Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   797 / 848
(#) borvendeg hozzászólása Feb 25, 2008
Hello!
Tudna nekem segíteni valaki hogy ebbe
a kapcsolásba milyen kijelzők vannak a beépítve pontosan(típuszám)Vagy milyen kijelző lábkombatibilis ezzel? mert nyákor nem szeretnék újat tervezni
(#) balint1993 hozzászólása Feb 25, 2008
Csá!!
Valakinek megvan a PCB-féle táp kapcsolási rajza .sch-ban??
(#) PCB válasza pista91 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Szia !

Nem tiszta alkoholod van, ezért van ez.
(#) Attila86 válasza pista91 hozzászólására (») Feb 24, 2008
Mosd le mégegyszer, alaposabban!
Én egyébként aromás higítóval szoktam lemosni, az nagyon jól leszedi a gyantát, és eddig egyik alkatrészt sem bántotta.
(#) Parázs Gábor válasza pista91 hozzászólására (») Feb 24, 2008
hello
Ha 24V a bemenőfesz akkor ne várd el, hogy 30V jöjön ki, annak örülj, hogy a 24V kijön belöle.
(#) pista91 hozzászólása Feb 24, 2008
Sziasztok!
Tegnap megépítettem Attila86 féle labortápot. A jelek szerint majdnem teljesen jól működik, csak annyi hibát találtam benne, hogy szerinte max 30 V-t tud, nekem meg csak 24-t sikerült kiszenvednem belőle (24v a bemenőfesz). A másik érdekes probléma, hogy miután a nyákot lemostam denszesszel a forrasztások körül valamijen fehér holmi kirakódott, kinmézetre ojan mint finomra őrölt konyhasó. Szerintetek ezzel mit kéne kezdeni? Mosam le mégegyszer? És a nyák mennyire fogja díjazni ha kompletten potikkal együtt áztatnám el alkohollal?
(#) levii válasza PCB hozzászólására (») Feb 21, 2008
Szia
Erre én is gondoltam, majd valamit kitalálok.

Köszi mégegyszer!

Üdv!
(#) PCB válasza levii hozzászólására (») Feb 21, 2008
Szia !

Persze ez a max feszültség, és ebből azért következtethető, hogy 24V -hoz nem elég ennél 11V-al kevesebb.
A max feszültséghez képest általában 3-5V közelében van az ideális feszültség.

Üdv!
(#) levii válasza PCB hozzászólására (») Feb 21, 2008
Szia!
Én úgy gondoltam annyi a max. mert az van a rajzon hogy Vbe max. 35V

Köszi!

Üdv!
(#) huba válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2008
A labortápodról nem tennéd közzé az eagle filokat? Sokat segitene az utánépitésben. Megépiteném kettősre, kicsit áttervezve a nyákot, pár alkatrészt cserélnék smd-re.
(#) DMZ válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2008
Köszi hogy szóltál,már utánna néztem!Tegnap jött meg nekik a csomag,mert hétfőn még nem volt!Honlapjuk szerint még van 6db!
(#) PCB válasza levii hozzászólására (») Feb 20, 2008
Szia !

Egyenirányítás után 32 - 35V kell ahhoz, hogy normálisan működjön. Rajzon ott van 35V

Üdv!
(#) levii hozzászólása Feb 20, 2008
Sziasztok!
Megépítettem ezt a labortápot.
De csak 0-16 volt között tudom szabályozni.
Ez lehet attól hogy a kondit nem kötöttem be?
A fesz. egyenirányítás után 22V.
Vagy ilyen alacsony feszültségel ennyi a max. ?
Most kb. így néz ki.
Tudom elég gányolt.

Üdv!
(#) Attila86 válasza DMZ hozzászólására (») Feb 20, 2008
Ma voltam a Lomexben és már van M20-as doboz! Egyet elvittem, még van három.
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Feb 18, 2008
Kb. 100szor írtam le, de szívesen leírom, hátha még van, aki nem tudja: A spirálozáshoz használatos kemény karton (egyik fele, vagy mindkettő) fényes, és kiválóan nyomtatható, vasalható.
(#) DMZ válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 17, 2008
Bocs igazad van!(fekete-fehér)
Nah ez már komoly lehet a Kapcsolóüzemű előszabályozós, négydigites labortápegység!!

(#) Attila86 hozzászólása Feb 17, 2008
Feltettem az oldalamra az előszabályozós labortápom terveit. Leírást majd később teszek fel hozzá, de a paneltervek felkerültek, így aki szeretné az már meg tudja építeni az áramkört.
0-40V 0-10A, négy digit, kicsi hűtőborda...
(#) Attila86 válasza DMZ hozzászólására (») Feb 17, 2008
(Fehér-fekete egyébként a valóságban, nem szürke-fekete.)
(#) DMZ válasza mtomihun hozzászólására (») Feb 17, 2008
Szia!

Köszi szépen!
A dobozt lomexben lehet kapni 3.580ft (M20 műszerdoboz 150x200x120 Alu szürke-fekete)
(#) mtomihun válasza DMZ hozzászólására (») Feb 16, 2008
Helló!

Nagyon jó lett a tápod, gratula!
Hadd kérdezzem már meg, hogy hol lehet ilyen dobozt venni és mennyiért? Nekem egy akkutöltőt kellene bedobozolnom, de a tervben szereplő dobozba nem fér bele!
(#) DMZ válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 16, 2008
Szia!

Szóval te vetted meg az utolsó dobozt?
Tudhattam volna!
Mindegy, akkor majd várok 2-3 napot!
Tuti hogy lesz,ha ezt mondták neked!
Kb.: 8 órát számtam a labortáp elkéászítéséhez,de megérte,kb.: 2 óra vasalás,nyákmaratás,elenörzés-sípoltatás,fúrás és végül 6 órát forrasztottam!
Csak a beállításokkal volt bibi,de megoldottuk,külön köszönet Edmondnak (kolléga)!
Már csak a dobozolásra vár!
üdv.: DMZ
(#) Attila86 válasza DMZ hozzászólására (») Feb 16, 2008
Hehe!
Azért incs, mert én vettem meg az egyetlen darabot!
Nekem is kellene (még)egy, néhány napon belül elvileg lesz, nekem azt mondták.
Egyébként az áramkört ebbe a dobozba terveztem.

Igen, sajnos a labortáp II-vel még nem vagyok kész, de az előszabályozós táppal igen!

Szép lett a panelod! Tényleg látszik rajta hogy nem csak összedobtad, hanem odafigyeltél is a dolgokra...
Grat.!
(#) mtomihun válasza jdani hozzászólására (») Feb 16, 2008
Én nitrot szoktam használni, az 100% hogy jó, esetleg talán még 96%os alkohol! Én egy kisvárosban lakom, de itt lehet kapni műnyomót. 30ft egy A4-es lap!
(#) jdani válasza mtomihun hozzászólására (») Feb 16, 2008
NA jó, de ha a műnyomó beszerezhetetlen? És akármilyen higitó nem jó erre a célra?
(#) mtomihun válasza jdani hozzászólására (») Feb 16, 2008
Helló!

Vasalás előtt azért nitro higítóval jól töröld át a nyákot. Az sokat javít a tapadáson. Pauszpapírral még nem próbáltam, de a műnyomó az tuti jó!
(#) DMZ válasza tbence3 hozzászólására (») Feb 16, 2008
Szia tbence3!

Köszi a dicséretet!
A dobozát már ki is választottam de sajna nincs belőle egy darab se a lomexben (M20 möszerdoboz)
Ha lesz doboz,akkor majd bedobozolom és teszek fel képeket!
(#) tbence3 válasza DMZ hozzászólására (») Feb 16, 2008
Nagyon szép lett! Igényes, precíz munka. Kíváncsi leszek még a dobozára
(#) jdani válasza frankie hozzászólására (») Feb 16, 2008
Én azokat le is mértem, én nem találtam sehol zárlatot.
Ha nekem ugy sikerülne mint DMZ-nek, hát visitva szaladnék a falnak! Az igenpreciz, jó munka. Nekem a vasalásos nyák valahogy nem akar összejönni. Vagyis semmilyen értelmes módszer nem jön össze, csak a filctollas. Dehát az....
(#) jdani válasza hapro hozzászólására (») Feb 16, 2008
A nyákot már ki is dobtam. Kiszedtem belőle a cuccokat, és szó szerint kirepitettem az ablakon. Nem helyes, dekicsit boszantott már.Vasalással készitem. Ledörzsölöm asszem 240-es polirpapirral viz alatt, és anyni. a pauszpapirra rányomtatom, és vasalom.
(#) DMZ válasza DMZ hozzászólására (») Feb 16, 2008
Módosítva és üzem közben!
Következő: »»   797 / 848
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem