Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 181
(#) damien hozzászólása Júl 16, 2007 /
 
van nekem otthon 1 deck aminek a következő 2 baja van:lejátszáskor a szalaghúzó tengelycsonk hátrafelé csévéli a szalagot(előretekeréskor előre tekeri visszacsévéléskor visszatekeri de lejátszáskor hátrafele tekeri a csévélő tengelycsonkot.)ez az eggyik baja.a másik baja hogy: a benne lévő depréz műszer (főleg a baloldali) üresjáraton összevissza ugrál a mutató de csak akkor ha feltekerem a valameddig a kivezérlésszabályzót .de lejátszáskor is összevissza ugrál a mutató és felvételkor is ugrál néha.ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném.ezt hogy ugrál az azt jelenti hogy mozog jobbrabalra de gyorsan.
(#) Müszi válasza damien hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Szia!

1. probléma: nézd meg hogy jó irányba tekere a motor.
2. probléma: a depréz műszernél néz meg hogy egyenáramot kap vagy váltót!
(#) masi1 válasza damien hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Elsőre nézd meg a felcsévélő-tengely kuplungját.
Elég sokszor egy filckorongból áll.
Viszont régebben egy fogaskerék is volt a lehajtási oldalon .
Ha birsz küldj egy fotot a mechanikáról.

(#) Medve válasza masi1 hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Igen! Régóta nem üzemelt? Nézd meg, hogy esetleg valamelyik kuplung nem tapadt-e össze a hosszú állásban... Vagy neadjisten valamelyik fogaskerékről lenyiródtak a fogak??? De van még libám! ( ) A szíj is lehet ludas, ha rátapad a tárcsára, vagy ha elveszti a rugalmasságát. (egy 25 éves decknél láttam ilyet)
(#) Müszi válasza Medve hozzászólására (») Júl 16, 2007 /
 
Ha a kuplungfilc már gyenge, akkor amit alktrész boltba adnak fekete (aszem ESD) szivacsot, levágod négyzet alakúra, feléig bevágod egyoldalt ollóval, satuval összelapítod, becsúsztatod a filc elé, a szivacs kirúgja magát, és gyönyörűen megy.

Blaupunkt magnóm már így megy egy jó ideje... (csendben)
(#) damien válasza masi1 hozzászólására (») Júl 17, 2007 /
 
kedves masi1! küldök képeket és ha kell akkor 1 rövid videót is ha kell a deck működéséről csak annyi a kérésem hogy add meg az e-mail címedet és erre elküldöm neked.
(#) Müszi válasza damien hozzászólására (») Júl 17, 2007 /
 
Ide tedd fel!!!
A többiek is látni szeretnék a hibát!
(#) masi1 válasza Müszi hozzászólására (») Júl 17, 2007 /
 
Jó ötlet privátban ugyanezt javasoltam.
(#) damien hozzászólása Júl 17, 2007 /
 
rendben felrakom ide de csak a következő hozzászólásomnál mellékelek képet és videót ja és nem tudom hogy milyen tipusú a magnó ha ezt megtudná mondani igen hálás lennék.
(#) Slope válasza Müszi hozzászólására (») Júl 17, 2007 /
 
Idézet:
„2. probléma: a depréz műszernél néz meg hogy egyenáramot kap vagy váltót!”


Ezt most komolyan gondoltad?
(#) damien hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
nos itt vagyok most teszek fel képeket a deck ről és a mechanikáról a következőkben pedig a videókat teszem föl 3 hozzászólásban
(#) Müszi válasza Slope hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
Igenám mert egyszer depréz műszerre váltót adtam egy pillanatra és így összevissza mozgott tőle....
(#) masi1 válasza damien hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
De régen láttam ilyen mechanikát.
Ha jól láttom a képről , akkor az ékszij rosszul van fölfűzve.
A dörzskereken(gumigyűrűs) kivülröl (felülről) vezesd át.Ékszijat lehet hogy illendő lenne cserélni.
(#) damien hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
nos fölteszem most a videót mert délelőtt sajna nem volt netem ezért most felrakom a videót arról hogy mit csinál a műszer de előre szólok hogy a műszer megvilágítását 500w-os diavetítőizzóval csináltam és cannon A520-as fényképezővel. sötét monitoron nem sokat látni belőle.mivel nekem is sötét a monitorom

Kép 004.avi
    
(#) damien hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
meg még fölrakom azt a videót miközben hátrafele csévéli a szalagot lejátszáskor érdemes figyelni a jobboldali tengelycsonkot meg még valaki meg tudná mondani hogy ez milyen gyártmányú mármint azt hogy melyik cég gyártotta ezt a magnót. a típusa: valami CD-255. ezt a videót se ajánlom hogy valaki sötét monitoron megnézze. mert igen rossz minőségű sajna a videó. emiatt sajna csak világos monitoron lehet látni mindent

Kép 005.avi
    
(#) masi1 válasza damien hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
A műszernél szerintem valamelyik kondi a hibás.
(#) damien hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
megnéztem a szíjat ami mozgatja a az egészet a szíj még igen jó állapotban van megpróbáltam a szíjat felfűzni sikertelenül. a szíj a nagy lendkeréken eléggé fent van. pont hogy nem lóg a szíj.megpróbáltam lejjebb csúsztatni de csak a lendkerék eggyik oldalán sikerült a másik oldalhoz nem férek hozzá.ja a depréz műszeréről annyit hogy kicseréltem a hálózati csatlakozóját (mivel 380v-os volt rajta.(5 csatlakozós) ezt úgy működtettem, hogy szereztem 1 380v-os konektort és rászereltem 1 földelt 3 eres vezetéket amin volt konektorcsatlakozó ezt beszereltem úgy hogy ahogy a decknek van beszerelve a barnát az l1 hez a kéket az N hez a zöldsárga vezetéket a földeléshez kötöttem de a decknek az L1 és az N volt beszerelve ) eddig még nem bolondult meg de kitudja meddig lesz ez így hogy nem bolondul meg a műszer.de még mindig hátrafele teker a szalaghúzó tengelycsonk.
(#) masi1 válasza damien hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
Ugy néz ki hogy javitanom kell saját hozzászólásomon.
A gumis (kissebik) kerék a gyorscsévélésé.
A nagyobbik a kuplungé.
Ugyhogy a nagyobbon alulról legyen az ékszij elvezetve.
(#) Sebi válasza damien hozzászólására (») Júl 18, 2007 /
 
A videó alapján én is azt látom, hogy csak a felcsévélő oldal forog fordítva... Ha a főtengelyed forogna ellenkező irányban, akkor a bal oldali orsó nem, vagy fordítva forogna.
(#) plityu hozzászólása Júl 18, 2007 /
 
Damien volt nekem ilyen magnodeck, mechanikája kiváló elektonikája is jó volt ,de már eldobtam most neked jó jönne nem?
(#) damien hozzászólása Júl 19, 2007 /
 
kedves plityu! hát jó lett volna mert engem érdekelnek a deckek,lemezjátszók,orsós magnók,hangerősítők.Engem ezek érdekelnek az mp3 lejátszó meg discman nem izgat.Ami még érdekelhet az erősítő nélküli cd-lejátszó.ja tényleg nincs valakinek 1 Pioneer Ct-3 tipusú deck eladóban
(#) patexati válasza damien hozzászólására (») Júl 19, 2007 /
 
Szerintem rosszul van felfűzve az ékszíjj lerajzoltam a mellékletben hohy kell Előfordulhat,hogy az ékszíjjat megnyújtotta a helytelen felfűzés és nagy lesz akkor csere!A műszernél nézd meg,hogy jók e az elkók és azt nem írtad,hogy szól e mid a két fele mert ha a fejről leszakad a szál akkor is lehet ilyen ugrálás a műszeren!

névtelen.jpg
    
(#) plityu hozzászólása Júl 19, 2007 /
 
AkaI - HX2 magnodeck mechanika kéne tudtok segiteni?
(#) damien hozzászólása Júl 20, 2007 /
 
kedves patexati! a szíj jól van felfűzve pont ahogy le volt rajzolva. de szerintem máshol van a gond ugyanis a szíj jól van felfűzve leellenőríztem a rajz alapján.szerintem valahol ott van a gond ahol nem látjuk.a motor is jó irányba forog mert megnéztem gyors előrecsévélésnél és lejátszáskor mindkettő esetben ugyanarra forog a motor.csak az amelyik felcsévéli a szalagot az lejátszáskor az óramutató járásával megegyező iránybacsévéli fel a szalagot meiatt azok a kazettáim amik nem a legelejére volt tekerve azokat begyűrte a szalagot igaz nem szakította el. a műszeréről annyit hogy kicseréltem a hálózati csatlakozót és most már nem bolondul meg a műszer.de akkor hol a gond a mechanikának. ja ezt már kérdeztem de újra megkérdezem ez a deck-et melyik cég gyártotta tipúsa:CD-255
(#) masi1 válasza damien hozzászólására (») Júl 20, 2007 /
 
NÉzd meg ujra!.
Az általad elküldött kép és a rajzon szereplő pont a forditotja!
(#) patexati válasza damien hozzászólására (») Júl 20, 2007 /
 
Az első kép a rossz!Úgy ahogy neked van felfűzve de ez alá is van írva!A második ahogy kell szerintem!A kereket a szíjj külső fele hajtja ha jól van és így a rendes irányba csévél!A pörgetéssel ne foglalkozz mert annak nem sok köze van a kuplungos felcsévéléshez!Próbáld ki ahogy a második képen van utánna írj!Nem egy decket javítottam már túlnyomó részükben a kettes rajz szerint van fűzve!
(#) titi hozzászólása Júl 24, 2007 /
 
Hali!
Szerintem a gond nem a szíjjal, sem a kuplungal van.
A kuplungnak semmi köze a forgásirányhoz!
Másrészt, ha tekerésnél jó irányba megy, akkor a szíj se igen lehet a ludas.
Nem hiányzik a mechanikáról egy rugó? (ld. pirossal jelölve)
Nézd meg, hogy nincs-e a nyíl irányába a mechanikán valahol egy kis pöcök, ahová esetleg a másik vége lenne akasztva.
Ha van, akkor valószínű, hogy rugóhiányos.
Menet közben (lejátszás) próbáld a nyíl irányába tolni azt a részt, amit pirossal jelöltem. Mi történik?
Üdv.

deck 2.jpg
    
(#) damien hozzászólása Aug 4, 2007 /
 
kedves titi! megpróbáltam ilyenkor megakadt az egész de a szíjat leakasztottam róla és megmozgattam azt amin keresztül a szíj volt vezetve a műanyag csigát és ez mozgatta azt a tengelycsonkot ami feltekeri a szalagot de megpróbáltam újrafűzni a szíjat de az a 2 csavar igen erősen bele volt csavarozva és így leszedni nem tudtam és a SZÍJAT rendesen feltenni és sajna nincs akkus csavarozóm amivel meg tudtam volna lazítani a csavart mert csavarhúzóval nem megy olyan erősen be van csavarva.Ja igen és a depréz műszer nem pontos sajnos mert normál kivezérlést mutatott de amikor visszahalgattam igen torz volt de amikor megbolondul a műszer akkor a bal csatorna igen zajos volt mint ha egyszer kap áramot máskor nem de igen gyorsan csinálja de nemcsak a baloldali hanem kicsit a jobboldali is és se a jobboldali se a baloldali műszer nem mutatja pontosan a kiverzérlést.akkor mégis mi a gond?
(#) titi válasza damien hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
A kivezérlésjelző problémáját szerintem hibás földelés okozza. Nincs valahol megtörve vagy leszakadva a föld-vezeték?
Nem egészen értelek:
Idézet:
„Ja igen és a depréz műszer nem pontos sajnos mert normál kivezérlést mutatott de amikor visszahalgattam igen torz volt”

Mit értesz az alatt, hogy visszahallgattad?
Először meghalgattad, és jó, utánna visszatekerted, visszahallgattad, és már nem?

Esetleg egy kis kontaktspray nem ártana a tolókapcsolónak, ami a felvétel, és a lejátszást kapcsolja át. Annak a kontakthibája is okozhat torz hangot.

A mechanikára visszatérve, sajnos a képeken nem látszik minden úgy, mintha az ember 3D-ben látná, így nehéz pontosan megállapítani a hiba okát.
Esetleg felülnézetből is csinálhatnál képet a mechanikáról.
(#) damien hozzászólása Aug 5, 2007 /
 
KEdves titi! először meghallgattam akkor jó volt mert úgy csináltam hogy ami a hangfalba vezet aszámítógépből vezeték azt csatlakoztattam a deck bemenetére és a kivezetését pedig a hangfalba csatlakoztattam és így csináltam hangfelvételt a felvétel a hallotak alapján jónak véltem de amikor visszahalgattam akkor igen torz volt a műszer pedig nem mutatot torz értékeket igaz néha belement 0 db en túl de sajnos így is torz. egyépként kazincbarcikai vagyok. a műszere +5 db tud még mutatni.
Következő: »»   1 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem