Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, remélem valaki tudja rá a választ, hogy van egy laptop aminek nem megy , a kijelző háttér világítása. Toshiba L30... Megnéztem mindent, az inverter működik, a kijelző jó. Addig eljutottam, hogy nem kapja meg a kapcsoló feszültséget az inverter. Egy Multiméterrel tudom kapcsolni (ha a multimétert dióda vizsgálatra állítom és hozzá érintem a kapcsoló szálhoz akkor működik) -a szalagkábel nem hibás ellenőrizve.. Az lenne a kérdésem, hogy mi kapcsolja invertert induláskor, s hol keressem a hibát? Előre is köszönöm a segítséget.
Igen, köszönöm, de ha a táppal, vagy a vezetékkel lenne gond, akkor az LCD csatlakozó lehúzása után is produkálnia kéne a hibát. Mindenesetre van itthon másik 15-ös cső, rá tudom dugni próbaképpen, vagy az is elég, ha lehúzom a csöveket, az inverter letilt ugyan, de képnek attól még lennie kell csak háttérvilágítás nélkül. Szóval mint írtam, ha lehúzom a scalerről az LCD-t, akkor a világ végéig tud fehéren világítani.
Sziasztok! Kaptam egy Samsung Syncmaster 152V-t, ami érdekes jelenséget produkál. Alapból ha bekapcsolom, 5-10 percig minden szuper, aztán lekapcsol (teljesen), másodpercenként nyekken egyet, egy idő után visszakapcsol, rövid időre, majd megint le, és ezt kitartóan csinálja. Elsőre arra gondoltam, hogy ez inverter hiba lesz, mert a táp panel nyekereg, megmértem a feszültségeket, szépen adja 12 és 3.3 voltot kikapcsolt/bekapcsolt állapotban, de aztán egy gyenge pillanatomban lehúztam róla az LCD adatkábelét, és akár a világ végéig is világítana ez szép fehéren. Ezután megmértem a scaleren a feszültségeket, megcsinálja a 3.3ból a 2.5 Voltot, és a 12-ből az 5 Voltot. A nyekergés során minden feszültség ingadozik 0 és a 2.5/3.3/5/12V között. Eddig jutottam. Hülye vagyok hozzá. Ötletek?
Egy kis 300mm csúcstávolságú esztergapad főorsóját szeretném hajtani vele.
A fő szempont (lehet nem szakszerűen fogalmazom majd meg) mindig a lehető legnagyobb nyomaték "kipréselése" az adott fordulatszámon. Az sem probléma, ha teszem azt picit csökken az adott fordulatszám a beállítotthoz képest, csak a nyomaték legyen stabil. Legalábbis úgy gondolnám, hogy ez a megfelelő üzemmód egy ilyen hajtás esetén. Javítsatok ki, ha tévedek! A motort én szeretném egy sima egyszerű billenő kapcsolóval indítani. Irányváltás jó lenne, ha működne. Irányváltás csak teljesen leállt forgás mellett történne. A sebességet, ha jól értelmeztem a kézikönyvet, akkor egy potméter rendszerbe iktatásával tudnám szabályozni: közvetlen link a kézikönyvhöz (PDF) (Ezen belül a 9. oldal) Most ahogy olvastam és látom a leírást, lehet üzemeltetni 3F-ról is. Ez előnyösebb, mint 1F-ról? Itt a kép a motor adattábláról: lenze adattábla Nagyon örülök a segítségnek! Ugyanis van egy marógép hajtásom is, szintén lenze elemekből. Forog-forog, de közel sem optimális. Esetleg majd ezt is helyrepofozhatnánk, ha ezzel végeztünk.
Miről ketyeg a modem? 9, vagy 12V ról??? Akor minek az inverter - dugasztáp páros? Egy stabkocka azt jóvan! Én is ilyenben gondolkodom.
Szia,
Igen mind a 4-et kicseréltem gyondoltam az jobb mnt ha csat azt ami zárlatos volt. A Fet-eknél még nem mértem feszt, de estére megmérem. Az inverter transzformátorait hogy tudom kimérni pontossan? Üdv
Jó tipp, annyit tennék hozzá, hogy a biztosíték csere előtt érdemes megmérni az inverter transzfomrátorait, különben megint megy minden levesbe.
Sziasztok,
Kaptam egy 15"-os Samsung monitort (Modell: 152V S; Type: GH15LS). Bekapcsolás után látható volt, hogy a monitor "működik" de a háttérvilágítás az nem indul el. Szétszerelés után látható volt, hogy jópár kondi púpos vagy már ki is nyílt. Ami még látható volt, hogy az inverter trafóit kapcsolgató SO8-as IC-k (AO4621) alatt a nyák kicsit meg van barnulva. Az összes kondit kicseréltem de a háttérvilágítás még mindíg nem indult el. Ezt követően egy másik (törött kijelzős) LCD monitornak a fénycsövét kötöttem rá és ekkor sem kapcsolódott be a másik monitor fénycsöve. Következő lépésként a kijelzőtörött monitorra kötöttem rá a Samsung fénycsövét és ekkor a fénycső rendesen világított. Okozhatja a hibát a 4 db kis dual n+p FET ami alatt a nyák elszineződött, vagy valahol máshol érdemes a hibát keresni? Segítségeteket előre is köszi.
Szia!
A referencialábat össze kell kötni a PWM control potméterrel. Eredeti rajz.
Végre megjött a szél. 71voltot mérek és a betét 25-Ohm.Ez már 200W, és szinte folyamatosan.Mondjuk hangja az van rendesen a keréknek.asszony meg is ijedt tőle a szabályzó szépen működik 71.7-nél világítanak a lámpák és visít az inverter plusz még ugye rajta van a230v 2.5kW fűtőbetét is.25-ös a szél.
Fú ez nekem még kicsit magas... mármint nem nagyon értem az inverter működését sem, meg ez a ttl híd amit belinkeltél azt sem tudom hogy mire jó...meg amúgy sem vagyok hozzászokva ezekhez az áramköri rajzokhoz :/
Nem lehet valahol olcsón hozzájutni egy ilyen égetőhöz?
Csak röviden, mert ez itt már nagyon off lesz!
Az a háromlábú az stabilizátor ic, a 7407 nem dióda hanem egy inverter ic egy kapuja (az előbb be is linkeltem), a Vcc, Gnd, Vss tápcsatlakozások, vezetékek, így egyszerűsödik a rajz, mert nincs annyi vonal, az azonos nevűek össze vannak kötve, valamint rá mennek az integrált áramkörök megfelelő lábaira. (hogy melyikre az az adatlapjukról kiderül.)
Hát,...elég sok trafót méreteztem már, és tekertem. (kb. olyan 200 db-ot), és csodák csodájára mind azt tudta, amit vártam tőle. Sőt, inverter trafókat is tekertem már (nem 50Hz!) és az is tuti jó lett, stabilan nyomja mind azóta is a 230V AC-t gond nélkül. Kedvencem az orosz hiperszil trafók. Van vasam még 4 db, amiből 2 db 1 kW-os teljesítményt ki tudok hozni. Ott valóban kellett némi kísérlet, mert ismeretlen paraméterei voltak. De EI-nél nem lehet gond.
Sziasztok valaki tudna nekem tervezni egy 40uH-s tekercset ebbe az áramkörbe
Bővebben: Link Ha link rosszul működne akkor a bsselektronika oldalán ezzel a névvel szerepel Nagy teljesítményű (160 W) precíz 230 V-os inverter Előre köszönöm válaszotokat. A válasz ablakban van egy kék színű LINK gomb. Na, azzal lehet a szöveg helyett linket beilleszteni. Nagy meló volt, de megcsináltam! --moderator A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Hyundai X93W, a benne található nyáklapra amin a táp és az inverter van, ez van írva: 491281400100R
Tettem is fel képet, 1-2 oldallal visszamenőleg. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Hogy is csináltad pontosan? A két inverter trafó kimenetje közé ellenállást tettél?
De meg lehet buherálni, mert az én monitorom is ilyen volt, de átblokkoltam az inverter kimeneti fojtóit egy-egy pár száz ohm-os ellenállással, amitől megjavult. Most is ezt a monitort használom (Xerox XA-17i).
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Mert tönkre megy az inverter a rossz cső miatt.
Szerintetek kevés, ha az inverter tekercsének ellenállása 480R? Amint írtam, mindig lekapcsol 1-2 másodperc után a háttérvilágítás, de nem tudom miért..
Sziasztok valaki tudna nekem tervezni egy 40uH-s tekercset ebbe az áramkörbe http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=V6qDt9W6W7
Ha link rosszul működne akkor a bsselektronika oldalán ezzel a névvel szerepel Nagy teljesítményű (160 W) precíz 230 V-os inverter Előre köszönöm válaszotokat.
Hát,...nálam egy generátor diódákból összeállított egység viszi az egyenirányítást. Filléres dolog és a hűtését jobban meg tudom oldani, mivel csavaros. Tirisztorban a csavaros már elég borsos. Triac-kal pedig könnyedén tudom szabályozni a szekundert, de még inkább optón keresztül a primert. ahogy az akku kívánja az ampert. Ha a primert szabályzom, akkor le tudom állítani a fogyasztását a töltőnek (akár 0,5 Wattra), ha feltöltötte az akkut. Kevesebb energiát használok el a töltésre. Be tudok állítani csepptöltést is, és akkor szinte semmi a fogyasztás, mehet a napelem/inverter cuccomról. Lehetne a trafó helyett persze kapcsolóüzemű táp is, de sok trafóm van és kezdeni akarok vele valamit.
Van pár "kibelezett" pc. tápom....azt hiszem az ecu. szürését valahogy megpróbálom ezekből megoldani. Az inverternél kicsit gondban vagyok, a felvett áram miatt ha ide is valami L-C körös szűrést kell betenni. Egyébként az egész inverter trafóval kondistól mindenestől egy elpusztult szünetmentes táp fémházában van.
Minden testelést a ház egyik csavarjára lett rákötve ez a kasztnira is rá van kötve illetve az akksi negatív pontjára, illetve a motorblokkra is. Amíg nem volt a kasztnira is rákötve nálam a riasztó és a központi zár önállósította magát, na meg az ecu a mai napig is. Valahol láttam egy olyan elrendezést hogy az inverter trafó és a diódahíd között volt még egy elválasztó 1:1 trafó is, de az lehet hogy az inverter trafó kímélésére volt? Köszönöm a tippeket! Ha jutok valamire beszámolok. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
A zavarok annál erősebbek minél erősebb az áram, igen a mikroprogram eltéved, azaz megbolondul az ECU. A zavar bármelyik vezetéken, bejuthat, mindegy, hogy be vagy kimenet stb. Ezt a gyujtó kábelek árnyékolásával, az inverterkörbe épített zavarszűrővel, az ECU tápellátása elé tett zavarszűrővel lehet csökkenteni. (nem is olyan egyszerű ezért is kerülik a gyártók is.)- pl. a porszívók zavarszűrője, vagy a PC tápokból kinyerhető L, C alkatrészek is jók lehetnek ide is.
Ha 4db 5..10µF-et alkalmazol, fém dobozzal árnyékolod, amiben az inverter is benne van, akkor van esély a zavart megfogni. Sok sikert a munkához.
Ha kiveszem, és lemérem, és mondjuk nem jó, kevés, vagy éppen nagy az értéke, akkor ha cserélni kell, jó bele mármilyen tipusu inverter trafó, monjuk egy másik monitorból? Hazamegyek, kiveszem és lemérem. Tehát az egyik trafón a 2 kimenő kontakt közti ellenállást kell mérnem, igen?
Én itt vettem. Teljesen normális, mikor leütöttem, csak helyettesítő típus volt, de leleveleztük és pontosan megegyezőt küldött. Kiszállítva 1.600,-Ft volt, most is annyi.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
inverter trafókat honnan lehet beszerezni?
inverter hibás egy hyundai l70n és egy Samsung 940N típusú kijelzőm is :/
Szia! Ugyan ez a probléma nálam is...kiszereltem az inverter trafót és a következő ellenállások mérhetőek rajta. 1500 ft-ért rendeltem trafót a helyi elektronikai boltban, remélem hogy ez lesz a baja.Olvastam valahol, az 1 kohm-os ellenállásokat kicserélték 1,5-ösre, és igy nőtt a csövek ellenállása, nem kapcsol le a világítás..
Nem pont ide tartozik, de itt van élet.
Egy elkónál ha 10µF 50V 105C a paraméterei (monitor táp inverter) mennyi az a minimu Volt amit kéne mérnem rajta? Gondolom az 1-2 volt az kevés / kijelző nincs rákötve a méréskor
Nem a generátorral van baj, hanem a szélkerékkel, illetve inkább a széllel. Ezen semilyen inverter nem segít. Az a kb. 40 W, az nem lesz több
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |