Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   64 / 70
(#) Ip-se hozzászólása Aug 17, 2022 /
 
Üdvözletem! Időképre szeretnék kamerát közvetiteni. Van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy milyen kamerával sikerülne olcsón megcsinálni?
(#) merlingerin válasza Ip-se hozzászólására (») Aug 18, 2022 /
 
Szia!

Bővebben: Link

Szerintem legolcsóbban, legegyszerűbben így
(#) bbb válasza Ip-se hozzászólására (») Aug 18, 2022 1 /
 
Először olvasd el a leírásukat, utána szerintem már menni fog magadtól is. Bővebben: Link

Azért elolvastam, hogy mégis milyen feltételeket kell teljesíteni... Kb. akármelyik noname kínai IP kamera fogja tudni neked, mindössze egy ftp szerverre kell neki képeket feltölteni.
(#) Ip-se válasza bbb hozzászólására (») Aug 18, 2022 /
 
Van egy forgatható ip kamerám, de csak a saját szoftverével lehet kezelni, és nincs benne semmi időzítés, hogy hány másodpercenként töltsön fel képet. Webes felületen nem lehet elérni a beállításokat, csak saját appal. Olyan kamera kellene amit be lehet állítani, saját felülettel, ne kelljen hozzá külön gépet müködtetni.
(#) Ip-se válasza merlingerin hozzászólására (») Aug 18, 2022 /
 
Gyanítom, hogy ez valami webkamera tákolmány, ehhez külön kellene működni egy PC nek, ami nem előnyös. Önállóan működő kamera kellene, webes felületen elérhető beállításokkal.
(#) merlingerin válasza Ip-se hozzászólására (») Aug 18, 2022 1 /
 
Szia!

A "szerintem" meg nem biztos, hogy fedi a valóságot. Ha szerintesz, minek kérdezel. Akkor egyszerűbb készre szerinteni vagy megkérdezni az eladót.
(#) bbb válasza Ip-se hozzászólására (») Aug 18, 2022 1 / 1
 
Nekem meg van nem forgatható IP kamerám és vígan tudja a kívánt feltételeket. Nem bonyolult, amit leírtak, majdhogynem a sarki fűszeresnél kapsz olyan kamerát, ami megfelel. Ha aliról akarsz rendelni, akkor ott az eladónak meg kell mondanod, hogy ennyit kell tudnia a kamerának. Ha meg a piacon veszed, akkor attól az eladótól kell megkérdezned.
Viszont nem hiszem, hogy a linkelt oldalt elolvastad, mert akkor láthattál volna legalább három különböző megoldást is... Nem mellesleg ott ajánlottak olyan kamerát is, amit mások használnak:
Idézet:
Ha még nincs, honnan szerezzek kamerát? Milyen kamera javasolt közvetítéshez?
Jelenleg (2018 augusztus) a Hikvision DS-2CD2055FWD-I 5 MP 2.8 mm kompakt IP kamerája adja a legjobb képminőséget elérhető áron, (példakép: Bánkút Sícentrum, Sümeg)de ha máshol veszel ilyet, vagy már van, akkor a következőkre figyelj:

Webkamera esetén lehetőleg olyat vegyél, ami legalább 1024x768-as felbontású, és van rajta kültéri üzemmód is. Ez azért fontos, mert a legtöbb olcsó webkamera nem tudja kezelni a napsütést/égboltot, ill. csak nagy fehérséget közvetít, ha kiteszed a szabadba. IP kamera esetén pedig olyat vásárolj, ami tud FTP-n feltölteni adott időközönként. Természetesen itt is fontos, hogy kültéri legyen. FONTOS: nem elég csak a kamera adatlapján csak a felbontásra figyelni. A legtöbb esetben az olcsó kamerák szoftveresen nagyítják föl a képet elképesztő megapixelekre, amiből csak nagy homály lesz, semmivel sem fog több részlet látszani. Sokkal inkább az optika minőségén legyen a hangsúly. Lehet gyönyörű képet közvetíteni 640x480-as felbontásban is, de lehet nagy “homály maszlagot” 1600x1200-ban is amiben azt nem lehet eldönteni hogy derült vagy borult-e az ég.

Android telefonokról a hivatalos [időkép app]-al, vagy a régi telefonokra is telepíthető különálló [webkamera appal] is lehet közvetíteni. Barkácsoló kedvűeknek jelenleg ezzel a megoldással lehet elérni a legolcsóbban a legjobb képminőséget. (szinte már mindenkinek lapul a fiókjában egy régi okostelefon)”
(#) Ip-se válasza bbb hozzászólására (») Aug 18, 2022 /
 
Napok óta olvasgatom az időkép oldalon leírtakat, az oldalon elég drága kamera van ajánlva, nekem olcsóbb kellene. Fix ip kamera kellene nekem is, ami tudja az elvárt beállításokat, pl felbontás, dátum és egyéb felírat ne legyen a képen, és tudja az ftp-re feltölteni 15/30/60 másodpercenkénti képkockát.
Ami nekem van ip kamerám, arról nem lehet levenni, a dátumot és egyáltalán nem lehet elérni a webes felületét, mint pl egy routernak.
Azért lenne jó, ha olyan írna, akiknek van üzemelő kamerája az időképen, hogy milyen típusú kamerát használ.
(#) uniman válasza Ip-se hozzászólására (») Aug 18, 2022 1 /
 
Miért nem a weboldalukon keresel "olyat"...? Ott társaloghatsz is velük.
(#) Ip-se válasza uniman hozzászólására (») Aug 18, 2022 1 /
 
Gondoltam, hátha valaki ért hozzá, tud ajánlani megfelelő kamerát...***
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) zeusmaior hozzászólása Okt 12, 2022 /
 
Sziasztok! Tervezek vásárolni egy Provision 4 vagy 8 csatornás rendszert... a kérdés: jó hozzá rögzítés céljából pl. laptopból kiszerelt 1 TB -os merevlemez ?
(#) Zsolt 73 válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 1
 
Szia !

A laptop merevlemezét nem 24-órás üzemre tervezték, ráadásul a mechanikai rögzítése is problémás.
(#) bbb válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 2
 
Egy darabig menni fog vele, viszont számíts rá, hogy előbb-utóbb meg fog hibásodni. Ha ez olyankor következik be, amikor a felvételre szükséged lenne, akkor kellemetlen helyzetbe fogsz kerülni. Szóval időleges megoldásként szóba jöhet, de érdemesebb lenne egy inkább erre kitalált lemeztípust választanod, mint a seagate ironwolf, vagy a wd purple.
(#) kokozo válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 1
 
nálam 2 éve megy egy kiselejtezett gépből mentett 750-es az egyik 4 csatornás felvevőbe hiba nélkül.. A csúcs szuper "wd lila" ami elvileg erre lett gyártva meg 1 évet bírt..
(#) zeusmaior válasza bbb hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 1
 
Köszönöm bbb, kokozo, Zsolt 73 !
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2022
(#) zeusmaior hozzászólása Okt 14, 2022 /
 
Sziasztok! Írtam, egy Provision 4 kamerás 2 MPix. rendszert ajánlottak telephelyünkre - valami hasonlót: https://orkodo.hu/AHD-kamera-rendszer/Provision-AHD-36-4-kameras-me...kamera
Pl. fontos a belépő g.járművek rendszámának olvashatósága, mivel kölcsönzéssel is foglalkozik a cég, ill. pénztárgép kezelés ellenőrzése. stb.
Szóval egy másik szaki nem ajánlotta a fent említett provision rendszert... Érdekes módon nem drágábbat, hanem hasonló árkategóriát ajánlott csak más típusút !
Esetleg valaki akinek van tapasztalata a piacon lévő rendszerekről, ajánlana valamely márkát , rendszert? Előre is köszönöm!
(#) Ge Lee válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Hasonló infó engem is érdekelne, mert kínálat az van bőven, de hogy azokból melyik jó a jó ég tudja csak, kamerát is láttam 18 ezerért is meg 100 ezer felett is, gondolom csak van valami oka az árkülönbségnek. Az viszont majdnem biztos, hogy ha jó minőségű képet akarsz akkor az AHD az felejtős.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 14, 2022 / 1
 
Eleve az analóg rendszert el kellene már felejteni. Annak van egy korlátja, amit el kell fogadni. Lehet trükközni itt AHD meg hasonló dolgokkal, valóban jobb a képe, mint a régebbi analógnak, de csodát várni tőle nem lehet. Ha meg új kiépítésben gondolkozik az ember, akkor nem is kérdés, hogy IP kamerás rendszert kell felrakni.
S még egy apróság... Ha összerakod alkotóelemekből, akkor se lesz olcsóbb, viszont olyat tudsz kialakítani, amire szükség van. Pl. mondod a rendszámfelismerést; lehet, hogy oda pont egy olyan kamerát kellene felrakni, ami csak azt a kis szakaszt látja, s nem olyan nagy a látószöge (mondjuk 2.8mm-es helyett 3.6-os, vagy még szűkebb), míg máshova pont a nagy látószög kellene. A fókusztávolság általában nem változtat az áron, viszont a felhasználói élmény nem mindegy.
S persze a rendszámfelismerést van olyan kamera, amelyik alapból tudja, mint ahogy mostanában az arcfelismerés is népszerű funkció.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
A mai világban AHD?? Magánemberként is IP-t raktam!! Ott legalább az infrastruktúra nem változik, ha fejlesztést kell eszközölni!

Kamerát vettem 7ezerért, meg 100 felett is! Van különbség!!
A párezer forintosaknak hazugság a paraméterei, tehát a HD, az felpimpelt kép, de jelentéktelen területet nézni, hogy ott mászkált e valaki pont elég!
A 100eFt felettiek általában tudnak nagyon sok mindent, motoros objektív, forgás...

Általában Hikvision-t rakunk.
Régi analóg kameráink pótalkatrésze Osrak, az is gyárt ip-t, de azt még nem teszteltem.
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Azért nem véletlen, hogy nagyon nagy a kínálat még az AHD-ből is, sok helyre megfelel ahol nem kívánalom a jó minőség, csak a puszta megfigyelés, és egyszerű mint a faék, bárki össze tudja állítani otthon, nem kell hozzá semmi, csak össze kell dugdosni, bekapcsolni és működik, nem kell IP címekkel szenvedni mint az IP-nél. Valamint IP-ben nem nagyon láttam olyat amin rendes zoom van, és jó messzire el is lát vele, bár lehet hogy van de gondolom arany árban. Nekem olyan kéne amivel kilátok a kert végébe is (120 méter plusz még az udvar).
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Kicsit túlgondoljuk ezt a témát!
Jó képe lehet egy ahdnak is teljesen, de azt sokan nem veszik figyelembe, hogy nem sok mindent kell azért tenni, hogy egy kamerafelvételről ne lehessen felismerni!!

Idézet:
„Nekem olyan kéne amivel kilátok a kert végébe is (120 méter plusz még az udvar).”

Egy objektívvel ez nagyon drága lesz! El kellene dönteni, hogy az elejét vagy a hátulját akarod nézni!
Csináltunk olyat, hogy egy 8m-es kaput néztünk 70 méterről, megfelelő objektívvel. Ez már konzol igényes, a legkisebb rezgés nagyon látszott!
(#) zeusmaior hozzászólása Okt 20, 2022 /
 
Sziasztok! Beüzemeltem a Dahua IMOU kamera rendszert. Sajnos a kábellel összekötött router hatókörén kívül - mobil hálózattal- nem engedi a rendszert használni, nem kapcsolódik.... Mit nem állítok be jól? Előre is köszönöm a lehetséges segítséget!
(#) bbb válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Pl. NATolt a hálózatod, vagy csak a portforward nincs jól beállítva.
(#) Kastler válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Olyant keress esetleg hogy P2P...
(#) proba válasza zeusmaior hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
A nagy tesóhoz felregisztráltál? Akkor router mögött is eléred egyszerűen. Amúgy szerintem router mögé már némi hálózatismeretet igényel benézni.
(#) megyo12 hozzászólása Okt 24, 2022 /
 
Sziasztok! A cégnél ahol dolgozok van több AVTECH MDR7527C videós rögzítő. Az a problémám, hogy ezeket a rögzítőket, ha kirakom az internetre, néhány hét után feltörik. Amit csináltam a default port megváltoztatása valamint bonyolult jelszó beállítása. A feltörésnek olyan nyoma van, hogyha el akarom érni a webes felületet, akkor szövegesen kiolvasható a beállított jelszó. Találtam ezekről a rögzítőkről egy cikket, mely szerint van benne egy biztonsági rés melyet a támadók kihasználva fel tudják törni. A cikk szerint az AVTECH adott hozzá ki firmware frissítést, de a honlapjukon nem található. Kétszer írtam a gyártónak, nem válaszoltak. A kérdésem, hogy valakinek volt tapasztalata ezekkel a rögzítőkkel?

Előre is köszönöm a választ!
(#) Ge Lee hozzászólása Nov 5, 2022 /
 
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek alaposabb infója ezeknek a kameráknak a belső elektromos felépítéséről, konkrétan egy H-View AHD kameráról lenne szó de ez szerintem mellékes. A gond, hogy ilyen kábelekkel vannak felrakva, és nem tudom hogy ezek a kábelek gagyik csak, vagy mind ilyen, de nagyon nagy ellenállása van. Ha csak a kamera megy (nappal) nincs nagy gond, mert 50mA-t vesz fel, és a táp 12,2V-jából még 11,5V eljut a kábelen a kameráig. Na de éjszaka már 300mA a kamera fogyasztása, a kameránál mérhető feszültség pedig 8,7V! Emiatt éjszaka csíkos a kép, néha el is megy, szóval nagyon sok feszültség esik ezen a vacak kábelen.
A "cseréljem 5 méteresre" nem opció, mert sajnos kell a 30 méter. Még egy, vastagabb érpárt sem szeretnék behúzni mellé padláson bujkálással egybekötve. Viszont, ha elviselnék a kamerák a nagyobb tápfeszt akkor az opció lehetne, hogy felhúzom mondjuk 2V-tal a tápot, ekkor nappal kapnának 14,2V-ot éjszaka meg 10,7V-ot ami kb. már elég lenne.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Ne nyírjál ki Gee!!!
Egy, nem veszünk occó kínai vacak kábelt!! Kell a keresztmetszet!!!
Kettő, ha már megvettük, akkor kell a kamera elé step-down is, az egészet meg legalább 24 voltról kell táplálni!! De a 30-40 még jobb, Nem véletlen hogy POE fesz is 48 volt!!
Súgok a nagyok is így csinálják!! Tudod a villanypóznások!
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Ennyi eszem nekem is van! Mivel nem találtam ennél jobb kábelt (sőt sok helyen semmilyet sem) ezért kénytelen voltam megvenni, gondolván, hogy a gyártónak csak van annyi esze, hogy a kábel ellenállásán feszültség is fog esni. Ezek szerint nincs... És láttam már pár ilyen rendszert összekötve, sehol nem volt 48V de még 24V sem, így mentek ahogy nálam is van. Csak ott nem volt 30 hanem csak 10 méteres kábelek.
Mivel okosat nem tudtál mondani (ahogy azt vártam is) így marad az, hogy megnézem az egyik kamerán hogy mit bír... Aztán ha bírja kap 14V-ot, ha meg nem, akkor jön a padlásra mászás. Csak ezért kár volt ide bármit is írnom...
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 5, 2022 / 1
 
Hisztid nem érdekel itt senkit!
Idézet:
„csak van annyi esze, hogy a kábel ellenállásán feszültség is fog esni. Ezek szerint nincs”

De vaan!! Csak nem érdekli!! Megvetted, fizettél érte, számára a cél elérve!

Pártucat kamera rendszert telepítettem már!
SOHA nem vettünk ilyen kábelt!! Mindig különálló megfelelő keresztmetszetű kábellel ment a tápfesz! Ipari méretekben általában külön 230as hálózatot csináltunk, helyi táplálással, vagy POE-hez hasonló rendszert.
700 méteres szakasz is sikerült!!

Amit én szerettem az a jó kis UTP! Azon elment a táp, meg a jel is ballunnal...
Következő: »»   64 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem