Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   104 / 219
(#) CIROKL válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
20Volt lesz a táp nála és ha csak 1A nyugalmi áramot szeretne akkor valóban szép nagy L idommal jó lesz és ha netán még fém dobozra szerelve lenne a hűtőborda akkor még az is vezetne el a keletkezett hőből.
Bővebben: Link
(#) WaRL0 válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
Ha kiszámíttod, hogy 20V tápfesz és 1A nyugalmi az maximum 20W elfűtendő teljesítmény. Egy ekkora bordának simán le kéne adnia ennyi hőt.
(#) lamalas hozzászólása Aug 1, 2012 /
 
Azt azert ne felejtsetek el, hogy nem csak az szamit mekkora a hutoborda merete. Tobbek kozott fontos annak anyaga es kialakitasa is, de ami lenyegesebb, hogy milyen a hőkontaktus a vegtranzisztorok es a hutoborda kozott! Lehet barmilyen nagy a borda es szellozhet barmilyen jol, ha a tranzisztorok es a borda kozott rossz a hovezetes akkor olyan mintha sokkal kisebb lenne a hutofelulet (legrosszabb esetben mintha nem is lenne).

A tranzisztorok tokhomerseklete mas egyeb dologtol is fugg: pl. a tok es sziliciumlapka kozti hoellenallastol, a tok es borda kozti hoellenallastol. Ez utobbi novekszik ha a tranzisztor nem kozvetlen a hutobordan van hanem pl. L idommal csatlakozik a bordahoz. Tovabb noveli a hoellenallast a durva, erdes felulet az L idomon es/vagy hutobordan illetve ha elektromosan el kell szigetelni a tranzisztort a bordatol.
(#) Class-A-. válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
Hááát? Itt is hibázik valami de az nagyon!Az,hogy az -L-idom vastag az OK,de az hogy a két tranzisztor 2-3 cm közel van egymáshoz az nagyon csúnya hiba.Ráadásnak még a tranzisztorok egyik széle majdnem hogy lelóg az -L- idomról.Ez idéző jelben. - Tehát minden nagyon szép ,csak igy nem jó! Szerintem legalább 10-15 cm re kellene lenni egymástól a két tranyónak és mind ez a borda közepén kellene elhelyezni.De ez lehet nem mindig lehetséges ,de legalább távolabb lennének a tranzisztorok egymástól.Bocs de ezt nem kötekedésnek szántam,hanem intő példaként, felhívni a figyelmet a hűtés fontosságára.
(#) Kovácsgabi válasza Class-A-. hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
Szerintem hűtés szempontjából semmi kár nem származik a tranyók közelségéből. Sőt hő szempontból, minél közelebb vannak egymáshoz egy közös idomon egy borda geometriai középpontjában annál jobb a hőegyüttfutásuk, ami nem egy hátrány tekintve hogy a félvezetők legnagyobb ellensége a termális labilitás. Így együtt melegszenek legalább.
(#) CIROKL válasza Class-A-. hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Hááát mutatnál valamit a te saját elrettentő munkáidból hátha okulnánk belőle .
Na ez sem kötekedésnek mondanám .
Visszetérve a hibád okaira monanám hogy a nyáktervet nem én követtem el így a tranzisztorok közelsége nem az én tervezésemből születik de annyit elmondanék azért hogy több az mint 2-3 cm
Amit te a tranzisztor lelógásának látsz az közel s távol sem az mindösszesen a csillám szigetelő lóg le egy mm és ha ez hiba akkor hú-ha !
Csendben elmondanám hogy tegnap délután teszteltem és semmi ebből adódó gond nem keletkezik a tranzisztorok melegednek ahogyan a nagykönyvben meg vagyon irva és az L idomok vezetik a hőt és még ráádásul a hűtőborda le is hűti , hol itt az az egetverő gond ?
(#) Orbán József válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Üdv! Bizonyos körök most terveznek egy titokban tartott erősítőt, azon célból, hogy legyen egy olyan is, amit még nem építettél meg...De hosszú még a hét. No, én azért (is) építettem meg a JLH-t, hogy etalon legyen számomra. Mivel ezen is túl vagy és a meghallgatási periódusban vagy, érdeklődnék, hogy például a GU50 PP miként viszonyul a JLH-hoz? Ha alkalomadtán tudnál véleményt formálni, hálás köszönet...
(#) (Felhasználó 46585) válasza Class-A-. hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Nem olyan veszélyes ez, ha elég vastag az "L" idom. Vagyis, ha elég jó a hővezetése. Különben, mi lenne a tárcsatirisztorokkal, amik még léghűtésben is mondjuk 2000W-ot disszipálnak? És mondjuk mindössze 40 mm átmérőjű a hőleadó felületük?
(#) CIROKL válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Van mindig új nap a nap alatt , szóval egy titok csak addig titok míg egy ember birtokolja onnantól hogy már kettő tudja nincs semmi ami meggátolná a nyilvánosságát csupán csak az idő.

Ez a kis JLH eléggé ígéretes az elsődleges meghallgatásaim alapján , de már látom bőven elég lesz neki a kisebb nyugalmi áram is mint a sokak által ajánlott .
[/quote]GU50 PP miként viszonyul a JLH-hoz?[/quote]

Mmm erre mit mondjak elférnek egymás mellett a polcon , nem egy kategória ezért nem lehet őket egy kalap alá vetni , ha gondolod formálhatok véleményt de szerintem fölösleges mert az egyik Trabant a másik meg mondjuk ,mit is mondjak Bmw
(#) Orbán József válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Véleményedet respektálom, még csak egy apró jelre, ha lenne gráciám - melyik a trabi? A többit kitalálom...
(#) Ge Lee válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Ugye te sem gondolod hogy a GU pp a trabi...?
(#) WaRL0 hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
Rendeltem 2 darabot ebből ,remélem elég lessz és nem elég . Szerintetek az L idommal kössem összem a 2bordát vagy inkáb teljesen különítsem el a 2 végfokot?
(#) keszeg01 válasza WaRL0 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Ahogy a doboz és a rendelkezésre álló hely engedi.
(#) WaRL0 válasza keszeg01 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Még ebből is 1centit fogok faragni, hogy férjen el a hátlapon.
(#) Class-A-. válasza WaRL0 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Igen ez elég lesz.De ha teheted ,szerintem minden kép ted külön a két blokkot.
(#) Class-A-. válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
A válaszom az,hogy én a lehető leg optimálisabbat keresem hűtés szempontjából.Nem azt fejtegettem,hogy valamit rosszul csinált valamelyikőnk.Tényleg nem te rólad beszéltem,csak mivel a képeket te tetted föl példakép ,aszal példálóztam,hogy alapvető hibák vannak amit ha egy kicsit is átgondoltabb az ember ,akkor elkerülhetők lettek volna. ....... egyébként a szép idom,vastagság meg minden ok.
(#) Orbán József válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
[OFF]Rajtakaptál... Csak össze akartam zavarni az amplifier Krőzust. Nekem egyelőre csak ez van:
(#) CIROKL válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Van ilyen is a spalettán de a JLH az egyenlőre az NDK hasonmás csak a sorban .
Szól ez szépen de olyan mintha totálisan szinezne kicsit talán a mélyeket emeli a magasakat eltolja szóval nem lesz favorit nálam az biztos .
(#) Orbán József válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
[OFF]Köszönöm...irány a cső.
(#) Orbán József válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Jut eszembe: Ha nem törekszel a minimális áramfelvételre, hanem vetsz elé rendesen villanyt, akkor nem javul a hangja?
Nekem 26V-nál 1.4A-ből gazdálkodik. ( 4 és 6 Ohm-on hallgattam)
Vége a szokásos MJL.
Kicsatoló 3.3 µF-al hidalva, becsatoló 2-3x túlméretezve - olyan ruszki fémházassal.
(#) CIROKL válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Ma összerakom a saját hűtőegységét és keresek valami vaskosabb trimert kettő egyformát hogy tudjam a nyugalmit zargatni és majd akkor hallgatózom .
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Össze is raktam a saját hűtőbordáit aztán ugrás a deszkára
itt beüzemelés ismét majd beállítás , hallgatózás .
Pillanatok alatt besoroltam a 2. helyre az én elérhető és az általam barkácsolt A-osztályúak sorába.
Hellyel közel majdnem megközelíti a kis Hiragát de azt kell mondanom az megelőzi a tisztaságával , a JLH az mint első hallásra is mondani mertem szinezi a hangképet .
A nyugalmi áramot is letekertem egészen 0,7 ig majd szép lassan emelgettem tizedenként és ismét hallgatózás , na már 1,2 -nél kicsit drasztikus lett a hangzás , vagyis ettől feljebb én nem tekerem sőtt inkább az olyan 0,9-1 környékén fogok azt hiszem maradni de ez ismételt hallgatózást igényel majd a holnapi napon .
Ja még csak annyi hogy a felhasznált hűtéssel mintegy 1 órai járatás után 43 fok ra ment fel a hőmérséklet , így azt kell mondanom mindenkinek hogy jó lett a hűtőborda összeszerelés és a méretezése is .
(#) reloop válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Szia! A nyugalmi áram állításával a kivezérelhető legnagyobb amplitúdót tudod elsősorban befolyásolni. Másodlagosnak ítélem a végtranzisztorok bétájára gyakorolt hatását.
(#) Orbán József válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Őszintén örülök a megnyugtató véleményednek, összhangban van több kompetens építő, hallgató tapasztalataival. Gratulálok.

reloop! A meglátásod helyénvaló, azonban, mivel nem egy erőműről van szó, a legtöbb teljesítmény kell is, hogy értékelhető élményt adjon. Tehát, szerintem nem érdemes eléheztetni túlságosan. Szkóp-jelgenerátor, műterhelés és máris megvan a határ, ami előtt meg kell állni.
(#) CIROKL válasza reloop hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Így igaz !
Volna ellenben egy kérdésem , építettél már A -osztályt és hallgattad netán különböző beállításokban ?
(#) reloop válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
A JLH-nál úgy tápfeszültségben, mint végtranzisztor nyugalmi áramban végigjártam a skálát. Néhány megállapítás.
(#) CIROKL válasza reloop hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Én csupán csak elméleti síkot látok az nem egyenlő az építéssel és a valósággal !
Szép dolog az elmélkedés is természetesen az nélkül mit sem ér az egész de az édes kevés csak ön -ön magában .
(#) reloop válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
A meghallgatással kapcsolatos bejegyzéseim is itt vannak a témában, kicsit több idő kell a felleléséhez, de rá fogom szánni.
A lényege az volt, hogy 300-400mA elérése után a további növelésnek nem tapasztaltam hangminőségre gyakorolt hatását sem pro sem kontra.
A kivezérelhetőséggel foglalkozó elméleti képletek a dinamika tartalék szempontjából kapnak jelentőséget. A széles dinamika tartományt felölelő műsoranyagok (klasszikus zene) döbbentettek rá, hogy a JLH-ra jellemző: csúcsáram a nyugalmi kétszerese lehet maximálisan miatt - bizony elég technokrata módon kell a beállítást elvégezni.
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Aug 3, 2012 /
 
Laci! Ezt írtam.
(#) CIROKL válasza reloop hozzászólására (») Aug 4, 2012 /
 
Ezt kérdeztem , és erre voltam kiváncsi !
A többit meg tudod ...
Következő: »»   104 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem