Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok!
Elég jól haladok már a rádiótávirányítású fűnyírómmal. Tapasztalattaim. az IR2111 igen jó a H-hidak meghajtására ez tényleg erre van kitalálva. Köszönöm itt is Foxi63 és Katt tanácsait ,és segítségét. Ami nagyon fontos tapasztalat, s amire Katt figyelmeztetett, is (bár elsőre megfogadtam volna) Nagyobb teljesítményű DC-motornál (nekem 250W-os van) bizony a feteket nyákra helyezni óriási botorság. Amikor már elég jól ment a szerkezet és csak a rádiótávirányító pontos kalibrálása volt hátra akkor szállt el minden (több ízben is) mert a nyák egyszerűen elpárolgott, vastag ónnal, ráforrasztott dróttal együtt. Szóval egy nagyobb teljesítményű H-hidnál, ahol dupla fetek vannak ott bizony kell a vastag (4-6) quadratos vezetékkel való szerelés. Fotóm még nincs, de próbálok Szovjet mintájú ipari szerelést megvalósítani mert itt 100A-ok olyan könnyedén futkosnak hogy ihajj (2 db 65Ah- akksi van sorbakötve.) Ha minden üzembiztosan működik akkor teszek fel kapcsolási rajzot is. Addig szerintem nyugodtan tanulmányozzátok az IR2111 félhídvezérlő adatlapján lévő rajzot. ebből kell kettő és a második bemenetére inverter pl. CD4069 Hála Foxi63 nak a rádiótávirányító vevőjének feldolgozását kiválóan végzi a pic bár kell még finomítani rajta, de ez részletkérdés. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Sziasztok!
Van egy -szerintem- inverter problémás SyncMaster monitorom. A jelenség, hogy vibrál, néha meg egyáltalán nincs háttér világítás. Mindent átforrasztottam, tehát a kontakt gond nem valószínű. Mitől lehet még ez a jelenség? Köszi
Itt van ket megoldas. Az elso egy sima tranzisztoros inverter, a masodik optos. En a masodikat alkalmaznam, mert a zavarjeleket levalasztja. A bemenet allapotat mindket esetben LED jelzi.
Hali. Tudna valaki abba segiteni hogy milyen zavarszürő kell a kocsiba a CB rádió elé ha van a kocsiba egy inverter és amikor ez megy nagyon lerombolja a vételt. Az antennán már van egy zavarszürő de az inverter négyszög jelét nagyon rüheli a CB és ez valószinü a hálózaton terjed.Előre is köszi a segitséget.
És a fekete-fehér közé kell kapcsolni a 230VAC feszültséget, mivel az a ,,primer" - vagyis jelen esetben biztos hogy annak lesz használva, de egyébiránt vannak olyan szünetmentes tápegységek amik egy transzformátort használnak az elektronika ellátásra, az akkumulátor töltésre, és inverter üzemre.
Szervusztok!
Panasonic mikróban kiment az inverter kondenzátor,ilyenkor melyik alkatrész okozza a hibát vagy sérül más alkatrész is pl:trafó.Ehhez kérném a segítségeteket,vagy lehet másik kondenzátorral helyettesíteni.Köszönöm válaszaitokat.A kép illusztráció, csak annyi a különbség,hogy az első kondi ment ki,és a trafó műanyag része és a lába meg feketedett. A 362k3kv kondenzátort nem kaptam helyette ezt kaptam pvr14d431 ezt belehet rakni az eredeti helyére?
Szia!
Még nem, hiszen az adatátviteli lehetőség is most augusztusban vált valóra. Rotor: Egy 16F886 DIP -es panelt alakítottan át: - LM358 5. és 6. lábát leválasztootam a földről. - A DIP6 Greatz alatt pont elfért "légszerelve" a két minimelf dióda és 4 db SMD1206 10k ellenállás, a 2 - 2 ellenállás középső kivezetése ment az LM358 "felszabadított" bemenetére - Az LM358 5. lába és a füld közé befér a SMD 10..22µF kondenzátor, - A Calibration láb jumpere helyére befért a BC846..848 -cal megvalósított inverter. A Calibration láb felhúzó és a tranzisztor bázis SMD ellenállása elfér valahol. A Calibration jumper és a pic lába közötti ellenállás helyére 0 ohm került. Panelterv készült már, de belőle panel és felépített rotor még nem. Bázis: A 16F886 -os bázisnál csak az RC0 kivezetése és az USB +5V közé került egy 100k ellenállás. A próbákat a rotoron 18F2620, a bázison 18F2550 -nek végeztem. http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=174695 A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
Az igazság az, hogy nem igazán van mostanság időm. Házamat újítom fel, közben meg van maszek is rendesen! Belekezdtem egy inverter (MACI) építésébe is, ott is kész az összes nyák, alkatrészek is megvannak mind, de annyi időm sincs hogy összerakjam meg fel élesszem. Majd télen több időm lesz! A másik, hogy ez nekem lényegében egy fillérembe nem került, mivel neten szerzett pénzből van amiért szinte semmit nem tettem! Ettől olcsóbban nem hinném hogy bárki megcsinálja!
Üdv.: Zoli A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
Járható, de remélem az egyenáramot nem a boyler kapcsolós termosztátja fogja kikapcsolni mert szerintem ívet fog húzni, mppt elektronika nélkül csak akkor lesz jó a fűtőszálhoz az illesztés ha a napelemek a névleges teljesítményen (maximális déli napsütés) üzemelnek, ellenben csökken a kivehető teljesítmény.
Ide egy step down konverter kellene ami az mppt funkciót megvalósítja. Ismeretem szerint ilyen célű mppt inverter nem is kapható.
Üdv!
Van egy LG Flatron W2243S típusú LCD monitorom. Néha kattanó hangokat ad sőt van amikor a kép is bevillan. Gondolom a fénycsőmeghajtó inverter lesz a hiba oka. Kérdezni szeretném hogy cserélhető-e benne illetve hol lehet ilyet kapni és mennyiért mert beszerezném aztán mikor végleg meghal akkor csak gyorsan szétszedném és cserélném.
Nem értem, minek a Weller pákához inverter. Mi 12V autó akksiról simán forrasztottunk vele gépkocsiban. Igaz, hogy nem éri el a kikapcsolási hőmérsékletet, de a hagyományos 60/40 Sn/Pb cint jól megolvasztja.
Szervusztok!
Samsung mikróban kiment az inverter kondenzátor,ilyenkor melyik alkatrész okozza a hibát vagy sérül más alkatrész is pl:trafó.Ehhez kérném a segítségeteket,vagy lehet másik kondenzátorral helyettesíteni.Köszönöm válaszaitokat.A kép illusztráció, csak annyi a különbség,hogy az első kondi ment ki,és a trafó műanyag része és a lába meg feketedett. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Üdvözletem!
7406-os inverter IC-t keresek SMD-kivitelben. Lomexben, Mikrovillben nincs. Köszönet!
Kedves Fórumtársak! Kérdésem lenne: van egy LG LCD monitorom 17" os, a hiba a következő: Fény van inverter müködik bekapcsolás utá megjeleni a no signal ábra, sétél is rendesen a képernyőn, de a számitógép bekapcsolása után már csak egy " maszatos" fehér képernyőt kapok, képet sajnos nem. kissé korábban még ment, de vol a jobb oldal széle közelében egy függőleges vonal ahol nem volt kép kb 0,5-1mm szélességben . Kérdésem: találkoztatok-e már ilyennel és ha igen vajon mi volt az ok ( ez tlán független lehet a tipustól is...)
Üdv
Hello!
Ennyi az egész. Fűtés: - U1 egy "nem újra indítható" monostabil multi, ami a TRIG bemenet lefutó élére indul. Mivel a fűtésnek a Hall felfutó élére kell indulni, T1 tranyós inverter van előtte. Élvezérlésről az C1-R4 gondoskodik. - Amennyiben a hall dT0 jel, dT1 lejárta előtt megszűnik, akkor a fűtés dT1 időzítése megszakad. Erről gondoskodik az U1 Reset bemenete. Mert ha késleltetés ideje alatt a Hall jel megszűnik, a Reset a kimenetet L szintre váltja. Ventilátor: - A ventilátor tulajdonképpen inverz működést mutat a fűtés kimenetével, kivétel, ha dT2 időn felül nem érkezik a Hall-tól jel. - Az U2 egy újraindítható monstabil multi. Ha a hall jel magas szintre vált, T2 kisüti az időzítő kondit. Ha a hall jel ütemesen érkezik dT2 időn belül, akkor U2 kimenete magas szintű, vagy is a ventilátor mehet gyorsban. Ha dT2 ideig nem érkezik hall jel, akkor C4 feltöltődik, és U2 kimenete alacsony szintre vált. Vagy is a ventilátor ez után lassan megy, a következő halljel érkezéséig. (Ez után is még lassú, dT1, vagy dT0 ideig.) - Ha U2 kimenete magas (ütemesen érkeznek a hall jelek), és a fűtés elindul, a akkor T4 lassúra váltja a venti működését, vagy is invertálja a fűtés jelét. Sajnos összetett bementi impulzusokat nem tudok szimulálni, így a három működést három ábrával szimuláltam le, hogy lásd. (Kicsit csaltam, mert ideiglenesen megnöveltem dT1 idejét, hogy a három működést azonos X tengely mentén tudjam ábrázolni.) üdv! proli007
Hello!
Utolsó ajánlatom, ezt tudom nyújtani.. A REM a rádiós távirányító záró érintkezője. A BIP a hangjelzés, mely REM megnyomásakor T1 ideig, REM elengedésekor T2 ideig szól. A TILT az az infra tiltása. REM meghúzásakor a REM zárásának T0 ideéig tiltva van. Majd REM elengedésekor indul a T3 idő. A T3 idő alatt, az infra szintén tiltva van. A K1 "ON" kapcsoló, a riasztó élesítésekor zárt. Tehát ezt a PGM vezérli. Ha a riasztó ki van kapcsolva, az "új áramkör" is kikapcsolt állapotú. Riasztó élesítésekor, T2 hosszú hangjelzés, és T3 tiltás van. - Az IC 1db CD40106, amiben benne van a 6db. Schmitt-es inverter. A hangjelzés időzítését, a C4 kondi biztosítja, amit REM zárásakor, vagy bontásakor Q1 feltölt. A kondi kisütése, P1 vagy P2-őn keresztül megy, attól függően, hogy REM zárva vagy bontva van. Így lehet a hangjelzésnek kétféle hosszúságú ideje. - REM zárásakor R15-ön és Q3-onkeresztül húz a TILT relé és mindaddig zárva is van, míg T0 idő (REM zárása) tart. Amikor REM bont, Q2 feltölti a C6 kondit, és kezdődik a T3 időzítése. Ekkor a Q6 tranyó R16-on keresztül nyit és a TILT relé húzva marad. Ha C6 kondi P3-onkeresztül kisül, letelt a T3 idő. Ekkor megszűnik a TILT húzása, élesedik az infra. Ha T3 idő alatt REM ismét zár, akkor T1 hangjelzés van. T3 idő tovább telik, de a REM zárása alatt, A TILT relé húzva van. Mikor REM bont, újra indul a T3 idő, bárhogy is állt az előtt. Már rég át kellett volna menni valamelyik időzítő, vagy riasztó topikban, mert ez itt már OFF! üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2012
Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket !!! A 4538-at még bűvölni fogom,hogy több időt hozzak ki belőle,de a 4030 nagyon szimpatikus, azt hiszem ez lesz a végleges.
Gondoltam nem untatok senkit a kapcsolás okával ?!...de mégis leirom,talán segit valakinek az ötlet ?! Kereskedelemben kapható távirányitós kapunyitó elektronika rendelkezik egy világitás funkcióval,ami a taviranyitó egy másik gombjával ki-be kapcsolhato.Ez a funkció lett felhasználva az utcai kapu taviranyitására.A motort (AC) inverter vezérli,az invertert(cw-ccw) a szóban forgó léptető relé. Mégegyszer mindenkinek köszönöm !
Hello!
- Az IC kimenetének maximális terhelhetősége 200mA. Általában, ha a terhelés nem haladja meg a 100mA-t, akkor nem lehet gond. - Az időzítés, a 2-es Th láb lefutó élére kezdődik. Vagy is, ha a 2-es láb egy ellenállással a tápra van húzva, és a gomb a 2-es és a GND között van, akkor a megnyomására kapcsol be. - Ha az ellenállás a Th és GND kötűzött van, és a nyomógomb a táp és a Th között, akkor elengedésre működne. Viszont hiba az, hogy ha a TH bement a késleltetési időn túl is alacsony szinten van, (hiszen mikor elengedem az ellenállás biztosítja az alacsony szintet) akkor a kimenet addig magas szintű, míg ez fenn áll. Vagy is ekkor egy differenciáló tag szükséges a Th bemeneten. Másik lehetőség, egy tranyós inverter használata a bemeneten. De ekkor is lehet hiba, hiszen a nyomógomb nem határozott szinteket produkál, hanem prelleg. Vagy is megnyomáskor is adhat lefutó éleket, a kontaktus zárásakor. Vagy is ezen módszerek alapján vagy prellmentesíteni kell a gomb működését, vagy nincs gond, ha nem nyomógomb, hanem valaminek a logikai kimenete kapcsolja az időzítőt. Remélem nagyjából érthető, mert egy rajz, vagy egy alkalmazási leírás kellett volna, hogy a szükséges kapcsolást "kiválasszuk".. üdv! proli007
Elég fejvakarós ez a kérdés is.Terhelés szabályozás nélkül, ami a rotor TSR-t minden szélsebességen és terhelés mellett az optimális (legjobb hatásfokhoz tartozó) érték közelében tartja csak borzasztóan bizonytalan jóslásokat lehet tenni. Erre a bizonytalanságra utal Stewe válasza is. Áttétellel terheletlenül jóval kisebb szélnél eléri a használható (mostani elvárásod szerint 220V körüli) feszültséget, de a szabályozatlan ráterhelés annyira visszafékezheti a szélkereket, hogy az optimális TSR-től való nagy eltérés miatt a hatásfoka borzasztóan leromlik. Amit nyertél a réven, elveszíted a vámon. Csak a mechanika lett bonyolultabb és nincs haszon. Érdemes lenne elgondolkodnod terhelés szabályzáson és főleg a kisebb, már 50-100V körüli fesz. használhatóságán. Az általában számba vett 3-12m/s-s szélseb. tartományban egy állandómágneses generátor feszültsége 4 szeres, spontán terhelés változások esetén 6-8, 10 szeres is lehet. Egy 2-3m2-s "játék" szélerőműnél közömbös lenne, de a 12m2-ből évi 1500-2000kWó-nyi energia csikarható ki (évi 80-100 ezer ft-nyi spórolás). Ez azért már inverter nélkül is megérne egy egyszerűbb elektronikát, mert anélkül jó, ha ennek a felét, harmadát tudja majd produkálni. Szóval áttétel, vagy nem áttétel - nagyon sok egyébtől függ. (Én halkan 1,5-szeres áttételre - ami meg nincs kéznél - és feltétlenül elektronikára szavaznék.)
De hatezer mikrofarádot? Mekkora frekiváltó vagy inverter ez? Egyébként egy egyszerű ellenállásos lágyindítás teljesen megfelelő lenne.
Keresném ZONZEN HI-400 Invrter (12/230v) kapcsolási rajzát.
Segítséget előre is köszönöm!! Hivatalos oldala
1. dolog 95%-os hatásfokú 1,5kW-os inverter jelen pillanatban bőven 1000 EUR-alatt van árban és elfogadja minden szolgáltató.
Az állításaimat saját több éves tapasztalataimból veszem és nálam okosabb emberek írásait olvasva és előadásait hallgatva próbálok kicsit fejlődni a témában. Nem értem mért nem fogadod el ezt az évi 1100 kWh-át és hogy egy 1 kWp-s rendszer AC oldalú teljesítménye akár lehet több is mint 1kW, de csak csúcsokban. És azt sem értem, hogy mi értelme van kiszámolni ezt az 550W-ot. Átlagban lehet, hogy ennyi. De ugye a forgató nélküli rendszer mint tudjuk reggel 7kor nem tud annyit termelni mint délben. De ez szerintem normális... ![]() De zárjuk le ezt a vitát kérlek. Igazad van.. más véleménye és esetleges mérései nem valósak, nincs alapjuk és biztos nem is pontosak..
Itt szerintem az inverter a ludas ha a led ég de nem látsz semmit akkor valószínű hogy a háttérvilágításnak annyi . Lehet hogy zárlatos . DE akár lehet a tápnak a problémája is ahogy te irtad . De lehet hogy az inverterért felelős chip tilt le valamiért . Itt sok probléma lehet sajnos ehez szét kellene bontani a monitort és megnézni mi sülhetett meg benne . Lehet hogy mázlid van és csak egy kondi ment tönkre .
Nem tudom, hogy ezeket a dolgokat honnan veszed, de egy mai inverter hatásfoka akár 98%-is lehet, de a legrosszabb sem megy 95% alá. van még 1-1 százalék veszteség a kábeleken, kapcsolókon megszakítókon, de így egy komplett rendszer vesztesége sincs több 8-10%-nál. Persze a hőmérséklet az gond. És itt kb. 0,4%-ról beszélünk C fokonként. Hozzáteszem ha hideg van akkor meg besugárzás nincs akkora. Ezért lehet a legjobb adatokat egy hideg késő tavaszi napon mérni. De nem hozamban.. hanem teljesítmény csúcsban. Viszont ezek a veszteségek bele vannak kalkulálva mindenféle számításba. Nincs semmilyen átverés..
Ma Magyarországon egy 1 kW-os rendszer ideális tájolás esetén kb. 1100-1150 kWh-t termel. Ha nem számítanánk a hőmérséklet veszteségeket akkor ez akkor ez kb. 1300 kWh lenne...
Hello én még kezdő vagyok a témába de érdekelne hogy ezt:Bővebben: Link
az invertert meg lehetne-e építeni olyan 1kw körülire csak mosfettel. 1 motort akarok meghajtani vele. ha a trafót 230v/4.4A tekernénk a szekundert a primert meg 2*12v/42A és ugye mint ahogy a kapcsolás is mutatja Úgy kötnénk a fet-eket akkor működne? szóljatok ha rossz irányba gondolkodok! válaszokat előre is köszönöm.
G-48-015A DC-AC 12V-220V inverter mérési rajzot keresek.Ugyanis vettem egy ilyen invertert és ha bekapcsolm a povert ,kiveri a biztositékot,ha kikerülöm a biztositékot akkor sipol és ha kiveszem a puffert nemtudok mérni mert nincs rajzom.Ezért kérem ha tudna valaki segiteni,meg köszönném!! tisztelettel:dukai.mihaly46
A csőhosszat nehéz megmondani.
A töltet elméletileg nem okozhat gondot, bár azt meg lehetne próbálni hogy az egészet lefejted egy palackba és utánna mondjuk a 3/4 részét szigorúan folyadék állapotban visszatölteni. Az inverter úgyis igyekszik állandó szívóoldali nyomást beállítani, lehet hogy a nyomóoldallal lehet picit elmászni a gyári beállítástól. AZ NEM MEGY, HOGY EGY PICIT ELERESZTEK A GÁZBÓL!!!! :no:
Sziasztok!
A következő monitor tápegység és inverter okoz egy kis problémát, egy alkatrész beazonosításához kérném a segítségeteket. A képen egy zöld színű ... általam biztosítéknak ítélt alkatrész után érdeklőnék, hogy miként lehetne ennek az értékét meghatározni? Segítségeteket előre is köszönöm.
Igazából a power dissipation-t nem értem, hogy miből számítják, mert az eredetinek 230W, ennek meg 150W.
Csak azért kérdezem, mert elméletileg ez egy 400W-os inverter (bár még 100-nál jobban soha nem terheltem folyamatosan) és akkor így valami módosulni fog. De hiszek neked, mert én nem értek hozzá ennyire, csak annyi, hogy ki tudom cserélni ![]() Arra nincs valami ötleted, hogy hogyan lehetne bedugni a laptop tápot úgy, hogy ne durranjon el? Mert azt írták, hogy ilyen induktív és kapacitív fogyasztók többszörös áramot is generálhatnak csatlakoztatáskor.
Aha,akkor inkább az unióból rendelem,igaz kicsit drágább,de nem is fogok meglepődni.Egyébként egy 1,2kW-os Grid Tie inverter..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Elég fejvakarós ez a kérdés is.