Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   214 / 262
(#) culimuli hozzászólása Márc 13, 2010
Hali!
Megépitetem az inverteres villanypásztort de még csak az inverter van kész megpróbáltam de nem csinál semmit,esetleg vmi ötlet mi lehet a baj?
(#) patexati válasza evko hozzászólására (») Márc 13, 2010
Szia! Folyamatosan figyeli az inverter mindkét oldal áramát és ha valamelyik megugrik vagy lecsökken akkor tilt a védelem! Van az inverter résznek egy külön biztosíték az biztos elment amúgy honnan veszed,hogy elszállt a PIC (még nem láttam ilyet miben PIC lenne ) Mert természetesen nem dísznek van bent és ha van kép a monitoron csak nincs háttérvilágítás akkor biztos,hogy az inverterhez tartozik! Amúgy mennyit ment mennyi idős? A csőre ebből lehet következtetni legjobban bár szerintem nem az lesz a baja! Egy képet csinálhatnál a kérdéses panelról és a PIC és inverter részéről![OFF]
(#) gaben62 válasza djscofield hozzászólására (») Márc 13, 2010
Meg kell nézni,kap e tápot 12V-ot az inverter.
Ezután a trafót kimérni,nincsen megszakadva.Ugyanis ez áll.elő a nagyfesz.t a háttérvilágitásnak.
Kivétel hogy ha Oled kijelzős a monitor.
(#) patexati válasza djscofield hozzászólására (») Márc 12, 2010
Ha látod rávilágítva a kijelzést akkor háttérvilágítás probléma lesz! Az inverter trafók szekunder tekercseit kell megmérni legelőszőr Ohm mérővel!
(#) istdavid válasza SKY hozzászólására (») Márc 12, 2010
Végülis megoldható lenne az 500V is, cs éppen vennem kéne még a 3db-hoz 8 ilyen 50W-os napelemmodult, ami kb. 250ezer forint. A mostani felállás az, h ezekkel a napelemekkel meghajtok egy kapcsolóüzemű akkutöltőt ami tölt egy 100Ah-ás akkut, innen inverter csinálna 230V-ot. Úgy 100ezer forint egy olyan inverter (2000W sinus) ami számomra jó lenne. Azt szerettem volna feltérképezni, h inverter és akku nélkül mit lehetne elérni.
A szóban forgó kapcsolás mennyibe kerülne nagyából?
(#) janocsi válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 12, 2010
Szia!
Egy Samsung SyncMaster 510N került hozzám korábban, de félre volt téve ugyanolyan hibával, amit leírtál. Ebben is az ominózus SEM2004-es inverter IC van, de csak egy trafó a két CCFL-hez. (Ezen sem segített a teljes garnitúra kondicsere sem). A trafó szekunder áramköri tekercse 430 Ohm körül van
Arra lennék kiváncsi, jutottál-e valamire azzal a monitorral a javítását illetően.
(#) hanzymester válasza ALI hozzászólására (») Márc 11, 2010
Köszi, eddig is sokszos odakergetett a google, csak nem volt szerencsém...

A drága akkus tárolás miatt még mindig a visszatáplálás mellett voksolok, hisz egyszeri 6-800 ezer forintból megvan egy jó inverter és havi szinten nullszaldóig vissza lehet termelni, így az Elmű lehet az aksi. Ha jól megnézem azt, hogy 4-5 kw max terhelhetőségre van szükségem, akkor az aksik többe kerülnének!
(#) tamkov válasza Helifun hozzászólására (») Márc 10, 2010
szia,
nézz körül e*ay-en, trapézinverter szokott lenni jó árban.
Én egy 1000w/2000w-osat Bővebben: Link vettem 14ért.
Igaz hűtőt nem próbáltam róla, azt hittem az csak a szinuszt szereti. Viszont flexet (?W) és fúrót (800w) rendszeresen használok róla gond nélkül.
Ami azért feltűnt, hogy van egy régebbi 600/1200-as Bővebben: Link is, az vagy 4x olyan nehéz, lehet tartósabb is .
(#) cimopata válasza 9666 hozzászólására (») Márc 10, 2010
Szia, ha fetekkel kapcsolgatsz akkor azokat közvetlen rákötheted a műveleti kimeneteire. A többi tranyó nem kell.

Valahogy így: Bővebben: Link
(#) lehar válasza Helifun hozzászólására (») Márc 10, 2010
inverter,és inverter között nagy külömbségek lehetnek.Látszolag ugyanolyan teljesitményü,és feszültségü,de más gyártotol származo inverter között igen nagy külömbségek lehetnek.Erröl nagyon sokat lehetne irni,de ennyi pillanatnyilag elég.
(#) Helifun válasza Atis57 hozzászólására (») Márc 10, 2010
Helló !

Arra figyelj, hogy bár a hűtő kb. 140-200 W-ot vesz fel amikor már működik, de sajnos az indításhoz ennél sokkal nagyobbat. Nekem egy névleges 12 V 1200 W-os színuszos (csúcsban néhány másodpercig 2400 W-ot is leadni képes) inverteremet már tönkre tette a hűtővel való kísérletezés, mert amikor indítani akart, akkor az inverter csak "hörgött", majd végleg elcsitult. Mintegy 28-ezrembe került a javítása, úgyhogy nem próbálom meg mégegyszer.

De lehet, hogy Riggs tud erre valami megoldást, mert ahogy ő írja neki 3 napig működött a hűtője a 2 db akkupackról.

Én is szívesen várom a megoldásra vonatkozó ötleteiteket.
:felkialtas:
(#) charras válasza skorpio01 hozzászólására (») Márc 9, 2010
Ha valaki meghajtót akar épiteni,akkor megtaláltam a nec ns sorozat rajzát.
Bővebben:TRS-NS-102...TRS-NS-217
valaki értelmezze már,nekem furcsák ezek a rajzok.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Csabu82 hozzászólására (») Márc 9, 2010
Keresd meg ezt a topicot. Egy csaszu nevü fórumtárs hasonló jellegű tápegységet épít. Ez nem hegesztő, de a vezérlést kicsit átalakítva alkalmassá tehető erre a célra is. Tehát egy push-pull elrendezést keress, az lesz az inverter, a vezérlését meg az ittenihez hasonlóan áramgenerátorosra kell megoldani.

"Kapcsoló üzemű táp autóba Hi-Fi-hez"
(#) ALI válasza Atis57 hozzászólására (») Márc 9, 2010
Szia! Írtad, hogy a világítást 12v halogén izzóval oldanád meg. A halogén nem fogyaszt többet mint egy energia takarékos izzó? Vagy az inverter miatt sok a veszteség? A 10x12v akkukat hogy tudnám tölteni?
(#) (Felhasználó 46585) válasza Csabu82 hozzászólására (») Márc 9, 2010
Ha arra gondolsz, hogy az inverter bemenete kap 12...24 V-ot, aztán abból csinál mondjuk 60 V-ot, akkor igen. Csak nem a Maci féle elrendezést kell választani.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Márc 8, 2010
Újra megy a Samsung SyncMaster 940N. Ma megjött az inverter trafó, a cseréje után teljesen tökéletesen működik a monitor. Kicsit aggódtam, hogy talán mégsem a trafó, de mostmár tudok örülni a sikeres javításnak.
Néhány felvétel a működő monitorről.
(#) Router hozzászólása Márc 8, 2010
Sziasztok!

A problémám a következő:

Adott egy 19"-os monitor amiben lcd panelt kellett cserélnem mivel a régin valaki felszaggatta a fóliát. Utólag kiderült az új panellel, hogy az inverter is hibás. A kép bekapcsoláskor 1 másodpercre felvillan... Az inverter külön nyákon van. A FET-eket már kimértem, nem zárlatos egyik sem. Az egyik trafót kiforrasztottam és úgy mértem meg ohm ill. induktivitás mérővel és összevetettem a beforrasztott másik trafóval, az értékek ugyanazok voltak ezért a trafó hibát is kizártam. A vezérlő ic egy BIT3105. A csövekkel sem lehet gond mert a panel egy másik monitor elektronikájával hibátlan volt.

Hol kereshetném még a hiba forrását?
(#) mpisti válasza ryche hozzászólására (») Márc 8, 2010
Szia!
Mivel a porszívók univerzális motorral vannak szerelve, a motornak elvileg mindegy. De a porszívók bemenetén van egy zavarszűrő egység,azt viszont kifejezetten utálja a négyszögfeszültséget kibocsátó inverter, mivel ez a négyszögfeszültségnek rövidzárként viselkedik.
A módosított szinuszos inverter sem valószínű hogy elviszi, erre a célra csak valós színuszos inverter,vagy aggregátor jöhet számításba. De a legnagyobb problémát neked a porszívó indítási árama fogja okozni.
(#) WaRL0 válasza ludy hozzászólására (») Márc 7, 2010
keves feszultseget kap az inverter vagy az inverter rossz es nem bir eleg feszultseget adni a neonnak
(#) ryche hozzászólása Márc 7, 2010
Sziasztok! inverteres (DC 12V AC 230V) kérdésem lenne. (Bár nem pont ebbe a topicba tartozik, de itt van "élet".. Egy kb 1200W-os porszívót szeretnék egy 1500w-os inverterröl üzemeltetni, kb 20-25 percig folyamatosan. Amire kíváncsi lennék, a porszívó motort miben befolyásolná, hogy "valós szinusz" vagy "módosított szinusz-hullámú" az inverter? Nem találtam konkrét infót, vagy hullámalakot, a "módosított"-ról. Mivel több darabra lenne szükségem, erösen számít az ár (kb 40% különbség van köztük). Viszont, ha hosszabb távon károsítja, vagy jelentösen rövidíti a motor élettartamát, akkor nem érné meg. Köszi elöre is a válaszokat, tippeket, ötleteket!
(#) bodgabo válasza Riccsusz hozzászólására (») Márc 6, 2010
Ez az inverter megoldás alapból egy elfuserált valami CDI gyújtáshoz. Rossz a hatásfoka valamint nagy és nehéz (a lemezelt magos trafó miatt). Arról nem is beszélve, hogy a tirisztor biztosabb nyitásához (és a hatásfok javításához) nem ártana leállítani az invertert a gyújtás pillanatára.
Nekem pár évig ez az inverter működött a simsonomban. Most azért nem, mert darabokban van a motor.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Márc 6, 2010
Szia!
Egyelőre hagyom így, mert használható a Benq monitor. Minden 10-15 bekapcsolásra 1x tilt csak.
Ebben 4 db inverter trafó van, vagyis mind a 4 csőnek külön-külön épitettek egyet. Először egyszerűnek tünt a kapcsolástechnikája, de egyáltalán nem az. Ha többször csinálja megint ezt a letiltást, akkor az itt olvasott lehetőségekkel is próbálkozok majd. (Kadarist, Peti Janka).

Kadarist! Hová építed be azt a pár száz Ohm-os ellenállást konkrétan?
(#) tbence3 válasza pudding1 hozzászólására (») Márc 6, 2010
Ez valóban nem a legjobb hír. Egyébként ezt a plusz tervezési költséget nem neked kell állni ugye? Mert ha igen akkor szerintem nem 10eFt lesz...
Ami van neked most sunnyboy inverter azt rálehet kötni az internetre is nem? Szóval, hogy bárhol tud követni az aktuális termelésed nem?
(#) pudding1 válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 6, 2010
Sajna még nincs kész a visszatáplálás mert a helyiek még nem terveztek ilyen rendszert és ez így lassan megy. (ki kell taposni az utat) Ha minden igaz hétfőn végre jön egy fazon aki hivatalosan is tervezhet , úgy hogy talán egy lépéssel közelebb kerülök a célhoz. Az inverter már megvan, lassan le kell porolnom mert csak áll a helyett hogy dolgozna...
(#) _JANI_ válasza sprofan hozzászólására (») Márc 6, 2010
Akkor "egyszerű" a megoldás! Az egyik állapotot ki kell zárni!
( Egy XOR; egy inverter és egy ÉS kapu kell hozzá. Vagy két XOR és egy AND kapuval Lásd mellék...)
(#) kadarist válasza Peti.Janka hozzászólására (») Márc 5, 2010
Ha esetleg eldurran valamelyik csöved, akkor elszáll az inverter is.
(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 5, 2010
Sziasztok! Mi lehet a baj olyan esetben, ha egy inverter úgy megy csak, ha az ic SST- lábára feszosztón keresztül 2,5 voltot adok, Ha ezt nem teszem akkor csak egy villanás van, és ki is alszanak a csövek, viszont így világított ma több mint 2 órát, és sem a trafó se semmi más nem melegedett, Minden elektrolit kondi cserélve lett, előtte a táp sem indult el. Az ic tipusa. A csövek szépen egyformán világítottak A feszosztót egy potival csináltam, és úgy álítottam be, hogy pont 2,5V legyen az SST-lábon. Előre is köszi az ötleteket!
(#) tbence3 válasza SanyaPoWeR hozzászólására (») Márc 5, 2010
Így már világos.

Próbáld ki úgy, hogy fogyasztó gyanánt csak egy ledet kötsz rá. Így kitudod próbálni jó ez még a napelem. (Bár lehet, hogy hülyeség)

Ha minden jól alakul akkor rövidesen lesznek napelem celláim amiből napelemet szeretnék építeni. Azonban még kellene keresnem egy olcsó üvegest, mert sokallom a 3-4eFt/m2 árat.
Nagyon jó lenne találni egy olyan forrást mint pudding1-é.

pudding1: Nálad mi a helyzet a visszatáplálással kapcsolatba? Meg van már az új inverter?
(#) zolyma hozzászólása Márc 5, 2010
És szerintetek ezek az inverterek nem szeretik az induktív tekercseket?
Szóval ha ezt nem lehet megjavítani akkor ha veszek egy másikat ami pl.500 wattos arra ha rá rakok 10 36 wattos csövet akkor az is behal majd?
Mert nekem az inverter kempingezéshez kellene és fénycsövet hajtanék róla,tudom van erre jobb megoldás de nekem ez jön be
(#) dB_Thunder válasza ShadeW hozzászólására (») Márc 4, 2010
A vaku az vaku, nem arra van tervezve, hogy túl sűrűn villogjon, pár másodpercenkénti villanást még bírja.
Hiába tuningolod a táp áramkörét, mert akkor a cső nem fogja bírni. A cső és a kondi közé semmiféle alkatrészt nem szabad tenni, mert ott súlyos áramimpulzusok folynak, tehát ez a táp kondik kapcsolgatása halva született ötlet!
A nagyobb kondit pedig nem fogja tudni feltölteni időre az áramkör, és a 3voltos akkut is pillanatok alatt megenné.
Ha kell a másodpercenkénti 10 villanás oda vagy 230 V, vagy rendes akksi kell, valami kissebb 6-12 voltos ólom akksi amit a szünetmentesekben is használnak.
Ehhez egy combos inverter, ami legalább 10-20 ampert nyakalna befele ( pesze csak a kodi töltésének idején
), és egy rendes cső dukál.

Tehát az elképzelésed olyan mintha trabiból kellene F1-es verdát építeni .
Következő: »»   214 / 262
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem