Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 31
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Ha újra odakerülök, akkor alapos méregetés jön, megpróbálom feltérképezni, ki kivel van.
Csak kínai-angol leírás van, eredeti kínai nincs. A neten kismillió variációja van ezeknek, nagyon hasonló, vagy ugyanilyen monitorok, a kültérik meg végtelen variációban. Az éppen aktuális márkanév is változatos.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Odakerültem. Szűkös volt az idő, de kiderült pár dolog. Vittem egy régi digitális fényképezőt aminek van kompozit kimenete és egy LCD TV-t aminek meg ugyanilyen bemenete, meg a kis kéz szkópom.
- a jumpert lehúzva a kaputelefon egység táplálása megy el, nincs köze ahhoz a kamerához, ami bentre adja a képet, sem a tőle távol levő monitorhoz
- a benti monitor ad elvileg 15V-ot (a feliratok szerint), amúgy 13,86V-ot a kinti kamerának a 4 érből a piroson és a feketén (a színek szerint értelmesen van kötve)
- ha a benti monitorra a fényképezőből adok jelet, akkor az stabil képet ad, tehát a monitor videó bemenete jó, tehát sima kompozit videójel, semmi fakszni
- ha a kinti kamerára akarok rácsatlakozni, akkor csak párhuzamosan tudok, amikor a benti is megy, a csatlakozót nem barmoltuk szét (onnan kap tápot), a külső monitoron is vacakol a kép, de nem megy el teljesen, sőt közben volt olyan állapot, hogy a tulaj jelezte, hogy az eredeti monitoron sem ment el, persze mindez kézben és csipeszes kábelekkel, úgyhogy igazából semmin sem csodálkoznék
- ráraktam a kis kézi szkópom a videójelre a belső monitor felől, kisebb amplitúdójú volt, mint a digitális fényképezőjé (további vizsgálatra nem alkalmas)
Ennyit tudtam megnézni.
Tippjeim vannak,
- 75 ohm-al lezárni a videójelet, hátha illesztetlenség a baj
- videó jelerősítő próbára
- koaxra cserélni a videó jel vezetékeit
- megmérem, ami a kapkodásban kimaradt, hogy a monitor csatlakozóján mérhető 13,86V mennyi a kültérin a táplált kamera oldalán (sajnos ehhez valószínűleg azt is le kell venni, a jumper pont hozzáférhető volt hátulról nőgyógyászati eszközökkel)
Visszatekintés...
Még mindig az a fura, hogy amikor szobában összedugdosták, akkor elvileg ment, most meg nem. De a monitor 15V-os tápjába toldottak bele vastagabbal, mint a gyári és a monitoron mérve 14,97V, tehát az nem lehet. A 4 eresbe én toldottam bele riasztókábellel (a gyári is ilyesmi, se csavarás, se árnyékolás) de az is stimmel. Illetve csináltunk egy ugyanolyan, de sokkal rövidebb kábelt UTP párhuzamosan kapcsolt erekkel, de azzal is ugyanaz a hiba.
Nem értem...
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) MarQs hozzászólása Máj 17, 2021 /
 
Sziasztok!
A lakásban lévő kézibeszélőt át kellett szerelnem másik helyre, viszont sajnos szerelés közben el lett kutyulva, hogy melyik kábelt hova kellene visszakötni.
A lépcsőházban CODEfon féle rendszer van kiépítve, a kézibeszélő nyákjára AQUINCUM v2.1 van nyomtatva és 3 kábelt kellene visszakötni.
Tudnátok tanácsot adni, hogy hogyan tudnám kideríteni melyiket hova kellene kötni? Illetve, tudok kárt tenni a teljes rendszerben, ha próba közben rosszul van épp bekötve valamelyik?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

(Akkor látszik igazán, hogy mekkora frankó találmány a kaputelefon, amikor "nincs"....)
(#) MarQs válasza MarQs hozzászólására (») Máj 20, 2021 /
 
Probléma megoldva, kitotóztam a helyes bekötést, szerencsére nem lehet tönkre vágni a rendszert.
(#) mormogipapa hozzászólása Jún 6, 2021 /
 
Sziasztok. Ismeri valaki ezt a típust?

diosárok.jpg
    
(#) woloe hozzászólása Júl 28, 2021 /
 
Tisztelt fórumosok!

Ismeri esetleg valaki az alábbi kaputelefon típust? Hol lehet hozzá dokut találni vagy ki tudná javítani a társasháznak? Lenti mikrofont senki nem hallja. Analóg vagy digitális a rendszer?
(#) mormogipapa válasza woloe hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Megafon diódás rendszerű, 2.kerület Kacsa u 20 Budai Kaputelefon Centrum ők gyártják és javítják Nasch Gábor keresd
(#) brpeti hozzászólása Aug 6, 2021 /
 
Sziasztok!

Adott egy évek óta üzemben levő Urmet 1122 kaputelefon.
Tegnap óta viszont folyamatosan cseng. Ha áramtalanítom és visszakapcsolom 1-2 perc múlva újra el kezd folyamatosan csengeni. A mikrokapcsoló jónak tűnik.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Hogy érdemes nekikezdeni a javításnak?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Péter
(#) akolang hozzászólása Aug 26, 2021 /
 
Sziasztok,

a házamon fel van szerelve egy Futura VDT-607C/S1 kaputábla és egy Futura VDX-471 lakáskészülék. A lakáskészülék a 01-es címre volt állítva, két évig rendben működött minden.
Az utolsó nagyobb nyári vihar után a házban több eszköz is meghibásodott, jellemzően azok amelyek az udvaron helyezkednek el.

A kapunyitó és mágneszár tápegysége, és az öntözőrendszer vezérlője illetve annak tápegysége.
Azóta a kaputelefon azt a hibát produkálja,hogy a kaputábla megpróbál hívást felépíteni 2-3 másodpercig hívás esetén világít a hívást jelző led,de a lakáskészüléken nem csenget,a lakáskészüléket nem éri el.
Kifelé minden rendben működik,van kamerakép, lehet nyitni a mágneszárat,ami egy relé modulon keresztül külső tápegységen van.
A hibakeresés során a kaputábla beállításai ellenőrizve,illetve újbóli beállításra kerültek,lett próbálva 01-es és 00-ás lakáskészülék címbeállítással is,az eredmény ugyanaz.

A tápegység a két készülék közt helyezkedik el,a kábelezésben,semmiben nem történt változás.

Elképzelhető,hogy a vihar miatt éppen csak annyira károsodott a tápegység,hogy jelszintet annyira torzít,hogy a hívás nem tud felépülni,de minden más funkció működőképes? Vagy a lakáskészülékben a vonalvégi ellenállás károsodott és emiatt a lakskészülék címzése nem megfelelő a kaputábla számára?

Ha abban tudnák segítséget kapni,hogy egy tápegység csere lenne az első lépés,vagy érdemes valahogy a jelszinterősítőt beépíteni?

segítségeteket előre is megköszönve,

Attila
Következő: »»   31 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem