Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Én is szereztem egy hordozható dvd-t, amin van video bemenet.
lta070b343a 7col 480*234px.keveslem a felbontást, lehet veszek írásvetítőt, és egy 15-os monitort hozzá. Eccerübb, mert kellene a kicsi monitorhoz egy kicsi frensen is. Meg van egy kisebb lcd-m is, de az mégkisebb col, és gondolom kisebb felbontás is. Leírásában ezt írják:Specifications ... 480(W) x 234(H). note 1. Number of sub-pixels. 1440(W) x 234(H) ... Mi lehete a sub-pixel?
jah és van még1 problémám.
amikor meg akarok nyitni egy mentett kapcsrajzot, vagy nyáktervet akkor ezt írja ki: load error 293 on file... please contact cadsoft if you sure that the file not damaged and the file not edited with an illegal copy of eagle mit lehet ijenkor csinálni?
Újratelepítettem, most Professional szinten (először Power Pro-val próbálkoztam), és dettó ugyanazoka hibaüzenetek jöttek elő.
Már telepítésnél: "Unable to initialize DAO/Jet db engine." Aztán a program indításakor: "Failed to initialize DAO, Please make sure DAO was installed during the installation.(hmm, úgy sejtem, nem..) The program will run but you will not be able to access the component database" Aztán egymás után többször: Error opening the database. Error Nr: 2000" Aztán: "Unable to initialize DAO/Jet db engine." Majd rögtön megkérdezi: "Do you wqnt to setup DAO now? A system reboot will be required after the DAO setup." Mondtam, neki, hogy igen, de rögtön: "Failed to start DAO setup." Vagyis látom én a problémát, vmi miatt nem telepítette a DAO-t, legyen az bármi (gondolom az adatbázis kezelő része a Multisimnek). És így nem használható a program. Na de miért? És mi lesz a megoldás? Netán hibás a telepítő? Egyébként, ahogy már írtam, van database nevű mappám, benne 4 fájllal, ld. fentebb. Tehát maga az adatbázis megvan, csak kezelni nem tudja. (0 db komponens van, még egy ellenállás sincs). Köszönöm a válaszokat előre is! Esetleg tudtok tanácsot adni, hogyan tehetnék szert költségkímélően működő Multisim+Ultiboard párosra?
Ettől egyszerűbb.
LBS-nek ( Location Based Service) a szolgáltatás alapja. Ez a téged kiszolgáló rádiós egységet azonosítja és földrajzi elhelyezkedés alapján kap a telefonod vagy a főnököd infót. Pl. ha bemész egy üzlethazba, ahol van egy mikrocella, akkor kaphatsz olyan reklám SMS-t vagy E-mail -t amiben foglalt ajánlatok az ott lévő boltokat reklámozza. Vagy megkapod, hogy a környéken hol van benzinkút. A helymeghatározáshoz van egy trükk. Ha előfizetsz a szolgáltatásra, akkor adott időközönként kap egy spéci üzenetet a telefon, aminek hatására frissíti a HLR ( Home Location register) az aktuális pozíciót, ami nem más, mint a kiszolgáló adótorony azonosítója. Ide routolódik a hívásod ha felhívod a telefont. Nincs alapesetben háromszögelés csak ha baleset, szerencsétlenség miatt pontos(abb) adat kell. Csak az adott adókörzetet tudják megmondani. Nagyvárosokban, főutak mellett sűrűbbek a cellák és így kisebbek tehát pontosabbak. Vidéken néha több falut is egy viszonylag nagy cella szolgál ki így pontatlanabb. De arra, hogy hol jár a kamionod vagy az embered elég.
Helló!
Uj vagyok itt, de nagyon tetszik a fórum. Rögtön lenne is egy kérdésem. Találtam egy nyákrajzot és nemtudom, hogy milyen alkatrész van benne. légyszi segitsetek! mellékelem a képeket. Ez a hozzá tartozó szöveg: Now install the 20 pin SpinStudio connector in the position marked with a Green C. note - This component is inserted from the bottom of the board, and soldered on the top, opposite of the other components! You may want to solder 1 pin first, check to be sure the connector is positioned snuggly against the bottom of the circuit board before soldering the remaining 19 pins. Also you may want to turn the circuit board while soldering, to "attack" the pins in each row from a different angle.
Próbáltam átlátni a programot, beleirtam a saját rutinomat, de nem tudtam befordítani...
Error[113] K:\PIC PROJEKT\22.ASM 130 : Symbol not previously defined (Pbyte1) Error[113] K:\PIC PROJEKT\22.ASM 191 : Symbol not previously defined (C_lear_dat) Error[113] K:\PIC PROJEKT\22.ASM 199 : Symbol not previously defined (C_lear_dat) Error[113] K:\PIC PROJEKT\22.ASM 200 : Symbol not previously defined (V_inic) Ezeket nem tudom hogy hova kellne mutatniuk. Valamint irtad hogy alapon 9600baud a sebesség , ez nagyon megfelene, de nem értem világosan ezt a számítást : #DEFINE CLKFRQ D'20000000' ;ÓRAJEL #DEFINE BAUD(X) (CLKFRQ/ (D'64'*X))-1 ;rs 232 baudrate sebessége Bocs ha nagyon láma kérdéseket nem értek , de mint írtam kezdő vagy a témában. Már a fejem majd szét szakad, néztem a panelt is de minden jónak tűnik kábel is jó , mert másik cuccal müxik .... csak a program lehet... Korábban csináltam hasonlót BASIC STAMP-al , ezért gondoltam hogy megprobálom PICBASIC-al ezt a dolgot, de azzal sem jött össze.
WATT!
A megszakítás kasán működik így is, tanácsaidat a megszakítás kezelésen és a movwf-en kívül megfogadtam, ugyanis a movwf a Madarász féle könyvben is le volt írva, és igy sokkal áttekinthetőbb marad a progi. Ha még látsz benne olyat a fenti kettőn kívül ami szarul van kezelve, akkor írd meg légyszi. tabok sajnos kiestek belőle igy kicsit kusza, de talán azért érthető, a biztonság kedvéért mellékeltem az asm-et is. LIST P=16F877 #INCLUDE "P16F877.INC" __CONFIG _XT_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_LVP_OFF CBLOCK 0x20 ;A 0x20 egy szabad memória rész kezdő címe KESLELTETO1 SAVE_W SAVE_STATUS TESZT DELAYFLAGS ENDC #DEFINE MEGSZAK_VOLT DELAYFLAGS,0 #DEFINE DELAY0 DELAYFLAGS,1 ORG 0 GOTO START ORG 4 MOVWF SAVE_W MOVFW STATUS MOVWF SAVE_STATUS BTFSS INTCON,T0IF GOTO RESTORE BCF INTCON,T0IF ;TIMER MEGSZAKÍTÁS VOLT BSF MEGSZAK_VOLT RESTORE MOVFW SAVE_STATUS MOVWF STATUS MOVFW SAVE_W RETFIE START BSF STATUS,RP0 ;bank1-be átlépünk ;PORTA Digitális I/O-vá tétel MOVLW 0x06 MOVWF ADCON1 ;Mindegyik PORTA digitális MOVLW B'00011111' ;Betöltjük az akksiba a TRISA-ba irandót MOVWF TRISA ;Beállítjuk a PORTA-t bemenetre (beírjuk a TRISA-ba) MOVLW B'00000000' ;Betöltjük az akksiba a TRISD-be valót MOVWF TRISD ;Beletöltjük (mind kimenet a nulla miatt) MOVLW B'00000000' ;OPTION_REG ÜRÍTÉSE MOVWF OPTION_REG BCF OPTION_REG,T0SE ;FELFUTO EL BCF OPTION_REG,T0CS ;BELSŐ IDŐZÍTŐ BCF OPTION_REG,PSA ;A TIMER OSZTÓT ÁLLÍTJUK BCF OPTION_REG,PS2 ;BITEK ÁLLÍTÁSA BCF OPTION_REG,PS1 ; BSF OPTION_REG,PS0 ;1:4 BCF STATUS,RP0 ;bank0-ba visszalépünk MOVLW B'00000000' ;INTCON ÜRÍTÉSE MOVWF INTCON BSF INTCON,T0IE ;TIMER INTERRUPT LESZ BCF INTCON,T0IF ;TIMER TULCSORDULÁS JELZŐ BSF INTCON,GIE ;INTERRUPTOK ENGEDÉLYEZÉSE MOVLW B'10000000' ;PORTD ALAPERTEK MOVWF PORTD FUTOFENY RLF PORTD,1 ;BITFORGATÁS CALL DELAY GOTO FUTOFENY ;VEGTELEN CIKLUS DELAY MOVLW d'100' MOVWF KESLELTETO1 D1 BCF DELAY0 BTFSC MEGSZAK_VOLT ;MEGSZAKÍTAS FLAG VISZGÁLATA CALL SETBIT0 ;VOLT MEGSZAKÍTÁS VALTOZOK LEKEZELESE BTFSS DELAY0 ;HA DELAY0=1 AKKOR LEFUTOTT 0-RA A KÉSLELETETÉS VÉGE A DELAYNEK GOTO D1 ;DELAY0 NEM 1 RETURN SETBIT0 BCF DELAY0 ;DELAY0 TÖRLÉSE BCF MEGSZAK_VOLT ;MEGSZAKÍTÁS FLAG TÖRLÉSE DECF KESLELTETO1,f ;CSOKKENTJÜK A VALTOZÓT BTFSC STATUS,Z ;HA LEMENT 0-RA, AKKOR Z BIT BEÁLL BSF DELAY0 ;DELAY0=1, LEMENT 0-RA A KÉSLELETETÉS RETURN END ;ITT A VÉGE FUSS EL VÉLE
Szia mindenkinek!
Nyák +összes alkatrész, pic nélkül meghirdetett csomagjára előfizetnék a kedves Teamnek. Norberto kérlek (amint ez ismert lesz) bankszámlaszámmal, meg bank névvel írj egy akármmit (fórum, pü, mail) Regards,Pctvsat Idézet: „A 18F szériában csak 2 bank van?” Nem(...példányfüggő), de meg lehet oldani, hogy 256+128bájt egybe legyen kezelve bankváltás nélkül, ami nagy könnyebség. A többit meg úgy is indirekt címzéssel használjuk a legtöbb esetben. De nem ez a lényeg! Az összes funkció regiszter elérhető bármelyik RAM bankból! Tehát pl. TRIS-elni, nem kell bankot váltogatni.
Próbáld meg azt, hogy az utolsó 2 sort felcseréled!
Ezt azért kell, mert szerintem az ideiglenes ADRESx értékeket tároló memóriacímeket kb. 20h-tól definiálhattad a programodban (legalábbis kb. onnan szokás)...az meg már megint a bank0-ban van
Hát erre nem is gondoltam... Valahogy logikusnak tűnt hogy egy helyen vannak. Igazad van, az ADRESH a bank0 ban van, az ADRESL a bank1 ben.
Köszönöm !
Sziasztok.
Mit kellene tennem a Vista alá, hogy ne kapjam ezt az üzenetet minden indításkor: DLPORTIO.SYS device driver not loaded. Port I/O will have no effect. Köszönöm előre is a segítséget. A port95nt már rajta van, bár szerintem nem működik. Üdv Karicsek
Nem állítom, hogy ettől nem működik, de lehet: nemjól csinálod a W és a STATUS mentését a megszakítási rurinban. Így kell (adatlapokban Context Saving During Interrupts című fejezetben találod):
MOVWF W_TEMP ;Copy W to TEMP register SWAPF STATUS,W ;Swap status to be saved into W CLRF STATUS ;bank 0, regardless of current bank, Clears IRP,RP1,RP0 MOVWF STATUS_TEMP ;Save status to bank zero STATUS_TEMP register : : ISR) ;(Insert user code here): : SWAPF STATUS_TEMP,W ;Swap STATUS_TEMP register into W ;(sets bank to original state) MOVWF STATUS ;Move W into STATUS register SWAPF W_TEMP,F ;Swap W_TEMP SWAPF W_TEMP,W ;Swap W_TEMP into W A STATUS_TEMP és W_TEMP regisztereknek a 0x70-0x7F memóriaterületen foglalj le helyet, máshol nem lesz jó!
Sziasztok!
Egy PIC12F675 öt szeretnék programozni, Picstart + programozóval. Az égetés ellenőrzésekor (verify) a képen látható üzenetet kapom. A program egyébként fut hibátlanul, csak nem tudom mi ez a "Calibration Memory not Programmed" üzenet, mitől lehet?
Csak felraktam egy alap windózert + az mplab+c18 as fordítót.
18f452 es olimexes pic-web kártyáról van szó. Alap microchipes tcp-stack csak nem akar lefordulni! Mplab-ban ugye beállítom a configba az eszközt 18f452, beolvasom a projectbe a 452es lkr fájlt. fordítás megtörténik de amikor a linker dolgozna hibát ír: "could not find definition of symbol 'TickUpdate' in file MainDemo.o " És a sor (1550) a MainDemo.c -ben: TickUpdate(); Mit csinálok rosszul? Köszi Zsolt
Sziasztok!
Sikerult szereznem egy soros egeret. Tesztelgettem, vegulis a hyperterminal is kiirja (de nem tud hexat igy kriksz-krakszok lesznek). Tobb ember is segitokesz volt, de pzsolesz altal ajanlott program tudja a legtobbet. (bar igaz, hogy 2* kellett telepiteni, mivel elsonel nem indult el: 'Did not load sniff driver: 3') De most szepen megy, kiirja az adatokat hexaban is. Jelzi, ha valamit en kuldok. Es kuldeni lehet kulonbozo formatumban is (string, hexa, etc). Pzsolesz: koszi a szajbaragos kepeket! ps: nagyon koszonom mindenki segitokesz hozzaszolasat!
sziasztok, én tegnap épitettem meg a potyo2 ICD2-t. ezt a hibaüzenetet kapom.
a debuggernél kiválasztom az ICD2-t, connect, download ... és utánna ezt kapom, ime a teljes lista a csatlakoztatástól. Auto-connect not enabled - not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.) Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x90, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ... Failed Self Test. See ICD2 Settings (status tab) for details. MPLAB ICD 2 Ready Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x90, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ... Failed Self Test. See ICD2 Settings (status tab) for details. ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 Ready Mi lehet a baj? köszi a segitséget
sziasztok!kipróbálltam a multisim nevü programot,és amikor az elkészült kapcs.rajzot át akarom tenni az ultiboard-ba a transfer gomb megnyomása után ezt az üzenetet küldi:the circuit contains 7 virtual(s) which will not be excented. aztán nem történik semmi az ultiboardban.mit kéne beállitani a progiban?használta már valaki?
Pedig még gyártói oldalakon (pl. Microchip) megjelent application note-ok is vannak arra, hogy hogyan lehet egy ilyen kis mütyürt hálózati táplálásról trafó nélkül üzemeltetni.
Nyílván a kapcsolni kívánt reléhez kell méretezni a zener áramát, hogy behúzáskor se essen össze a tápfesz. Túl nagy behúzó áramú relé alkalmazása esetén viszont a relé kiengedett állapotánál a behúzáshoz szükséges, "felesleges" áram is a zeneren folyik, ami nem kívánt, túlzott mértékű hőtermeléshez vezet. Ezért használják inkább ilyen esetekben a triakos kapcsolást (ha a hálózati feszültség ki/be kapcsolásáról van szó), esetleg szilárdtes relét, ha a hálózati ágtól független áramkört kell kapcsolni. Arra viszont minden esetben nagyon oda kell figyelni, hogy az áramkör minden pontján, így a kezelőszerveken is megjelenik a fázis, így csak olyan alkatrészeket szabad használni, amik megfelelnek az érintésvédelmi követelményeknek (például műanyag testű és műanyag tengelyű potmétert, ugyanilyen nyomógombbal)!
Kicseréltem a kristályt és a helyzet ugyan az, még mindig csak villog az usb led már a feldugásnál is, az mplab meg zt mondja ha lefogott kristállyal dugom fel pár led felvillanása után:
Auto-connect not enabled - not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.) Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0) ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? Connecting to MPLAB ICD 2 ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'A rendszer nem találja a megadott fájlt. ') ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ...Reading ICD Product ID ICD0092: Internal: Communications: Attempt to operate on unopened comm channel ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation Running ICD Self Test ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation ICD0082: Failed MPLAB ICD 2 operation MPLAB ICD 2 Ready
Na ez a pontos történés
Auto-connect not enabled - not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.) Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x4D, read=0x0) ICDWarn0054: MPLAB IDE has lost communications with the MPLAB ICD 2. Would you like to attempt to reconnect? ICD0286: Unable to communicate with ICD ...Reading ICD Product ID és az első üzenet után vadul villog az usb led. Most elszaladok vesezk tranyokat kicserélem, meg pár kondit is aztán majd kiderül
Sziasztok !
Gondoltam felhozom a topicot, ha nem baj. Eljutottam a decimalis elore -hatra szamlaloig, negy LEDen.Rengeteg meglepetest okoztt mar a WP, nem minden mukodik amit fordit , es van olyan is, hogy (szerintem) helyesen megirt VHDL kodot nem jol fordit.. Pl az alabbi peldaban a 'count2' felteteleket szerettem volna az idoosztas ala rakni,de sehogy sem forditott jol, (6 makrocellat hasznalt ![]()
Sziasztok,
mivel az istenért sem tudtam új témát nyitni...: PICkit2 készülékem meghibásodott: A kimenő Vpp-je és Vdd-je lett rövidre zárva, mikor próbáltam a szoftverével 5V-ot kiadni az áramkörömre... jelenleg a progi nem látja és fogalmam sincs mit csináljak. volt már valakinek hasonló problémája? A doksiját nézegettem és számomra nagyon úgytűnik, hogy van rövidzárvédelme is... ezért fura, hogy a program ezt írja ki: PICkit2 not found. Check USB connections and use Tools ->Check Communication to retry Amikor próbáltam feszt kiadni, a programban sem maradt meg az ON állapot, másik USB-n is próbáltam... de amikor ki szoktam húzni az USB-ről nem csinálok eltávolítást, mert nincs ikonja... ötletek?
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected ICDWarn0030: MPLAB ICD2 is about to download a new operating system. If MPLAB IDE is just starting, it will appear to "hang" at the splash screen. Please be patient. MPLAB IDE will finish it's intialization after the OS is downloaded. (note: You may wish to select to ignore this warning in the future.) Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) Ez miert van, mit jelent, egy PICS fele USB ICD2-m van, elore is kossz.
Barmilyen ice jo, ami nem, negacio, not v meg milyen neve van? ;o) en az 74LS sorozatot szoktam hasznalni,..
Még egy kis javaslat:
Lehetőség van még a Makrók használatára, ami pl. a bankok beállításában olvashatóbbá teszi a forrást: MAKRO bank0 BCF STATUS,RP0 ENDM MAKRO bank1 BSF STATUS,RP0 ENDM Ha több bankra is át akarsz lépni, akkor kénytelen vagy az RP1-et is állítani, némi memória áldozat árán. Ezért nem szeretem a 16F-eket amúgy, bár a 18F-eknél is néha bankolni kell, csak sokkal ritkábban! bank0 MACRO BCF STATUS,RP0 BCF STATUS,RP1 ENDM bank1 MACRO BSF STATUS,RP0 BCF STATUS,RP1 ENDM bank2 MACRO BCF STATUS,RP0 BSF STATUS,RP1 ENDM bank3 MACRO BSF STATUS,RP0 BSF STATUS,RP1 ENDM A programlistában már csak az kell beírnod, hogy bank2 és a fordító beszórja a szükséges két sort.
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám a Microchip TCP/IP Stack-el. Az a helyzet, hogy helyet foglalok beérkező csomagoknak a következővel: static BYTE vUARTRXFIFO[256]; A linker a következő hibát dobja: .udata_UART2UDPBridge.o' can not fit the section. Section '.udata_UART2UDPBridge.o' length=0x00000128 Ezek a alpján elvileg ugye nem fér a memóriába a tömb, ha lejjebb veszem a bájtszámot, akkor belefér, és gond nélkül lefordul. Nemigazán értem hogy miért nem fér a memóriába, mert a program memóriából 10538/32768 a foglalt, adatmemóriából pedig kb 1060/3968 tehát még bőven lennie kéne helynek. Nincs valami tippetek ez ellen? A sima hyagyományos linkerscriptel linkelek, és egy 18F4620-ról van szó.
A Texas Instruments-töl ingyen letölthetö a Tina 7-es texasos verziója!
Tina Idézet: „TINA-TI's new version 7.0 has changes from Version 6.0 in the following areas: * TINA-TI provides support for switching power supply devices. * TINA-TI has no limit to circuit size. * TINA-TI has more SPICE models and example circuits included. * User will be notified when an update is available for the tool and TI model library. * TINA-TI now supports SMPS simulation capability. * Circuits developed in TINA-TI 7.0 will work with TINA Industrial version 7. * TINA-TI Version 6.0 is forward compatible with Version 7.0, but not visa versa”
A Blank checkre ezt irta: Device not blank at address 0000h!
Config word: 0ECFh (ezt nem tudom, mit jelent) Normális égető=ICD2? Sajnos még csak tanulgatom a programozást, és előbb vagy utóbb jó lenne egy ICD2. (már egy ideje várólistán van )De ezt minél hamarabb fel kellene programozni, mert már csak ez hiányzik egy projekthez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

ISR) ;(Insert user code here)