Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 70
(#) zaza99 hozzászólása Aug 6, 2017 /
 
Sziasztok!
4db Hikvision DS-2CD2020F-I kamerából álló rendszert összeállításában gondolkodok. Hikvision DS-3E0105P-E 5-portos PoE (4) Switch-el kötném össze őket és mindegyikbe tennék egy 32GB Sdhc kártyát.
Szerintetek a kártyák meddig fogják élettartamban bírni? Mekkora bitrátával rögzítetek?
(#) Syn7h37ic válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
4 db 32 GB SD kártya legalább annyiba kerül, mint egy 4 csatornás NVR. És nem rögzítenék SD-re semmiképp sem, Hanem egy NVR és egy 1TB HDD. Csak előnye van, a távoli eléréseken keresztül a sokkal könnyebb felvétel visszakeresésig. Az SD arra való, ha elveszítené valamilyen okból az NVR-t a kamera, addig, mint puffer oda rögzít. Folyamatos üzemre nem igazán való.
(#) zaza99 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Ok, köszi. Még egy kérdés. Gondolom fali utp kábelt használtok összekötésre, de arra nehéz dugót úgy nyomni, hogy ne legyem kontaktos valamelyik ér, nekem kb 3-ra sikerül. Ti hogyan szoktátok ezt megoldani? Lengő aljzatra meg patch kábelre gondoltam.
(#) Barni87 válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Van kifejezetten tömör kábelre való RJ45 dugó. Olyat érdemes venni, amiben 3 pici kés található. Itt a középső kicsit kilóg a síkból és szépen cikk-cakk mentén vág bele az érbe. Nekem soha sem volt vele bajom, pedig már pár ezer darabot felnyomkodtam.
(#) zaza99 válasza Barni87 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Nekem is volt 3 lábas, de azzal is kb 3-ra sikerült. Lehet, hogy nem jó minőségű volt. Megadnád a bolt linkjét ahol szokod venne? Privátban is jó.
(#) Barni87 válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Én aliról szoktam rendelni 1000db-os tételben. Sajna épp külföldön vagyok, ezért csak hétvégén tudom küldeni a pontos tipust.
(#) zaza99 válasza Barni87 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Szerintem ez lesz az. Amit én itthol kaptam azok lába között sokkal kisebb volt a bevágás. Szerintem azért nem voltak jók.
(#) Remci válasza zaza99 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Ez függ az UTP kábeltól is. Mi Beldent, ritkábban Draka-t használunk, ezekkel nincs gond. Vannak viszont nevesincs UTP-k, amiből pár ér réz, a többi meg rezezett vas vagy alu. Ezek szoktak kontaktosak lenni.
(#) Joe_001 válasza zaza99 hozzászólására (») Szept 17, 2017 /
 
Üdv!
Nem tudom, de milyen nyomót használtok? Még nem nyomtam el dugót a saját fogómmal, se patch, se fali kábellal.
Ilyennel sikerült egyszer, de többet nem kértem kölcsön. Én ezt a fajtát használom. Ha végig tolod az ereket, (fontos, hogy mindet), akkor PoE-nel se lesz gond.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2017
(#) tomi01 hozzászólása Okt 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni !
Van egy ptz kamerám, (Új) amit ha áram alá helyezek a hozzá kapott tápegységgel ugye lefut az ellenörzés körbe forog stb. eddig ok, de mikor próbáltam rátenni egy központi kamera rendszerre nem ad képet, semennyire, kipróbáltam tv video kimenetére ott ad valami féle képet de össze vissza ugrál, képet mellékelek milyen termékről is van szó, valaki valami ötlet, én tv-re sima rca video kábellel próbálkoztam,és úgy van kép de össze vissza ugrál, talán a kébelezéssel van gond? Köszönöm ha tudtok segíteni! ahd 1/3 "Sony CMOS 720P Mini Ptz MY-85AP-MB
(#) Barni87 válasza tomi01 hozzászólására (») Okt 4, 2017 1 /
 
Szia!
Ez egy AHD (analog HD) kamera. Tehát ne várj tőle normál kompozit jelet, amit a tv is meg tud enni. Ehhez kellene egy DVR, ami le tudja kezelni az AHD-t. Ha csavart érpáron akarod vinni esetleg a jelet, akkor ahhoz speciális AHD balun kell, mert simával életlen képet ad.
(#) tomi01 hozzászólása Okt 4, 2017 /
 
Ohh értem! akkor nem valószínű hogy a kamera rossz, így akkor semmilyen formában nem tudok képet venni le ?
(#) tomi01 hozzászólása Okt 4, 2017 /
 
Mert amikor próbáltuk a központ kamera rendszeren is ott ahd balun ra raktuk rá, és semmi.
(#) Kovabe válasza tomi01 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Milyen rögzítőn próbáltad?
Használd a válasz gombot
(#) tomi01 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Hibrid AHD DVR négy csatornás beltéri egységet

Ezen a rendszeren próbáltuk , így ahogy a képen van, ez lett vásárólva
(#) Kovabe válasza tomi01 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Esetleg azt próbáltad hogy másik csatornán?
Beállításokban nincs valami kamera beállítás hogy ahd-t is kezeljen?
Nem ismerem annyira a Fisotech-et de régen elég bonyolult volt a beállítása, keresgélj a menüben illetve a felhasználói kézikönyv is sokat segít ha átolvasod.
(#) Barni87 válasza tomi01 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Ebből a képből sok minden nem derül ki a pontos típusra vonatkoztatva. Hibrid DVR-nél pedig a menüben kell beállítani, hogy kompozit vagy AHD jelet várjon-e az adott bemeneten.
(#) tomi01 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Meg fogom nézni, régen volt egy ahd kamerám, és lehet hülyeség de én akkor egy olyan video rca kábelra kötöttem a tv-vel együtt hogy 3 eres volt a vezeték, és mikor csak 2 eren ment akkor ugrált a kép, vissza tettem a 3. at is és akkor már tiszta volt, ez lehetséges ?
(#) Kovabe válasza tomi01 hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Ott valami más volt, a videó jelnek 2 ér kell. Esetleg lehet hogy a videó testet külön viszi a táptestől de ez így megfogalmazva is hülyeségnek hangzik.
(#) tomi01 hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) tomi01 hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
Bár a beltéri rögzítő egységen van a menüben (PTZ) opció, de kimenet nincs, mert én úgy tudom hogy a kamera döntéséhez forgatásához kellene még 1 bemenet a rögzítőn, a kamera vezetékeinek ugye ? mert gondolom video jelen nem tud vezérelni.
(#) Barni87 válasza tomi01 hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
PTZ vezérléshez a rögzítő fenekén található RS485 csatlakozás kell. Ez vagy egy 2 pólusú bedugható sorkapocs, vagy egy csavarhúzó benyomásával gyorsoldható kábelrögzítő furat. Feliratát tekintve A B megnevezésű.
(#) levaitamas hozzászólása Okt 24, 2017 /
 
Sziasztok!
AVerMedia EB3004-es rögzítőhöz DSS iViewer 4.0.2.1 app-ot használom. Frissítve lett a telefon op rendszere IOS11-re és már nem támogatja. Frissebb DSS verzió pedig nem lelhető fel. Régebben volt egy másik app amivel működött a dolog, de nem tudom már a nevét.
Lenne valakinek ötlete?
(#) Picipityu hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Sziasztok!

Ma telepítettem a szüleim házához egy Fisotech kamerarendszert. Mindent be tudtam állítani, csak azt nem, hogy annak a kamerának a képét rögzítse csak, amelyiken kapcsolt a mozgásérzékelő. Most bármelyik kamerában mozgás van, kapcsolja mind a négy kamera rögzítését.
Be lehet állítani a külön-külön rögzítést?
A "beltéri" egy Fisotech Tri-Hibrid AHD Rögzítő.
(#) Picipityu válasza Picipityu hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a rögzített felvételeket, vagy azok egy-egy kockáját hogy lehet kinagyítani, ha valami apróbb részletet szeretnék megnézni a felvételeken?
(#) Andralin hozzászólása Nov 8, 2017 /
 
Sziasztok!

A tanácsotokat kérném, vajon valaki telepítette-e, használta-e, vagy akár csak látta-e működés közben a képeken látható név nélküli kamera rendszert.

A magyar hirdető / árverés oldalak tele vannak ezekkel az analóg négy kamerás szettekkel, HDD nélkül 28-30 ezer Ft körül van az áruk és az eladók között van céges is, aki számlát és 3-6 hónap garanciát is ígér a termék mellé.

Tudom, hogy ennyi pénzért sokat nem kell várjak ettől a rendszertől, ezért első sorban a következő dolgok érdekelnének:

- A rögzítő szoftvere elfogadhatóan működik-e, nem bugos-e?
- A kamerák valóban bírják-e a szabatéri működést, fagyban, esőben is?
- A mozgásérzékelés megbízhatóan működik-e?
- RTSP protokollal távolról nézve az adást stabil-e az adatfolyam, megbízható-e ez a funckió?

Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
(#) Kovabe válasza Andralin hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Szia

Ezek a rendszerek véleményem szerint a semmirevaló kategóriába sorolandók.
Ha kamerás rendszer akkor MAZI vagy társai 33800+áfa és akkor az már használható.
(#) levaitamas válasza Andralin hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Szia!
Láttam és konfiguráltam is. Megvette az ember, még fel is tette majd felhívott.
Osztom Kovabe véleményét, nem sok mindenre jó. Nappal is szörnyű képe van, az éjszakait pedig nem minősítem, mert elnémít a moderátor.
Lényegében ugyan az a szoftver fut rajta, mint az A-Maxon. Nem nehéz beállítani, de inkább vegyél két kamerával kevesebbet csak ne ezt. HDD-t nem kapott az ügyfelem tehát plusz egy 20-as. Azt mondták neki, ha tesz bele merevlemezt szebb lesz a kép is. Úgyhogy ennyit erről.
Válaszolva a kérdéseidre: nem zúg csak a vinyó. Nyári szerelés volt nem tudom hogy bírja a hideget. Mobil elérés működött, viszonylag szaggatás mentesen. Mozgásérzékelést nem próbáltam.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
(#) Andralin válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Ez az ár ugyanúgy egy négy kamerás szett a rögzítővel és az összes kábellel, táppal, egérrel, stb.? Mert ha igen, akkor anyagilag nagyon határeset, de lehet, hogy még megérné ennyivel többet fizetni egy minőségibb rendszerért.

Pontos szett típust, linket tudnál adni hozzá?
(#) Andralin válasza levaitamas hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Köszönöm a hasznos információt! A négy kamera azért jobb lenne mint a kettő.

A HDD nem gond, az van nekem egy pár "kinőtt" darab elfekvőben. Szerinted SATA I-es elég lehet bele, vagy gyorsabb kell?
Az pozitív, hogy a netes elérés jól megy rajta. A képminőség meg nem a legfontosabb, ennyi pénzért nem is várok sokat. Egy hétvégi telekre/házba kellene, nagy értékek nincsenek, inkább csak a nyugalom a fontos, hogy az ember néha le tud nézni rá és látja ha minden rendben van.

Azt meg tudnád nekem mondani, hogy a netes/mobilos elérés valami saját app-al működött felhő alapú rendszerben (mint általában a kínai vackoknál) vagy a szabványos RTSP protokollal lehetett hozzáférni a képhez?
Következő: »»   37 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem