Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 66
(#) Kovidivi hozzászólása Máj 2, 2020 /
 
Helló.
Jól éreztem én, hogy a nyák marással problémák vannak a JLCPCB-nél. Nem volt logikus, hogy mikor van plusz majdnem 3€ extra költség, és mikor nincs (ez 5db nyáknál 0,5-0,6€/db, szóval nem nevezném fillérb*-nak, mint ahogy ma "divatos").
Itt egy példa. A kép neve jelzi, hogy van-e plusz költség, vagy nincs, csak a marások körvonalát hagytam bekapcsolva. Ahol több marás van, bonyolult kontúrral, az ingyenes, ahol kevesebb és kisebb marás van, az fizetős....

A válasz a JLCPCB-től:
Idézet:
„Dear Sir,
Thanks for your feedback.
There will be only the engineering fee if the size is within 100*100mm and it's single pcb.
So it's a bug on the website.
Please kindly proceed with your order first and we will refund the difference accordingly.
Thanks.”

És küldött egy képet, hogy a "board fee" hogyan tevődik össze: alap esetben engineering fee+board amit fizetni kell. Ha 102x102mm alatt maradunk, akkor csak az engineering fee lesz kiszámlázva.
Kivéve, ha panelizálásról van szó, ekkor ki lesz mindkét költség számlázva.

Engem azért érdekel ez az egész, mert szinte minden nyákomban található marás, és teljesen logikátlanul egyszer nincs plusz költség, máskor pedig van...
(#) Massawa válasza usane hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
A PcBway tudom ajánlani.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 / 1
 
Idézet:
„Ha 102x102mm alatt maradunk”

Nem

Ha 102x102 egyenlő, vagy kisebb akkor a board alapárát fizeted, ha van extra kérés akkor annak összege az engineering fee.

A marás pedig 1000db alatt ingyenes, ha nem sok. Tehát nincs számszerűsítve, igy a kinai szubjektiv döntése mi a sok. De ez le is van írva a JLCPCB oldalán.

Idézet:
„szóval nem nevezném fillérb*-nak, mint ahogy ma "divatos").”


Ameddig 5db 100x100-as paneleket lakkozva marva...stb odaadnak 20-25 dollárárt ca:8500Ft -ért, és ha ezt a mértetet magyarországon darabárban ca: 10.000Ft -ért kapod meg, akkor de, lehet annak nevezni
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Akkor legyen úgy, ahogy gondolod.
Azt, hogy ki, mennyiért ad valamit, az ne legyen már az én hibám
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 1 / 1
 
De az már inkább, ha még a semmiböl is le akarsz alkudni valamit......
(#) Kovidivi válasza Massawa hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Mit csináljak, ha csóró vagyok? Nektek tök jó, hogy bármit meg tudtok venni. Irigykedek. Engem első körben nem az ár, hanem a teljesen logikátlan árképzést zavart, nem tudtam a költségekkel előre tervezni. Egyik rendelésem 15€, másik pedig 30€,
mindkettőben van marás, mindkettő mennnyiségre hasonló. Ha valakinek nem számít ez a pár "Fillér", küldöm a számlaszámom!
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Ezt nézd meg. "There is engineering fee charged only." Nekem amúgy teljesen mindegy.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Idézet:
„Akkor legyen úgy, ahogy gondolod.”

Szó nincs arról, hogy én gondolok ebben a témában bármit is.
Leírom amit a JLCPCB ezügyben tájékoztatást ad mindenkinek.

Milling fee(no matter what shape it is):
Marási díjak a marás formájától függetlenül

No extra charges for order less than 1000pcs,
1000darab alatt nincs marási költség,

---
---
majd a végén
For order less than 1000 pcs,if there are too many slots, we might also charge you milling fee.

Ha 1000darab alatt vagy de túl sok a marás, akkor felszámolnak plusz költséget.

Tehát mégegyszer leírom a túl sok a marás, nem meghatározott mennyiség, ezért az a kinai aki a paneledet beárazza dönti el mi a sok és mi a kevés.

Ezért látsz logikátlan árképzést !
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Összefoglalom, mi történt: 6db marásért felszámoltak felárat, 7db-ért, amik nagyobbak is voltak, bonyolult kontúrral, azért nem (egy rendelésen belül, és a kalkulátor adta az árakat, nem a kis kínai!). Kérlek, nézd meg az oldal tetején levő képeket, mielőtt ítélkezel! Ha látod a hibát, kérlek írj! A JLCPCB beismerte, hogy bug-os a kalkulátor!
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Akkor mit állapíthatunk meg ?
Azt ami le van írva a JLCPCB oldalán.

No extra charges for order less than 1000pcs, but an extra fee of $15 will be charged if it is between 1000-2000 pcs since it will take a very long time to get it finished during the milling process.For order less than 1000 pcs,if there are too many slots, we might also charge you milling fee.
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
De ha nem szólsz, akkor mi lesz? Felszámolják a plusz költséget. Vagy most miről is beszélünk? Te a szabályokat sorolod, én meg pont arról beszélek, hogy a megrendelésnél nem tartják be a szabályaikat. Elbeszélünk egymás mellett, vagy nem értjük egymás álláspontját? A legjobb lenne, ha egy kívülálló (Massawan kívül ) válaszolna.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Ha a marásról beszélünk és arról volt szó, akkor látod mi van leírva.
nincs költség, de akár lehet is. Tehát erre nincs szabályuk. Ahogy gondolják.
Persze jó, hogy írtál nekik, mert neked volt összehasonlítási alapod.
De ha mondjuk az egyik paneleden van 4 marás, a másikon meg 6 marás, és a hatmarásos 5 dollárral többe kerül, akkor mondhatják, hogy az már feláras mert sok.
De ezeket az árakat nem a kalkulátor fogja a végén eldönteni.
Ha feltöltesz egy 1 oldalas panelt, és a kalkulátorba meg beállítasz 4 réteget, és az kiszámol neked 40 dollárt, sem legyártani, sem kifizettetni nem fogják veled.
Nem a kalkulátor alapján fizetsz, de persze jó, ha a kalkulátor is azt számolja amit az ember mögötte.

Ezért mindegy a kalkulátor amiért a képen is látszik
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Én eddig 95%-ban azt fizettem, amit a kalkulátor kiadott (mindig megfelelően kitöltve, pl. hány különböző design van a nyákon).
Egy utolsó: "A nyák, amin 6db pici marás volt, drágább volt, mint az, amin 7db nagyobb volt".Mindkettőnél a kalkulátor adta az árat, és a kis kínai nem módosított rajta, azonnal elkezdődött a gyártatás is. A nyák mérete azonos. Erre mi a magyarázatod? Mert én megkérdeztem a JLCPCB-t, felül megtalálod a választ.
Segítek: "So it's a bug on the website.
Please kindly proceed with your order first and we will refund the difference accordingly."
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Értem amit mondasz, te tudtad nekik mondani, mert volt összehasonlítási alap.

Viszont ha én, vagy, x, y, z feltesz nekik egy panelt 7 marással amire adnak egy árat, arra én, vagy xx hiába írom nekik valszeg, hogy az sok, nem fogják azt mondani, hogy bugos a kalkulátoruk.

Egyébként még a Sick-Bastard kérdésnél feltöltöttem nekik a panelt, minden bejelölt marással, amire kalkulátor 4 dolláros árat adott vissza, és feltöltöttem úgy is, hogy egy darab marási részt hagytam fent, és arra is 4 dollárt számolt.
1 lappal előbbre ott van a kép.
(#) Massawa válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Én nem dolgoztatok a JLC-nél. A pcbway-nál akkor kezdödik a gyártás, ha elfogadom a feltételeket és fizetek. Ott nincs miröl vitatkozni. Ha meg tulszámláztak - az is elöfordult, szo nélkül jováirták a különbséget. Ha nem tetszik a kalkulacia ujra tölthetem a fájlot kihagyhatom a drága dolgokat ( már többször elöfordult pl 40 kis NYAK olcsobb volt, mint 5 darab 80x100 mm darabonként 8 kicsivel csak bemarva, hogy törhetö lehessen).
A mostaniban is inkább 80 kis lyukat furattam mint egy V maratást, hogy törhetö legyen a NYÁK. És még mindig ott az On-Line chat ahol minden megrendelést meg lehet ingyen beszélni és az szerint dolgozni. Nem kell ebböl cirkuszt csinálni és valoban annyi pénzért örülni kell, hogy valaki dolgoz nekünk. Nem tudom te mennyiért vállalnál el ilyen munkát ilyen minöségben. Nekem mindig ez az elsö gondolatom, ha az árakat nézem.
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Értem. Mostmár kezdünk egy irányba haladni. Remélem, másnak segít, ha egy marásra felárat kap, csak szólni kell, hogy hibás a kalkulátor.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Máj 2, 2020 /
 
Üdv!

Én a múlt héten leadtam a rendelésem... lesz ami lesz alapon.
Tapasztalatok:
Kovidivi: "So it's a bug on the website."
Valóban valami gond lehet a Quote Now (gerber feltöltő) oldallal, mivel ott csak az 1db-os 102x102 (vagy alatti) NYÁKokra adja a normál 4USD/5db, 5USD/10db árakat és ott sem minden esetben.
Amit anno itt is mellékeltem, SPI-s memória moduljaim, panelizálva, azokra 4+3,6USD-t irt. Viszont a valódi rendelésnél már csak 5USD/10db-ot számláztak ki. És ez igaz maradt a többi panelizált rajzomra is... kivéve, az apró moduljaim. Azok sajnos "drágák" lettek.
Pl.: 1 NYÁK-on, 7x4db a Nem precíziós áramgenerátorok cikk alapján készült LED meghajtó modulok, 18,50USD/5DB(NYÁK, nem modul). Szóval csak ez a húzós.

Fontos a panelizéláshoz: A NYÁK (nem a modul) minimum 70x70mm legyen, különben nem tudják felvágni (V-Cut).
További saját hibáim:
- Egy modul minimum 6x6mm legyen.
- Ha saját magunk helyezzük el a rendelési számot (JLCJLCJLCJLC), akkor elég egyszer elhelyezni. Ha minden modulra szeretnénk elhelyezni, vagy akár mindkét oldalra, akkor ezt külön jelezzük a "Remark", megjegyzés, részben. Különben 1-2 napot veszíthetünk a kérdez-felelek játékkal. (Azért jó, hogy rákérdeznek.)

Remélem segítettem.
(#) Kovidivi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Panelizálást még nem csináltam. Érdekes lesz, nemsokára kipróbálom. Az Eagle panelizálás segédletével csinálod? V-cut szuper lenne. Mivel kell jelölni? Mivel a dimensions rétegre csak egy zárt sokszög rajzolható... Árképzés hogyan alakul ilyenkor kb.?
Köszi.
(#) Sick-Bastard válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Az EAGLEben ugy csináltam, hogy a kész rajznál a tName-el, bName-el jelölt értékeket/elnevezéseket tValue és bValure rétegekkel újra beillesztettem őket, hogy a többszörösitett modulokon az alkatrészek ugyan az a jelölés szerepeljen.
Majd a csak a borad fileból kikészített másolatot, ahol többször rámásoltam ugyanazt a modult.

Körvonalnak a 20-as Dimension és a 46-os Milling rétegeket használtam.
Device: GERBER_RS274X
File: %N.GML

A panelizált NYÁK körvonala is a 46-os réteg lett, nem pedig a 20ast.

Árak(mellékelt képen):
LED Driver 28 x 5 modul 18,50USD
BreadBoard PSU 5 x 5 modul 4USD
SPI memória 12 x 5 modul 4USD
PWM védelem 1 x 5 modul 4USD

ez csak egy része a rendelésemnek, de a lényeg szerintem benne van.

A sok kis modul szerintem azért drágább, mert ezt már "ipari" mennyiségnek tekintik. Viszont, ha kevesebbet rakok, akkor nem lett volna meg a 70x70mm és akkor nincs V-Cut.

A formákban nem vagyok jártas. Eddig csak szögletes formákat terveztem.
(#) Kovidivi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Szuper! Köszönöm!
(#) niedziela válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Az eagle tartalmaz egy panelize ulp-ot ami pont a panelizálásra van kitalálva
Érdemes kipróbálni
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) niedziela hozzászólása Máj 2, 2020 /
 
Kiváncsiságból töltöttem fel más más hosszúságú marásokat ugyanazon a panelen.
Ez a panel az SPImem4x3

1. amikor az egész panel minden modulja ki van marva kép_1 és kép_11
A teljes marási hosszúság 296mm
ár: 4$+2,90$

2. Amikor csak 4db marási szakasz van. kép_2
A teljes marási hosszúság 45,6mm
ár: 2$

3. Amikor egy összefüggő 40mm-es marási szakasz van. kép_3 és kép_33
ár: 4$+2,90$

Itt akkor most azt láttam, hogy jelen esetben a marás költsége nem 0$, azaz 40mm felett kap egy költséget ami nem változik jelen esetben 296mm -ig

Viszont a 4x11,4mm-es marás ára kevesebb mint az 1x40mm marás ára.

Akkor most mi az igazság ?
Az lesz az amit majd a kinai visszaigazol gyártás előtt kalkulátortól függetlenül.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) niedziela válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Bár nem túl jók a képek, de megkockáztatom te nem rajzoltál marást a modulok közé.
Legalább is az SPI meg a felette levőn nem látszik.
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Önszántukból nekem még nem szóltak, hogy "Hé, elszámoltunk valamit, visszaadok 3€-t!". Ne is várd. Én kb. 40x feltöltöttem egy teszt nyákot, csak a marás kontúrját változtattam. Véletlenszerűen volt plusz költséggel és nélküle (persze a plusz költség kb. 80%-ban jött elő).
Próbálkoztam, hogy a marások ne legyenek egymáshoz közel, hogy a marásnak legyen egy minimális szélessége, vagy ne legyen túl hosszú, hogy meggyengíti a nyákot, ami miatt esetleg nehezebb legyártani... Volt olyan, amikor a kimart 20mm hosszú téglalap 3.5mm szélességgel feláras volt, 3.9mm szélességgel ingyenes, pedig semmi más nem változtattam rajta. Arra is gondoltam, hogy a kimarásra kerülő felület vagy a kontúr hossza a fontos. Egyik sem. Rossz helyre raksz egy marást, azonnal feláras. Mindegy mekkora.
Pl. egy másik nyákomon kb. 6 marás található, kisebbek, meg egy egész 1602-es LCD-nek a kijelző része sem kell. Ez bezzeg nem lett feláras!

Az online gerber nézőjük az nálam is szórakozik, főleg a marásokat nem mindig mutatja... Ilyenkor érdemes rákérdezni gyártatás előtt, hogy csak az online nézőkéjük szórakozik, vagy mi szúrtunk el valamit.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Máj 2, 2020 /
 
Viszont te már panelizálsz, olyankor mindig jön a felár! Tehát nem a marás miatt lesz feláras!
Igazából simán végigmarhatnád a nyákok közötti részt, néhol hagysz törési pontokat furatokkal (legyen legalább 3mm a nem mart rész, ezt a tanácsot JLCPCB-től kaptam), és kész. Ha át is megy a nyákod a kalkulátor szerinti olcsóbb áron, azonnal kiszúrják az operátorok, és többet kell fizetned, mintha te most magadtól bepipálod, hogy többszörözted a nyákokat (aminek nem találom az opcióját... Tehát ezt ismeri fel a rendszer automatikusan, csak hibásan).
Én még arra lennék kíváncsi, ha ők panelizálnak (Panel By JLCPCB), az is elvileg ingyenes (a panelizálás felárán kívül gondolom), és szerintem teljesen korrekten körbemarják, és tesznek törési pontokhoz furatokat is. Mindennek más ára van, az eredmény pedig ugyanaz
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
(#) Sick-Bastard válasza niedziela hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Szerintem a Quote Now oldallal van a gond. Szerintem fel kell tölteni és kosárba kell rakni, megvárni a vizsgálatot és csak utána fizetni/véglegesíteni a rendelést. Pay after Approved vagy ilyesmi.

Szerintem sikerült valamit rosszul, félre, magyaráznom.
Tisztázzuk:
A marás alatt mindig V-Cut/Milling-et értettem. Ehhez nem kellett nekem területet kijelölnöm, csak egy vonalat.
A mellékelt, elkészült modulok, képen bejelöltem, hogy hol is van a V-Cut. A képen a 3 modul egyben volt, csak a jobb oldalsót letörtem a másik V-Cut mentén.
(#) Kovidivi válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Már már nincs lehetőség arra, hogy később fizess. Vagyis paypalnál én ezt tapasztaltam... Régebben volt, mindig azt választottam, most már eltűnt ez az opció.
Ha jól értem, v-cut-hoz csak a milling rétegre kell egy vonalat húznom?
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
A kalkulátor szerint, ha nincs marás akkor 2$
Ha a marás meghaladja a 45mm-t akkor kezd el plusz költséget számolni.
Ez látszik a képeken is.

Most egyébként feltöltöttem ugyan ezt a mintát a pcbway-re is, majd kalkulálnak egy árat neki.
Az mondjuk egy kicsit korrektebb, hogy míg a JLCPCB-nél előbb fizetsz, aztán ellenőrzik a paneled a PCBWay pont fordítva működik.


Viszont mi van a JLCPCB-nél, ha mondjuk a minta alapján a 12 modul körbemarva kifizetem a 4$+2,90$ -t amit a kalkulátor számol, és utána azt mondják, ja kérem ez 26$ ?
(#) Massawa válasza niedziela hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Idézet:
„hogy míg a JLCPCB-nél előbb fizetsz....”


Na ilyenekkel én szoba sem állok ( hiába küldenek naponta 20 reklámot a szuper áraikrol - mert egyszer vettem tölük kész NYÁKot ( nem én terveztem).
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2020 / 3
 
JLCPCB kapcsán, ha csak az előre fizetés miatt nem állsz szóba velük, akkor azt érdemes átgondolni.
Magam is aggódtam egy kicsit az elején, de az első problémánál eloszlott minden fenntartásom.
Volt amikor véletlenül rossz dokumentációt csatoltam be, ezért kértem a rendelés figyelmen kívül hagyását. A vételár fillérre visszakerült a számlámra.
Volt amikor variáltam, vitattam bizonyos költségeket, és kértem egy ismételt árazást. Ekkor is visszajött a különbözet.
És volt amikor ők feladták a csomagot, de nem érkezett meg hozzám a panel. Ekkor türelmet kértek (nem emlékszem pontosan de kb. 2 hétig vártunk). Majd megírták, hogy nagyon sajnálják, nem tehetnek a problémáról, és kérdezték milyen megoldást látnék jónak. Kellett a panel, ezért kértem az ismételt gyártást. Újra kifizettem, de kaptam egy kb. dupla értékű kupont, így a következő rendelés szállítással együtt is közel ingyen volt.
Véleményem szerint messzemenőkig vevőbarát a hozzáállásuk. Keresve sem tudok árban, minőségben, rugalmasságban hibát találni bennük.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2020
Következő: »»   30 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem