Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   202 / 262
(#) Doncso válasza sromi hozzászólására (») Okt 18, 2010
Oda kell egy inverter, ami feltolja a 12v-ot 16-ra. Nade. Én nem látom ennek értelmét, 12v és 16v tápfeszből füllel alig hallhatő különbséget fogsz észlelni a hangeő tekintetében. Szóval, ahol most van a 16v oda nyugodak teheted simán a 12v-ot. Ahol meg a 7-8v-ot mérted, azt pedig úgy kellene megoldani, hogy beteszel egy 7808-as stabilizátort. Nem kell ezt túl bonyolítani.
(#) inci88 válasza inci88 hozzászólására (») Okt 18, 2010
Olvasom folyamatosan a topicot, keresgélem a megoldást.
Eddig azt tudtam meg, hogy a tápban a 100µF 400V-os pufferkondi adta be a derekát (230V AC-n lévő greatz után), és megvált az egyik lábától. ezt cseréltem egy ugyan olyan paraméterűre.

Jelenleg már nem villanik fel a legelején a cső. De látható a kép, ha rávilágítók a kijelzőre.

Amit mértem: ha bekapcsolna a háttérvilágítás (vagyis ha bekapcsolom a monitort), a tápegységből jövő +12V_INV ágon drasztikusan leesik a feszültség. A +12V_MAIN ágon, nem ilyen nagy a feszültségesés.

Tehát a tápegységet nézzem át inkább, vagy az invertert? Ha nincs a tápegységre kötve az inverter és vezérlő, akkor is leesik a fesz. Ránézésre nincs hibás kondi a tápban.
(#) dizi válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 17, 2010
Na ez benne a turpisság, minek építeni mikor a szutyipiacon 500Ft-ért a fejedhez vágnak egy ilyet
ennek belsejét felhasználva és pár extrával meg fűszerezve ilyen szupi cuccot rak össze az ember.
Ma volt a premier az inverter 4 óráig bírta igaz csak olyan 50 watt volt rajta.

Inverter.jpg

(#) kadarist válasza Szebence hozzászólására (») Okt 17, 2010
Az LCD-monitoros topicban már foglalkoztunk ezekkel a problémákkal eléd sokat. Valahogyan növelni kell a csövekbe folyó áramot. Az inverter kimeneti fojtójának ellenállásos átkötésével, a soros (kék színű) kerámiakondik értékváltoztatásával (növelés), vagy esetleg az áramérzékelés változtatásával lehet javítani a helyzeten. Én most is egy ilyen módszerrel javított monitort nézek (Xerox XA7-17i). Ennél a fénycsőinverter trafók utáni kimeneti fojtók 150 ohm-os átblokkolása segített. Azelőtt állandóan kikapcsolt a háttérvilágítás 3-4 másodperc után. Azt hozzáteszem, hogy nem mindegyik modellnél van fojtó, azoknál más módszer kell.
(#) borvendeg válasza dizi hozzászólására (») Okt 17, 2010
Hello!
Grat hozzá szép munka
A 220V-os inverter kapcsirajzát el tudnád küldeni?
KÖSZ.:b.m.
(#) dizi hozzászólása Okt 16, 2010
Hi
Ritkán szoktam feltenni az agymenéseim termékét,de már régóta szerettem volna építeni egy VÁNDOR tápegységet.
Íme elkészült,amit tud fix 12volt DC 10 amperen illetve egy 6 amperes 0...12 voltig szabályozható táp és végül egy 220 inverter ami 200 wattot bír némi DIZÁJNNAL fűszerezve, és amit két 5,5 Ah zselés etet,ami persze helyet kapott a dobozba, nehezen bár de belefért.
Teljesen praktikus olyan helyeken ahol nincs áram és forrasztani kell és esetleg más tápfeszültségre is szükség lehet.
(#) borvendeg válasza euroset2 hozzászólására (») Okt 16, 2010
Hát az RCA kábel elméletileg árnyékolt de lehget hogy mégse... Akkor az inverter által keltett zavarok a kábelbe belekerülhetnek. Vagy a külső dvd-tápja ne olyna jól szűrt és az nem viseli el az invertert de a tv igen.
(#) euroset2 hozzászólása Okt 16, 2010
FONTOS kérdés - bárkihez.

Van egy olcsó - módosított színuszjeles - 12-200 V inverterem. Egy LCD tévét kötöttem rá : hibátlanül megy. a kép tökéletes. Ám amikor egy DVD lejátszót kötök rá (ami 12 voltos, és ugyanazon az akkunk van, amin az inverter), akkor a kép szaggatottan ugrál. Hozzáteszem a 12 voltos DVD lejátszón van saját LCD kijelző, és ott a kép tökéletes, ám az RCA kábelen átvitt videojel az LCD tévén már szaggatottan ugrál.

Ki kellene zárnom ezer százalékra a hiba okát, anélkül hogy vásárolnék egy 50 ezer forintos - nem módosított színuszos invertert - .

Tehát lehet az inverter az oka, ha egyébként a TV képe nem ugrál (mikor pld. a menüt behívom), de amint video forrást kötök rá, akkor a kép ugrál ?

Köszönöm a válaszokat.
(#) euroset2 hozzászólása Okt 16, 2010
FONTOS kérdés - bárkihez.

Van egy olcsó - módosított színuszjeles - 12-200 V inverterem. Egy LCD tévét kötöttem rá : hibátlanül megy. a kép tökéletes. Ám amikor egy DVD lejátszót kötök rá (ami 12 voltos, és ugyanazon az akkunk van, amin az inverter), akkor a kép szaggatottan ugrál. Hozzáteszem a 12 voltos DVD lejátszón van saját LCD kijelző, és ott a kép tökéletes, ám az RCA kábelen átvitt videojel az LCD tévén már szaggatottan ugrál.

Ki kellene zárnom ezer százalékra a hiba okát, anélkül hogy vásárolnék egy 50 ezer forintos - nem módosított színuszos invertert - .

Tehát lehet az inverter az oka, ha egyébként a TV képe nem ugrál (mikor pld. a menüt behívom), de amint video forrást kötök rá, akkor a kép ugrál ?

Köszönöm a válaszokat.
(#) zoli555 válasza sprofan hozzászólására (») Okt 15, 2010
Na igen, pont ilyen infókra vadászom!
Nem értek hozzá és nem akarom megsütni a routert.

Amennyire után olvastam olvadó biztosító nem jó túlfesz ellen.

Bármilyen infónak örülnék, a cél az hogy wrt54gl 12V/1A szivargyújtóról vüzemeljen menet közben autóban.

B, tervként esetleg 230V inverter a veszteség ellenére és menjen gyári hálózati kábelről, csak nehogy meghaljon.
(#) BarnaPili válasza X Sügi X hozzászólására (») Okt 15, 2010
Alapvetően két dolog végett épül ez az inverter.1: Az építés öröme,tanulás.2: Meg kellene lassan tanulnom hegeszteni,mert amit most annak nevezek,az mások szerint "kotlósz*r".Bár a satupadom még nem hullott széjjel...De nem lehet filléreskedni,megyek,szétnézek a vaterán.Kösz a tippeket.
István
(#) pudding1 válasza laklaci2 hozzászólására (») Okt 15, 2010
Külön van egy sunnyboy a napelemes rendszerhez és egy windyboy a szélgenerátorhoz. Mindegyik több bemenetes, de nem tudom mennyre venné zokon ha a napelemes inverter másik bemenetére szélgenerátort kötnék. Ma 8 órát ment a szélgenerátor, de leállítottam mert az egyik lapát rendetlenkedett, így most ledöntöttem ismét az oszlopot. A termelése 1,5kWh volt összesen és 5-től 980W-ig mindenféle értéket láttam a kijelzőn. (A max szélsebesség csak 16km/h-volt)
Csatolok videókat is. Az egyiknél feltettem egy kérdést, remélem tudja valaki a választ és a megoldást.
mi nyikorog?
2kW-os szélgenerátor 6 lapáttal
Windyboy 3300

2010okt15.jpg

(#) kadarist válasza saraha hozzászólására (») Okt 13, 2010
A guglit próbáltad már? inverter
(#) mpisti válasza guliver83 hozzászólására (») Okt 10, 2010
Röviden: nem.
Teljesen más felépítésű az elektródás hegesztőinverter, más feladatra készült.
De ha építesz egy CV(konstans feszültségű)invertert, az minden további nélkül beleépíthető az eredeti Co dobozba. :yes:
(#) saraha hozzászólása Okt 7, 2010
Sziasztok.
Ennek mekkora üresjárati áramfelvétele lehet egy jól méretezett toroiddal?
(#) dave500 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 7, 2010
Rendben! Megrendeltem minent a 220V-os inverterhez, szerintem 2 nap alatt összedobom. Egy nagyon ciki kérdés. egy vonal és egy 3 szög a végén a GND ugye?
Bővebben: Link
(#) mpisti válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Szia!
Ha füllel hallható volt a sípolás akkor nem trafó összerakási problémád van,hanem a lemágnesezés nem megfelelő. Bár nem követtem a fórumon,hogy milyen gépet építettél meg, de azt tudom,hogy ha az inverter sípoló hangot ad,akkor a snubber körben keresendő a hiba. Ha a főtrafót kellő szilárdsággal nem rögzítetted össze,akkor úgyis megeszi a kapcsolótranzisztorokat, mielőtt belelendülnél a hegesztésbe. :kalap:
(#) saraha hozzászólása Okt 7, 2010
Sziasztok.
Készítenék egy nagy teljesítményű UPS-t.Az inverter és a töltő része már megvan.Már csak valami jó kis átkapcsoló elektronika kéne.Tud nekem ajánlani valaki valami jól bevált kapcsolást erre?
(#) Transztyuszeres válasza szati77 hozzászólására (») Okt 7, 2010
Azzal lett kezdve.
A kisfesz. rész rendben van, az inverter betáptól "lefelé" van valami gond.
(#) sbali hozzászólása Okt 6, 2010
Sziasztok!
Megvan valakinek a genesis 134 es hegesztő inverter kapcsolási rajza? Remek darab és szeretnénk tovább használni, de elromlott és a javítása csak a teljes kapcsolási rajzzal oldható meg.
Előre is köszönöm a segítséget!
Sándor Balázs
(#) dobo válasza mpisti hozzászólására (») Okt 6, 2010
Kicsit hosszú a link

Bővebben: Link
(#) sbali hozzászólása Okt 6, 2010
Sziasztok!
Megvan valakinek a genesis 134 es hegesztő inverter kapcsolási rajza? Remek darab és szeretnénk tovább használni, de elromlott és a javítása csak a teljes kapcsolási rajzzal oldható meg.
Előre is köszönöm a segítséget!
Sándor Balázs
(#) Transztyuszeres válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 6, 2010
Az IC-t megtaláltam: NCP1203D6 (ONS)
Az inverter trafó szekunderei 691 és 699 Ohm, utóbbi a javított oldalon van.
Teszek fel pár képet az egészről.
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 6, 2010
Üdv sorstársak!
Én is kifogtam a magam fujitsuját, nem kapcsolt be, ki lett cserélve 5 kondi, 2db 4606-os duálfet az inverterében. Elindulni elindul, csak szabályoz a ccfl inverter tápja terhelésre. A csövek jónak tűnnek benne. Itt van pár kép róla, eléggé megbarnult a hibás oldal.
A pimer oldali IC valami UC3844 kompatibilis cucc?
Ötletek? :hide:
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Okt 2, 2010
Szia!
Elég nagy a baj, mivel így használhatatlan a készülék. A már-már hagyományosnak mondható elkócserékkel kellene kezdeni a javítást. De lehet inverter-hiba, vagy fénycső-probléma is.
(#) Beatmaster válasza sromi hozzászólására (») Okt 2, 2010
Hello!
Ha elég a kisebb teljesítmény is, vannak megoldások:
Én például (helyszűke miatt) úgy oldottam meg az autóban a hangrendszert, hogy van egy autós notebook töltőm (12V->15-22V, 120W).
Namost erre egy csomó fajta erősítőt rálehet kötni.
Ha feltétlenül 5.1-et szeretnél, akkor ajánlom a Creative P5800-at, ennek a tápja 12V 4A váltó, ami tehát kb 18V egyenfeszültséget jelent, és a 120W-os inverter el is fogja bírni, ezt könnyen kilehet számolni.
Nekem konkrétan egy Logitech X-230 van erre rákötve, amiben TDA7377 muzsikál, és belülre elég is. Igaz, nemhallani 200 méterről, hogy zenét hallgatok, de motor hangját és mellettem ülő hangját nemhallom, az üléseket pedig megmozgatja azért az a kicsi subwoofer is
A bemeneti jack kivan vezetve a kézifék alatti kis tartóhoz, ide teszem az iPodomat, amiről megy a zene
(#) Csibcsala válasza Csibcsala hozzászólására (») Okt 2, 2010
Kicseréltem két elektrolit kondenzátort az táp inverter panelon, kicsit jobb a helyzet.
(#) BEMcorp hozzászólása Okt 1, 2010
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy hőkapcsolót (mondhatjuk termosztátnak is), ami ha lehül a szobában a levegő bekapcsolja a fűtést (szilárdtest relével 230-as ventis hősugárzót).
Olyan kis egyszerű áramkörre gondoltam mint egy NTC -> potméter (beállítás) -> 40106 (schmitt-trógeres inverter) -> tranzisztor -> szilárdtest-relé.
A gyors vissza/lekapcsolás ellen esetleg egy kisebb hűtőbordára tenném az NTC-t (és nem a meleg levegő közvetlen útjában helyezném el).
Szerintetek működhet?
(#) Georgee válasza Danis hozzászólására (») Okt 1, 2010
Szerintem egyszerűbb lett volna a kezdő kérdése témába irni. Monitor fénycsőhöz (ccfl) inverter kell, de annak is megvan a maga témája. Ha meg nem nagyon értessz az elektronikához, akkor először nézz át pár alapkapcsolást, addig fölösleges belefogni!
(#) kadarist válasza Peti.Janka hozzászólására (») Szept 29, 2010
Szia!
Itt a hatodik rajzot nézd.
Következő: »»   202 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem