Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
akkor ha sikerülne megszerezni akkor
lenne remélem sikerül de úgy is elég ha ráteszek 3 db 2N3055-öst és 1 2N3054-es tranyót? üdv! Akkor nem tudom mitévő legyek, azért nagyon köszi a segítséget Üdv : Doncso
Szia !
Ja, ja... megnéztem mégegyszer.... A piros vonalat már te húztad oda. Nem jó szimmetrikusnak ! Üdv!
Szia, igazából az érdekelne, hogy a táp "gyárilag" asszimetrikus ugye, de ha középen megcsapolom a trafót, akkor szimmetrikus szabájozot tápom lesz, vagyis +-22V, ha jól mondom, bocs de nem vágom annyira ezt a táp dolgot.
Szia !
(#116530) Hozzászólásodban lévő rajz elvileg jó erre a célra. Persze az erősítő teljesítményét vedd figyelembe. Üdv!
Szia!
Van 1 hallvány remény hogy sikerülne szereznem kb 50cm széles 20cm magas és 10cm mély bordát szerezni az elég lenne? a súlyát nem tudom de az se biztos h meg tudom szerezni ha jól megy ebből tudok 2-t szerezni üdv!
Szia !
Keress mást, ez nem jó ! BD249 Jó lesz, 25A 125W ebből elég 2 db is szűken. Ez ráfér a bordára + ha kell egy PC ventillátor, és jó. Üdv!
Szia
2N3054-et nem kaptam, ezt lehet helyttesítenem 2sc2166-al, vagy keressek mást?
Meg van a kellő pufferfeszültséged?
tranyók nincsenek fordítva? A kimeneten a pufferfeszültség van vagy csak pár mV? A dióda kapcsain megvan a 15V? Teljesen szabályozhatatlan minden?
én ezt a kapcsolást építettem meg most,de nem műxik!! aki tud segítseg hogy mi baj lehet vele!!
kössz előre is.
szia!
akkor nagyob bordát kéne szereznem? üdv!
Vagy csinálni kell egy DC-DC átalakítót és "szinte" bármilyen feszültséget elő lehet állítani. Ezek léteznek integrált kivitelben, amihez csak pár diszkrét elemet kell hozzátenni. ( pl. a notebook-ok szivargyújtó töltője is ilyen)
PS.: Ha jól emlékszem Topi írt róla cikket.
Ebben igazad van, kicsi, de ettől még nem jó ez a két bordás megoldás.
Ha az egyik borda intenzívebben melegszik , akkor a hőmérsékletkülönbségük függvényében fokonként 2mV-tal elkezd a melegebbnek csökkenni a nyitófeszültsége és az áram jó része átterhelődik oda és innen csak pár milisecundum a hőmegfutás. Ezen max. a jól méretezett emitterellenállás tud(na) segíteni, ami ilyenkor visszatolja a munkapontot. (talán) (szerintem)
Amit írtál az ebben a formában valóban hülyeségnek tűnik, de azért mégsem teljesen az. Léteznek viszonylag egyszerű feszültség kétszerező és háromszorozó kapcsolások, amelyek trafóból, diódákból és kondenzátorokból állnak. De ezek csak viszonylag kis teljesítményekhez elegendőek.
Üdv
Szia !
A mániád jó, csak ahhoz meg kicsi az a borda. 2x 3x akkora kellene. 10A mellett úgy fog fűteni mint egy......... Üdv!
Sziasztok, találtam egy táprajzot és az lenne a kérdésem, hogy igy szimmetrikusan szabályozható tápot kapnék vagy ez lámaság?? Az ötlet a mellékelt képen. Erősítő élesztéshez kellene. A segítséget előre is köszi
Üdv: Doncso
Nekem mániám lenne, hogy egy bordán legyenek azért, hogy egyforma legyen a hőmérsékletük!!!
(szerintem)
vagy az a bordás 3-at nem bírna el 1 venti segítségévek és akkor 1 derékszögű lemezzel oda tudnám fogatni a tranyókat?
üdv!
Szia!
akkor a lemezre csak 1 et tegyek? és a bordásra a 2-őt? üdv!
szia!
bocsi ilyen rajzból tudtam kivágni és ezeknek mekkora hűtés kell? mert ugye 3 db-ot kell hűteni ezért én olyan bordát találtam hogy az 1 -ikre 2-tőt szeretnék tenni a másikra pedig egyet. Adatok: amire 2 megy 31.5cm széles 10cm magas és 2 mm cékony lemez gyári borda a másik az már 1 izmosabb az 18cm széles majdnem 10 cm magas és sok borda van rajta teszek fwel róluk képet is! UI.: a tranyókat sorkimenős kapcsolással próbáltam ki mert amikor mértem volt amelyikre a multi nem mutatott rá semmit de a kapcsolásban működöt mendegyik szóval szerintem jók üdv!
Szia !
Ahogy Dudus rajzolta, annyit még, hogy minimum 5W -os legyen az ellenállás. Üdv!
A 2n3055 NPN!
A rajz ettől függetlenül jó csak az emittereket egy-egy 0.1 Ohm - os ellenállással sorosan kösd össze. A kollektorokat direktben összekötheted . |
Bejelentkezés
Hirdetés |