Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Itt nincs a local ip-khez hozzá rendelve a port... Így kintről nem tudja melyik ip-re kell irányítania. Local-ban is ip alapján éred el (pl: 192.168.1.x:22), a router-nek is meg kell adni, különben nem fogja tudni. Kivéve a 80-as portot, ha az a router remote portja és engedélyezve is van. A pinget a routerek általában alapértelmezetten tiltják, külön lehet engedélyezni, de ettől még a portokra érkező kéréseket átengedik, ha van mögöttük megadva local-ip is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
Lehet hogy rosszul fogalmazom, tényleg nem vagyok otthon a témában, de próbálom megérteni, javítsatok ki ha tévedek.
Idézet: „A DDNS szervert csak root joggal tudod beállítani. Meg sok minden mást is.” Tehát a ddns és a port forward szerintem jól be van állítva, azzal kezdtük a dolgot. És miután mindent beállítottunk, mégsem működött. Használnánk pl. svn-t, youtrack-et, ftp-t. De amíg kintről nem tudom a routeremet pingelni, addig ezek közül esélytelen hogy bármelyik működjön. Vagy ebben tévedek? (Amíg a szolgáltató nem nyúlt bele, 2 éven keresztül ugyan ebben a konfigurációban működött. Akkor is mi állítottuk be, fél óra alatt. Most 1 hete küzdünk vele, és nem megy) Az egyik lan-on van egy linux-os gép, amit local-ban elérek, pl. putty -al, de külső hálózatról nem. A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
A pinget nem célszerű engedélyezni a routher-ben, mert a pingrobotok rádmásznak és fölösleges adatforgalmat generálnak még akkor is, ha védett a local hálózatod. Lassít, zavaró, és szórakozásból be is törnek. Ugyanígy a szabvány portokat sem illik átengedni egy az egyben. Pl: a 21 es portot a 21421-en engedem be és a 21-re továbbítom az adott ip-hez. Így akár több ftp is futhat egy időben.(21321,21221,stb) Ez csak egy példa.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
A DDNS szervert csak root joggal tudod beállítani. Meg sok minden mást is. Google a harmadik találatra beadta és csak a típusra kerestem rá.
Bővebben: root jog Bővebben: port átirányítás A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
Beállítottam a Use UPnP, de nem javult a helyzet. A port forwarding-al kezdtünk, és miután nem működtek a dolgok, úgy jutottunk el odáig hogy megnéztük, kintről nem is látszik a router.
Átnéztem a kezelési útmutatót, én sem találtam. A Gaming and application menüpont alatt kapcsold be az UPnP-t. Ha tudsz, állíts be Port Forwarding-ot a megfelelő portokra.
Ez csak a szolgáltatóhoz kapcsolódást, és a wifi beállítást írja le, ez mind rendben van, most is erről a hálózatról írok, wifi-n keresztül. Innen válaszol is a ping-re. Viszont ha átmegyek a szomszédba, vagy a munkahelyre, vagy mobilról mobilneten (tehát nem az itteni wifi-t használva) onnan nem.
Általában van olyan beállítása a routereknek valahol a tűzfal környékén, hogy mit kezdjen a WAN felől érkező pingekkel. Nálam például a mellékelt kép szerint van.
Mi a pontos típusa a routernek speedtouch ??
Sziasztok!
Van egy speedtouch routerem. Amióta a szolgáltató (T-..) telefon hiba miatt nyomott rajta egy restet, azóta kintről nem elérhető a router. Tehát van net, működik minden, csak pl. mobilnetről nem válaszol a pingelésre sem. Van egy ..no-ip.org -os hostname, azt használnánk majd, de külső hálózatról még a routerig sem jutunk el. Máshonnan is szeretném elérni az ottani gépet, de így még a teamviewer sem működik. Tűzfal kikapcsoláson és rengeteg újraindításon túl vagyunk. A szolgáltató szerint nincs nat-olva, de a ping-re nekik sem válaszol. Azt mondják hogy szerintük mennie kéne, de ez nincs benne a szerződésben hogy ilyet tudnia kell, ezért nem tudnak vele foglakozni. ![]() Ne vagyok szakértője a témának, de mitől lehet hogy ping-re nem válaszol a router? (Kintről, mert természetesen local-ban elérem) Tehát "whatismyipaddress" -el megnézem mi az ip címem, (ez ugyan az, mint amit a router kezelőfelületén látok) és másik netről próbálom pingelni. És nincs válasz. Ha van -a témába jobban vágó- topic, kérem a modikat irányítsanak oda.
Szia
"A http-upgrade ugye nem pálya, mivel azt a webes felületről kellene betölteni." Ez nagyon nem 100%, hogy így van. Az UBNT eszközökre már kezdetektől fogva tftp-vel fel lehet tölteni a firmware-ét. Az Airlive WLA5000AP-nak van boot menüje és ott is a webes firmware-t szedi fel, de előtte át kell nevezni "zImage" névre.
Sziasztok, újra jelentkezem
![]() Az 5460ap-ben ki lett cserélve a 0-s porthoz tartozó 8201, és mostmár működik a 0-s port, így már hozzáférek tftp-vel (is). Most szoftveres probléma lett, ugyanis nem találok hozzá _működő_ flash tartalmat. A http-upgrade ugye nem pálya, mivel azt a webes felületről kellene betölteni. Illetve az appro54g-t sikerült felbarkácsolni, viszont licence kellene hozzá, hogy működjön. Ha esetleg... ... valakinek van ötlete előre is nagyon köszönöm.
Elég csak arra feltenni a dd-wrt-t amelyikkel csatlakozni akarunk a másikhoz.
Én úgy próbálnám, ha már kettő van,de este újra elovasom.
Nos, ha valaki belefutna ebbe a problémába, akkor itt a megoldás. Nagyon fontos, hogy lépésről lépésre mindent ugyan úgy kell beállítani, ahogy a leírásban van, különben nem működik! Nagyon örülök neki, nem kell falat vésni!
![]()
Akkor lehet, hogy rosszul írták, vagy én értelmeztem rosszul, finoman szólva gyenge az angolom
![]() Én is arra gondolok, hogy az elsőre is fel kellene tennem a dd-wrt-t. Joe_001; még nem, de ha hazaértem, megnézem.
Ezt próbáltad?
Bővebben: Link
Minden nem hinném hogy egyformára kell állítani, de szerintem mind2 routeren akkor DD.nek kellene lennie, nem hinném hogy az alap fw tudja ezt a funkciót!
Meg kell valljam hogy DD-t csak kipróbáltam, de igazából Tomatót használok, meg ilyen funkcióra nem volt szükségem. De ránézek..
A dd-wrt leírásban az szerepel, mindkét routeren mindent ugyanarra kell állítani, nem alhálót akarok csinálni, hanem kibővíteni a meglévőt, mintha egy swithcet dugnék bele, csak itt nem kábel van közte, hanem levegő
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2015
Egyeznek az alhálózati ip tartományok! Az egyik routernél változtasd a 192.168.2.xxx re!
Sziasztok!
Csinált e már valaki közületek dd-wrt szoftveres routerrel hálózati hidat? Van két wrt54gl routerem, az egyik teljesen normális módon routerként üzemel, a másikkal szeretnék csatlakozni hozzá wifin keresztül, hogy a Lan portba dugott eszköz elérje a netet. A "main" kütyün a gyári szoftver van, amit szeretnék csatlakoztatni hozzá, azon dd-wrt. Végigcsinálom a beállításokat, kis is írja, hogy csatlakozik, de a rádugott eszköz nem lát netet... ![]() Ha valakinek van ez irányú tapasztalata, kérem, ossza meg velem.
Köszi az utánajárást!
A 0-s porton lehetne flashelni, de minthogy döglött, nem jut el odáig. Ha majd ki tudom cserélni a két 8201cp-t beszámolok az eredményről...
Utánanéztem kicsit, de már nem engedte módosítani.
flash forrása itt: http://pastebin.com/meZtSKrz (Valaki volt oly jó és feltette a google meg ügyesen indexelte.) A funkció a apmib_hwconf() függvényt hívja. Annak forrása itt. Ethernet porthoz itt nem hiszem hogy nyúl, cserébe a flashből olvas fel tömörített adatokat. Sok helyen van return NULL -ami a flash test-hwconf -1-el való visszatérését okozza- ám intelligens módon a hibainfók printfelése ki van kommentelve. Egy szó mint száz a flashtartalommal sincs valami rendben. Gondolom az a port döglött le amin újra lehet flashelni?
Az SDK-ból származó alapokon valszínűleg nem változtattak sokmindent:
https://github.com/KrabbyPatty/rtl819x-toolchain/blob/master/users/...tup.sh A problémás sort azért kapod mert lefuttatja a flash binárist a test-hwconf argumentummal. Majd mivel ez elbukik meghívja a flash default parancsot. Ez a flash bináris valószínűleg valami zárt forráskódú tool, így nem fogjuk megtudni mit is csinál konkrétan. De ha a link status LED sem működik a 0. porton akkor ott HW hiba lesz 99.9999%. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2014
Köszi, ha lenne már megtettem volna...
Ha más ötlet nincs, majd keresek valakit aki meg tudja cserélni... Igazából ez aggaszt : Idézet: „HW configuration invalid, reset default!” |
Bejelentkezés
Hirdetés |