Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   10 / 21
(#) zoszka válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 14, 2015
Itt nincs a local ip-khez hozzá rendelve a port... Így kintről nem tudja melyik ip-re kell irányítania. Local-ban is ip alapján éred el (pl: 192.168.1.x:22), a router-nek is meg kell adni, különben nem fogja tudni. Kivéve a 80-as portot, ha az a router remote portja és engedélyezve is van. A pinget a routerek általában alapértelmezetten tiltják, külön lehet engedélyezni, de ettől még a portokra érkező kéréseket átengedik, ha van mögöttük megadva local-ip is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
(#) AZoli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 14, 2015
Lehet hogy rosszul fogalmazom, tényleg nem vagyok otthon a témában, de próbálom megérteni, javítsatok ki ha tévedek.

Idézet:
„A DDNS szervert csak root joggal tudod beállítani. Meg sok minden mást is.”

Tehát a ddns és a port forward szerintem jól be van állítva, azzal kezdtük a dolgot. És miután mindent beállítottunk, mégsem működött. Használnánk pl. svn-t, youtrack-et, ftp-t.

De amíg kintről nem tudom a routeremet pingelni, addig ezek közül esélytelen hogy bármelyik működjön. Vagy ebben tévedek?

(Amíg a szolgáltató nem nyúlt bele, 2 éven keresztül ugyan ebben a konfigurációban működött. Akkor is mi állítottuk be, fél óra alatt. Most 1 hete küzdünk vele, és nem megy)

Az egyik lan-on van egy linux-os gép, amit local-ban elérek, pl. putty -al, de külső hálózatról nem.
A pinget nem célszerű engedélyezni a routher-ben, mert a pingrobotok rádmásznak és fölösleges adatforgalmat generálnak még akkor is, ha védett a local hálózatod. Lassít, zavaró, és szórakozásból be is törnek. Ugyanígy a szabvány portokat sem illik átengedni egy az egyben. Pl: a 21 es portot a 21421-en engedem be és a 21-re továbbítom az adott ip-hez. Így akár több ftp is futhat egy időben.(21321,21221,stb) Ez csak egy példa.
A DDNS szervert csak root joggal tudod beállítani. Meg sok minden mást is. Google a harmadik találatra beadta és csak a típusra kerestem rá.
Bővebben: root jog
Bővebben: port átirányítás
(#) AZoli válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Beállítottam a Use UPnP, de nem javult a helyzet. A port forwarding-al kezdtünk, és miután nem működtek a dolgok, úgy jutottunk el odáig hogy megnéztük, kintről nem is látszik a router.
(#) eSDi válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Átnéztem a kezelési útmutatót, én sem találtam. A Gaming and application menüpont alatt kapcsold be az UPnP-t. Ha tudsz, állíts be Port Forwarding-ot a megfelelő portokra.
(#) AZoli válasza eyess hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Ez csak a szolgáltatóhoz kapcsolódást, és a wifi beállítást írja le, ez mind rendben van, most is erről a hálózatról írok, wifi-n keresztül. Innen válaszol is a ping-re. Viszont ha átmegyek a szomszédba, vagy a munkahelyre, vagy mobilról mobilneten (tehát nem az itteni wifi-t használva) onnan nem.
(#) AZoli válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Na ilyet én sajnos nem találok.

ST.jpg

(#) eyess válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Szerintem , ha ez szerint beállítod , akkor jó lesz.

Bővebben: Link
(#) eSDi válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Általában van olyan beállítása a routereknek valahol a tűzfal környékén, hogy mit kezdjen a WAN felől érkező pingekkel. Nálam például a mellékelt kép szerint van.

ping.jpg

(#) AZoli válasza eyess hozzászólására (») Ápr 13, 2015
THOMSON ST780
(#) eyess válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 13, 2015
Mi a pontos típusa a routernek speedtouch ??
(#) AZoli hozzászólása Ápr 13, 2015
Sziasztok!

Van egy speedtouch routerem. Amióta a szolgáltató (T-..) telefon hiba miatt nyomott rajta egy restet, azóta kintről nem elérhető a router. Tehát van net, működik minden, csak pl. mobilnetről nem válaszol a pingelésre sem. Van egy ..no-ip.org -os hostname, azt használnánk majd, de külső hálózatról még a routerig sem jutunk el. Máshonnan is szeretném elérni az ottani gépet, de így még a teamviewer sem működik.
Tűzfal kikapcsoláson és rengeteg újraindításon túl vagyunk.
A szolgáltató szerint nincs nat-olva, de a ping-re nekik sem válaszol. Azt mondják hogy szerintük mennie kéne, de ez nincs benne a szerződésben hogy ilyet tudnia kell, ezért nem tudnak vele foglakozni. 1 hónapja írtam alá velük újabb 2 évet, mert amíg nem piszkálták működött rendesen.
Ne vagyok szakértője a témának, de mitől lehet hogy ping-re nem válaszol a router? (Kintről, mert természetesen local-ban elérem)
Tehát "whatismyipaddress" -el megnézem mi az ip címem, (ez ugyan az, mint amit a router kezelőfelületén látok) és másik netről próbálom pingelni. És nincs válasz.

Ha van -a témába jobban vágó- topic, kérem a modikat irányítsanak oda.
(#) teddysnow válasza mikado hozzászólására (») Feb 6, 2015
Szia
"A http-upgrade ugye nem pálya, mivel azt a webes felületről kellene betölteni."
Ez nagyon nem 100%, hogy így van. Az UBNT eszközökre már kezdetektől fogva tftp-vel fel lehet tölteni a firmware-ét. Az Airlive WLA5000AP-nak van boot menüje és ott is a webes firmware-t szedi fel, de előtte át kell nevezni "zImage" névre.
(#) mikado válasza mikado hozzászólására (») Feb 6, 2015
Sziasztok, újra jelentkezem
Az 5460ap-ben ki lett cserélve a 0-s porthoz tartozó 8201, és mostmár működik a 0-s port, így már hozzáférek tftp-vel (is).
Most szoftveres probléma lett, ugyanis nem találok hozzá _működő_ flash tartalmat. A http-upgrade ugye nem pálya, mivel azt a webes felületről kellene betölteni.
Illetve az appro54g-t sikerült felbarkácsolni, viszont licence kellene hozzá, hogy működjön.
Ha esetleg...
... valakinek van ötlete előre is nagyon köszönöm.
(#) enree válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 22, 2015
Elég csak arra feltenni a dd-wrt-t amelyikkel csatlakozni akarunk a másikhoz.
(#) Joe_001 válasza enree hozzászólására (») Jan 22, 2015
Én úgy próbálnám, ha már kettő van,de este újra elovasom.
(#) Joe_001 válasza enree hozzászólására (») Jan 22, 2015
Azt hiszem tartalmilag ugyanazt linkeltük
(#) enree válasza enree hozzászólására (») Jan 21, 2015
Nos, ha valaki belefutna ebbe a problémába, akkor itt a megoldás. Nagyon fontos, hogy lépésről lépésre mindent ugyan úgy kell beállítani, ahogy a leírásban van, különben nem működik! Nagyon örülök neki, nem kell falat vésni!
(#) enree válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 20, 2015
Akkor lehet, hogy rosszul írták, vagy én értelmeztem rosszul, finoman szólva gyenge az angolom
Én is arra gondolok, hogy az elsőre is fel kellene tennem a dd-wrt-t.
Joe_001; még nem, de ha hazaértem, megnézem.
(#) Joe_001 válasza enree hozzászólására (») Jan 20, 2015
Ezt próbáltad?
Bővebben: Link
(#) dB_Thunder válasza enree hozzászólására (») Jan 19, 2015
Minden nem hinném hogy egyformára kell állítani, de szerintem mind2 routeren akkor DD.nek kellene lennie, nem hinném hogy az alap fw tudja ezt a funkciót!
Meg kell valljam hogy DD-t csak kipróbáltam, de igazából Tomatót használok, meg ilyen funkcióra nem volt szükségem. De ránézek..
(#) enree válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 19, 2015
A dd-wrt leírásban az szerepel, mindkét routeren mindent ugyanarra kell állítani, nem alhálót akarok csinálni, hanem kibővíteni a meglévőt, mintha egy swithcet dugnék bele, csak itt nem kábel van közte, hanem levegő
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
(#) Joe_001 válasza enree hozzászólására (») Jan 19, 2015
Hali!
Meg az SSID se legyen ugyanaz!
(#) dB_Thunder válasza enree hozzászólására (») Jan 19, 2015
Egyeznek az alhálózati ip tartományok! Az egyik routernél változtasd a 192.168.2.xxx re!
(#) enree hozzászólása Jan 19, 2015
Sziasztok!

Csinált e már valaki közületek dd-wrt szoftveres routerrel hálózati hidat?
Van két wrt54gl routerem, az egyik teljesen normális módon routerként üzemel, a másikkal szeretnék csatlakozni hozzá wifin keresztül, hogy a Lan portba dugott eszköz elérje a netet.
A "main" kütyün a gyári szoftver van, amit szeretnék csatlakoztatni hozzá, azon dd-wrt.
Végigcsinálom a beállításokat, kis is írja, hogy csatlakozik, de a rádugott eszköz nem lát netet...
Ha valakinek van ez irányú tapasztalata, kérem, ossza meg velem.
(#) mikado válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 7, 2014
Köszi az utánajárást!
A 0-s porton lehetne flashelni, de minthogy döglött, nem jut el odáig.
Ha majd ki tudom cserélni a két 8201cp-t beszámolok az eredményről...
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 7, 2014
Utánanéztem kicsit, de már nem engedte módosítani.

flash forrása itt:
http://pastebin.com/meZtSKrz
(Valaki volt oly jó és feltette a google meg ügyesen indexelte.)

A funkció a apmib_hwconf() függvényt hívja.
Annak forrása itt. Ethernet porthoz itt nem hiszem hogy nyúl, cserébe a flashből olvas fel tömörített adatokat. Sok helyen van return NULL -ami a flash test-hwconf -1-el való visszatérését okozza- ám intelligens módon a hibainfók printfelése ki van kommentelve.

Egy szó mint száz a flashtartalommal sincs valami rendben. Gondolom az a port döglött le amin újra lehet flashelni?
(#) Lucifer válasza mikado hozzászólására (») Dec 7, 2014
Az SDK-ból származó alapokon valszínűleg nem változtattak sokmindent:
https://github.com/KrabbyPatty/rtl819x-toolchain/blob/master/users/...tup.sh

A problémás sort azért kapod mert lefuttatja a flash binárist a test-hwconf argumentummal. Majd mivel ez elbukik meghívja a flash default parancsot.

Ez a flash bináris valószínűleg valami zárt forráskódú tool, így nem fogjuk megtudni mit is csinál konkrétan.

De ha a link status LED sem működik a 0. porton akkor ott HW hiba lesz 99.9999%.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
(#) mikado válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 7, 2014
Köszi, ha lenne már megtettem volna...
Ha más ötlet nincs, majd keresek valakit aki meg tudja cserélni...
Igazából ez aggaszt :
Idézet:
„HW configuration invalid, reset default!”
Következő: »»   10 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem