Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   4 / 21
(#) Szasza9668 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 9, 2019
Belőttem a dhcp tartomány végére. így nem fog bekavarni a többi eszköznek. Már csak a gépeken kell át állítanom a megosztott meghajtót.

Hálás köszönet a türelemért és a segítségért!
(#) Szasza9668 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 9, 2019
Elvileg beállítottam!

Köszönöm!
(#) Inhouse válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 9, 2019
Van és illik is fix IP-re rakni.
Nálam a ZyXel NSA320S egy ideje azt csinálja, hogy nem tallózható a belső hálózaton. Fixen az IP címét beírva meg simán használható, tallózhatóak a mappák, olvasható. írható...
(#) Szasza9668 hozzászólása Szept 9, 2019
Sziasztok!

Ma haza érve ismét egy furcsa dolog fogadott. A belső lan hálózaton a nas szervernek megváltozott az ip címe. Önmagában ez nem lenne vond de az összes készülék ip cím alapján azonosítja. Van-e lehetőség fix ip cím kiosztásra ennél az egy készüléknél?

Üdv!
Találkoztam már olyan hálózati eszközzel, ahol a módosítás után nem jelzi, hogy újra kellene indítani. A változást bevette, azt az értéket mutatja, de nem azt csinálja. Újraindítás után betölti az új értékeket és működik.
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 9, 2019
Lehet ki kellett ürülnie az ARP táblának és a DHCP lease lejáratát kellett még megvárni.
(#) Szasza9668 válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 9, 2019
Sziasztok!

Pontosan úgy van. lan-lan, dhcp off. Közben ránéztem és azóta megjavult. Hozzá sem kellett nyúlnom, ma reggel simán be tudtam lőni mindent mind a 4 windows gépen és a 4 androidos készüléken is. A probléma okát azonban most sem értem. Lehet várni kellett, hogy a régi dhcp-vel kiosztott címeket elfelejtsék a windows gépek?
Komolyan nem tudom/értem.

Mindenesetre köszönöm a segítséget mindenkinek!

Patentul nyomtat a laserjet 1160 is a nyomtató szerveren.
A második routeren ugyen nem a WAN portba dugtad az elsőtől jövő kábelt?
A DHCP is ki van rajta kapcsolva? Ő nem oszt IP-t, csak az első?
(#) Szasza9668 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 8, 2019
Update 1

Helyre állt a wifi egy újra indítást követően.
A router1-ről azonban win7 x64 alatt nem látszódik semmi ami a router2-re van csatlakoztatva. Azért furcsa mert van ott egy nas amit android alól elérek. A másik érdekes jelenség a router2-re vezetékkel csatlakozó nason lévő mappákat nem tudom felcsatolni az ugyanott lévő szintén win7x64 gépre. Van még ott egy xp gép is, na az nem sokat szarakodott és pikk pakk ment a mappa felcsatolás és a nyomtató szerver is be lett állítva.

Win7x64 alól miért nem látom a nast ami látszódik android alól?
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2019
Azt hiszem sikerült. A wifi része azonban nem megy. Valamiért wifin nem kap a telefon se és a laptop se ip címet. Még babrálok vele. Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat!

Üdv!
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 7, 2019
Ha nem gond és nem látják egymást, akkor jó Csak azért hívtam fel rá a figyelmet, mert volt már olyan ismerős, aki beleszaladt abba, hogy a saját két hálózata nem akart megférni egymás mellett... (vagyis megfért, csak mikor gyengének érezte a telefonja az egyiket, akkor átment a másikra, de az se volt túl erős, így ugrált a kettő között, ő meg nem tudott netezni).
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Szept 7, 2019
Az, hogy két külön wifi keletkezik az nem gond. A második úgyis a vasbeton pinyóban van. Konkrétan még mobil térerő se mindíg van. Esélye sem lesz a készülékeknek, hogy ide oda ugráljanak. Más SSID a két wifinek és csak a mobilnak kell mindkét wifit betanítani. A többi eszközön meg csak azt a wifit tanítom be ahol használom.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2019
Ezzel a felállással egyetlen apró probléma van. Amikor az eszközök csatlakoznak, akkor oda-vissza lesznek képesek ugrálni a két wifi hálózat között. Célszerűbb AP módba kapcsolni a második routert és minden wifi beállítást az elsővel azonos módon megejteni. Ekkor wifi szempontjából is egyetlen közös hálózatot alkotnak és az eszközök nem fognak köztük ugrálni.
Nekem TP-Link routerek voltak ADB-vel összekapcsolva (a második AP-ként működött, de közvetlenül nem volt összedugva az elsővel, hanem az is wifin kapcsolódott), ez a felállás is remekül megy.

De, hogy miért is nem a WAN portba kell dugni a másodikon a kábelt... Ha oda teszed, akkor a második router külön alhálózatot hoz létre az elsőtől majdnem függetlenül. Mivel itt egységes hálózat kell és nem egy alhálózat, ezért ne a WAN-ba legyen dugva.
(#) Szasza9668 válasza Johnycorp hozzászólására (») Szept 7, 2019
Köszi! Este újra kezdem.
(#) Bakman válasza Johnycorp hozzászólására (») Szept 7, 2019
Lásd melléklet.
(#) Johnycorp válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 7, 2019
Szia.

Bár nem ismerem az Lb-Link routered típusát, de a legtöbbnél működik az alábbi.

ROUTER1:
- wan: ide jön az internet (dhcp, pppoe,amit a szolgáltató mond)
- lan IP: 192.168.16.1
- lan DHCP szerver: 192.168.16.100-200 között osszon IP-t a klienseknek (ez van most elvileg)
- LAN portok: jöhetnek a PC-k, és az egyik portra a ROUTER2 egyik LAN! portja (csak a ROUTER2 beállítása után szabad azt ide bekötni, más esetben az is IP-t osztana a gyári beállítás szerint)
- ha van Wi-Fi és kell, akkor bekapcsolhatod

ROUTER2:
- wan: nem használt!
- lan IP: 192.168.16.201 (lényeg, hogy a ROUTER1 DHCP tartományán kívüli, nem használt cím legyen)
- lan DHCP szerver: OFF! (tehát ő nem oszt címeket)
- LAN portok: például a port 1 megy a ROUTER1 egyik LAN portjára, többi a PC-k részére mehet
- Wi-Fi: bekapcsolható (SSID beállítás, titkosítás: WPA2 + értelemszerűen jelszó)

Gyakorlatilag a ROUTER2 ebben a beállításban egy AP (Access Point) lesz, ő csak továbbítja a LAN portjaira és Wi-Fi pontjára kapcsolódó klienseket. tehát gyakorlatilag "transzparens" lesz, de a 192.168.16.201-en elérhető lesz, ha konfigurálni kell.

Wi-Fi csak akkor legyen mindkét routeren bekapcsolva, ha nincsenek egymás közelében.
Bár akár automatikusan is keresnek maguknak üres csatornát, de felesleges, hogy egymást "zavarják".

Remélem átlátható, amit írtam.
(#) pipi válasza Szasza9668 hozzászólására (») Szept 7, 2019
A két routert a lan-lan csatin dugtad össze?
Első router saját ipcíme legyen pl 192.168.1.1,második router saját ipcíme legyen pl 192.168.1.2, ahogy írtad, a másodikon kikapcsolod a dhcp szervert, második router wan portja üres
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2019
(#) Szasza9668 hozzászólása Szept 6, 2019
Sziasztok!

Küzdök a második routeremmel.
Úgy kéne beállítanom, hogy az első ossza az ip címeket.
Wan ra dhcp állítok. Lanra meg ki kapcsolom a dhcp szervert. A wifi vagy működik vagy nem. Ha működik akkor nyílt hálózatot csinál ami nem jó nekem. Kábelen meg megy frankón csak ilyenkor nem tudom elérni a második routert. Az elsö router 192.168.16.100-200 között oszt. ilyenkor a másodikra kötött gépek 100-200 között kapnak címeket. Mire kéne állítsam a második routert, hogy elérjem?
Beállításokat finomítani. lan lan csatin vannak összekötve.
Lb-link router mindkettő.
Ha valaki lépésről lépésre leírná azt megköszönném onnan kezdve, hogy mit hova dugjak.

Üdv!
(#) gyulank válasza teddysnow hozzászólására (») Aug 30, 2019
A lapján 2010 van. De nekem a szolgáltatótól van, a dobozában 24V-os volt, eddig működött vagy 7-8 éve. Szóval most azokkal a beállításokkal volt utoljára. Nem látták wifin, meg nem jelez LAN-on sem. Vennem kellett újat, de tudnám mire használni ezt is, ha működne, meg akkoriban is hasonló árban volt, nem szívesen dobnám ki.
(#) teddysnow válasza gyulank hozzászólására (») Aug 30, 2019
Ez az eszköz 8 éves. Kezdetben volt 5 Voltos, USB-POE feladós változata is, lehet ezért villog, az nem bírja a 24 Voltos POE-t. Ha be is indul nem lehet majd elérni wifin, mert alapból kliens módban van.
(#) gyulank válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 30, 2019
Jó, én nem találtam se service manualt, se ezt.
(#) dB_Thunder válasza gyulank hozzászólására (») Aug 30, 2019
Utána kéne járni! Nem hinném, hogy csak szórakozásból villog így!
Nem tudom.
(#) dB_Thunder válasza gyulank hozzászólására (») Aug 30, 2019
Nincs ennek a villogásnak valami jelentése? (led flashig code)
Sikerült, úgy volt. Hát nem néz ki valami jól.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2019
(#) dB_Thunder válasza gyulank hozzászólására (») Aug 29, 2019
Illesztésnél végig kell "recsegtetni"..
(#) gyulank válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 29, 2019
És azt hogy kell?
(#) dB_Thunder válasza gyulank hozzászólására (») Aug 29, 2019
Nem ismerem pont ezt az Ubit, de szerintem ragasztott a vízállóság miatt..
(#) gyulank válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 29, 2019
Tanácsot tudnál adni, hogy hogy szedjem szét a fejet, hogy össze is tudjam rakni? Ne törjön meg ilyenek.
Következő: »»   4 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem