Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Én köszönöm a pontot!
Bye Sheffield
Köszönöm! Ezekre gondoltam, és még IC-m is van hozzá! Tiéd a pont!
A tápegység meg van oldva! Találtam egy 0-30V 3A-eset! Köszönöm!
A hiba oka:gerjed a műveleti erősítő....
rakj a zénerrel párhuzamosan egy 100pF körüli kondit. (csak arra nem emlékszem melyik is...de aszthiszem az A jelű -referencia- a bűnös)
Feszültség mérő 1
Feszültség mérő 2 ez ugyan az mit az előbbi csak Topi kreált hozzá egy frankó leírást! Áramerősség mérő Remélem tudtam segíteni! További jó fórumozást! Sheffield
Szia Tom19!
A rajzot amit be raktál nekem megvan építve, de van egy kicsi hibálya. Nem mindig indul be az áramkör! Még nem sikerült rájönnöm a hiba okára.
Sziasztok!
Kezdem azzal hogy, végig olvastam minden tápegységet fórumot, de egyikben sem találtam választ! Tehát szeretnék építeni egy komolyabb labor tápegységet! Amit szeretnék: -Legyen állítható feszültség: 35V kell max, a min nem nagyon számít, mondjuk 2-35V-ig -Zárlatvédelem legyen rajta és max 5A-t tudjon leadni A többi már csak extra! -Felvett áram kijelzése(7 szegmenses LED kijelzőn, egy tizedes jegyig: 3.5A) -Kimeneti feszültség kijelzése ( ez is mint az áramfelvételnél) Külön külön is küldhettek kapcsolásokat, én már talán össze tudom rakni! Tehát ha valaki egy tápot küld, más meg a fesz kijelzést, valaki pedig az áramfelvétel kijelzését! Nekem van egy kiszemelt áldozatom tápegység ügyben, de átalakításra szorulna, hogy azokat tudja amiket leirtam. Csatolom a rajzát! Köszönöm a segítséget előre is!
Hy!
Van itt olyan aki megépítette a rádiótechnika évkönyv '02-es számából a labortápot? Kellene egy kis segítség mert nem igazán megy...
Ahogy én tudom, azt csak kézzel tudod megoldani/utólag módosítani.
A kapcsolási rajz nekem a szovjet TV-khez adott stílusú, áttekinthetetlen. Némi átrajzolás után már jobban tetszik (nekem).
Na igen .
De ezekben nincs leírva pl.:A tápoknak hogy csináljak szélesebb fólicsíkot autóruterral!
Csak halkan jegyezném meg, hogy két fórumtéma is foglalkozika az EAGLE-s problámával:
EAGLE Nyáktervező; Eagle 4.16 nyáktervező... :nezze: Érdemes azokba is beleolvasni. Az RT ÉK 2005 / 137-oldalon van leíris az EAGLE 4.0-ás verzió használatáról. A főbb utasitásokat mutatja be.
Nekem így első ránézésre úgy tűnik mintha túl lenne bonyolítva a kapcsolás. Egyébként én általában ExpressPCB-t használok.
Proteus
Ez ezerszer jobb mint az eagle. Én is kökat küszködtem az eagle hülyeségeivel, aztán ráakadtam a proteuszra, ez nagyok király.
Talán most .
A nyákfélén az alkatrészek értékei öszzekeveredtek! Köszi ha tudtok segíteni . Megyek aludni , holnap fojtköv. Jóélyt
Nem birom elküldeni a képet!
:no:4 mega bmp , mit tegyek?
Egyébként én a kézi route-olás híve vagyok. Az Eagle autoroute-ja néha nagyon lehetetlen vonalvezetést csinál. Általába agyon bonyolítja a dolgokat.
Itt a kapcsirajz amit igértem.
De nem voltam képes normális nyákot készíteni hozzá Tudnátok segíteni ? Én eddig 1oldalast , alkoholos filccel , kézi tervezéssel készítettem . Most az eagle-vel küszködtem 3 délután kevés sikerrel. Rajz csatolva. +1 kísérletem is. Tudnátok egy éretelmeset készíteni , vagy a progi beállításban? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

:no: