Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 30
(#) Pimpike4952 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Okt 29, 2020 /
 
Köszi a segítséget, holnap elszaladok érte. Már csak az a kérdés, az én drótjaimból melyiket melyikre? Aggódom, nehogy kinyírjam a ház központját.
(#) Zsolt 73 válasza Pimpike4952 hozzászólására (») Okt 30, 2020 / 1
 
Zárlattal vagy hibás bekötéssel nem tudod kinyírni a központot. Idegen feszültséggel viszont igen, elemmel, akkuval, tápegységgel ne próbálkozz !
(#) Pimpike4952 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Okt 30, 2020 / 1
 
Megvettem a telót, mellékeltben a rajza. Ha az én jelölésem szerint a 6-3-1 bekötést használom és elvágom a rövidzárat az 1-6 között, akkor

2csíkos->3
jelöletlen->1
1csíkos->6

bekötés jó lesz?
(#) Zsolt 73 válasza Pimpike4952 hozzászólására (») Okt 30, 2020 / 1
 
Várhatóan jó lesz.
(#) Pimpike4952 válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Okt 30, 2020 /
 
Nem nyert Ha felcsengetek, központ zenél, készülék néma. Felveszem a kagylót, abban szól zene, miközben a központ továbbra is kicseng. Ajtónyitó nem nyit, de ha nyomkodjuk, kattog a bejáratni központ, zenélés közben.
Felcseréltem az 1-6 -ot, így ok, csak nem nyit ajtót. Visszaraktam a rövidzárat, így nyit, de nem lehet felcsengetni, nem is zenél a központ lenn, a készülék is néma ill. ha felvesszük a kagylót, senki nem halja a másikat. 1-3-at felcserélve a központ sem csenget, kagylót felvéve némaság oda-vissza, kapunyitót viszont működik. Ha nyomva tartjuk, rosszul, de halljuk egymást. Variáljak tovább vagy hívnom kell a kaputelóst? Arra gondolok, hogy nem kell-e a központon is valamit átkötni készülékcserekor...
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) uniman válasza Pimpike4952 hozzászólására (») Okt 31, 2020 1 /
 
Talán azzal kellett volna kezdeni, ha már van kéznél egy "kaputelós"...
(#) Zsolt 73 válasza Pimpike4952 hozzászólására (») Okt 31, 2020 /
 
Távólról ennél többet nem tudok segíteni. Óbudára kiszállással együtt 10000-Ft a javítás.
(#) mormogipapa válasza Pimpike4952 hozzászólására (») Okt 31, 2020 / 1
 
Tehát a Bolgár készülékbe ami be volt kötve az 1.-új készülék 3.
Régi: 3-új 6.
Régi: 9-új 1. Nem kell átkötni mert a Tesla és a Codefon MKT lakás készülékbe gyárilag meg van oldva
(#) Pimpike4952 válasza uniman hozzászólására (») Nov 1, 2020 /
 
A közös képviselőnek szóltunk, ő a gondnokhoz irányított. Ő továbbítota a kaputelósnak a számom azzal, hogy majd kaputelós fog keresni. Nah azóta is keres. Kb. 2x szóltunk a gondnoknak, nem történt semmi, kb. 1 hétig. Előszoba közben elkészült festéssel együtt és roppant lehangolóvá vált a falból kilógó 5 vezeték. Ezért vettem kézbe az ügyet. Magyarország jobban teljesít.... mint Ruanda
(#) Pimpike4952 hozzászólása Nov 1, 2020 / 1
 
Közben megoldódott: a 2. lehetőség + rövidzár visszattétele. Így minden ok, HiFi minőségben szól szinte. Így végülis 2 vezetékes a rendszer.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) mormogipapa hozzászólása Nov 16, 2020 /
 
Sziasztok. Telepítet valaki közületek az Arday által forgalmazot DD5000 rendszert, ha igen vélemény róla?
(#) szalkagyuri hozzászólása Dec 10, 2020 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni ezt a kaputelefont vettem bekötöttem azzal a vezetékkel amit adtak hozzá viszont ha a kézi beszélőt felveszem borzasztóan zúg a kinti egységen alig alig hallani valamit és nem tudom hogy miért képek beltéri kültéri vezetékek
(#) mormogipapa válasza szalkagyuri hozzászólására (») Dec 26, 2020 /
 
A kültéri hátulján van egy potméter azzal tudsz álítani hogy ne gerjedjen
(#) megapull hozzászólása Jan 10, 2021 /
 
Sziasztok,

most költöztem be egy új lakásba, és a következő probléma áll fent:

A kaputelefont az előttem levő ember leszedte, ám az nem lett sehova se felírva, hogy melyik kábel hova volt eredetileg bekötve. 5 darab, természetesen tök ugyanolyan színű kábelem van a falban, rajtuk szigetelőszalaggal, így van egy kék, egy sárga, egy piros, egy fehér, meg egy jelöletlen.

Nagy nehezen kiderítettem, hogy az előző fenti kaputelefon egy HITEKA MKT cucc volt, ami helyett meg is vettem az itt ajánlott Tesla márkájút. Ezen ugye a következő bekötési lehetőségek vannak:

A1 A2 (ezek tudom hogy nem kellenek)

illetve

A 6 3 1

Különféle variációkkal kb odáig jutottam, hogy a kaputelefon vagy felvéve zúg, vagy lerakott állapotban zúg. Bármilyen help nagyon jól jönne, köszi.

Bonyolításként lent a hallban egy TERRANEO márkájú kaputelefon van, ez tökéletesen működik. Megnéztem hogy hogyan van bekötve, de tök más az egész.

Ha bármi logika szerint lett a kábelekre szigszalag rakva (amit erősen kétlek a lakás többi elektromos és egyéb rendszerei állapota láttán), akkor legalább az biztos kéne hogy legyen, hogy a piros lesz a pozitív, akkor az megy a 6 vagy a 3ba, gondolom. Ez alapján kezdtem el próbálgatni is.
(#) gery121 hozzászólása Jan 18, 2021 /
 
Sziasztok,

Panelházi lakáskészülék gondom van, elromlott és nem tudom milyet kellene vennem. A külső egység a képen látható, valami mt márkájú, a belső a másik képen kicsit lelakott állapotban. Toldozom foldozom egy ideje, de már nagyon csereérett. Meg tudnátok mondani milyen készüléket tehetnék helyette ha lehet?
(#) PSasa hozzászólása Jan 26, 2021 /
 
Sziasztok,
Egy RAINMANN CD-2000 központtal rendelkező társasházban a rakoncátlan lakáskészüléket szeretném cserélni (javítani). A lakáskészülékben lévő nyákon LASKOMEX felírat van. 2 vezeték van bekötve L+ és L-, 6.6V feszültséget mérek rajta. A készülék normálisan cseng és nyitja a kaput is. Viszont a hangja nagyon halk és zajos, recseg. A minap teljesen elhallgatott. Amikor szétszedtem egy tletört vezetéket találtam, képen zöld. Visszaforasztás után a csengetés hangja kb fele lett és iszonyúan gerjed a hang (a lakásban is a központnál is), kaput nyitja. Mit lehet tenni vele? Milyen most kapható lakáskészülék szerelhető a helyére?
Kösz
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021
(#) Zsolt 73 válasza PSasa hozzászólására (») Jan 26, 2021 /
 
Szia !

Hagyd a fenébe a régi készüléket, soha sem lesz tökéletes ! Laskomex LM-8 típusú lakáskészüléket vásárolj. KB 4500-Ft-
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2021

Laskomex.jpg
    
(#) Cinema hozzászólása Feb 5, 2021 /
 
Kedves Mindannyian!

Segítséget kérnék olyan ügyben, hogyan lehetne a kapucsengő hangját mélyebb hangnembe áttranszformálni, amit hallunk, mert az a madárcsicsergő magas nem hallatszik be, ha TV-t nézünk a harmadik szobában?
Magyarul hiába csipog 3-4kHz-en, nem hallom, de ha 800Hz-1kHz között vibrálóan szólna, azt meghallanám.
Hallókészülék nem oldja meg a dolgot, próbáltam.

Üdv!
(#) Tyll válasza Cinema hozzászólására (») Feb 7, 2021 /
 
Milyen lakáskészülék ?
(#) Cinema válasza Tyll hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Egyszerű telefonkagyló a beszélője és a hallgató (hangszóró) is ebben van. A fali tartójában két nyomógomb van, egyik a bejárati ajtót nyitja, a másik a világítást kapcsolja föl a lépcsőházban. A központi egysége kódos nyomógombos, a bejárati ajtó nyitható kóddal és kulccsal is. Valaki maszek gyártotta, az elődje jobb volt, csak kicserélték mert a bejárati ajtó is új-mágneszáras és kódos lett, azóta csipog.

Üdv!
(#) Majcc hozzászólása Feb 15, 2021 /
 
Sziasztok!

Kaputelefont cseréltem egy Tesla MKT rendszeren, ahol egy Bolgár gyártmány volt a lakáskészülék. Egy Andalúzia MKT 1+n -re cseréltem. 3 vezeték volt a Bolgárra kötve. Kaputelefon működik, cseng, lehet beszélni és hallani oda-vissza, kaput is nyit. Viszont ezt csak két kábellel. A lakás kábelen kívül a másik kettő közül bármelyiket kötöm rá, működik. Azért kérdezek itt, mert nem vagyok biztos abban, hogy ez miért van. Ajtócsengő nincs. Miért van 2 látszólag egyforma funkciójú vezeték behúzva? Folyosói elosztószekrényben vezették a kaputelefon kábeleit, ahol egy kötődobozban egyértelműen kideríthető volt a lakás kábel. Alap esetben a lakás kábelhez képest nem mérek a másik kettő vezetéken semmit. Amikor csengetés történik, akkor kb +5V mérek mind a kettőn.

Csatolt fájlnak megfelelően kötöttem be.

Ha valakinek van infója, azt megköszönöm.

Üdv
Következő: »»   30 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem