Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szevasztok,
lehetséges az is hogy terheléskor leesik az aku kapocsfeszültsége (harcképtelen), ilyenkor is letilt az inverter...
Sziasztok!
Rutinosabb kollégáktól kérdezném: ha stimmel két monitor esetén a márka, a típus, és a méret, de maga a konkrét típus nem pl.: LG, Flatron, 17" (és a természetesen a képarány), mennyire jellemző a kompatibilitás? Értem ezalatt az inverter-táp panel, a scaler, és maga az LCD modul. A csatlakozók, fesz. szintek, cső méret, stb. A scaler szoftver, az gondolom ritka, h. egyezzen. Köszi.
Én inverter túlterhelést mondanék nem melegszik nagyon a képernyő valamelyik széle mondjuk a bal alsó szekció?Elvileg ezen átmenetileg segíthet a fényerő csökentése mivel kisebb terhelés kell neki.
Idézet: „Azért kérdeztem az életkorát, mert a háttérvilágításért felelős CCFL csövek elöregednek idővel és ezt érzékeli az inverter is, ezért ahogy begyújtja a csöveket észleli, hogy nem az adott keretek között van az áramfelvétel és kikapcsolja azt.” Csakhogy mindenkivel felesleges köröket futtattok, mert a csö előregedésének igen látványos tünetei vannak (sötét, színezett kép stb.) és nagyon ritka, hogy csak a cső lenne a hibás.
Üdv!
Köszi a választ, igen azt tudom, hogy az indulásnál nagyobb áramot vesz fel, de az előbb nem írtam, hogy ezt a 700W-os fúrót , egy 400/800W-os inverter ,pedig szépen vitte. azt nem tudom hány percig vitte volna, de beindult vele és rendes sebességen ment. Az én, állítólagos 1000/2000W -os inverterem meg sem pörgette, talán egy felet fordulhatott a fúró, aztán letiltotta, azért ez elég érdekes? Az én elgondolásom szerint ez az inverter 300/600W-os lehet, ezért adtam meg a benne lévő fettek típusait, hogy esetleg ez alá legyen támasztva egy kis szakmai hozzáértéssel is, mert nekem aztán nem sokat mondanak ezek a fet-ek , még az adatlapján sem igazán tudtam mi micsoda.
Azért kérdeztem az életkorát, mert a háttérvilágításért felelős CCFL csövek elöregednek idővel és ezt érzékeli az inverter is, ezért ahogy begyújtja a csöveket észleli, hogy nem az adott keretek között van az áramfelvétel és kikapcsolja azt. Amikor leáll a monitor az előlapi LED milyen színű lesz?
Csöveket a v@terán lehet venni, egész jó áron...
Szia! Ez a monitor épp annyi idős, hogy bármelyik eset előfordulhat. (cső, inverter hiba) Nekem pont egy ilyenem van és most várom bele a nagyfesz trafót, nálam az ment tönkre a múlt héten. Kínai emberke küldi 6 dollárért. Csöveim épek és ha felcserélem az alsót a felsővel, mindkettőt szépen gyújtja az egyik oldala a trafónak.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Vagy az inverter a hibás, vagy pedig a CCFL csöveket kellene cserélni. Milyen idős a monitor?
Hiába tudna az invertered rövid időre (néhány másodperc) 2000 W-ot. A fúrógép induláskor áramának többszörösét veszi fel. Nem teljesítményt, hanem áramot és erre korlátoz az inverter. A triacos fordulatszámszabályzó sem tudja ellátni feladatát, mert a négyszögjelű táplálásnál nem tud "fázist hasogatni". Bizonyos pontig el se indul aztán meg teljes fordulattal menne.
Ettől függetlenül az ilyen inverterek tájékoztatója főképpen földműves felvilágosító (parasztvakítás) ![]() Nemrég javítottam 1500 W-osat. Kis flexet használtak róla, vígan vitte. A hiba csupán a dugaljátalakító érintkezőinek elhajlása volt. Már az inverteren kívül. Ami a legszebb: 12 V-on az akkuhoz menő eredeti belső és külső kábelek 4 mm2-esek voltak. !!! 100% hatásfoknál az áram 125 A lenne, 150 A nem túlzás. Mindez 4 mm2-n???
A következő eszközökre lenne szükségem, de nem találtam rájuk a neten ill. csak nagyon drágán!
Us - 12N Átkapcsoló állomás, processzoros 230 V - 12 A DUAL - 80 Másodlagos akkumulátor töltő - leválasztó kapcsoló 80 A SW - 600- 12 Szinuszos inverter, 600 VA, 12 VDC - 230 VAC / 50Hz 230 V apa aljzat Köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Üdv! Nálam is ugyanez a probléma fent áll! Van amikor egész nap tökéletesen működik a kijelző ,és van amikor elsötétedik a kijelző van amikor rövid vagy hosszú időre.De volt olyan is hogy mikor elindítom a laptopot akkor csak fekete képernyő jön be!Én inverter hibára vagy szalagkábel törésre gyanakszok..
Ha a "H"-nál földet kötsz be, akkor 5,6s hosszú magas szint fog megjelenni a kimeneten.
kapcsolási rajz Ha földelés helyett magas szinttel szeretnéd vezérelni, akkor egy inverter (kapu) fog kelleni a kettő közé. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Biztonsági? Tehát akkor az csak időszakos világítás lenne?
Csak azért kérdezem mert volt egy ismerősöm aki ilyenből csinált szakdolgozatot. Méghozzá egy üzem világításának kicserélése LED-es világításra. Ő nagyteljesítményű POWER ledeket használt nem ilyen 3W-osat hanem nagyobbat és az egész úgy működött hogy mivel voltak ablakok és időjárástól függően változó fény szűrődött be így állandó fényerőre volt szabályozva a világítás. Ezzel a megoldással a LED-es megoldáson felül plusz energia megtakarítás volt. Ha mindenképp inverteres megoldást szeretnél akkor kicsit visszalapozol vannak itt olyan 12V átalakítók amiknek a vezérlése megfelelő lesz. A végfokozatukra nincs szükség mert azok 12V-os rendszerre vannak. Javaslom végfokozatnak használj 2db IR2104 félhíd meghajtóval felépített teljeshidas fetes fokozatot amiknek a bemeneteit lehet majd vezérleni azzal a 12V-os inverter vezérlésével amit az imént említettem. Rajzom nincs róla, de nem lenne bonyolult. Keress rá erre az IR2104-re.
Az lenne kérdésem hogy 230 V-ra gyártott infra panelek, mennyire érzékenyek a feszültség illetve frekvencia ingadozásra? (OZSPI350) típust használok, egyébként meg vagyok elégedve a készülékkel hőn tartásra kiváló.
Állandó mágneses szélturbináról szeretném üzemeltetni, viszont itt a fordulattól függően változik a feszültség, és a frekvencia is. De ha lehetséges, szeretném megkerülni a drága akkumulátorpark és inverter költségeket. Szél erősségtől függően egy relé kapcsolná persze késleltetéssel a generátor ill. hálózati feszt.
Ha ahhoz pl nem is kell inverter. Szépen rá lehet kötni a DC-feszre.
Sziasztok! Nekem olyan DC-AC inverter kéne. Ami 230VDC -ből 230VAC -t csinál. ;
Tud valaki kapcsrajzot róla? Előre is köszi. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Hello.
Bocsi h igy kozbe szolok de nem nagyon van igazad mivel ha egy szaki hazhoz megy akkor a kliens elvarja h aszt a tevet megjavitsa miennel hamarab. Namost egy plazma tv vagy egy lcd tv szetszedese (hatlap llecsavarozas) kb 10 perc + hiab kereses + hiba javitas ez mar egy par ora hosza ja es az lcd es plasma tevek paneljei 60% -ban smd szerelt panel amit a hejszinen nem lehet megjavitani ezert megy egy szaki kicsereli a hibas panelt es a roszat meg elviszi javitani. En javitottam mar plasmat meg lcd-et es mindkettonel a tapresz amit lehet alkatresz cserevel orvosolni a hibat en meg idaig az lcd teveknel az inverter modult csereltem mivel nem lehetet oket javitani.A plasmaknal viszont ha kontakt hibad van az Y X Z modulon startbol cserelheted a lapokat ki mivel eleg nagy feszultsegek e aramok jarkalnak egyik laprol a masikra. Bocsi ha megbantotalak.
Gondoltam én is megosztom mit is készítettem mint kezdő.
Egy AVR programozót készítettem a DASA programozó alapjára. Eredetileg az eredeti rajz szerint akartam megépíteni zénerekből, de olyanok nem voltak itthon ezért tranzisztorokból és egy CD4069-es inverter IC-ből hoztam össze. A mod.jpg-en látni hogyan is módosítottam. És végül ilyen lett készen... Picit csúnya, picit torz, de akkor is az enyém! És persze működik is ![]() Egy hátránya van, mégpedig, hogy nem lehet vele a céláramkört táplálni... Kezdőknek, akik AVR-ekkel szeretnének ismerkedni, mint én is, csak ajánlani tudom. Eddig csak WinAVR-rel használtam, szóval nem tudom, hogy pl.: AVR Studio-val megy e. Azóta tervezgetem pár könnyebben megépíthető darabot is, csak lusta voltam megépíteni őket. SB
Ok. Akkor este kiveszem belőle az inverter modult, és körbemérem a hasonló alkatrészeket. Viszont ha induláskor felvillan egyet a kép, és minden jól látszik, akkor lehetséges, hogy a vezérlő panel működik?
Ha lehúzom a világítás csatlakozóit az inverter panelről, akkor a csöveket ki lehet valahogy mérni? Köszi a segítséget.
Lehet az inverter is hibas, de lehet a csovek kozott is hibas es ez sajnos a kartyacserevel sem fog elmulni.
Ha ki tudod venni, akkor lathatod rajta az ismetlodo egysegeket, amik meghajtjak a csoveket. A hasonlo alkatreszeket kimered es ha nagyon elter egyik a tobbitol, akkor eselyes, hogy az inverterben hibas valami. Ezekben a vezerloelektronikanak az a feladata, hogyha barmelyik cso hibas aramot vesz fel (szakadt vagy zarlatos) akkor az osszeset blokkolja. Ezert pl. a csovek csereje nem segit kideriteni a hiba helyet.
Gondolom úgy folytatódott volna a sorod, hogy ha A
Nos, erre egy egyszerű differenciál-erősítő a legmegfelelőbb, ahol a kollektor ellenállásra 1-1 inverter kapcsolódik. Megfelelően kell méretezni persze, de az egészhez elég 4 tranzisztor. Ami gond lehet, hogy el kell döntened, hogy az A=B milyen pontossággal teljesüljön. Ha túl szűkre veszed a tartományt, akkor szinte sosem fog teljesülni az egyenlőség, ha túl tágra, akkor pedig "lassan" fog reagálni a változásra. (Természetesen nem időbeli lassúságra gondoltam.)
Egyébként ez tipikus "fénykövető", ilyen néven bizonyára találsz több példát is.>
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy LG RZ-27LZ55 típusú LCD tv-m. Olyan hibája van, hogy bekapcsoláskor csak felvillan a képernyő egy fél pillanatra, viszont olyankor jónak tűnik a kép. Viszont a felvillanás után nincs már kép, de hang van. Tudna valaki segíteni, hogy merre induljak el? Lehet, hogy az inverter kártya a hibás? Itt találtam egy másik kártyát: http://www.flatscreentvparts.co.uk/LG-RZ-27LZ55-inverter-BOARD-4HV0708001 csak nem tudom, hogy biztos ez a kártya-e a probléma. Tudna valaki segíteni abban, hogy tudok meggyőződni arról, hogy ez a kártya jó-e? Előre is köszi. Üdv.: Szabi
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Van egy LG RZ-27LZ55 típusú LCD tv-m. Olyan hibája van, hogy bekapcsoláskor csak felvillan a képernyő egy fél pillanatra, viszont olyankor jónak tűnik a kép. Viszont a felvillanás után nincs már kép, de hang van. Tudna valaki segíteni, hogy merre induljak el? Lehet, hogy az inverter kártya a hibás? Itt találtam egy másik kártyát: http://www.flatscreentvparts.co.uk/LG-RZ-27LZ55-inverter-BOARD-4HV0708001 csak nem tudom, hogy biztos ez a kártya-e a probléma. Tudna valaki segíteni abban, hogy tudok meggyőződni arról, hogy ez a kártya jó-e? Előre is köszi. Üdv.: Szabi
Szia! Légy találékony! Googli -> inverter -> képek. Példa.
Lehet hogy így van, valószínűleg biztosan, de ennek így nem sok értelme van a felhasználó szempontjából. A szolgáltató szempontjából érthető. Az is lehet, hogy nem kell akkumlátor, hiszen mint írtam, az energia tároló a hálózat, és ha az nincs, és az inverter is letilt, és ennek így a saját szempontomból semmi értelme. De ha ez így van, és sűrű a hálózat kimaradás, akkor ennek nem sok értelmét látom. Ha nincs hálózat, az inverter is letilt, én meg egy drága beruházással hoppon vagyok.
De ha sűrű a hálózatkimaradás, akkor talán érdemesebb szigetüzeműt (is) csinálni, és egy másik inverterről használni a háztartást, oda sem kell feltétlen akkumlátor, de ha hasznosítani akarjuk a napelemeinket saját célra, akkor bizony szükség van rá. Tulajdonképpen eredetileg is így szerette volna átalakítani a hálózatát erősáramú kolléga, csak éppen villamos forgógépekkel. Erre kellett volna egy DC/DC konverter, ami lehet hogy többe került volna a speciális igények miatt, (meg a motor, meg a generátor bár ezek lehet hogy meg vannak) mint akár egy másik, de ugyanilyen inverter, mint amivel visszatáplál, de erre már egy olcsóbb is megfelelhet. Idézet: „A napelemedből az inverter előállítja a 230 V os hálózatot, akkor is, ha a szolgáltatótól áramszünet van.” Sajnos nem. A visszatáplálós rendszer egyik lényeges pontja, hogy nem boríthatja fel a szolgáltató rendszerét, emiatt folyamatosan a szolgáltató rendszeréhez kell igazodnia. Azt még csak-csak meg tudnák oldani, hogy áramkimaradás esetén menjen tovább mankó nélkül, de amikor visszajön az áram, akkor összeütközésbe kerülne a két rendszer. A szolgáltató pedig nem óhajt kockáztatni: a típusjóváhagyás egyik feltétele, hogy áramkimaradás esetén le kell kapcsolnia a visszatáplálós inverternek. Lehetne kombinálni egy szigetüzemű és egy visszatáplálós rendszert, viszont a típusjóváhagyással rendelkező invertereket szerintem nem lehetne mindkét célra felhasználni, ergó ehhez két független inverter fog kelleni, plusz egy vezérlő/átkapcsoló elektronika. Én azt mondanám, hogy nem éri meg a dolog - ami fogyasztóknak mindenképpen kell menni, azoknak beraknék egy klasszikus szünetmentest.
Nem szeretnélek kioktatni, de nagyon járatlannak tűnsz ebben a napelemes témában!
A probléma pontosan az, hogy a visszatápláló invertert az ELMŰ hálózat vezérli. Ha nincs hálózat, leáll az inverter! Azaz teljes az áramszünet. Az invertert nem lehet arra "kényszeríteni" semmilyen ügyeskedéssel, hogy hálózat nélkül működjön. Nehogy véletlenül agyonüsse a feszmentesített hálózaton dolgozó szerelőt. Vagy én próbáljam ellátni az egész falut áramszünet esetén. Párhuzamosan fenntartani egy akkus rendszert viszont rendkívül gazdaságtalan lenne. Ezért keresek valami más megoldást, ha már a napelemek termelnének, csak nincs mire. Persze úgy hogy az áramszünet idejére leválnék a hálózatról. Leginkább több napos áramszünetre gondolok, mikor télen megfagyhatok, nyáron leolvadhatnak a mélyhűtők.
Te tényleg kevered a két rendszert, A visszatáplálós rendszerbe NEM KELL akkumulátor.
Az inverter nem is tudná kezelni, azon kívül túl széles határok között mozog a napelemek feszültsége bármilyen akkumulátor feszültséghatáraihoz képest. Hálózatkimaradás esetén az inverter is letilt, tehát nem termel akkor sem, ha 1000-el süt a nap. A szigetüzemű rendszer teljesen más tészta. A kettő nem keverhető.
Lehet, de akkor a hálózat az energia tároló, és a szabályzást az inverter végzi. De mindegy is, rendelkezésedre áll a hálózat vagy a szolgáltatótól, vagy a napelemeidből. Akkor minek a napelem --> DC motor --> generátor konfiguráció. A napelemedből az inverter előállítja a 230 V os hálózatot, akkor is, ha a szolgáltatótól áramszünet van. Ha pedig áramszünet van, és a nap sem süt, akkor a gépcsoportos áramfejlesztőd sem fog működni.
Ha már gépcsoport, akkor a megoldás a Proli007 által javasolt egy tengelyen 2 db 200 V -os motor soros kapcsolásban, és azon a generátor. Ehhez olyan gépeket kell választanod, aminek a névleges fordulatszáma passzol a generátor fordulatszámához. Az egyenáramú gépeket is ragyogóan lehet szabályozni állandó fordulatra, gerjesztés szabályozással persze bizonyos határok között, De ez érvényes a DC/DC konverterre is. Ha a napelem nem ad elég teljesítményt, nincs miből szabályozni. A DC/DC konverter azon túl, hogy a nagy feszültség, és nagy áram miatt méregdrága lesz, még a hatásfokot is jelentősen rontja. Ezért nem értettem, miért ragaszkodsz a DC/DC konverterhez. Az akkumlátor pedig nem azért kell a rendszerbe, mert az szigetüzemű, (bár ha gyakori a hálózatkimaradás, rögtön szigetüzemű lesz a rendszered) Hanem a napelemek által egyenlőtlenül változóan szolgáltatott teljesítményt kiegyenlítse. Ezért kell minden ilyen rendszerbe energia tároló is, vagy akkumlátor, vagy visszatáplált hálózat, de legjobb, mindkettő. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Ha visszatáplálós (lesz) a rendszered, akkor abban kell lenni inverternek. Az inverter és a napelem közé szükséges az akkumlátor, mert a napelem igen szélsőséges teljesítményt szolgáltat. Nem csak áramszünet a probléma, hanem az éjszaka, a borult idő is,
De mindennek semmi köze a DC/DC átalakítóhoz, és csak offolás lesz. Át kell menni a megfelelő topikba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |