Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keringető szivattyú
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 12
(#) sargarigo válasza Teaway hozzászólására (») Júl 23, 2019 /
 
Segített, mert most már legalább tudom mi mire jó
(#) zeusmaior hozzászólása Aug 13, 2019 /
 
Szép napot kívánok! Immergas Zeus Maiorban lévő grunfos k.szivattyúm - három teljesítményben állítható- 1. 2. állásban gyengén szállít, most teljes kapacitáson 3. is gyenge már az áramláskapcsolót sem bírja működtetni. Mi lehet a hibája? Rendellenes hangja nincs a szivattyúnak működés közben! Beteg kondenzátor lehet az oka a teljesítménycsökkenésnek? Vagy koszolódás? Köszönöm előre is!
(#) lelkes amatőr válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Elsősorban a kondenzátor gyanús, főleg ha nem mai darab.
(#) zeusmaior válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
13 éves!
(#) lelkes amatőr válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Legbiztosabb lenne ha tudnád mérni az értékét (megfelelő műszer kell hozzá), de nagy valószinűség szerint az lesz a gond.
(#) nedudgi válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Levegő nincs a rendszerben?
(#) zeusmaior válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Levegő az nincs, az 1 bár nyomás alap, nem változik, ill. Hallani lehetne a szivattyúnál is.
(#) zeusmaior válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Oké. Szétkapom , megnézem a kondit! Köszönöm.
(#) mpisti válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Szerintem a lapát lamellái közé szorult szennyeződést kellene kiszedni,ha régi darab bizonyosan koszos lehet.
(#) zeusmaior válasza mpisti hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Köszönöm, megnézem!
(#) zeusmaior válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 14, 2019 /
 
Szia! Kiszedtem a kondenzátort 2,6µF-os most küzdök egy hasonló méretű beszerzésével. A fizikai mérete miatt nehézkes... 15 éves darab...
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
(#) Tomi111 válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 14, 2019 / 1
 
...kívül elfér a nagyobb is...
(#) Hofi1982 hozzászólása Szept 3, 2019 /
 
Sziasztok.
A tanácsotokra lenne szükségem van egy Wilo yonos st 15/7 PWM2 vezérlésű szivattyúm rákötöttem a szolár vezérlőre a 220 v megkapja a vezérlést is megkapja, a szivattyú veszi a jelet kattan a relé de a szivattyú nem indul.
(#) cupika97 hozzászólása Okt 15, 2019 /
 
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni. Van egy WILO TOP S50/4 szivattyú. Állandóan a hővédelem kikapcsolja a szivattyút. Mi lehet a gondja? A motrot kézzel is meg lehet fogni, 60 fokos lehet kb. 3 fázisú a motor. Van rajta egy WSK kivezetés, ami nincs bekötve, thermal winding contact. Ez mi lenne?
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Nos szétszedtem, NTC sajnos benne van a tekercselésben. 370ohm körül adott, ahogy melegítettem úgy csökkent. Erre az alkatrészre meg nincs írva semmi, nemtudom hogy mi lehet, de a lábainál fekete a lap.
(#) Redmaster hozzászólása Nov 1, 2019 /
 
Üdv. Van egy Grundfos ups 25 60 180-as keringető szivattyúm ami nem mindig akar beindulni egy kis baleset miatt. ( A termosztátból véletlenül kiszakítottuk a kábelt és egy párszor gyorsan összezárt a két ér) Miután visszakötöttem a kábelt a helyére a motort kapcsolta rendesen de egy idő után megállt. Ha a termosztátot tekergetem akkor mindig visszakapcsol a motor egy darabig.

A tippem hogy a kondenzátorral van a gond első körben azt akarom kicserélni csak nem tudom hogy kell kiszedni a kábelét. Olyan típusú a sorkapocs hogy bele kell tolni a kábelt. De nem tudom hogy kell kioldani mert nincs semmi lehetőség rá. Próbáltam kihúzni de félek hogy vagy a kábelt szakítom bele vagy a lemezt hajlítom el ami fogja a kábelt. Ha valakinek van rá ötlete szívesen fogadom.

A kép egy kicsit csalókának tűnik. 8 csatlakozási pont van a sorkapocsban és az nem 4 csatlakozási pont 4 kioldó lyukkal.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2019
(#) JZoli válasza Redmaster hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Én eddig háromszor cseréltem ilyen kondit. Nálam az vált be, hogy fél hossznál elvágam a vezetékeket és ott összeforrasztottam az új kondi vezetékeivel.
(#) Hulkminator hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem a kazánhoz UPS-t ,ha esetleg áramszünet lenne ,akkor tudjon valamennyi ideig müködni a szivattyú a szünetmentes tápegységről . Kérdésem az lenne ,hogy milyen relével vagy kapcsolóval tudnám megoldani ,hogy a szivattyú direktbe menjen csak a hálozati áramforrásról illetve ,ha akarom át tudjam kapcsolni hogy ups-ről üzemeljen. Tehát mind a kettő 220v-ról müködne ,de eltudom dönteni ,hogy szeretném-e használni az ups vagy sem ,ezt esetleg egy kapcsolóval vagy relével megoldható? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) pont válasza Hulkminator hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Nem tudjuk a kazánodnak, szivattyúdnak milyen áramra, van szüksége, még azt sem tudjuk milyen fűtésről van szó. Nem tudjuk milyen UPS vettél, mekkora teljesítményű, szinuszos-e, hidegen indítható-e.
(#) Hulkminator válasza pont hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Vegyestüzelésű kazán ,a szivattyú schuko aljzatba müködik ,az ups az legrand keor sp 800va ,a leírásban az van hogy Line-interactive ,Vonali interaktív VI, Szimulált szinuszhullám, 1x iec320-c14 és schuko csatlakozóval van szerelve . A termosztát az Computherm q7rf .
(#) bitmixer hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Sziasztok!
SD Isotwix C24 kazánom egy hete egyre erősebb morgással indít, amikor fűteni kezd. Pár másodperc alatt aztán elhalkul. HMV készítéskor nem csinálja. Okozhat ilyen jelenséget a fűtésköri keringető szivattyú? Ha igen, mi lehet az ok, és mi a gyógymód?
Kösz.
(#) Hulkminator hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Esetleg egy ilyen átkapcsolóval megoldható lenne ?
Átkapcsoló
(#) JZoli válasza Hulkminator hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Miért kell átváltani? Ha van hálózat akkor úgy is az van a szünetmentes kimenetén, ha meg nincs villany akkor automatikusan elindul és lesz 230V az akkuból a kimeneten. Maximum azzal lehet némi gond, ha nem szinuszos a kimenete.
(#) erbe válasza Hulkminator hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Nem szeretem a szimulánsokat.
Ha ez azt takarja, mint más gyártóknál a kvázi szinusz, akkor szép sarkos négyszögjelet kapsz a kimeneten. Sajnos, a gyártó nagyon titkolózik. Jelformát nem tesz ki a dokumentumaiban, csak szimulál.
Egyébként az átkapcsoló benne van az UPS-ben.
(#) h3ron hozzászólása Nov 21, 2020 /
 
Sziasztok! olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy adott egy Myson (angol cucc) márkájú keringető szivattyú és az a gondom, hogy a kondi "fixen" bele van öntve és betáp cserénél eltört az egyik kivezetés pont a tövénél ha cserélni szeretném akkor üzemi kondit vagy indító kondit vegyek bele? egyébként 3µF ír az "öntött" ház külsejébe!
(#) Bakman válasza h3ron hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
Üzemi kondenzátor kell bele.
(#) h3ron válasza Redmaster hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
ez indító vagy üzemi kondi?
(#) h3ron válasza Bakman hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
nagyon köszönöm!!!!
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem