Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   122 / 181
(#) papacica válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
ha hézagold nem fog vándorolni,nekem mind hézagolva van az összes szabvány méretem mert idegesít ha lötyög valami max 1 tized amit mozog nálam,maximalista vagyok,még a gyárit is szétkapom és megcsinálom,még a fix tengelynél is így vagyok.vagy vársz 2-3 napot és hozatok 13mm, 8,3mm, 2 mm.max 4 ért mert aki hozza az gariba hozza.A 8,3 nem nagy gond ,mert a műanyag könnyen csiszolható,ez kb 3 tized amit le csiszolsz,de bele megy simán szerintem.
(#) gépromboló válasza papacica hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Mármint 4000? Postával, vagy az még rájön? És az mennyire garantált minőség? Nem kötekedésből, hanem tényleg szeretném tudni.
(#) papacica válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Annyira hogy garit vállalok rá,ha szar akkor vissza gari van,.De mindig megnézem az álagát, ha jó,akkor írok hogy nálam van,ha szar meg se veszem.+plussz posta,4 ér van én keresni nem akarok rajtad se másokon,nem vagyok nepper,csak segítek ennyi.Vetek itt tőlem 4 görgőt yamiba és működik ennek 3 hete.Enyémbe is ilyenek vannak és 2 éve jók,innentől te döntesz.
(#) gépromboló válasza papacica hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Köszi, talán majd később, kicsit túlköltekeztem magam az ünnepekre, meg orvosságra (mindenki beteg a családban).
(#) papacica hozzászólása Dec 18, 2018 /
 
okkkkk
(#) papacica hozzászólása Dec 18, 2018 /
 
Kis segitség kéne.Adott két magnó mi funkciókban ugyan az ,csak egy későbbi kiadás panel,mechanika és minden egyéb ugyan az,de a kérdésem az hogy,az egyik procim B-és a másik magnóban D-és mi a különbség gyártó ugyan az,,,a távjai ugyan az.
(#) megott válasza papacica hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Szerintem csak széria jelzés.
A fröccsenésnyomok a panelon ugye nem WD40-től származnak?
(#) papacica válasza megott hozzászólására (») Dec 21, 2018 /
 
nem tudom,én donornak vettem de működik,és köszi
(#) papacica hozzászólása Dec 25, 2018 /
 
Boldog Karácsonyt foromuzok
(#) gépromboló válasza papacica hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Boldog Karácsonyt!
(#) MISI 67 hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Üdvözlök Mindenkit.
Kaptam egy JVC KD-D3 tipusú decket,amivel az a probléma,hogy bekapcsolás után a kivezérlésjelző ledsor jobb oldali részén az utolsó három piros led/+3,+6,+9/ folyamatosan világít.Lejátszás és felvétel üzemmódban picit erősebb fénnyel bevillannak,de ugyanúgy világítanak.
Továbbá,ha valaki esetleg tudná a lapszíj és a szögletes szíj méreteit megköszönném.
Sajnos nem találtam a készülékről kapcsolási rajzot vagy szervíz információt.
A segítséget előre is megköszönöm.
(#) gépromboló hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Srácok, olyan kérdésem van, hogy a szalag statikus feltöltődését hogy lehet megakadályozni? Vagy legalább elvezetni, mielőtt a lejátszófejen sül ki? Azért kérdezem, mert feltűnt, hogy ha üres (vagy törölt) kazettát játszom le, akkor rendszertelen kattogások, pontosabban csattanások hallatszanak az alap suhogás mellett, nagyon halkan. A zenébe nem hallatszik bele, ráadásul felvételkor sem kerül bele a hanganyagba, csak zavar a tudat, hogy létezik. Ötlete valakinek? Köszi.
U.I.: A csattanások minden lejátszáskor más időben hallatszanak, szóval biztos, hogy nem a szalagon vannak rajta.
(#) doktor válasza MISI 67 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Szia!
Szerintem a KD-2 félépítése hasonló:
itt:
(#) Zupp87 hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Valaki nem tudja esetleg, hogy mik voltak az AKAI CS-F210 magnódeck gyári kombinált fejének paraméterei (induktivitás, tekercs ellenállás)? A hozzám került példány már egy BT-62 fejjel volt szerelve, mikor megvettem, én is olyanra cseréltem, viszont ezzel az az érzésem, hogy nem tudok elegendő előmágnesező áramot beállítani, hiába tekerem 0-ra a 100k-s trimmert. Szimuláltam egy sort 100k-s frekvencián a BT-62 fejem 120mH-s induktivitására, és az előmágnesező körben lévő 150pF kondival, és e szerint elég szűk tartományban tudja a 100k poti állítani az előmágnesező áramot. Elvileg ez a fej 22 pikós kondival lenne egész jól a rezonancia közelében, és így már a trimmer a jósági tényezőt állítva közel 30dB-es tartományban tudná kontrollálni az előmágnesező áramot (150 pikóval csupán 4 dB ez az érték, az alsó határ a két kondinál megegyezik). Kérdés, hogy nem e teszem instabillá a kört, ha rezonancia közelébe viszem. Ezért is lennék kíváncsi a gyári fej adataira.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2018
(#) gépromboló hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Sziasztok, újabb kérdésem van: mennyire normális az, hogy a 10KHz-es felvett hang kb 10dB-el halkabb, mint a 315Hz-es? Felvételi hangerő természetesen ugyanaz, dolby nélkül (dolbyval is ugyanez az eredmény), vadiúj Sony UX-S kazira felvéve. Köszi.
(#) nagym6 válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 29, 2018 / 2
 
Attól függ, milyen szinten volt a felvétel. 10KHz-en nem vezérelhető annyira ki a szalag, mint 315Hz-en. Csak relatíve kis jelszinten igaz a frekvenciaátvitel a magas hangok miatt.
Gyanítom talán normális amit tapasztaltál.
(#) gépromboló válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
A VU-méter a szalaghoz igazított kb 0dB-en volt mindkét frekinél, lehet, hogy alacsonyabban kellett volna legyen? Mondjuk -12dB?
(#) nagym6 válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Igen, próbáld alacsonyabbon. Nem emlékszem mennyin, de nem 0dB-en van az átvitel megadva. Kazettások nagyon gyenge pontja a magas szintű nagy frekis pld.: 10KHz kivezérelhetőség, ebből eredően a magas hang dinamika gyatra. Króm és metál szalag javít ezen.
(#) gépromboló válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
A -10dB az már jó lett, köszi! Ezek szerint, ha zenét akarok felvenni, akkor se tolhatom fel maxra, hanem be kell lőjem -10-re. Jó tudni!
(#) nagym6 válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 29, 2018 / 2
 
Felvételnél maximumra kell feltolni 0dB-re. A magas hangok 10KHz a valóságban is jóval alacsonyabb szinten vannak jelen mint a 315Hz. Tehát hang zenefelvételnél ez nem fog annyira érvényesülni, frekvenciaátvitelben 0dB vagy -10db szintnél. Viszont a jel-zaj viszony lesz sokkal rosszabb, zaj állandó, jel kevesebb -10dB-nél. Összességében minden más jellemzőt is figyelembe véve a 0dB kivezérlés adja a legjobb eredményt.
(#) gépromboló válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
tehát csak teszteléskor kell figyelembe venni a karakterisztikát, használatkor lehet maxra tolni. Köszi
(#) Zupp87 válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
Figyelembe van az véve mindig Ha a zenéd egy fehérzaj lenne egyenletes eloszlású spektrummal, visszamérve egy analizátorral ugyanaz állna fent mint amit leírtál. Valós zenét felvéve sem változik a karakterisztika, 10kHz környékén -8 ... 10dB-nél nem vezérelhető ki jobban egy átlag szalag, viszont normál zene esetén nem is kell, mivel abban kb. ilyen szinten vannak jelen a magasabb hangok. Ez lecsekkolható pl. egy kiállásnál a VU méteren.
(#) gépromboló válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
Köszi a hozzáértő eligazítást, előbb-utóbb érteni fogom, hogy mit miért kell pont úgy beállítani, ahogy a gép szervizkönyvében áll.
(#) Zupp87 válasza gépromboló hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
Ha kíváncsi vagy a mágneses hangrögzítés miértjeire és hogyanjaira, ajánlom neked ezt a könyvet:
Bővebben: Link
Igaz, angolul van, de manapság nem csak a szakmához kell angolul tudni
(#) kistee válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
És magyarul is olvasgathatsz az egykori Hifi Magazin-ból.
(#) gépromboló válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Köszi mindkettőtöknek, a magyar cikken hamar túl leszek, a könyvet meg letöltöttem és végig fogom olvasni.
Igazad van, az angol lassan valódi világnyelvvé növi ki magát, köszönhetően az internetnek.
BUÉK mindenkinek!
(#) (Felhasználó 116638) hozzászólása Dec 31, 2018 / 2
 
JVC TDV-542 deck került hozzám javításra.
Hibajelenség: kétszeres sebességgel megy a lejátszás, felvétel.
Hiba oka: SS11AC DD motor unit-on lévő 10µF/16V smd elkók kapacitásvesztése, részleges szakadása.
Javítás: C10 C11 smd elkók cseréje. (16V-os helyett 35V-ost tettem bele, a pad-re ez is felforrasztható.)
Javítás után tökéletesen működik a deck.
Pár fotó a DD Motor unit-ról.
Remélem egyszer segítség lesz majd valakinek
(#) Tomi94 válasza Zupp87 hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Szia!
A gyári fej ALPS volt, a felirata talán HN-42 - de ez alapján sem fogsz semmit találni róla. Nekem lehet van bontott-kopott példány, viszont nincs mivel induktivitást mérnem rajta. Magam is BT62-t szoktam tenni bele, meg más Akai deckekbe is, és ha minden más jó, akkor be lehet azt állítani.

Viszont pont egy ilyen CS-F szériás magnóval én is végigjátszottam ezt nemrég. Próbáltam módosítgatni alkatrész-értékeket, de azzal meg csak a torzítást sikerült az egekbe növelni. Végül berágtam, és kidobáltam az oszcillátor környékéről az összes gyári kondenzátort. És lőn tiszta felvétel, rendesen beállítható magashangokkal. Multival mérve ugyan nem láttam semmi problémát velük, de eséllyel nagyobb feszültségen már átvezetett egyik-másik. (Főleg a narancssárga tokozásúakról mondják máshol is, hogy anyaghibásak mára..)
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
(#) MISI 67 válasza doktor hozzászólására (») Dec 31, 2018 /
 
Szia!
Kinézetre hasonló a készülék,csak sajnos kétszer is probáltam regisztrálni az oldalra,de nem érkezett meg az aktiváló kód.
(#) MISI 67 hozzászólása Dec 31, 2018 /
 
Minden forumozónak Békés Boldog Új Esztendőt Kívánok!
Üdv:Misi
Következő: »»   122 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem