Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Közben erről lemaradtam.
![]() Minden "pálcás" (MMA) hegesztő inverter alkalmas erre a feladatra. Több változatról található kapcsolási rajz az interneten, pl az "inverteres hegesztő" fórumon is.
Szia Nyemi!
Első körben az előgyújtás szabályozást kihagynám a dologból, egyenlőre elegendő lenne az inverter részét éleszteni... ![]() Egyébként a későbbiekben kelleni fog, kb 2-3000 alatt nem nagyon érdekel, hogy mi van, sőt szerintem ha 5000-ig fix lesz majd az előgyújtás, akkor sincs baj. A mostani motorom 7500-tól indul meg felfelé, és 12.500-ig forog. A tervezett meg valahol 13.000 fölött adná le a csúcsot. Szóval pont az kellene, hogy "fent" jó legyen. ![]() A PIC cserével arra akartam kilyukadni, hogy mondjuk verseny közben nem biztos, hogy akarnék PIC-et programozni (nem mintha tudnám, hogy hogyan kellene... ), de ha van x db előre megírt programú, akkor azt esetleg lehetne cserélni...Az áramköri tanácsokat meg felírtam szorgosan. Ha úgy alakul, akkor a héten beszerzem az alkatrészeket, és mehet a nyáktervezés.
Bármelyik számtek boltban. De úgy kérd, hogy kérsz egy megdöglött ATX-es tápot. Abban van három sárga trafó. Na abból a közepes méretű kell neked.
Jól mondom Vicsys? Mert gondolom a Te invertered csinálná meg éppen a kolléga. De, hogy ennek még topikja is van? Közepes Sárga inverter trafó
Szia chiefyeager.
Hú ez a kérdés még kimaradt. Idézet: „A két induktivitás csak a tápoldalt "szűri"?” Nem. A 330uH/1,5A -res az inverter része. Szóval ne hogy kihagyd mert nagyon leromlik a hatásfok. Üdv nyemi.
Üdv nem tudja valaki Pécsen hol lehet közepes sárga inverter trafót venni ?
Szia chiefyeager
Először is helyesbíteném az előző hozzászólásomat . Az inverter szekunder körben levő feszültség kétszerezésnek dV-dt csökkentő hatása van, avagy az 1µF kondenzátort lépcsőzetesen töltöm fel az inverter több impulzusa alatt. De sajnos ez még kevés hogy a tirisztor ne maradjon beragadva bár kísérleteim során a tirisztor típusok válogatásával megoldani látszott a dolog. Ezek a tirisztorok általában nagy gate áramúak voltak (BT151 dv-dt=130).De én érzékeny tirisztort szerettem volna alkalmazni (C106M,2P6M MCR106-8) amiknek sajnos alacsony a dV-dt-jük. Ennek növelésére került még három alkatrész a kapcsolásba 27ohm-22nF Snubber páros és a 150ohmos gate ellenállás. Szóval az inverter élesztésénél ha tirisztor már be van forrasztva feltétlenül mellette legyenek ezek az alkatrészek is mer sajnos tirisztor halál lesz a vége. Na most már jöjjenek akkor kérdésedre a válaszok. A kondenzátorral igen az alap áram felvételt kell beállítani ami nálam 12Volton 100-120mA volt. Ennél ne menjél feljebb . Én is kísérleteztem most más primer huzal átmérővel (0,8 Cu), bár a menetszám 2x12 volt mégis kondi cserével se tudtam 250mA-nál lejjebb vinni az alap áramfelvételt. Valószínűleg telítésbe vittem a kis EI22 magomat. Ezt azért írtam le hogy azért mindenki tisztában legyen hogy egy kis kísérletezés nélkül sajnos nem lehet megúszni az után építés a vasmagok sokrétűsége miatt. ?Szóval a görbét csak a PIC cserével lehet módosítani?? Nem, hanem a program módosításával. Ezért ha van egy előgyújtás göbe elképzelésed akkor pontosan megmutatom hogyan kell az Excel táblába beírni majd a tábla által kiszámolt értékeket beírni a ASM fájl ?ba majd lefordítani. Sajnos kezelő program nincs , oka hogy szerintem túl megbonyolítaná a programot ami sajnos az algoritmus ídő növekedésével járna ami a reagálási időt rontaná. Nekem ez a tapasztalatom. Na akkor lássuk a programmal kapcsolatos kérdéseimet? Először is kéne a előgyújtás ?fordulatszám görbe amit gondolsz vagy valami hasonló motoré. A Hall kapcsolása felfutó élre vagy lefutóra történjen. Egy fordulat érték aminél leszabályozzon a gyújtás (fordulat limit). 456 fordulat alatt szeretnél e szikrát vagy nem (motor kerékpárnál nem javaslom 456RPM alatt a szikra képzést). Mert onnan tudom pontosan kezelni az előgyújtás. 456-917 között fix előgyújtás tudok adni , 917RPM felet meg már fordulatszámfüggőt. A tirisztor vezérlő idő. Bár én 1mS használok de ha mégis lenne esetleg valami más kérésed. Ennyi kérdésem lenne a program megírásához amit bemutatva nyíltan szeretnék végrehajtani hogy más is lássa hogyan kell . Ezzel zárom is hozzászólásom mert ahogy látom kicsit hosszúra sikerült. Üdv nyemi.
Szia!
Nekem sajnos nincs szinte semmi tapasztalatom ezen a téren, eddig csupán 1db inverteres pásztort építettem. Hosszas kísérletezgetés után azonban nekem is rá kellett jönnöm, hogy az inverter trafója a legkényesebb ezeknél a kapcsolásoknál. Bár az általam készített pásztor szépen működik, én nem tudtam az erősségét a kívánt szintre tornázni (egy dugasz tápból kiszerelt 9/230V, 8Watt-os vasmagos trafót használtam). Ezzel 330V-ra tudok feltölteni egy 25nF-os kondit 1,5s alatt. Ha esetleg tudnál segíteni, hogy milyen trafókkal érdemes próbálkoznom, azt nagyon megköszönném! Üdv.
Tiszteletem!
A minap szereztem egy 24"-os ACER AL2416W lcd monitort. A hibajelenség az volt, hogy egy fél másodpercre bejön a kép, majd eltűnik. Mindez kb. félfényerőn. Gondoltam, valami kondi lehet a ludas. Szétszed -> hibát keres -> hibát talál. Az inverter panelen a 10db 100µF kondiból 4 "meg volt menve". Az egyik ki is durrant. Ezeket kicseréltem. Utána kiderült, hogy a rajta lévő 2db P ill. 2db N csatornás FET közül egy-egy szintén halott volt (zárlatos). Azt is cseréltem. Ezzel elértem azt, hogy most már a fényerő jobb lett, de ugyanúgy kikapcsol. Most ez a következő tipp, hogy valamelyik fénycső adhatta meg magát. Van 6db csatlakozó az inverteren. (6db cső lenne benne?) / Elképzelhető, hogy ez okozta a FETek halálát, ami viszont a kondik halálához vezetett? Vagy a kondik ölték meg a FETeket? Az elektrotanyán olvastam egy cikket, amiben írják, hogy csőhalál okozhatja ezt a kikapcsolósdit. Mivel az elektronika túl nagy, vagy túl alacsony áramfelvételt érzékel a csőtől... / -> Időközben a csövek hibáját kizárhatónak tartom. Lekaptam az LCD-t a csövek elől és azt tapasztaltam, hogy minden cső ugyanolyan fényerővel villan fel. Ebből számomra az következik, hogy elektronika hiba lehet. a nagyfesztrafókra (összesen 12db) a villantás idejére érkezik freki, utánna kikapcsol. Az LCD-n a kép, a fény kikapcsolása után is látszik, azt megnéztem. Mik az itteni, igen tisztelt szakértők tippjei? Mi lehet a legvalószínűbb hiba? Érdemes lenne-e kiváltani a fénycsöves rendszert LED szalagosra? Gondolom akkor az invertert ki lehetne hajítani, viszont azt nem tudom, hogy a monitor procija érzékeli-e hogy van-e illetve milyen a fényerő? Vagy csak egy fényerőbeállítással arányos vezérlőjelet ad az inverternek? Megy az inverterre 4 vezeték (azaz több, de a 24V a teljesítmény miatt több szálon megy.) Ebből a négyből 2db a +- 24V a másik kettőt viszont pontosan nem tudom. Vagy a KI/BE vezérlő jel és a fényerő, vagy valami más. Tehát merre induljak? Az előttemszólónak azt javasolnám, hogy a legkisebb értékről indulj és nézd meg milyen. ha nem elég jó, mehetsz feljebb egyesével. Ha rögtön a legnagyobb mA-el hajtod meg, lehet hogy a mennyekbe távozik
Szia
Az én érdeklődésemet is felkeltette az ígért kapcsolás. Hasonlóan Wegg fórumtárshoz több kapcsolást is megépítettem változó eredményekkel. Az itt fellelhető kapcsolások közül az inverteres az ami igazán használható akár nagyobb területek megőrzésére is. Ennél a kapcsolásnál is az inverter trafója a "kényes" elem. Sikerült szert tennem különböző méretű fazék magokra. Hosszas kísérletezés után most már azt mondhatom olyan erőset készítek amilyet akarok. Akár élet veszélyeset is. A rekord 400V 450uf 2,5s alatt ami akkorát szólt a kisülésnél,hogy én magam is meg meg döbbentem. Természetesen nem került felhasználásra, csak kíváncsi voltam mit lehet kihozni belőle.
Szia, kicseréltem az aksit egy meghalt ugyan ilyen típusú tápból való aksira -- már évek óta nem lett használva --, bár itt-ott már repedések látszanak az oldalán, az eredmény az volt, hogy a "battery level" elfogadható volt, de a "Load level" nem ment feljebb a mellékleten látható értéknél feljebb.
Gondolom ez felel az aksiról való használatért. Ja, és mindennemű terhelés nélkül is ez a baja. Megnéztem az áramkört is, de látható hibát nem találtam/láttam rajta. Nem lehet, hogy az inverter része halt meg? ha igen azt hogyan találom meg az áramkörben? Köszönöm a helpet.
Hála Istennek sok jó ötletet kaptál már is, és az előkészület is előbb tart, mint az sejthető volt a korábbi hozzászólásaidból.
Ha a végső felhasználáskor a kapott fesz. inverterre megy, akkor én az 1,6-s huzalból "taposnék" bele annyit, amennyi sérülés nélkül elfér a horonyban (és a tekercsfejek is). Ezt persze még át kellene gondolni, hogy az 1,12-s huzal menet-többlete mennyi plusz fesz-t jelentene. A várható inverter bemeneti fesz. tartományában kellene maradni, hogy ne keljen még egy plusz AC-DC invertert is berakni a híd egyenirányító helyett. (Csak mellesleg: a 3f-ú, 2utas hid egyenirányító kimenetén a fázisonkénti fesz. 2,34-szerese jelenik meg!) Az egymást követő É-D-i pólusoknak egy-időben illene fedni egy-egy tekercsrész ellentétes oldalát (a középvonalaknak). Generátoroknál a ragadás csökkentésére viszont ezen mindig csalni kell egy keveset. Ez a tervezett pólus ferdítéssel megoldottnak látszik, ezt akartam javasolni. A pólusok közti "horony" szélessége adott a meglevő mágnesek és rotor kerület miatt. Ezen nincs mit tervezni, így ezzel a ragadáson sincs mit változtatni. A pólusok kilépő felületét mindenképp íves fejeléssel kellene lezárni (valami Generátor24 félére gondolok). Az Erbe-féle "mágnes spórolós" megoldás jó ötlet (én is agyalok hasonló megoldáson a mégis megépítendő mérő tárcsagenerátoromnál a hasáb mágnesek pólusaira ragasztott laposvasakkal "patkómágnessé" alakítással), csak a szórt, a tekercs vasmagot el nem érő mágneses tér minimalizálása félek nagyon alapos, pontos tervezést, kísérletezést igényelne. Ennél is hagynék 1/3-1/5-nyi távolságot a pólusok oldalai közt. (Jó lenne a "csoda" Ferm-l, vagy mivel megnézni a különbségeket néhány pólus-rés esetére.) A rotor - stator közti légrés legyen minél kisebb. (No ez jó értelmes, főleg "műszaki" tanács lett.) 0,6-0,8 mm-re le kellene menni. Ez még talán enyhe, normális csapágykopás után sem jelentene beverést a rotor pólusfejek centírozó lemarása, leköszörülése után. Változatlanul 2-3 kW-s generátor reményét sejteti az átalakítás. Hajrá tovább!
Igen azt a 270nF-al lehet belőni pontosan a frekvenciát , ha az értékét növeled csökken a frekvencia , ha csökkented akkor meg nő. De íme egy link erről inverterről. A képlet ott van Jobb oldalon hogy számítható ki a frekvencia . A szekunder tekercs feszültsége 120Volt amit ezután kétszerezünk majd töltjük vele az 1µF 400V kondenzátort . A kondenzátoron szoktam mérni feszültséget ami 350-360Volt szokott lenni. A szekundert tekercset közvetlenül még nem is mértem de szerintem a műszerem nem nagyon örülne annak 30-40 kHz-s 120Voltnak.
Igen az a szekunder 120Volt visszajelző lámpája. Előbb rosszul írtam a zárójelbe ott a primer tekercsel párhuzamosan kapcsolt kondenzátorról van szó. Azzal lehet az szűk határok közt állítani a inverter frekvenciáját.
Akkor lassan kezd összeállni a kép, akkor az a lényeg hogy úgy helyezzem el amit szeretnék max előgyújtási szögnek.
Szerintem csinálok a jeladónak egy olyan tartót amivel tudom tolni előre hátra, és akkor be tudom állítani az ideális szöget. Még egy kérdés, a kapcsolás az inverter trafóra mennyire kényes? EI22-es magot írtál oda, de nekem lehet, hogy csak EI19-em lesz itthon? Üdv!
Az 1,6-s vezetékből hány menet férne el?
Hány db horony van az állórészen és mekkora ezek távolsága? - ? fázisú tekercselés alakítható ki A hornyolás tengely irányú, vagy azzal némi szöget zár be? - a mágnes póluskiosztást ehhez is igazítani kell, hogy ne csak csőkulccsal lehessen megmozdítani a tengelyt A mágnes cserét hogy képzeled? A régiek kivésésével, kiköszörülésével és helyükbe a neodymium mágneseket, vagy új forgórész gyártással? Összesen hány cm3 N42-s mágnes rakható be? - minél több a cm3, annál nagyobb teljesítmény adott, pl. alacsony fordulaton, no meg a kilépő pólusfelület is beleszól Minimum ezek ismerete kellene még, és az ötletgyár biztosan beindul! A várható terhelt feszültség még rejtély, de valószínű, hogy 100V-s nagyságrendben lesz. Azt az inverter majd a helyére rakja. A 22kg vasmag tömegtől 2-3 kW max. teljesítmény remélhető, de milyen fordulaton? - nekem még sejtelmem sincs.
Szia bubuc17.
Én is sok inverter kapcsolással kísérleteztem ,de ez a Mazilli ZVS flyback driver tarol minden eddig megépített kapcsolást hatásfokban és egyszerűségben is. A méréseim szerint 88-94% hatásfokot mértem, és ez miatt nem is melegszik benne semmi. Fogyasztása 12Voltról alaphelyzetben 110mA , 10-12 ezres fordulatnál 1,3-1,4 Amper 25-26 ezernél 2-2,2 Amper. Amúgy te milyen inverter fajtával akarod meg építeni? Dobjál már fel egy rajzott ha nem titkos . Előre is köszi. Üdv nyemi.
Sziasztok!
Két műveleti erősítős problémával állok szemben. Egyik a kapcsolás.jpg-n látható kapcsolás kimenetén egy torz szinuszhoz hasonló jel jelenik meg +-0,5Vpp és nagyjából 80kHz frekvenciával. Másik problémám a kapcsolás1.jpg-n látható kapcsolással van, még pedig az hogy jobb oldalt az első erősítő 3,5V-os referencia feszültséget kap, de a kimenetén már +5V van, vagyis kiült tápra. Mindkét IC +-5V-t kap. Az eszköz csak 5V-t kap, így a -5V-t egy kapcsolóüzemű táp segítségével állítunk elő. Az inverter ~6,5V-t állít elő, amit 7905-el stabilizálunk (de előtte van még egy LC szűrő is) -5V-á. Ebben az ágban szinte semmilyen brumm nincs, az 5V-os ágban van egy nagyon pici. Egyik gondolatunk az volt hogy lehet hogy ez generálja az érdekes működést, ezért rá tettünk a már meg lévő kondihoz egy 1200µF-t, de nem változott semmi. (Kapcsoló üzemű táp 25 kHz-n megy) Természetesen a hidegítőkondik a helyükön vannak, mind pozitív mind negatív tápon, külön-külön IC-ként. Zárójelben megjegyzem, hogy van még ezen kívül több műveleti erősítő is, és azok megfelelően működnek. LT1013D adatlap Előre is köszönöm a segítséget.
Helló! Egy 17-es 1920*1200-as felbontásu monitoron van kép csak a háttér fehér. Olyan mintha túlságosan is ki lenne világitva és a színek sem élethűek. Mi lehet a hiba, monitor, kábel vagy esetleg inverter. Köszi.
Mik a tünetek? Mert az, hogy "bekrepált" nem sokat mondd, max arra lehet következtetni, hogy se kép, se hang, viszont ilyenkor kizárt, hogy mind a négy cső egyszerre ment volna tönkre, sokkal valószínűbb a táp, esetleg inverter hiba.
Hello!
- Igen, az 555 egyben invertál is, ha nem megfelelő a vezérlőjel hatása, akkor kell elé egy inverter. - Az 555-nek ott is szerepe van a komparáláson felül, hogy a fet kapcsolási sebességét meghatározza a bementi kapacitásainak minél gyorsabb töltése/ kisütése. Az 555 kimenete meg tud hajtani 200mA-es terhelést, ráadásul fel és le irányban. (Ha a táp, vagy a GND felől terheljük). De egyébként külön gyártanak erre a célra gyors és nagy áramú meghajtó IC-t, ami lehet invertáló, vagy neminvertáló üzemű is. De ha nem túl sűrű a Fet kapcsolgatása, (mint pld. egy kapcsolóüzemű tápban, ahol 20..100kHz is lehet) akkor a mezei 555 is bőven megfelel a célnak. - Nem "szabályozunk" mert az analóg vezérlőjelet feltételezne, hanem kapcsolunk. De minimális hűtésre szükség lesz, mert mint említettem mert ugyan kapcsolóüzemben elvileg nincs veszteség, de a valóságos alkatrészeknél van. A tranzisztor Drain azért van kivezetve a fém felületen, mert erre forrasztják fel a csipet, valamint ez szolgál a hőátadó felületnek. A hűtőbordára csillám szigeteléssel és szigetelő alátéttel is fel lehet szerelni a Fet-et. ekkor a borda és a Drain között nincs galvanikus kapcsolat. - Igen, ha pld. az astabil multit az 555-ből építed fel, akkor az meg is hajthatja a Fet tranyót közvetlenül. - Nem "x", hanem 20db 15ohm/10W-os ellenállást. Mert ugye egyforma ellenállások párhuzamos kötésénél az eredő ellenállás, az összekötött ellenállás eredeti értékének és a db számnak hányadosa lesz. A teljesítményük, pedig összeadódik. - Ha egy ellenállás alkalmazásával méred a Fet-et, akkor az nem szimuláció, hanem a valóság, vagy is műterheléses mérés lesz. Persze a tápegységnek is tudni kell a megfelelő áramot. De hogy minden kérdést mélyrehatóan ilyen módon kitárgyaljunk, arra a fórum terjedelme, az én tudásom, és türelmem nem lesz elegendő. Egy könyvet mégsem írhatok ide be. Tehát az a megfelelő eljárás, ha elsőként keresel a hálón könyveket, amiből az ismereteidet bővíted, és ha ezen felül van tisztázatlan (de konkrét) kérdésed, azt teszed fel. Mert az az út, hogy "Jé ez egy Fet? Mit tud ez?" című kérdések nem fognak eredményre vezetni.. üdv! proli007
Szia!
Ismét nagyon köszönöm a hosszú, de így érthető és tanulságos magyarázatod! ![]() Akkor tényleg kell a komparátor :S. Viszont ha mondjuk 4 MOSFET-et vezérlek, akkor 4-et kell csinálnom belőle. (mondjuk bőven megéri, ha jól működik a rendszer.) Az, hogy jelentős hiszterézise van (555), gondolom az én esetemben nem számít, ha úgy is 0 és 12 Voltot kapcsolgatok. Viszont az 555 elé kell valami inverter, mert így pont fordítva működne, mint ahogy én azt szeretném, ha jól értettem. Kisebb lesz a veszteség, de ha mondjuk 12 V/16A szabályozok, akkor azért valamilyen hűtés kell neki? Nézegettem, hogy elég nagy felület fém a MOSFET hátsó oldalán, és hogy ezt elég gyakran hűtőbordára szokták csavarozni. Viszont ez a felület a D-el össze van kötve. Akkor közös hűtőborda 4 különálló FET-nél elég nehézkesen megoldható. Van ennek valami előnye, hogy pont úgy kötötték össze? Tehát ha például a ledeket villogtatni akarom egy bizonyos frekvencián, akkor erre egy astabil multivibrátor FET vezérlőként nem okoz problémát. Ugye? Ha mondjuk érdekességképpen meg akarná valaki nézni, hogy mit csinál egy MOSFET akkor, amikor rajta keresztül mondjuk 16 Amper megy át 12 Volton, akkor a D és a tápfesz közé kéne kapcsolni vagy egy 192 Wattos 0.75 Ohmos ellenállást (ami szerintem nem kapható), vagy mondjuk 20 db 10 Wattos és 'x' ohmos (párhuzamos ellenállás számításnak megfelelően) ellenállást? Vagy ezt a terhelést lehet másféleképpen is szimulálni? Üdv.: Zsolti
Real-time mintavételi sebesség: 100MS/s
Ezt már mértem. Igen sajnos a tápfeszem esik ennyit. Pedig az inverter bemenetén 13.xxV-ot ír a kondenzátor járó motorral. Ha a motor nem jár nem tudom eddig kivezérelni. Vegülis ha úgy nézzük akkor elértem a célom. A hangszórón 40Vp hatására megvan a 800W -> 2ohmon. Sajnos nem tudom megmondani mennyi a modulációs mélység mert a táp és a kimenet amplitúdója közötti különbséget nem mértem de közel azonos. Biztos vagyok benne hogy a modulációs mélység nagyobb mint 75%.
Hu én ezt nem értem. Az inverter nem egyenlő a DC-DC konverterrel? Akkor most a trafó primer és szekunder oldalai egymástól -galvanikusan- függetlenek lettek? Ha igen, akkor a komparátor most mihez komparál?
Sikerült megtalálnom a földhurkot. Nem volt valami nehéz. Biztosan gyengébb pillanataimban követhettem el a hibát. Az volt a baj hogy a végfok panel egyszer kapta a GND-t az inverter szekunder oldaláról + kapott még egy GND-t a DC-DC konvertertől. Mivel az inverter primer és szekunder földjeit össze kellett kötnöm a komperátor tápfesz ellátása érdekében így kialakult a földhurok. Szóval egy vezetéket vágtam el.
Sziasztok!
Kaptam egy ilyet: http://www.centrotool.com/termekkategoriak/hegesztes_technika/heges...a.html Kérdésem az lenne hogy ezt át tudom e alakítani awi -s ra, ill hogyan.. A nagyobbik tesójában már van kapcsoló.. visszavinni nem tudom kicserélni..
A trafók menetzárlatosak, és azért cicereg, meg lekapcsol az inverter és nincs terhelés a tápon ami ilyenkor csökkenti a frekvenciáját.
Hello
Lenovo L171-es monitornak lekapcsolgat a háttérvilágítása. A tápja megvan, kondik cserélve más csővel helyzet ua. Csövek másik monitorban mennek rendesen. Mikor lekapcsolnak a csövek cicergés hallatszik a táp felől. A 12V-os táp 12,3 V. Ha világítanak a csövek 0,1 V-al kevesebb. SPW-054 -es inverter trafó primer oldal 0,2 ohm szekunder oldal 800 ohm körüli. Ötlete valakinek? Fet-ek (9971GD) jónak tűnnek. Üdv! Tom
Szia!
Nem akarlak el keseriteni, de szerintem olcsóbb venni egyet a boltban mint épiteni invertert. Trapéz inverter kb 10000ft egy 300w os Az át kapcsolóban tudok segiteni:
Én most javítottam egy autós erősítőt és ugyan ez volt a jelenség .Ott is egy power led jelezte az üzemi álapotott.remote rákapcsolt pirosra vált,inverter feltölt majd zöld.Na most ez nem váltott zöldre csak piros volt .Annyival jobb volt a helyzet hogy itt a mélyládára menő vezeték záródhatott össze mivel a gazdája levette a mély ládáról s került egyet a kocsival.Fúl smd volt az egész de arra rájöttem hogy a végfok nem kap elég tápfeszültséget.Vagyis sejtettem mivel csak kétszer 15v mértem.Majd enyhén melegedett a fégfok 8 fettje közül kettő,kiforrasztottam volna de sajna már azt nem élte meg az kapcs inverter két fettje.Tehát vettem négy fettet a kapcs inverterbe.Kicserél mind a négy mivel ugyan azt a tipust nem sikerült vennem. Kiforrasztottam a két fettet a fégfokból és lám egyből zöldre váltott a power led.Mivel a tápfesz fölment 2x25V-ra.Két fett beforraszt 12voltos izzó sorba köt a 12V tápfeszen indit remote és működött.Ezt csak azért irtam le hátha segít valamelyest.
Én most javítottam egy autós erősítőt és ugyan ez volt a jelenség .Ott is egy power led jelezte az üzemi álapotott.remote rákapcsolt pirosra vált,inverter feltölt majd zöld.Na most ez nem váltott zöldre csak piros volt .Annyival jobb volt a helyzet hogy itt a mélyládára menő vezeték záródhatott össze mivel a gazdája levette a mély ládáról s került egyet a kocsival.Fúl smd volt az egész de arra rájöttem hogy a végfok nem kap elég tápfeszülcséget.Vagyis sejtettem mivel csak kétszer 15v mértem.Majd enyhén melegedett a fégfok 8 fettje közül kettő,kiforrasztottam volna de sajna már azt nem élte meg az kapcs inverter két fettje.Tehát vettem négy fettet a kapcs átalakítóba kiforrasztottam a két fettet a fégfokból és lám egyből zöldre váltott a power led.Mivel a tápfesz fölment 2x25V-ra.Két fett beforraszt 12voltos izzó sorba köt a 12V tápfeszen indit remote és működött .Ezt csak azért irtam le hátha segít valamelyest.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |