni a táp és az inverter kondijai milyen állapotban vannak.
(#) Suncorgo válasza atox hozzászólására (») Júl 25, 2013
bocsi, te nem láttad az integrátor kapcsolását. Egy zénerrel stabilizálom az amplitúdót mivel semmiképpen sem lehet nagyobb a integrátor kimenetén a feszültség 5V-tól.

Mivel GND-t kapcsolgat az ECU kell egy inverter amit az 555-ös teljesít és ennek a kimenetén van a zéner és az integráló R-C tag.
(#) stevepapa válasza krabor hozzászólására (») Júl 24, 2013
A kép megy el, vagy a háttérvilágítás is megszűnik? Ha csak a világítás szűnik meg, közelről figyelmesen szemlélve látható a kép. ebben az esetben inverter hiba lesz.
(#) Georgee hozzászólása Júl 23, 2013
Üdv Mindnekinek! A kapcsolások közt találtam ezt a rajzot Vaku kapcsolás A kérdésem az lenne, hogy az inverter részéhez, miből tudok trafót kibontani? Fontos lenne, hogy kis helyet foglaljon. A választ előre is köszönöm.
(#) wallair válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 23, 2013
Nem tudom, jöhet a "naugye"... (nappali rovarok, látható fényre gyűlnek (pozitív fototaxis), de a szúnyog az infravörös tartomány alapján találja meg az orrod hegyét éjszaka)
Szert tettem egy 18W-os fénycsőre, ami akváriumvilágításnak készült, a magasabb frekvenciájú tartományban is erősen sugároz. Egy-két kísérlet után úgy tűnt, hogy megfelel éjszakai fénycsapdának. Városban lakom, tehát a következő kísérletet a környező erdőkben szeretném megejteni. A legészszerűbb és legolcsóbb megoldásnak az tűnik, ha ezt a csövet hajtom meg a szivargyújtóról. inverter (90-100W-os -> kb. 5000 Ft) már drága mulatság nekem.
Minden ötletre nyitott vagyok, nem tudós, de a cukkolást sem szeretem, mert nem visz előrébb.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Júl 22, 2013
Amúgy ennél a monitornál és inverter panelnál külföldi fórumok szerint ez típushiba. Komplett panel 6.000 + posta az ebay-ről. Ennyit nem ér már ez. Teszek bele univerzálist a hq-ról.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
(#) 1984white hozzászólása Júl 21, 2013
Sziasztok!
Kaptam egy AOC LM720 típusú szemetet. A gondom vele, hogy az egyik invertertrafó menetzárlatos. Szerintem annak a trafónak a két csöve is cserés az előbbi hiba miatt. A trafó típusa: 80LL17T-3-YS L.
Az inverter panel típusa: 715L917-1A-5 rev b.
Nem tudjátok milyen trafóval helyettesítsem ezt?
Nincs ilyen valakinek?
Köszönöm!
(#) Remci hozzászólása Júl 21, 2013
Sziasztok!

Kaptam egy Philips Lcd tv-t ( 32PFL5604H/12), ami állítólag inverter hibás, legalábbis a szervízben ezt mondták az eredeti tulajnak. Ki akarta dobni, de elkértem. Azt csinálja, hogy ha bedugom a hálózatba, akkor a stand-by led elkezd fehéren villogni, majd világít egy folytában, de képet nem ad. Szétszedtem,és találtam benne egy rossz kondit. Jobban átnézve a forrasztási oldalt, látszik hogy hiányzik egy SMD dióda is, amiről nem tudok semmit. Próbáltam a neten rákeresni hogy hátha találok róla rajzot, de nem igazán jártam sikerrel. Esetleg nem tudja valaki hogy honnan lehet hozzá rajzot letölteni? A panelra T808A(LIPS32 FHD)van írva.Előre is köszönöm.
(#) tom75 válasza Apollo7 hozzászólására (») Júl 19, 2013
Több minden okozhat ilyen hibát.
Lehet táp-inverter esetleg vezérlőpanel is szórakozhat.
Ha széttudod szedni akkor néz bele. De ha nem akarsz vele bajlódni akkor keress magánba.
(#) DJ_Tacee válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 18, 2013
A hibajelenség ugyanaz. Bekapcsol, pár perc múlva sistergő / cicergő hang és vibrál. Olyan "tápegység-zaja" van fülre. Érdemes vele foglalkozni? Hozzáférek döglött monitorokhoz olcsón, meg lehet nézni valahol milyen panellel / alkatrészekkel kompatibilis? Érdemes erre házilag vállalkozni? Nem vagyok teljesen laikus, sok mindent megjavítottam már, papíron műszerész vagyok, de LCD monitorhoz még nem volt szerencsém. Gondolom ki lehet bontani a csövet az inverter után és kompatibilis típussal lehet helyettesíteni, nem? LCD 943NW repair - ezt néztem, nekem is bele kellene lesnem púpos kondik után kutatva, nem? Na előveszem a csavarhúzóim és jelentkezem...
(#) Patrikova hozzászólása Júl 17, 2013
Hát ez úgyvan h az inverter panelt betolod a helyére akkor csatlakozik , nem kábeles kivezetése van
De ha lehúzom akkor leáll és pirosan villog a stand by led
(#) DJ_Tacee hozzászólása Júl 17, 2013
Sziasztok! Van egy Samsung 943NW típusú monitorom. Egy laza éve nem kapcsoltam be, akkor a következő miatt nyugdíjaztam: nem stabil a fényerő és cicereg a táp. Nem kínoztam, eltettem, gondolom tápegység és/vagy inverter baja lehet. Ti hol kezdenétek a hibakeresést? Szeretem ezt a kis monitort még ha öregecske is, ha meg lehetne javítani pár ezer forintból, megtenném. Esetleg ha itt Zalában lenne rá vállalkozó személy (ha csak újrakondizni kell, stb), az is írhatna. Köszi!
(#) stevepapa válasza Patrikova hozzászólására (») Júl 17, 2013
Nézd át, a táp és az inverter panel forrasztásait.
(#) eyess válasza Patrikova hozzászólására (») Júl 17, 2013
Ha az inverter csinálná lehet , de akkor a háttér világításon is látszana , illetve ugyancsak hatással lenne a tápra is .
(#) kadarist válasza Patrikova hozzászólására (») Júl 17, 2013
Az van, hogy elmész a boltba és veszel hűtő sprét. Az inverter panelt nem cserélted, csak a nagy képvezérlő panelt?
inverter nem okozhatja egyébként?
A két bordát hűttöm egy rögtönzött cpu bordás cooler-al de semmi hatása :-\
inverter nem okozhatja esetleg?
(#) sprofan válasza jankovics.peti hozzászólására (») Júl 15, 2013
Szia!
Szépen szedegesd ki az összes fetet, utána indítás után mérd meg az erősítő belső tápfeszültségét hogy az inverter túlélte-e a dolgot. Ha ez rendben van és ragaszkodsz a FET-ek cseréjéhez akkor inkább IRFZ34-et tegyél be helyettük. Teljesítményileg ugyan az, de ha a hűtés megfelelő akkor ezzel jobban jársz. Azt viszont tudnod kell hogy akármire cseréled a FET-eket, a kimenő teljesítmény mindig pontosan ugyan annyi marad, így költséghatékony okokból én inkább a kipurcant FET-ek cseréjét javasolnám, az egész kicserélése helyett.
(#) sprofan hozzászólása Júl 14, 2013
Sziasztok! Egy Ccfl invertert két csővel készülök beszerelni a kocsim csomagtartójába világításnak. Mennyire szabad hosszabbítani a szilikonos kábelt a csövek és az inverter között? Illetve mivel biztonságos a toldás? Köszönöm!
(#) k_h válasza Directors hozzászólására (») Júl 13, 2013
Szia!
Nemvalószínű, hogy a gyújtótrafóval van gond. Valahol az inverteres részben lesz gond. Általában az elektrolit kondenzátorok szoktak így szívatni, de a képen a tápfesz szűrőn kívül mást nem látok. Érdemes lehet megnézni az inverter tranzisztorát, de lehet időszakos zárlat a töltőkondiban is. Vagy valamiért az inverter rész gerjed be. Akkor ott kell valami ellenállás értéket variálni.. főleg ha törött a vasmag akkor megváltozhatnak a paraméterek...
(#) asdasd. válasza Directors hozzászólására (») Júl 13, 2013
Az lehet az inverter trafója. Vasmagot kell szerezni, a tekercset benne nem kell bántani.
(#) pika75 hozzászólása Júl 12, 2013
Sziasztok. Van egy Samsung syncmaster 920n lcd monitor, aminek az inverter reszeben elrobbant mindket 8labu smd ic. Sjnos a szervizkonyben nincs rajz a tap-inverter panelrol. Tudja valaki, hogy mi lehet ez a 2 ic? Esetleg mi szallhatott meg el? Vagy tett bele valaki mas tipusbol (901 vagy 940) szarmazo tapot?
(#) spgabor hozzászólása Júl 12, 2013
Sziasztok!

Egy HP monitorba kellene nekem inverter trafó, viszont nem találok sehol. Tudtok segíteni, hogy hol keressem, vagy mivel helyettesítsem?
Kerestem neten, de sehol nem találtam ilyet.
Ez van ráírva:
5301-0626-0
LSE M13F S

Előre is köszönöm a segítséget:
spgabor
(#) resystance hozzászólása Júl 11, 2013
Sziasztok! inverterről szeretném járatni a gépem, ami a fogyasztásmérő szerint 200 W-ot eszik. Két inverter közt vacillálok. Az egyik 350/700 wattos, a másik 500/1000 wattos. Melyiket érdemesebb megvennem, tekintve a gépem induláskori 600 wattos peakjét? Ezen kívül lámpákat és tévét is járatnék róla egy időben.
Következő: »»   132 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem