Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   151 / 262
(#) bbalazs_ válasza luluzulu hozzászólására (») Nov 17, 2012
Semi akadalya. Talan a nagyfesz resz alkatreszeinek beszerzese lehet problemas. A trafot hogyan akarod elkesziteni? Egyebkent google: CCFT vagy CCFL transverter vagy inverter schematic.
De meg egyszer kerdem, vilagitasra lesz, tehat kell a teljes teljesitmeny vagy eleg ha a cso vilagit valahogy?
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 17, 2012
Azt sokan el szokták felejteni, hogy itt a magban az indukció nem +Bmax és -Bmax között változik mint egy ellenütemű inverter esetében (gondolok itt pl. a menetszámra).
(#) norby_torok válasza exakta hozzászólására (») Nov 17, 2012
hello.
Az elmondottak alapjan valami rovidzarlatod van valahol. Elsosorban az lcd nel nezd at az inverter lapot ami a hatter vilagitast adja es ha az jo akkor kezdheted a tobbivel egyelore enyit tudok mondani.
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Nov 17, 2012
Nos kijött az alkatrész !.

Kérdésem az volna hogy az eredeti am9945n helyett jó e az IRF7313. Adatlapokat mellékeltem, a két fet között csak feszültségeltérés van nagyjából.
Az lcd inverter +12V ról üzemel. (hestore-n csak ezt találtam)

Kösszönöm!
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) bbalazs_ válasza luluzulu hozzászólására (») Nov 17, 2012
A sajat gyujtojaval.
Ahogy latod, ezek nem olyanok, mint a hagyomanyos fenycsovek, itt csak egy-egy elektroda van a ket vegen, nagyfrekis valtoarammal mukodik.
kb 1500V kell a gyujtashoz, nagyjabol 800V es 5mA a folyamatos feny. A freki ugy 48kHz korul lehet.

Lehet kapni PC hazvilagitashoz invertereket, azok meghajtjak tobbe-kevesbe. De ha a max fenyerot akarod kivenni belole, akkor a sajatja kell. Ez csak a merettol fugg, tehat az osszes 19-est meghajtja ugyanaz. A 15-os szeteg tole. De a 15-os meghajtojaval vilagit, csak halvanyan es itt meg az inverter terhelodik tul.
De kiprobalni jo.
Ha a cso rozsaszines-pirosas a vegen, akkor halott, valoszinuleg repedt es levegot kapott.
(#) 1984white válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 16, 2012
Őszintén szólva fogalmam sincs a monitorod hibájáról a következő dolgok miatt:

1. tápot megmérted és ok ----kilőve
2. inverter nélkül azt írtad hogy nincs kép erős fénynél -----ez scaler hiba (is) lehet
3. lehet hogy az inverter és (vagy) fénycső is KO.

Nézd meg még hogy az on/off és a dim bemenetek kapnak e a scalertől feszültséget.(áltlában kék és zöld vagy barna drótok de a service guide segít)

És bekötött inverternél is megvannak e ezek a mért feszültségek
Idézet:
„A feszültségek 12,5V másik 5,3V terhelve.”

(#) 1984white válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 15, 2012
Idézet:
„Aztán visszatettem és méregettem az egyik inverter trafón 6 V a másikon 0V a bemeneteiken.”

Ezt hol mérted?
Elég érdekes!

Lehet akkor a scaleren lesz hiba. Az invertert egyelőre ne kösd vissza. Tegyél multit a 12v utánna az 5v ra is.

Azt figyeld meg hogy változik e a feszültség és mennyit. Nézd meg hogy ha a scalert is lekötöd akkor mennyik a feszültségek.

Lehetséges hogy a scalaren található festabok küzül adta meg magát az egyik. Itt rendszerint 3,3v vagy kevesebb festabok vannak amik az 5v ból állítják elő a kivánt feszültséget a scaler cpu-nak eepromnak stb.

Ha ezeken túl vagy meg kéne nézni az invertert hogy tutira megy e. Én úgy szoktam hogy meglesem service guide ot és az inverter bemenetére (dim,on/off) megadom a feszültségeket manuálisan kívülről. Ha indul és fehér lesz a kép akkor cső/inverter megy és ezt leglább kizártad. A tápot meg már megnézted elvileg.

Innen jön hogy scaleres lesz ha ezután sem ok.

Üdv!

A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
(#) BODHEAD válasza 1984white hozzászólására (») Nov 15, 2012
Megtörtént az átkötést kivettem semmi nem változott.Aztán visszatettem és méregettem az egyik inverter trafón 6 V a másikon 0V a bemeneteiken.
Értem!

Én megpróbálnám a következőt: átvágnám a panelen (vagy kivenném az átkötést ha van) az inverter tápellátását rendszerint 12v-15v kap a tápról és egy panelen van a két dolog.

Ekkor megnézheted van e kép erős fénynél.

A jelenlegi monitor amit javítok pl az inverter egyik kapcsoló smd duplafetje zárlatos és így tudtam behatárolni a hibát.

Majd írj hogy ment! Üdv!
(#) bbalazs_ válasza Tam78 hozzászólására (») Nov 14, 2012
Nem, hanem az inverter betapnal. Neked is jo lehet, mint BODHEAD-nak, ha elhegedulod ezt a pontot a nyakon es adsz neki kivulrol jo eros tapbol 15V-ot.

Csovet lehet szerezni torott kijelzobol. Lemerni nem nagyon lehet, de ha kicsereled, akar kepernyon kivul, akkor latszik, hogy megjavul vagy nem.
Vagy itt az ideje a LEDesre alakitasnak. Donor mar van )
(#) bbalazs_ válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 14, 2012
Adj ra kivulrol 15V-ot nagy terhelhetosegu tapbol. Ha megjavul, akkor a tapban volt a hiba, ha nem javul, akkor az inverter a kovetkezo lepes.
(#) 1984white válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 13, 2012
Igen addig a pillanatig terhelés, amíg le nem tilt valami. A tápodat ellenőrizd le azért izzóval is.

soos csaba fórumtársunknak igaza lehet a fénycső hibával is. Ha a tápod rendben van, akkor lehet fénycső is. Azt nézd meg hogy erős fénynél van e kép a monitorban. Ha van kép, egyértelmű a fénycső/inverter hiba. Ebben az esetben meg kell keresni a hibás fénycsövet és/vagy transzformátort.

Ha nem akarod javítani az invertert, akkor ajánlom a hq-n készen kapható invertert aminek az ára kb1300ft. Ebből 2 db kell 4 fénycsőhöz.

Üdv!
(#) agressiv válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 13, 2012
Az inverter transzformátorát ellenőrizném, főleg a szekunderek ellenállását.
(#) soos csaba válasza BODHEAD hozzászólására (») Nov 13, 2012
Szevasz, ha csak egy pillanatra villan fel a kép akkor nagy a gyanúm hogy valamelyik neon meg adta magát!, ezt csak egy teszt neonnal tudod ki próbálni, én egy másik rossz monitorból nyertem ki egy neont, és az elso dolgom mindig az ha illyes fajta problémával találkozok, az hogy az inverter kimeneteléhez csatlakozik négy kis csatlakozó, ezeket szépen le lehet húzni!, két csatlakozó van egy neonnak, a másik kettő a másiknak. Lehúzod a panelról a két felső vagy a két alsót és rá dugod a teszt neont ha be indul akkor neon problémád van, de ha mindegyiknél ugyan ezt a jelenséget produkálja hogy csak fel villan, akkor az lehet tápegység probléma is, vagy az inverter rész problémája is!.
(#) lacza89 hozzászólása Nov 13, 2012
Köszönjük, rengeteg munka van benne.
Mi is kíváncsiak vagyunk a terhelhetőséget illetően. Egyenlőre 5kW-os műterhelésre fog dolgozni inverter híján. A szombati 6-8m/s-os szelet jól viselte, igaz csak egy 100W-os izzó volt rajta terhelésnek éjszakára, ami szépen be is világította a hátsó kertet
Mivel nem gyors járású rotorokról van szó, túlpörögni nem tud, így szerintem nem szükséges vihar védelem. Viharban elméletileg károsabb lefogni a szélgépet, mint hagyni terhelés nélkül pörögni, ugyanis kisebb lesz a rotorok légellenállása ha felveszi a rotor a szél sebességét. A széllökések persze még ott vannak, de azok is kevésbé károsak, mintha az álló rotorok kapnák.
A mi tesztrotorunk (2db 1m-es C-rotor, D=1,7m) a legkisebb fuvallatnál is megindult. Terheletlenül a tsr-nek 1-nek kell lennie elvileg. Minél több a lapát, annál kevésbé fog rángatni.
(#) OFK válasza pozor hozzászólására (») Nov 12, 2012
Én ez (is) ajánlanám megfontolásra:
http://www.autoriasztok.hu/inverter.htm
(#) Dióda hozzászólása Nov 10, 2012
Sziasztok!

Van egy laptop inverter gondom hátha ti tudtok segíteni.
Eleinte villódzott a drága majd elsötétült a kép így szétkaptam.
Az lcd inverterben lévő trafó szekundere megszakadt.
Amillo li3710 -ről lenne szó.
Van itthon másik két inverterem de azok más tipuba valóak viszont mind jók csak a bekötésük más.
Viszont van közöttük egy aminek eléggé hasonló kinézetű a trafója.
Szerintetek át merjem tenni a szakadt helyére?
(#) V L válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 10, 2012
Sziasztok a gyertya élettartama inkább növekszik, mert tisztább marad. A gyertyahézag után állítása régen minimum 5000Km után szükséges volt ma húszezer Km alatt sem fogy annyit, a problémát a szigetelő testre rakódott szennyeződés okozza.Ezért kell a csere és nem csak a hézag állítása. Persze ha nagy teljesítményű a plazma akkor fokozódhat az elektróda kopása de a mai üzemanyag árak mellett ha olcsó nulla ohmos-t akár 10000Km-két cserélni kell ami kb. 4000Ft költség, és a 100liter megtakarítás ez alatt az pedig 40000Ft, tehát bőven megéri a befektetés.
Arról nem is beszélve milyen jó hogy egy előzéshez nem kell vissza váltani.
A csak kapacitás növeléssel egy konkrét gyújtótrafó esetén a gyertya hézagot folyamatosan kell csökkenteni, mert a feszültség amire a trafó szekunder árama fel tudja tölteni az is csökken. Tehát van egy optimum, utána az energia sűrűség csökken mert az a feszültséggel négyzetesen, a kapacitással lineárisan nő.( A megoldás nagyobb teljesítményű trafó+elektronika, illetve a bonyorúltabb: dióda +kondi+inverter- de sajnos az érzékeny ECU-k- ezt nem bírják zavarvédelem nélkül!- csak porlasztós régi kocsihoz javaslom.)
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) fater0827 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 10, 2012
Üdv Gabó
Eddig E 27-es 11 illetve 21 W-os fénycsövek vannak , LCD TV/monitor (kb 1 éve ) - de most gondolkodom az 1 - 2W-os LED világító lámpákon . A falban levő csövekben ki akarom cserélni a ~ 30 éves vezetékeket na akkor mi lesz ?
A vezeték szigetelő képessége romlik (kondenzátor hatás ) Cos fi érték +/- méri az óra .
Van 2 napelemem talonba 2 x 120W , kell még Akku ,töltésszabályzó és inverter , akkor leszek igazán bosszantó számukra . Nappal lekapcsolódok a hálózatról ha kész lesz , van segítség ezen az oldalon topik olvasgatom .
Nyelvtanból 2-es voltam mindig .
Üdv
(#) 187BodyGuard válasza .colin hozzászólására (») Nov 9, 2012
Az előfoknak mindenhova 12-14V-ot adok, és tökéletesen működik!
Azóta sajnos belebuktam ebbe a dologba, így kicsit változott a terv. Került bele egy TL494-es inverter amivel csinálok 280V DC tápot és került bele végfoknak 2XEL84. A VU Méter LED-eket kicseréltem sokkal színesebbre, így a kinézete sem probléma! Tökéletesen üzemel!

Így még érdekesebb is mint amilyenre terveztem...
(#) Stranger válasza agressiv hozzászólására (») Nov 8, 2012
Hello

Ilyen a panel

Igazabol csak feltetelezem, hoyg ilyen az inverter, mert az ennyem az szetegett. Ebbol 2 felet talatam a TM-0918 levo szam alati szamsor kulombozik, nem tudom az mit jelent.
inverter inverter 2

udv Andras
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2012
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Nov 8, 2012
Csak nem nyugszom ! Vettem még egy 6 csöves arcszolit , ha ideér nekem is kétoldalas lesz a levilágítóm (tervben van még az elektronikus fénycsőinverter és a potival állítható időzítő
lcd kijelzővel ) ,de ha ez kész lesz tényleg nem fejlesztem tovább.
(#) Ppyro hozzászólása Nov 8, 2012
az inverter az nem jó nekem sajna itt arról van szó hogy 30-40 telepet kell indítanom elektromosan szoval nem csak egy bumm az egész hanem megkoreogrefált tüzijátékról van szó és az egyes csatornákra egy-egy sorozat lenne kötve amiket gombnyomással lehetne indítani
nekem kb 40csatornára lenne szükségem és a ledeknek meg nem tesz jót az ekkora feszültség ezért gondoltam arra hogy a kimeneteknél a ledek után kellene feltranszformálni a feszültséget
de jó lenne nekem a 12V-is de azal az a bajom hogy túl nagy a 150m vezeték ellenállása a vastag vezeték pedig nagyon drága lenne
(#) Stranger hozzászólása Nov 7, 2012
Sziasztok

Nekem egy Samsung T260 monitorhoz kellene TM-0918 inverter. Meg ilyen van a T240 is.

Ilyen panelon van IP-54155A .

Elore is koszonom.

Udv Andras
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) barany165 hozzászólása Nov 3, 2012
Sziasztok! Meghibásodott az IBM T42 laptop kijelzőt megvilágító fénycső! inverter csere után még 2 hétig ment,de eléggé elpirulva kezdett világítani.
hossza 280mm átmérő 2mm, komplet kijelző esetleg.vagy eladom,lámpával megvilágítva van kép!
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 2, 2012
A baj az, hogy kellene hozzá egy szinuszos inverter is. Szerintem 100W körül lehet a szivattyú.
(#) janimester hozzászólása Nov 2, 2012
Üdv. Építettem egy 555-el hajtott inverter kapcsolást amiben annyi változtatást tettem hogy hogy a kapcsolgató tranyók tip40-41 helyett bd243-44C-t tettem. A trafó primerén 140v körüli érték jön ki az aksi feszültségi szintjétől függően. Annyit nem értek hogy mért nincs meg a teljes fázisfeszültség? Viszont a célnak megfelel a dolog mert egy verseny simsonba lessz aksis gyújtásnak. Annyit elmondok hogy a trafó primerjét ha beterhelem 20w-al akkor a feszültség leesik 98v környékére ami már súrolja a lélektani határaim viszont a motor elmenne még vele, nem méregettem mekkora teljesítményt emészt fel egy 14ezret forgó simson gyújtása de remélem a 20w-os határt nem nagyon éri el Azon gondolkodtam hogy valamivel a duplájára kellene emelni az 555 kimenetéről jövő kb 4.33v-os feszültséget és akkor már meglenne legalább a 200v a trafón.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012

555dcac.gif

(#) _vl_ válasza luluzulu hozzászólására (») Nov 2, 2012
Én tuti, hogy trafóval csinálnám, inverter + egyenirányító kapcsolásként, ilyen kapcsolást szerintem készen is találsz itt is meg a neten is bőven.

De step-upként is össze lehet hozni szerintem.
(#) bbalazs_ válasza szapora hozzászólására (») Okt 31, 2012
Szia!

Igen, inverter vagy csohiba, de olvass vissza, gyakorlatilag errol szol az egesz topic.
Következő: »»   151 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem