Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 66
(#) freddyke válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 3, 2018 /
 
Nem a gyártási idő lesz a probléma, hanem a szállítási. Valaki itt korábban 23 USD-t írt a DHL-re. A minimálisan megrendelhető 10 darabból 9 a kukában landolna. 2-5 körnél egyáltalán nem térülne meg. Megnéztem egy otthoni céget: 10x5 cm, 2 réteg, 7 napos határidővel 7850 + ÁFA összegbe kerülne plusz szállítás. Kínából az alkalmankénti 3-5 hét szállítási idő sem az igazi, de még mindig ez a legésszerűbb. Esetleg ha találok valakit, aki otthon értelmes áron legyártja.
(#) niedziela válasza freddyke hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Ha minden rendelésed egyedi, akkor jòl nem jössz ki bármit választasz. Vagy lemondasz a galvánròl és megcsimálod magad, vagy valaki.
(#) bbb válasza freddyke hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Bepróbálkozhatsz még a Schönhertz koli elektronikai körénél is, elvileg ők is csinálnak néha NYÁK-ot megrendelésre.
Viszont a 10-ből 9 kuka dolog annyira nem hiszem, hogy igaz lenne, hiszen míg lepróbálod a dolgokat, addig mondjuk egyet összeraksz, majd teszt közben jöhetnek rajta a módosítások, amit viszont érdemes összerakni a következőn is és úgy tesztelni, így több darabot is felhasználsz egy-egy rendelésből (mellesleg bárhol csak egy darabot készíteni drága mulatság).
Neked kell eldönteni, hogy mi éri meg jobban neked:
Kínai - pontos, gyors elkészítés olcsón, olcsó postával, de két-három hét, míg megkapod
Kínai - pontos, gyors elkészítés olcsón, drága futárral, négy-öt nap, míg megkapod
Hazai/egyéb - ki tudja mennyire pontos (olvass vissza korábbi hozzászólásokat, találsz keserű tapasztalatot), gyorsaság nem jellemző, vagy feláras, drágábban, nem éppen olcsó postával még fél - egy hetet rászámolsz, míg megkapod
Otthon magadnak - kicsit oda kell figyelni a vegyszerekre, kevésbé szép eredmény, furatgalván nélkül, sok időt el kell molyolni hozzá, szinte azonnal a kezedben az eredmény, nem feltétlenül olcsón
(#) freddyke válasza bbb hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Köszönöm a részletes összefoglalót. Végigolvastam a témát. A tapasztalataitok alapján a kínai rendelést tartom jobbnak. A minimálisan rendelhető 10 darab árának megfizetése rendben van, de értelmetlen mindet elküldeni, ha a postaköltség teszi ki az ár kétharmad részét. Nem lehet kérni, hogy 10 darab áráért csak két darabot gyártsanak vagy annyit adjanak fel? Feltételezem, hogy a posta jóval kedvezőbb lenne a kisebb tömeg miatt.

Idézet:
„Viszont a 10-ből 9 kuka dolog annyira nem hiszem, hogy igaz lenne, hiszen míg lepróbálod a dolgokat, addig mondjuk egyet összeraksz, majd teszt közben jöhetnek rajta a módosítások, amit viszont érdemes összerakni a következőn is és úgy tesztelni, így több darabot is felhasználsz egy-egy rendelésből”
Ezt a részt nem értem. Ha a kapcsolás hibájából eredően a NYÁK terv hibás, a lehetőségekhez mérten módosítok. Például elvágom a vezetősávot, vezetékkel áthidalást csinálok, hozzáforrasztok nem SMD alkatrészeket, stb. Mi értelme van mégegyszer ugyanazt a bonyolult felületszerelt áramkört összerakni egy másik ugyanolyan "hibás" panelon? Pontosan ugyanazok a módosítások kellenének, mint az elsőn.
(#) RoliNyh válasza freddyke hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Egy darabot is rendelhetsz, akkor a postaköltség nem 15$, hanem csak 11$ lesz...
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 4, 2018 /
 
Jlcpcb.com : 19-én rendeltem meg a nyákokat, ma hozta a postás. Azt jelenti, kicsit több, mint 2 hét szállítással együttb Ez nagyon szuper teljesítmény! Még ajándék tollat is kaptam! Fizettem kb. 13$-t a 10db 10x10cm-es nyákért. Szuper ajánlat, szuper minőség!
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Irónikus kicsit, de lehet, hogy az 1db-ért többet kell fizetni, mint a 10db-ért. Ezek a cégek a 10db 10x10cm-re vannak beállva, ha ettől eltér az ember, azonnal plusz ár jön rá. A másik méret az 5x10cm 10db, de ez ugyanannyiba kerül szinte, mint a 10x10cm 10db.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Pont annyi., mert 5x10cm nincs, csak 5x5 meg 10x10 - es méret
(#) freddyke válasza RoliNyh hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Idézet:
„Egy darabot is rendelhetsz, akkor a postaköltség nem 15$, hanem csak 11$ lesz...”
Kínai oldalakról 150-300 forintos apróságok gyakran ingyen vagy jelentéktelen összegű postaköltséggel rendelhetők. Megnéztem, hét darabos próbapanel készlet (2x8 - 8x12 cm és köztes méretek), 3.18 EUR-ba került postával együtt. Csak ezért gondoltam, hogy kisebb tömegnél a postaköltség csökkenhet. Ha valóban úgy van, ahogyan írjátok, akkor tényleg csak 10 darabban érdemes gondolkodni.
(#) ABU válasza freddyke hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Bővebben: Link
Itt is vannak hasonló ajánlatok gyártásra, kb. 1USD/db áron, viszont szükséges az angol nyelv, lebeszélni a kínaival a témát. Úgy konkrétan nincs benne a leírásban, hogy minimum 5 vagy 10 darab, gondolom mehet az 1 panel is, aztán DHL szállítás. Ezt a megoldást még soha nem próbáltam.
Most megnéztem az eddigi PCBWay rendeléseimet, 44.000HUF összesen, 70 panel, ami 14 féle variáns, 56 panel csak úgy van, kukázható, mert soha nem fog kelleni, valójában így a 14 panelt 3142Ft/db áron gyártattam postaköltséggel együtt. Itthon egy gyártó sem fog ez alá menni, sőt saját magamnak nem gyártom le ennyiből. Remélem jól számoltam Ezzel csak annyit akartam, hogy nem érdemes vesződni azzal, hogy küldjenek csak 1 darabot az 5 helyett. Azt a négyet ki kell dobni, el kell ajándékozni és annyi.
Most jut eszembe, ebben van két sztereó végfok, szóval még kevesebbre jönne ki
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2018
(#) bbb válasza freddyke hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Idézet:
„Ezt a részt nem értem. Ha a kapcsolás hibájából eredően a NYÁK terv hibás, a lehetőségekhez mérten módosítok. Például elvágom a vezetősávot, vezetékkel áthidalást csinálok, hozzáforrasztok nem SMD alkatrészeket, stb. Mi értelme van mégegyszer ugyanazt a bonyolult felületszerelt áramkört összerakni egy másik ugyanolyan "hibás" panelon? Pontosan ugyanazok a módosítások kellenének, mint az elsőn.”

Kulcsszó: tartalék. Ha a módosított/javított panel még mindig nem az igazi, akkor ott a tartalék "eredeti", amiben idő közben rájöhettél, hogy esetleg máshol kell "mókolni". Vagy ugye válhat a javítás közben olyanná a panel, hogy érdemesebb esetleg egy másikon összerakni és elölről kezdeni.

Egyébként van lehetőség kevesebbet kérni, pl. a jlcpcb-nél az 5db is ugyan annyiba kerül, csak a postaköltség változik a súly függvényében (csak centekkel).
(#) freddyke válasza ABU hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Az Aliexpress-es link-en megnyitottam rögtön az elsőt. Lejjebb görgetve PCBWay árakat listáz. 10x10 cm, 10 db, ólmos: 5 USD. Egy másik Electrow-os képeket tartalmaz és azt írja ne fizess mielőtt árajánlatot adnak, az ár nem jó. Úgy tűnik, ők csak közvetítők és az ott szereplő árak nem jók, minden ár a megrendeléstől függ.

A postaköltségből jó lett volna faragni kisebb mennyiséggel. Ha nem megy, még úgyis a legjobb ár.
(#) freddyke válasza bbb hozzászólására (») Júl 4, 2018 /
 
Így már értem mire gondoltál. A postaköltségen pár cent nem sokat változtat, emiatt tényleg nem érdemes 10 darabnál kevesebbet kérni. Köszönök minden segítséget mindenkinek. Ha eljutok a gyártatásig, igyekszem megírni a tapasztalataim.
(#) Kovidivi hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Sziasztok!
A hátsó rétegre fehér felirat réteget nem szoktak a nyákra felhordani? Eddig az Eagle-s gerb274x.com-mal dolgoztattam fel a nyákjaimat. Ebben nem szerepel Silk screend SOL (solder side), csak Silk screen CMP (component side). Elvileg hozzá lehet adni a hiányzó nézetet. Jó lenne a nyákot hátulról is feliratozni, hiszen ott is vannak alkatrészek, könnyebb lenne a beültetés. Lehetséges ez egyáltalán? Köszi.
(#) RoliNyh válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Miért ne lehetne? Amit én rendeltem, azon simán volt mindkét oldalon pozícció nyomat...
(#) Kovidivi válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 4, 2018 /
 
Kipróbáltam, és azonnal mutatja a gerber view is. Azt hittem, valami technikai korlátja van, és ezért nem készít az Eagle sem. Így sokkal jobb!
(#) Johnycorp hozzászólása Aug 6, 2018 /
 
Sziasztok!

Véleményt szeretnék kérni olyan nyák gyártókkal kapcsolatban, akik képesek olyan számlát kiállítani, mely hazai cégnek megfelelő.
Eddig a PCBWay-töl rendeltem, de ott ugye a számla nem igazán használható.
Az Eurocircuits.hu, nyakaruhaz.hu és nyakexpressz.hu volt amiket nézegettem, de nem ismerem egyiket sem.
Ezek nem mindegyike magyar,de számlaképesek.

Másik:
Eléggé ellentmondó információk kezdenek lenni (még egy weboldalon belül is) bizonyos minimális méretekkel nyákterv elemek tekintetében.
Mi nektek a bevált például a vezetősáv minimális szélesség, vezetősáv, földfólia távolság és a szövegesek részek méreteinek tekintetében?
Tudom, hogy ezek megint gyártónként eltérhetnek, de mégis kíváncsi vagyok.

Köszönöm!
(#) Hp41C válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Nyákáruház próbálva, jó a számlájuk. Elég jó a technológiai leírásuk és magyar nyelvű.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2018
(#) MATT2 hozzászólása Aug 6, 2018 /
 
Hobbistáktól kezdve profikig mindenkinek gyártanak. Az alkatrészeket meg is rendelik helyetted és be is ültetik. Egerben átvehető, ha a közelben laksz. De minden infót megtalálsz a honlapjukon. Ja és azt is figyelemmel kísérheted, hogy hol tart a gyártás tudtommal. De erre a funkcióra még nem volt szükségem, mert gyorsan megcsinálják. https://www.eurocircuits.hu/ Ha jobban megszeretnéd ismerni a céget, akkor ellátogathatsz hozzájuk időpont egyeztetés után és körbevezetnek a nyákgyártás és beültetés folyamatán.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2018
(#) Alkotó válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Megfogalmaznád nekem mitől jó egy számla? Illetve mi a baj a PCBWay számlájával?
Nem vagyok pénzügyi szakember, de a számlájuk egészen racionálisnak tűnik, egy normális dollár-számla. Forintszámla esetén a terhelést igazoló banki kivonattal együtt forintban kifejezhető költséget jelent (ott az alkalmazott árfolyam), ami szerintem minden további nélkül elszámolható. Az én számlám költség része három tényezőből áll össze, panel + szállítás + banki költség. Ezeket akár külön is tudja a könyvelő kontírozni, ha akarja.
(#) Johnycorp válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Problémám nem nekem volt vele, hanem a kedves ismerősömnek.
Ezért nem preferálná, hogy velük csináltassam.
Nekem megfelelnek, árban is és gyorsaságban is. 70+ panel elkészült náluk eddig a részemre.
(#) Johnycorp hozzászólása Aug 6, 2018 /
 
@Hp41C és MATT2: köszönöm nektek is az információkat.
A jó tapasztalat nagy segítség
Kicsit emésztem a dolgot és utána elindítom valamelyikük felé.
(#) Alkotó válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Megkérdeznéd nekem az ismerősödet mitől jó egy számla? Illetve mi a baj a PCBWay számlájával?
(#) RoliNyh válasza Johnycorp hozzászólására (») Aug 6, 2018 1 /
 
Én meg azt kérdezném meg tőle, miért éri meg jobban ha kap itthon egy pedáns számlát ötször-tízszer annyi pénzért, mint ha külföldről rendelne megfelelő minőségű precíz terméket...
(#) nedudgi válasza RoliNyh hozzászólására (») Aug 6, 2018 /
 
Nem minden a pénz.
(#) Johnycorp válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 7, 2018 /
 
Természetesen.
De leghamarabb a jövő héten tudok beszélni vele, nem vagyok idehaza.
(#) solari hozzászólása Aug 17, 2018 /
 
Sziasztok, van aki már használta a PCBWay-en az online convertálást (Eagle .brd-ből Gerber file-ra) ? Mik a tapasztalatotok vele, megbízható? Előre is köszi a válaszokat!
(#) Alkotó válasza solari hozzászólására (») Aug 17, 2018 /
 
Én még nem használtam, de ha a brd-öt létre tudod hozni az EAGLE-vel, akkor neki van CAM feladat kezelője, tehát tetszés szerint generálhatod a rétegeket. Ez utóbbit már sokszorosan kipróbáltam, és működik az említett cégnél.
(#) silent15 hozzászólása Aug 24, 2018 /
 
Sziasztok!

Valamikor belefutottam a Seedstudio egyik oldalába, ahol leírták, mennyivel kell nagyobb furatot csinálni neki furatgalvánhoz, viszont azóta nem találom. Valaki tudja, hogy mennyivel kell náluk nagyobbat hagyni?

Köszönöm!
(#) pipi válasza silent15 hozzászólására (») Aug 24, 2018 /
 
Szerintem amit megadsz, az már a készméret, nem neked kell a lyukgalván vastagságával foglalkozni, nekem még nem volt velük bajom, hogy az alkatrészláb nem megy bele...
Következő: »»   7 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem