Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Sziasztok!
A haverom egy pic-kel vezérelt elektronikát szeretne az aggregátoruk DC 12V-os kimenetéről üzemeltetni. Sajnos nem tudjuk, hogy az aggregátor kimenete mennyire stabil és mennyire zajos. Szerintetek elegendő egy szupresszor dióda a + és a védőföldközé túlfeszültség ellen és a 100nF kondik a zavarok ellen? Szükséges még kiegészíteni valamivel? (a pic-kel reléket és elektromágneseket akar működtetni.) A segítségeteket előre is köszönöm.
Ha tápegység tisztességesen van megépítve, semmi másra nincs szükség.
Rendben, köszönöm.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a szupresszor diódát a 12V pozitív kapocspontja és az aggregátor hálózati védőföldelésére (földbe levert köracél), vagy a 12V negatív kapocspontja közé kell-e bekötni?
Köszönöm hogy válaszra sem méltatásotokon keresztül, bemutatkoztatotok, én is követtem el hibát,
de elismertem, kijavitottam, és elnézést kértem, hiába szóra sem méltattatok. Tévedésem kijavitása véget kijelentkezem. Ui.: sajnálatosan állapitom meg hogy a materiálisan hi-tech szintere emelkedett egyének szellemisége, nem feltétlenül emelkedik automatikusan azzal együtt.
Arra nem gondoltál, hogy azért nem válaszolnak, mert nem tudnak ilyen erősítőrajzot mutatni? Eléggé szigorúak a feltételeid.
A 12V-os résznek semmivel nem kell kapcsolatba lennie, tehát a védőföld felé sem kell semmi. Az általánosan használt tápegység IC-k 35..40V bemenőfeszültségig semmilyen külön védelmet nem igényelnek. Ha mégis nagyon aggódsz emiatt, akkor a 12V-os kimenettel köss sorosan egy 2A-es biztosítót és az után tegyél egy 15V-os szupresszort, az gond esetén kiolvasztja a biztit és semmi más nem történhet.
Sziasztok!
wellington wm-1004 mosógéphez nincs valakinek szerviz leírása, vagy legalább egy kapcsolási rajza? Előre is köszönöm!
Kedves kollégák segitségetere szorulok.Keresem eredménytelenűl ennek az erőlködönek a kapcs.rajzát. Ha tudnátok nekem megadni , vagy címet adni nagyon hálás lennék. előre is köszönettel.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Ha szerencséd van akkor ez az, vagy valami hasonló. Talán tudod használni.
Ez SONY erősítő, ezért SONY kapcsolások között kellene keresgélned.
Sajnos típusszámozásuk nem azonos.
Nem találok rajzot hozzá , miért ilyen nehéz ??
SONY megfelelőjét kellene megtalálnod, ahhoz lesz, teljesen azonos.
Más WEGA márkához is így találtam.
Én találtam ugyan, de azt mondja, hogy pillanatnyilag nem lehet letölteni...
Bővebben: Link
Azért ilyen nehéz, mert ezzel a tipussal tele van a net, hogy nem találnak róla rajzot... Amit én betettem, megnézted? Hasonlítanak legalább?
Nem tudom eldönteni , még eztán szedem szét a kicsit , egyenlőre egy rakás elkót látok egy rajzon vagy részrajzon ,amit tettél, elég rossz szögből . Még várok türelemmel hátha előkerűl egy kapcs. rajz, azért köszönöm.
Amióta internet van, azóta nem kell gondolkozni csak kondenzátort cserélni. Sok sikert
![]()
Mi a probléma az erősítővel?
Rajz nélkül is meg lehetne próbálni javítani.
Köszi jó poén volt , leesett
351 rajzát elküldtem, hátha hasonlít.
Igen , én is nekilátok , és kisérletezek, mérek stb , jel be , kapcsolók állapota stb, majd jelentkezek később , hogy mi lett velem , állitólag recsegve szól a vejem szerint , köszi mindent.Lehet hogy a hangszórója gágog .
Kiemelt 10-100 ohm ellenállások szoktak megszakadni, megnyúlni.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Megjött a rajz , nagyon köszönöm , majd a jövö héten állok neki , hangfalakat kell szereznem a próbához, hálás vagyok
Idézet: „állitólag recsegve szól a vejem szerint , köszi mindent.Lehet hogy a hangszórója gágog” Ez nagyon szakmailag nagyon ott volt ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Még be sem kapcsoltam , semmit nem tudok róla egyebet mind amit mondott , a " szakmailag" még ezután következik , talán siettél a megjegyzéssel.
Nem tudom, hogy ez működőképes-e, de lehetne valahogy automatizálni a kapcsolót, hogy mondjuk 9-12V alatt vezessen, felette pedig ne vezessen? A kapcsolótól függ, hogy feszültség kétszerez, vagy csak egyenirányít.
Mivel 0-9/12V-ig vezetnie kéne, nem sok esélyt látok rá, de hátha valakinek van ötlete.
Keresném a "63 led cordless rechargeable work light" kapcsolási rajzát. Az elektronikát már megjavítottam, de gondos kezek előttem levagdosták a LED-ek 5 vezetékét és a telep két vezetékét.
Sziasztok.
STK413-220A. hoz kéne egy kapcsolási rajz, nézelődtem a neten, de sajnos sehol sem találtan. ha valaki tudna adni egy linket, vagy egy kapcsolási rajzot, azt nagyon szépen meg köszönném, köszi előre is.
PHILIPS 32PW9520/12 TV hez szervízrajzot keresek.
Ha valaki tud segíteni,azt nagyon megköszönném. |
Bejelentkezés
Hirdetés |