Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keringető szivattyú
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 18
(#) vision61 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Én sem azt írtam, hogy valódi szinusz. De ettől még nem "morog", vagy melegszik jobban a szivattyú, mint amikor a hálózati "valódi" szinuszról üzemel.
(#) erbe válasza vision61 hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Igazad van. Álmomban sem gondoltam volna, hogy itthon 120 V-osat hirdetne valaki.
Különben is. "-Olcsó lónak ne nézd a fogát!"
Megoldanám. Ha már a négyszögjelűekhez fojtókat rakok, meddig tartana ehhez autotrafót tenni? Igaz, meg kellene bonyolítani, hogy normál üzemben a bemeneten, szünetmentes üzemben meg a kimeneten legyen. Vagy egyszerűbb 2 trafó.
(#) Bakman válasza vision61 hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Ezt írtad: "ennek a kimenetén még szebb a jelalak, mint a hálózati feszültségnek". Ez még szódával sem igaz. És igen, morog, melegszik lévén aszinkron motorról van szó.
(#) bleky06 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
(#) Bakman válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Szünetmentes igen, akkumulátor nem. Én minimum 50 Ah-t vennék, a 7.5 harmatgyenge a feladathoz.
(#) bleky06 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
És ezt a szünetmentes be lehet kötni a kapcsoló elé és a szivattyú közé? Úgy értem hogy ezt is beleveszem a körbe és ezen keresztűl folyik az áram. És ha elmegy az áram, akkor gondolom ez lép működésbe.
(#) Gafly válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Igen.

Az anyázás azon megy, hogy a keringető szivattyú nem szereti azt a majdnem négyszögletes jelalakot, amit az olcsó szünetmentesek adnak. Számítógépnek meg monitornak a kapcsolóüzemű táp miatt viszont nagyjából mindegy...
(#) Bakman válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 7, 2023 / 1
 
Igen, jól gondolod, lásd melléklet.
(#) bleky06 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Ezt találtam hozzá. Vagy a sima kocsi aksi is jó esetleg? Erre az van írva hogy ups tápokhoz. https://batteryempire.hu/12-v-os-akkumulatorok/3762-green-cell-batt...vD_BwE
(#) bleky06 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Ezt a szünetmentest ráköthetném akár az elosztószekrényben is? Pl ráraknék egy dugalj kört meg a világítást áramszünetkor
(#) Massawa válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 8, 2023 / 1
 
Én beraknák oda egy teljesitmény relét, ami automatikusan átkacsolna a szünetmentesre.
Én ilyet csináltam a fütöházban, ahol a egy stekker van amibe a kis hondát csatlakoztathatom, ha nincs villany. A stekker csak addig müködik amig valoban nincs villany s ilyenkor teljesen le van választva a hálozatrol a fütőhelység a kazánnal együtt.
(#) Bakman válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 8, 2023 / 1
 
Autóakkut is láttam már ilyenre kötve, tulajdonképpen az is jó de az is, amit linkeltél.

Lehet világítást is rákötni, ha erre van igény. Azt kell figyelmbe venni, hogy a szünetmentes kimenetén csak akkor van feszültség (akkuról vagy hálózatról), ha az be is van kapcsolva. Nyári időszakban gondolom nem akarod csak a világítás miatt járatni a szünetmentest. Úgy csináld meg, hogy a szünetmentest könnyen ki tudd kerülni. Ha dugvilla és dugalj csatlakozásokat használsz, akkor ez könnyen megoldható.
(#) bleky06 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
Azért gondoltam az autóakkura, mert az olcsóbb
(#) Bakman válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 8, 2023 / 1
 
Akár jó is lehet, üzemeltem már be ehhez hasonló szünetmentest autóakkuval (volt a tulajnak), nem panaszkodtak.
(#) erbe válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 8, 2023 /
 
A szünetmenteshez ajánlott akku beltéri, akár lakott környezetben is használható, teljesen zárt. Bármilyen helyzetben, akár fejen állva is elhelyezhető.
Autóakku kiviteltől függően töltés közben bocsáthat ki savas párát, esetleg nem tűri a felborítást, ... Lakásban, elosztószekrényben nem célszerű. Bár az egykori Trakis online szünetmenteseket 2 vagy 4 db autóakkuval előszeretettel helyezték el irodákban. Pedig azokban süvített a ventillátor.
A szünetmentes nem fogja sose túltölteni az autóakkut, így akár az is betehető kényesebb környezetbe, csupán nem ajánlott.
(#) bleky06 válasza erbe hozzászólására (») Szept 9, 2023 /
 
Lent a pincében nem zavarna engem. Párologhat a sav is, szellőzik a pince. Egyedűl a porral van gondom, hogy a szünetmentesnek az nagyon nem tehet jót. Valami kis szekrényben gondolkozok hogy belerakom, amiben tud szellőzni is. Az aksival nem tudom hogy lenne-e baja. Igazábol nincs ott pára hogy oxidálódjon.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2023
(#) erbe válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 9, 2023 /
 
A kisebb szünetmentesekben nincs ventillátor. Eléggé zártak, nem nagyon száll bele csak úgy a por.
(#) Tomi111 válasza erbe hozzászólására (») Szept 9, 2023 /
 
Szia! Nekem egy APC Back-UPS CS 500 van, igaz nem szivattyúhoz, hanem egyelőre csak a vízlágyító tápegysége van rákötve. Én is autóakkut tettem rá, és tettem bele ventilátort! Próbáltam 100W-tal terhelve és 10-15 perc után kézzel már forró a két FET bordája és a trafó is langyosodik a szinte zárt dobozban. Persze ezeket nem autóakkuhoz tervezték, a belső 7Ah-s akku 15 perc után már kb lemerül ekkora terhelésnél. Holnap lefotózom a megoldásom, ma már nem megyek le a pincébe.
(#) bleky06 válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 9, 2023 /
 
Várom
(#) Tomi111 válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 10, 2023 / 1
 
Szia! Csak képekre gondoltam tegnap! A belső akku helyén elfért egy 230V-os dugalj, és ott egy PC ventilátor is. A belső műanyagot nem szedtem ki teljesen, hanem lépcsős fúróval oda fúrtam rá nagy lyukakat, ahol a FET-ek vannak. A doboz oldalára is fúrtam lyukakat, ahol a befújt levegő távozhat. A ventilátort egy DC szilárdtestrelé indítja ( típusra nem emlékszem, bontott volt, talán 60V 3A tud kapcsolni DC ). A LED-jét egyszerűen sorba kötöttem az előlapon lévő On Battery LED-del, minden változtatás nélkül. Így a LED is világít és az relé is kapcsol.
Egyébként havernál már kb 20 éve rajt a szivattyúján egy hasonló nem szinuszos szünetmentes, és semmi baja a szivattyúnak. ( bár nem tudom mennyit ment róla a szivattyú, mennyi áramszünete volt ) Én esetleg egy soros fojtót és utána egy kondit tennék a szivattyúval párhuzamosan. Valamikor itt volt is róla adat belinkelve néhány éve.
A külső akku kábele minél vastagabb legyen és rövid! különben nagy lesz a feszültségesés és lekapcsol . Én azt hiszem 6-os vezetéket kötöttem a belső akku vezetékének helyére közvetlenül és talán 60-70cm a hosszuk. Teljes terheléssel ez is vékony és hosszú lenne, de és nem terhelem annyira.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2023
(#) Tomi111 hozzászólása Szept 10, 2023 / 1
 
Ezt találtam hirtelen, erre gondoltam az előbbi hozzászólásban.
(#) Gafly válasza Tomi111 hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Az az ellenállás minek oda?
(#) Tomi111 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Nem tudom, nem én rajzoltam, csak lementettem. Lehet nem innen, hanem az elektronline.hu-ról. Hát sok szerepe nem lehet.
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Csökkenti a fojtón keletkező tüskéket.
(#) bleky06 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 15, 2023 /
 
Ennél a szünetmentesnék mit jelent az a rész hogy “ A szinuszhullám óvatos közelítéssel: 230 VAC +/- 5%”. Ezzel működne a keringetőszivattyú? https://m.alza.hu/apc-back-ups-cs-650i-d50094.htm?kampan=adw4_prisl...vD_BwE
(#) Bakman válasza bleky06 hozzászólására (») Szept 15, 2023 / 1
 
Gyári adatlapban ez szerepel: "Lépésenkénti közelítés egy szinuszhullámhoz".

Nagyon óvatosan kell közelíteni és nagyon távolról. Egy kép egy másik fórumról, lásd melléklet.
(#) zaza99 hozzászólása Nov 24, 2023 /
 
Sziasztok!

Grundfos UMS 65-60 F06 szivattyúnál hogyan lehet az egyes fokozatra állítani? Van hozzá egy sapka azzal lehet a kettest hármast, de hol az egyes?

Kimértem a sapkát a kettes Y a hármas delta kötést csinál.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2023
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem