Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   282 / 379
(#) kicsisanyi hozzászólása Máj 27, 2015 /

Sziasztok!
A haverom egy pic-kel vezérelt elektronikát szeretne az aggregátoruk DC 12V-os kimenetéről üzemeltetni. Sajnos nem tudjuk, hogy az aggregátor kimenete mennyire stabil és mennyire zajos.
Szerintetek elegendő egy szupresszor dióda a + és a védőföldközé túlfeszültség ellen és a 100nF kondik a zavarok ellen? Szükséges még kiegészíteni valamivel?
(a pic-kel reléket és elektromágneseket akar működtetni.)
A segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Sebi válasza kicsisanyi hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Ha tápegység tisztességesen van megépítve, semmi másra nincs szükség.
(#) kicsisanyi válasza Sebi hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

Rendben, köszönöm.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy a szupresszor diódát a 12V pozitív kapocspontja és az aggregátor hálózati védőföldelésére (földbe levert köracél), vagy a 12V negatív kapocspontja közé kell-e bekötni?
(#) gain hozzászólása Jún 5, 2015 1 /

Köszönöm hogy válaszra sem méltatásotokon keresztül, bemutatkoztatotok, én is követtem el hibát,
de elismertem, kijavitottam, és elnézést kértem, hiába szóra sem méltattatok.
Tévedésem kijavitása véget kijelentkezem.

Ui.: sajnálatosan állapitom meg hogy a materiálisan hi-tech szintere emelkedett egyének szellemisége, nem feltétlenül emelkedik automatikusan azzal együtt.
(#) kadarist válasza gain hozzászólására (») Jún 5, 2015 /

Arra nem gondoltál, hogy azért nem válaszolnak, mert nem tudnak ilyen erősítőrajzot mutatni? Eléggé szigorúak a feltételeid.
(#) Sebi válasza kicsisanyi hozzászólására (») Jún 6, 2015 /

A 12V-os résznek semmivel nem kell kapcsolatba lennie, tehát a védőföld felé sem kell semmi. Az általánosan használt tápegység IC-k 35..40V bemenőfeszültségig semmilyen külön védelmet nem igényelnek. Ha mégis nagyon aggódsz emiatt, akkor a 12V-os kimenettel köss sorosan egy 2A-es biztosítót és az után tegyél egy 15V-os szupresszort, az gond esetén kiolvasztja a biztit és semmi más nem történhet.
(#) kokozo hozzászólása Jún 6, 2015 /

Sziasztok!
wellington wm-1004 mosógéphez nincs valakinek szerviz leírása, vagy legalább egy kapcsolási rajza?

Előre is köszönöm!
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Jún 7, 2015 /

Kedves kollégák segitségetere szorulok.Keresem eredménytelenűl ennek az erőlködönek a kapcs.rajzát. Ha tudnátok nekem megadni , vagy címet adni nagyon hálás lennék. előre is köszönettel.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
(#) Gafly válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Ha szerencséd van akkor ez az, vagy valami hasonló. Talán tudod használni.
(#) CHZ válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Ez SONY erősítő, ezért SONY kapcsolások között kellene keresgélned.
Sajnos típusszámozásuk nem azonos.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza CHZ hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Nem találok rajzot hozzá , miért ilyen nehéz ??

SONY megfelelőjét kellene megtalálnod, ahhoz lesz, teljesen azonos.
Más WEGA márkához is így találtam.
(#) Sebi válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Én találtam ugyan, de azt mondja, hogy pillanatnyilag nem lehet letölteni...
Bővebben: Link

Azért ilyen nehéz, mert ezzel a tipussal tele van a net, hogy nem találnak róla rajzot... Amit én betettem, megnézted? Hasonlítanak legalább?
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Nem tudom eldönteni , még eztán szedem szét a kicsit , egyenlőre egy rakás elkót látok egy rajzon vagy részrajzon ,amit tettél, elég rossz szögből . Még várok türelemmel hátha előkerűl egy kapcs. rajz, azért köszönöm.

Amióta internet van, azóta nem kell gondolkozni csak kondenzátort cserélni. Sok sikert

Mi a probléma az erősítővel?
Rajz nélkül is meg lehetne próbálni javítani.
(#) Gafly válasza CHZ hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Csatlakozom
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Köszi jó poén volt , leesett

351 rajzát elküldtem, hátha hasonlít.

Igen , én is nekilátok , és kisérletezek, mérek stb , jel be , kapcsolók állapota stb, majd jelentkezek később , hogy mi lett velem , állitólag recsegve szól a vejem szerint , köszi mindent.Lehet hogy a hangszórója gágog .

Kiemelt 10-100 ohm ellenállások szoktak megszakadni, megnyúlni.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015

Megjött a rajz , nagyon köszönöm , majd a jövö héten állok neki , hangfalakat kell szereznem a próbához, hálás vagyok
(#) Gafly hozzászólása Jún 8, 2015 / 1

Idézet:
„állitólag recsegve szól a vejem szerint , köszi mindent.Lehet hogy a hangszórója gágog”

Ez nagyon szakmailag nagyon ott volt
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 8, 2015 /

Még be sem kapcsoltam , semmit nem tudok róla egyebet mind amit mondott , a " szakmailag" még ezután következik , talán siettél a megjegyzéssel.
(#) gyulank hozzászólása Jún 12, 2015 /

Nem tudom, hogy ez működőképes-e, de lehetne valahogy automatizálni a kapcsolót, hogy mondjuk 9-12V alatt vezessen, felette pedig ne vezessen? A kapcsolótól függ, hogy feszültség kétszerez, vagy csak egyenirányít.
Mivel 0-9/12V-ig vezetnie kéne, nem sok esélyt látok rá, de hátha valakinek van ötlete.
(#) efraim hozzászólása Jún 12, 2015 /

Keresném a "63 led cordless rechargeable work light" kapcsolási rajzát. Az elektronikát már megjavítottam, de gondos kezek előttem levagdosták a LED-ek 5 vezetékét és a telep két vezetékét.

63led.jpg

(#) kovacsj76 hozzászólása Jún 13, 2015 /

Sziasztok.
STK413-220A. hoz kéne egy kapcsolási rajz, nézelődtem a neten, de sajnos sehol sem találtan.
ha valaki tudna adni egy linket, vagy egy kapcsolási rajzot, azt nagyon szépen meg köszönném,
köszi előre is.
(#) suhi62 hozzászólása Jún 14, 2015 /

PHILIPS 32PW9520/12 TV hez szervízrajzot keresek.
Ha valaki tud segíteni,azt nagyon megköszönném.
(#) davix95 hozzászólása Jún 14, 2015 /

Üdv .
Egy uaa 2022 höz szeretnék segítsévet kérni ,hogy hogyan tudnám életre kelteni egy számlálót szeretnék belőle csinálni .
Következő: »»   282 / 379
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem