Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Bár olvastam az első hozzászólásodat is, de nem akartalak elkeseríteni, ezért nem írtam. Sajnos ebben a rettenetben két mikrokontroller is dolgozik. Valószínű, hogy az a szekundered olvadt össze a primerrel, amelyik az inverter részt táplálja. Ez esetben "törvényszerű" a "katasztrófa", hiszen az inverter galvanikus összeköttetésben van a hálózati feszültséggel. Mondhatnám, hogy összetehetnéd a két kezed a 40 ezres panel hallatán, de fölöttébb ellenszenves magatartás az eladó részéről, hogy nem vállal rá legalább egy beüzemelési garanciát. Természetesen így Én sem adnék érte még 20 ezret sem. Ha megteheted, és kellően elszántad magad, valóban jobban jársz, ha megszabadulsz attól az "isten átkától". Hogy melyiket vedd, erre nem lehet felelősségteljes válasz adni, hiszen a ma forgalomban lévő típusoknak ép úgy nem jöttek még ki a gyermekbetegségei, mint ahogyan az inkáról sem gondolta volna senki 5 évvel ezelőtt, hogy ezt fogja produkálni. Az alkatrészeitől inkább szabadulj meg. Egyrészt gondtalanabb jövő elé nézel, másrészt úgy is nagy a kereslet mostanság rá. A ventilátorok, váltószelepek hullanak mint a légy, a panelt megtapasztaltad, a kazántestet meg add le a MÉH telepen, hiszen belátható időn belül úgy is kilukadna. A szivattyút talán megtarthatod. Hát röviden ennyi.
Ezt a "több teljesítmény veszik el"-t nem pontosan értem,bár így igaz,de nem mechanikusan,hanem a nagyobb terheléstől a generátor belső ellenállása miatt.Egyébként,ha már elindult 3m/s-nál a pár watt terhelés nem állítja meg.
Az inverter max 100V bemenő és 1200W kimenő MPPT-s,a többlet teljesítményt átmenetileg 100V-nál rákapcsolódó külső terhelés viszi el.Ha ráérek csinálok egy step/down konvertert ami bemenetileg elbírja a terheletlen max generátor feszültséget,kimenetet nem engedi 100V fölé(legfeljebb jobban pörög a rotor,de azt akár üresbe is el lehet engedni).Ha kész lesz a nagyobb rotor,ahhoz mindenképpen veszek egy jobb invertert(feltehetően Power One-t,ez a hozzáférhető legjobb)és kombinálom egy napelem sorral,a jobb kihasználás miatt. A generátornál a túlterhelhetőségre céloztam. Különben hogy állsz a mérésekkel,azokat nekem is jó lenne hasznosítani,nem tudom eldönteni,hogy a szárnyprofilt válasszam,vagy a tiedhez hasonlót.A tiéd képes a TSR 1-et túllépni,bár szerintem nem sokkal,nem vagyok biztos benne,hogy szárnyprofilként működik?
SZVSZ az IGBT-k nem jok ide, mivel azok alacsony frekire keszultek, pl vaku (persze nem az inverter, hanem a cso begyujtasa). Egy PWM kis kitoltessel pedig olyan mintha "nagy" frekvenciaval hajtanad meg. (pl 50Hz eseten 1/100-ad kitoltes mar csak 200us)
Ezek alapjan a triakoknal maradnek es talan nem is alkalmaznek PIC-et ilyen helyen, mivel csak szimpla kesleltetesrol van szo, arra pedig egy kicsit luxus. (agyuval verebre )
Nem a táp kapcsol le, hanem maga az inverter vezérlése és, ha nincs használva, akkor nem tud lekapcsolni.
Viszont, ha lefényképezed az invertert és megméred a jó szekunderének ellenállását, lehet tudok neked vadászni egy trafót, szép gyűjteményem van.
Köszi csak nekem az a gond hogy nincs pisztoly csak lebegtetö. Én arra gondoltam hogy a lebegtetöt bellül leszükitem és a szükitett résznél adok valami töltést. Ez az inverter még magas de megnézem hogyis van ez.
Szia! Köszönöm a tanácsod,megfogadom. Sajnos tuti rossz, a szekunder oldal szakadt.Próbáltam kibontani, hátha megtalálom a szakadást, de halott ügy mert rá van öntve a műanyag ház. Azt még nem igazán látom, hogy a táp panelt hogy fogom becsapni, hogy ne kapcsolja le magát, mivel így nem fog visszaigazolást kapni az inverter állapotáról.
Anno én csináltam ilyet megbízásból. Készült egy inverter, ami kb 1 kV egyenfeszültséget állított elő, a + sarka volt egy 1 mohmos ellenálláson keresztül a festékszóró pisztolyra, a - sarka a festendő tárgyra kötve. Jól bevált.
Sziasztok! A ccfl csövek életük végén lehetnek furcsa színűek? (pirosas árnyalatra gondolok) Van nálam egy laptop és kapcsolgat az inverter. Egyelőre másik csővel még nem néztem meg, de megfogom mert van itthon pót új csövem.Köszi!
Én ezt javaslom: Bővebben: inverter Használtam már jó párszor, amikor a gyári inverter menthetetlen volt. Univerzális 17-19 csövekig biztosan jó és 1 panel 2 darab csövet tud meghajtani. A fényerőállítást és ki/bekapcsolást sajnos nem tudja, de a ki/be kapcsolás megoldható egy KA78R12 festab ic-vel. Amúgy biztosan rossz az az inverter? Mert a csövek és/vagy az inverterpanel is lehet rossz egyszerre.
Egy 50 Hz-re hangolt rezgőkörrel szinuszosíthatsz. Azaz, a trafó valamelyik tekercsét, vagy akár magát a motort rá kellene hangolni egy kondenzátor segítségével az üzemi frekvenciára. A méretezését ne kérdezd, ahhoz nekem is elő kellene venni a tankönyveket. A magam részéről mindig utáltam a matekot, elővenném az oszcilloszkópot, és kísérletezgetnék.
Viszont mellékelek egy profi inverter szinuszosító áramkör kapcsolási rajzot. Mondjuk ez már nem egy rezgőkör, hanem kettő, de lehet, hogy kisebb teljesítményen egy is megteszi, ha csak 1 motorról van szó. A rajz egy 1,5 KW-os vasúti inverteré az 1970-es évekből. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Autós inverterhez építeném amiről egy 2*100 W vagy 4 *60 Wattos erősítőt üzemelnék +-40 Voltos tápfeszültségek mellett , maga az inverter 500 Wattra van méretezve 'Emmzolee' jóvoltából.
Hp gépnél volt hasonló problémám. Szedd szét a kijlezőt, és az inverter gépből jövő oldalán(dc oldal) ellenőrizd a csatlakozót, bár ha nem hallasz a jelenséget kísérő ciripelő hangot, mintha szenvedne az inverter a táp hiány miatt, akkor valszeg nem ott lesz a probléma. Csak a lényeget nem írtam! Oxidáció miatt, beszűkült keresztmetszet lett az érintkezőn, amitől melegedni kezdett az érintkező, tovább oxidálva a felületet, szépen lassan elkormolódott. De a hiba itt, inkább mechanikai behatásra maradt abba, bár fényerő állítgatással én nem is próbálkoztam.
Sziasztok . Segítséget kérnék (LCD inverter Delta DAC-19C025) inverter beüzemelésére tesztelőnek . A GND / + ág az megvan ,de a maradék kettő csatlakozással mit kell csinálni hogy monitor nélkül is működjön az inverter ? Sajnos nincs feltüntetve a nyákon a bemenetek megnevezése. Köszönöm
Szevasztok,
lehetséges az is hogy terheléskor leesik az aku kapocsfeszültsége (harcképtelen), ilyenkor is letilt az inverter...
Sziasztok!
Rutinosabb kollégáktól kérdezném: ha stimmel két monitor esetén a márka, a típus, és a méret, de maga a konkrét típus nem pl.: LG, Flatron, 17" (és a természetesen a képarány), mennyire jellemző a kompatibilitás? Értem ezalatt az inverter-táp panel, a scaler, és maga az LCD modul. A csatlakozók, fesz. szintek, cső méret, stb. A scaler szoftver, az gondolom ritka, h. egyezzen. Köszi.
Én inverter túlterhelést mondanék nem melegszik nagyon a képernyő valamelyik széle mondjuk a bal alsó szekció?Elvileg ezen átmenetileg segíthet a fényerő csökentése mivel kisebb terhelés kell neki.
Idézet: „Azért kérdeztem az életkorát, mert a háttérvilágításért felelős CCFL csövek elöregednek idővel és ezt érzékeli az inverter is, ezért ahogy begyújtja a csöveket észleli, hogy nem az adott keretek között van az áramfelvétel és kikapcsolja azt.” Csakhogy mindenkivel felesleges köröket futtattok, mert a csö előregedésének igen látványos tünetei vannak (sötét, színezett kép stb.) és nagyon ritka, hogy csak a cső lenne a hibás.
Üdv!
Köszi a választ, igen azt tudom, hogy az indulásnál nagyobb áramot vesz fel, de az előbb nem írtam, hogy ezt a 700W-os fúrót , egy 400/800W-os inverter ,pedig szépen vitte. azt nem tudom hány percig vitte volna, de beindult vele és rendes sebességen ment. Az én, állítólagos 1000/2000W -os inverterem meg sem pörgette, talán egy felet fordulhatott a fúró, aztán letiltotta, azért ez elég érdekes? Az én elgondolásom szerint ez az inverter 300/600W-os lehet, ezért adtam meg a benne lévő fettek típusait, hogy esetleg ez alá legyen támasztva egy kis szakmai hozzáértéssel is, mert nekem aztán nem sokat mondanak ezek a fet-ek , még az adatlapján sem igazán tudtam mi micsoda.
Azért kérdeztem az életkorát, mert a háttérvilágításért felelős CCFL csövek elöregednek idővel és ezt érzékeli az inverter is, ezért ahogy begyújtja a csöveket észleli, hogy nem az adott keretek között van az áramfelvétel és kikapcsolja azt. Amikor leáll a monitor az előlapi LED milyen színű lesz?
Csöveket a v@terán lehet venni, egész jó áron...
Szia! Ez a monitor épp annyi idős, hogy bármelyik eset előfordulhat. (cső, inverter hiba) Nekem pont egy ilyenem van és most várom bele a nagyfesz trafót, nálam az ment tönkre a múlt héten. Kínai emberke küldi 6 dollárért. Csöveim épek és ha felcserélem az alsót a felsővel, mindkettőt szépen gyújtja az egyik oldala a trafónak.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Vagy az inverter a hibás, vagy pedig a CCFL csöveket kellene cserélni. Milyen idős a monitor?
Hiába tudna az invertered rövid időre (néhány másodperc) 2000 W-ot. A fúrógép induláskor áramának többszörösét veszi fel. Nem teljesítményt, hanem áramot és erre korlátoz az inverter. A triacos fordulatszámszabályzó sem tudja ellátni feladatát, mert a négyszögjelű táplálásnál nem tud "fázist hasogatni". Bizonyos pontig el se indul aztán meg teljes fordulattal menne.
Ettől függetlenül az ilyen inverterek tájékoztatója főképpen földműves felvilágosító (parasztvakítás) ![]() Nemrég javítottam 1500 W-osat. Kis flexet használtak róla, vígan vitte. A hiba csupán a dugaljátalakító érintkezőinek elhajlása volt. Már az inverteren kívül. Ami a legszebb: 12 V-on az akkuhoz menő eredeti belső és külső kábelek 4 mm2-esek voltak. !!! 100% hatásfoknál az áram 125 A lenne, 150 A nem túlzás. Mindez 4 mm2-n???
A következő eszközökre lenne szükségem, de nem találtam rájuk a neten ill. csak nagyon drágán!
Us - 12N Átkapcsoló állomás, processzoros 230 V - 12 A DUAL - 80 Másodlagos akkumulátor töltő - leválasztó kapcsoló 80 A SW - 600- 12 Szinuszos inverter, 600 VA, 12 VDC - 230 VAC / 50Hz 230 V apa aljzat Köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Üdv! Nálam is ugyanez a probléma fent áll! Van amikor egész nap tökéletesen működik a kijelző ,és van amikor elsötétedik a kijelző van amikor rövid vagy hosszú időre.De volt olyan is hogy mikor elindítom a laptopot akkor csak fekete képernyő jön be!Én inverter hibára vagy szalagkábel törésre gyanakszok..
Ha a "H"-nál földet kötsz be, akkor 5,6s hosszú magas szint fog megjelenni a kimeneten.
kapcsolási rajz Ha földelés helyett magas szinttel szeretnéd vezérelni, akkor egy inverter (kapu) fog kelleni a kettő közé. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Biztonsági? Tehát akkor az csak időszakos világítás lenne?
Csak azért kérdezem mert volt egy ismerősöm aki ilyenből csinált szakdolgozatot. Méghozzá egy üzem világításának kicserélése LED-es világításra. Ő nagyteljesítményű POWER ledeket használt nem ilyen 3W-osat hanem nagyobbat és az egész úgy működött hogy mivel voltak ablakok és időjárástól függően változó fény szűrődött be így állandó fényerőre volt szabályozva a világítás. Ezzel a megoldással a LED-es megoldáson felül plusz energia megtakarítás volt. Ha mindenképp inverteres megoldást szeretnél akkor kicsit visszalapozol vannak itt olyan 12V átalakítók amiknek a vezérlése megfelelő lesz. A végfokozatukra nincs szükség mert azok 12V-os rendszerre vannak. Javaslom végfokozatnak használj 2db IR2104 félhíd meghajtóval felépített teljeshidas fetes fokozatot amiknek a bemeneteit lehet majd vezérleni azzal a 12V-os inverter vezérlésével amit az imént említettem. Rajzom nincs róla, de nem lenne bonyolult. Keress rá erre az IR2104-re.
Az lenne kérdésem hogy 230 V-ra gyártott infra panelek, mennyire érzékenyek a feszültség illetve frekvencia ingadozásra? (OZSPI350) típust használok, egyébként meg vagyok elégedve a készülékkel hőn tartásra kiváló.
Állandó mágneses szélturbináról szeretném üzemeltetni, viszont itt a fordulattól függően változik a feszültség, és a frekvencia is. De ha lehetséges, szeretném megkerülni a drága akkumulátorpark és inverter költségeket. Szél erősségtől függően egy relé kapcsolná persze késleltetéssel a generátor ill. hálózati feszt.
Ha ahhoz pl nem is kell inverter. Szépen rá lehet kötni a DC-feszre.
Sziasztok! Nekem olyan DC-AC inverter kéne. Ami 230VDC -ből 230VAC -t csinál. ;
Tud valaki kapcsrajzot róla? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Hello.
Bocsi h igy kozbe szolok de nem nagyon van igazad mivel ha egy szaki hazhoz megy akkor a kliens elvarja h aszt a tevet megjavitsa miennel hamarab. Namost egy plazma tv vagy egy lcd tv szetszedese (hatlap llecsavarozas) kb 10 perc + hiab kereses + hiba javitas ez mar egy par ora hosza ja es az lcd es plasma tevek paneljei 60% -ban smd szerelt panel amit a hejszinen nem lehet megjavitani ezert megy egy szaki kicsereli a hibas panelt es a roszat meg elviszi javitani. En javitottam mar plasmat meg lcd-et es mindkettonel a tapresz amit lehet alkatresz cserevel orvosolni a hibat en meg idaig az lcd teveknel az inverter modult csereltem mivel nem lehetet oket javitani.A plasmaknal viszont ha kontakt hibad van az Y X Z modulon startbol cserelheted a lapokat ki mivel eleg nagy feszultsegek e aramok jarkalnak egyik laprol a masikra. Bocsi ha megbantotalak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)