Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   828 / 850
(#) zoly15 válasza Pafi hozzászólására (») Aug 18, 2007
szia!
hát ha ilyenre tervezték hát legyen
(#) zoly15 válasza kerteszsasa hozzászólására (») Aug 18, 2007
szia! nemhiszem h fogom mozgatni
és a trafó hogy tetszik?
ez is tiszta rozsda VOLT ma áthúztam 2 sor alapozóval és olyan szép lett h nem igaz :

üdv!
(#) kerteszsasa válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2007
Ha van 3 fázis, akkor úgy meget, cak akkor van gond ha el akarod mozdítani és máshonnan üzemeltetni.
De ha nem akarod "mozgatni", akkor nem szóltam.
(#) Pafi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2007
Ja, hát úgy könnyű!
de van 3 fázis úgyhogy ez tárgtalan
(#) zoly15 válasza lidi hozzászólására (») Aug 18, 2007
én névleges fesszel táplálnám pontosan nem toom h 190V-a vagy 380V al
meg úgy mellékesen nálunk 250V-van
akkor hogy tervezték ezt a trafót 24V-ra?
(#) Pafi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2007
2*190 V-os primerrel nem nagyon fog összejönni a 24 V szekunder feszültség, mert ha párhuzamosan kötöd a primereket, és arra kötöd a 230 V-ot, akkor búgni fog a trafó, és nagy áramot vesz föl, ha pedig sorba (ahogy most van), akkor 24 V helyett csak kb. 14 V-ot fog leadni a szekunder.
(#) lidi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2007
És mit fog lépni a trafó ha 190 helyett 220 at kap ?
Vagy 380 ról akarod járatni a labortápodat?
Idézet:
„Ha egy trafóból kiveszed a max teljesítményt akkor természetes, hogy melegszik.”

erről még nem is hallottam és mennyire melegszik?
főzni lehet rajta? vagy csak langyos?
a képeken az áldozat van
UI.. a vasmag nekem is rozsdás de azt megoldom a trafót megnézetem jó persze nem 380-at adtam neki hanem a szekunderre 24V-ot nem zúz meg semmi a szekunder kivezetés nekem a ramaty a többi forrasztva van nekem a szekunder csavarozva van és elég oxidáéllt!
és jól látszik a gyártási szám!!! 1964!!! és még műxik
(#) kerteszsasa válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2007
Ha egy trafóból kiveszed a max teljesítményt akkor természetes, hogy melegszik. Most az a kérdés, milyen tápegységben lesz?
Az én trafóm vasmagja tiszta rozsda, és a kivezetései is ramaty állpotban vannak. A szekunderen a menetek kicsit megsérültek, de úgyis áttekerem 12-ről 24 voltra.
mit jelent az h rossz állapotú trafót?
nekem semmi szaga ninncs a tekercseknek van ellenállásuk úgyhogy elviles jó nem mai darab de én szeretném kihasználni esetenként azt a 10A-t ha 10A-ra van tervezve akkor 10A-en kéne neki melegednie?.................. szerintem nem szerinted?

üdv!
UI.: és te milyen teljesítményű trafót
Idézet:
„guberáltál?”
(#) kerteszsasa válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 17, 2007
Az előző hozzászólásom arra vonatkozott, hogy egy izmos trafóval símán lehet építeni kisebb teljesítményű tápot, legalább nem fog melegedni.
Ha nem látsz rajta égésnyomot vagy egyéb sérülést, akkor elvileg nem lehet nagy baja
Én vastelepről szereztem egy elég rossz állapotban levő trafót, mégis működik. Azt fogom rakni majd a tápomba
(#) zoly15 válasza kerteszsasa hozzászólására (») Aug 17, 2007
az a jó hogyha nem melegszik de olyan nehéz hogy kapásból van benne 10kiló jó régi is még nincs is külön csévetesten a primer és a szekuder
de attól remélem h jó elvileg 1 trafónak aminek nincs semmijen szaga mi beje lehet szetrem semmi szerinted?
(#) kerteszsasa válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 17, 2007
Az nem baj, ha a trafó többet bír, lehalább nem fog melegedni
(#) zoly15 hozzászólása Aug 17, 2007
sziasztok!
én is készülök majd tápot csinálni csak van 1 gondom
az a gond hogy nem tudok olyan áramkört ami 24V/10A-ig tudná szabályozni a feszt/ áramot és ez lehetőleg áramkorlátos legyen
azért kéne 10A-os mert olyan trafóm van
a trafóról: 2x190V/24V 250VA

előre is köszi mindenkinek
üdv!
(#) Attila86 válasza mex hozzászólására (») Aug 17, 2007
Igen, azt itt nem publikáltam mert ebben a topicban nem volt szükséges. Az Eagle topicban a másik fórumon viszont annál inkább.

Válaszolni nem fogok két helyre, ott már megtettem.
(#) mex válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 17, 2007
A másik fórumon is ezt irtam:

Attila! Nem tudom milyen fázisban van a labortápprojekted,de a helyedben ha még nem késő áttervezném a DVM tápellátását. Az analóg közös pontot, és a relative nagy áramot vivő DGND fóliasávot ily módon nem szabad kivitelezni,mert a kijelzők változó áramfelvétele feszültségesést hoz létre az adott fóliaszakaszon. Ennek következtében elmászik a referenciafeszültség is,össze-vissza ugráló kijelzés lesz az eredmény.Külön kell vezetni a kétfajta GND-t,"csillag"alakban elágazni a betáp ponttól. A másik alternativa pedig: stabil referenciafeszültséget létrehozni,de erre találsz példát az ICL adatlapjában.
A többiek lehet hogy nem értik miről van szó,mert most veszem észre a nyákrajzot nem publikáltad. Utólagosan is bocs.
(#) Attila86 válasza puby88 hozzászólására (») Aug 17, 2007
Ha nem fontos a nagy pontosság akkor nem kell méréshatár-váltó kapcsoló, ha pedig 2A is elég, akkor meg aztán pláne nem. Az ICL7107 úgyis ez fölött (1999) mutat túlcsordulást. Én is pont ezért terveztem a tápomat két Amperre úgy ahogy.

Nézd meg a #114196-os hsz.-nál linkelt tápom rajzát, abból az ICL7107-es rész úgy ahogy van jó neked, ha érted a kapcsrajzról hogy hova kösd be a saját tápodba akkor hajrá, ha nem akkor szólj és berajzolom!
(#) puby88 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 17, 2007
A trafó 2A-es, ennyi pont elég lenne, a táp 5A-esnek van írva.
Nem akarom teljesen pontosan tudni, csak kb, hogy mennyi a max kimenő áram 0,1 pontosság bőven elég.

(#) Attila86 hozzászólása Aug 16, 2007
Egyébként hagy mutassam be az én tápomat.
(Az alapja az Urbános táp volt, ezért nem teljesen a saját kapcsolásom.)
(#) Dudus válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 16, 2007
Ok. Bocs . Felületesen olvastam
(#) Attila86 válasza puby88 hozzászólására (») Aug 16, 2007
Mekkora kimenő áramot tud a tápod? (Mennyit szeretnél maximum mérni?)

Mennyire pontosan szeretnéd mérni az áramot (esetleg feszültséget)?
(#) puby88 válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 16, 2007
Hát tényleg lebuktam, de szeretek biztosra menni.
Amúgy még a műszer csak tervbe van véve, de majd egy digit műszert akarok építeni (ICL7107-el), addig csak sima multiméterrrel próbálgatom

üdv: puby
(#) PCB válasza PCB hozzászólására (») Aug 16, 2007
Lemaradt...

Az hiba, annak nézz utána valamit vagy rosszul forrasztottál be vagy .....

(#) PCB válasza puby88 hozzászólására (») Aug 16, 2007
Szia !

Párhúzamossan kötve az aktuális áramfelvételt méri.
A műszerrel köss sorba egy potit, akkor be tudod állítani
pontosra az árammérést. Analog vagy digit műszered van ? Ha analog akkor tegyél egy 3-4 állású kapcsolót, hogy tudj méréshatárt váltani Pl: 500mA - 1.25A - 2.5A - 5A (skálától függ persze)

Üdv!
(#) Attila86 válasza puby88 hozzászólására (») Aug 16, 2007
Hopp, na most lebuktál barátom!
Te írsz a másik fórumba is! :yes:
Akartam oda is írni neked, de most hogy tudom hogy ugyan az az emberke vagy, elég egy helyre...
(#) puby88 válasza PCB hozzászólására (») Aug 16, 2007
Ok köszi, akkor majd megpróbálom úgy.

És arra nem tudtok semmit mondani, hogy néha mért nem "indul" be a táp, amit előbb írtam (csak nem a B műverősítő, hanem az A-nál), mert amikor nem működik, akkor 5,6 és 7. lábakon 0 volt van, erre nincs semmi ötletetek, hogy mért van így???

És ha jól gondolkodom, akkor a 0,22ohmos ellenállással párhuzamossan kötve egy panelműszert méri a max áramot, de aztán lehet, hogy hülyeség...

Üdv: puby
(#) Attila86 válasza Dudus hozzászólására (») Aug 16, 2007
Én is erre céloztam a #114148-as hozzászólásomban, a megszólítás utáni első mondatban.
(#) PCB válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 16, 2007
Szia !

Ez a táp amiről szó van, elbírja a 0,22 ohm -t (100%)
Ha rendesen beálltod, ez egy nagyon jó kis kapcsolás.

Pici analóg műszerek általában pont az ilyen mV -os tartományban működnek.

De mindentől függetlenűl ott van benne a 0.22 ohm
azt is lehet használni.

Üdv!
Következő: »»   828 / 850
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem