Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 570
(#) tvibi válasza toro hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Azt próbáltam már töbször. De! Visszaolvastam a fórumon és a resett csodákra képes!!
Megoldódott a probléma.
(#) toro válasza pika75 hozzászólására (») Nov 17, 2012 / 1
 
Minden átfolyósként üzemelő gázkazánt teljesen kinyított HMV szeleppel kell üzemelni!
Ehhez szabják meg a gázmennyiséget, amivel felmelegíti. Fontos az előlapon a hőmérsékletek beállítása, mivel a kazánok lángmodulációval üzemelnek.
Ez azt jelenti, hogy a hőmérséklet füügvényében változik a gáz nyomása.
(#) toro válasza tvibi hozzászólására (») Nov 17, 2012 / 1
 
Igen, a reset azért van!
(#) tvibi válasza toro hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Még soha nem kellett használnom! Én csak felhasználó vagyok! )
Azért köszi az infókat!!!
(#) toro válasza pika75 hozzászólására (») Nov 17, 2012 / 1
 
Nincs szervíz szaga! Érthetően (már akinek) van fogalmazva.
Olvasd el a 7.2.10 pontot. Ott tudod megváltoztatni a késleltetést.
(#) toro válasza tvibi hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Örülj neki. A resetgombot a kazán zavarra állását követően újra indításra használjuk.
Általában gázszünet vagy a tüzelőberendezés meghibásodását követően van rá szükség, amikor is nem tud kialakulni a láng és az ionikus elektródán nem alakul ki 2-25 mikroA ion áram.
Egyébként - ezek szerint - jó szerelőt választottál, hogy eddig nem volt ilyen gondod.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) szamóca válasza toro hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Szia!
A kép nem az ominózus készülékről készült, csak a neten találtam. A kivitele miatt tettem be.
Az első zöld LED világít, és az utolsó előtti villog a hibásnál.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) toro válasza szamóca hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Az első zöld a feszültség meglétét az utolsó előtti villogó piros a korlátozó termosztát (sbt, stemco) kikapcsolását jelzi.
A kikapcsolás valószinüsíthető a szennyezett kazán hőcserélő miatt.
(#) pika75 válasza toro hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Szoval: megiscsak mas az U042 es az U052 modell. Elolvastam a gepkonyvet, es a pontok masak. Nalam a kesleltetes beallitasa a 8.5 pontnal van, es 2 beallitas lehetseges: a gyari 1mp es 3mp. A panelon van egy DIP kapcsolo, onnan lehet valasztani a 2 beallitas kozott. Nalam a meleg viz is furcsan jon: eloszor jon egy hideg resz, aztan egy forro, utana megint egy huvosebb, es csak utana jon a beallitott homersekletu viz. Ezt sem igazan tudom megmagyarazni. Az elso kazanunk egy Baxi volt, a '90-es evek elejen "csempeszte" apam M.o.-rol, kivaloan mukodott, rogton adta a hmv-t mihelyt megnyitottuk a csapot. Legutobb is Baxit akartam venni, csak egybeesett az AFA novelessel, es sietnunk kellett, hogy regi arban vasaroljuk meg, a Baxi meg elfogyott mar, igy lett aztan Buderus.
(#) szamóca válasza toro hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Köszönöm a választ.
(#) toro válasza pika75 hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Sajna nem találtam róla semmit a német honlapon.
(#) toro válasza szamóca hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Szívesen, sok sikert!
(#) pika75 válasza toro hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Mindenesetre koszonom, hogy probaltal segiteni.
(#) JZoli válasza tvibi hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Ha a gáznyomás lesett nullára előfordulhat, hogy a bejövővezetéken lévő nyomásszabályzón oldott le a biztonsági szelep. ha más gázfogyasztó sem megy akkor azt kellene "vissza nyomni". Ezt általában a főelzáró csap után közvetlenül a belépési ponton helyezik el. Az oldalán van egy piros gomb amit egy darabig (20-30 sec) nyomni kell és utána rendben lesz.
(#) aquacon hozzászólása Nov 18, 2012 /
 
Jó estét mindenkinek. Saunier Duval Renova Mini F12 gázkazán (régebbi típus) F1 hibaüzenettel leáll. Reset után elindul, és jellemzően 2-3 napig ismét megy. Mivel nem lehet kiszámítani, hogy mikor jelentkezik a hiba, nem tudom, hogy működés közben áll le, vagy gyújtás közben. Van valakinek ötlete, hogy mit kellene megpróbálni?
(#) briki válasza aquacon hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Az ionáram érzékelőt tisztítsd meg az első körben gyertyakefével, csiszolópapírral, stb.
(#) toro válasza pika75 hozzászólására (») Nov 18, 2012 / 1
 
Ok,
(#) djtyber válasza aquacon hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
(#) aquacon válasza briki hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Köszönöm a tanácsot. Ma reggel megtisztítottam, meglátom mi történik. Szombat reggel óta nem állt le.
(#) Helguci hozzászólása Nov 20, 2012 / 1
 
Sziasztok! Semia F24 kazánunk van, ami elég érdekes dolgot produkált. 2007-ben lett beüzemelve, eddig nagy baj nem volt vele, bár sokszor nem csinált melegvizet, ha előtte nem sokkal ment a fűtés, hanem megint a fűtésvizet kezdte el melegíteni. Ezzel még elvoltunk. Aztán a múlt hét közepén egyik este el kezdett csöpögni belőle a víz. Egyből hívtuk a szerelőt, mondta, hogy tegyünk alá valamit, hétvégén jön és megnézi. Jött is, valami műanyag rész repedt el, ahol a hideg víz megy a kazánba, a melegvízhez. Mondta, hogy hétfőn hoz alkatrészt, viszont mikor már elment, megnyitottam a kazán alatti csapot, hogy a gyerekeimnek fürdővizet engedjek, akkor már nem indult a kazán, pirosan villogott (előtte rendesen működött). Szóltam, jött is másnap, kicserélte az alkatrészt, megnézte műszerrel, az gázszelep hibát jelzett. Gázszelepet vagy motort (nem tudom pontosan) cserélt benne, hiba ugyanaz. Mondta, hogy lehet, hogy panellel együtt kell cserélni, merthogy ilyen is lehet, hogy a kettő együtt megy ki, erre volt egy hülye ötletem, hogy az anyukáméknak ugyanilyen kazánjuk van (megjegyzem abban júl. végén cserélt panelt) vegye ki az övékből és nézze meg azzal, meg az új gázszeleppel. Hiba ugyanaz. A gáz az, hogy visszatette a saját paneljüket, és az ő kazánjuk ugyanúgy nem megy, ugyanezzel a hibával. Most itt állunk két gyerekkel, egyik másfél éves, fűtés nélkül, ráadásul mos már az anyukámék is. Bármilyen ötlet vagy tanács jól jönne, előre is köszönöm. Bocsi a sok szövegért.
(#) Jocika719 hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Sziasztok!

BAXI ECO 240Fi kazánom van. Hibajelenség: melegvíz készítésnél nem mindig indítja el a turbóventillátort (nem ad neki feszültséget). Nincs hibajelzés! Eddig még nem sikerült mérnem, mert mire leszedtem a vezérlő panel burkolatát és azonosítottam volna a kábeleket, elindult, és azóta megy.
Nehezíti a dolgot, hogy a gépkönyvében más vezérlő panel van, más csatlakozó kiosztással, mint a kazánban!
A panel felirata (forrasztási oldal) Honeywell C0116C-LS
A fényképen a ventillátor/füstpresszosztát csatlakozója van. Ismeri valaki ennek a panelnek a kiosztását?
(#) Jocika719 válasza Jocika719 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Kifelejtettem, hogy a keringető szivattyú minden esetben rendesen elindul, az áramlásérzékelő zár (legalábbis egy mérésnél úgy láttam), de nem indítja a ventillátort...Most nincs mit mérnem, mert rendben megy, de gondolom újra jelentkezni fog a hiba.
(#) hg5cvx hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy barátomnak próbálnék segíteni cirkó hibakeresésében.

Themafast F25EH-Mod kombi kazán.
Melegvíz vételezéskor 10 ből 9 szer leáll F13-as hibaüzenettel.
A fűtés fordítottan működik, nagyrészt megy, néha áll le hF13-as hibával.
Mi lehet ennek az okozója?
Köszi előre is segítségeteket!

Attila

(#) Tudatlan01 hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Üdv!

Talán emlékeztek rám, Immergas Zeus Maior 21...
A falról leszakadni akaró olasz csoda. Na, újra elkezdte. Minden évben okt.-november tájékán előjön a kattogás, s márciusig meg sem áll, csak egy-két hét szünetet iktat be, aztán újra...
Most ismét kattog. Van meleg víz, van fűtés, csak úgy fejezi be, ahogyan azt tavaly már leírtam. Irdatlan kattogás, majd leáll, szivattyú bekapcsol, dolgozik, majd leáll. Kb. fél percre, majd újra kezdi.
Ez így megy vagy 5-ször, majd vége. Egészen addig, míg nem kell fűtenie, vagy meleg vizet adnia, mert akkor ismét kezdi.
Nem, már nem segítséget kérek. Már tudom mi segít: az olasz csoda miszlikre vágása. Bár megtehetném. De nem.
Így nekem úgy kezdődik a fűtésszezon, hogy éjszakánként arra ébredek: ugrál a kazánom a falon.
Megszoktam.
Ezzel együtt kell élni.
Nem segít ezen a savazás, nem segít a rendszerbe töltött szuperszer sem, semmi. Több tízezer forint a szak(!)szerviz szakijainál, de semmi.
Kerüljétek az Immergas-t, ha jót akartok!
(#) Endes Gyorgy hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Üdvözlöm a fórumozókat! - Elnézést, h. nem hozzásszólni kívánok, hanem tanácsot kérni. Junkers kéményes kombikazánnal van problémám. Kb. 6 éves kazán áthelyezése óta melegvíz vételezésekor először sivít, mint a fábaszorult féreg; majd egyre hangosabban ordít, mint a sakál. Ilyenkor kigyullad a negyedik kis lámpa is - 75 fokC - majd néha kialszik, ilyenkor a hang is halkul vagy elhallgat, de aztán ismét kezdődik előről. A szakszervizesek rendszer átmosását javasolták, Sentinel X 400-al megtörtént. A fűtés visszatérő ágában van beépített szűrő-ülepítő készülék, a bejövő fő vízvezetékben finomszűrő. Ezután egy újabb kiszálláskor kisavazták a hőcserélőket. Egy rövid ideig, - míg elmenetek - rendesen működött, majd újra elkezdte. Ha gyengébb sugárban, a csapot alacsonyabb melegvíz hőmérsékletre állítva használom, csendben van vagy csak halkan sustoros-sziszeg, de így egy nap egy kád víz kiengedéses nem is elég meleg. Zuhanyozni így nem lehet, mert a zuhanyváltó nem marad zuhany állásban a gyenge víznyomás miatt. A mosogatás is kín keserves, s amire az alacsony hőfokon megérkezik a "meleg" víz, rengeteg víz elfolyik feleslegesen. Kérném adjanak tanácsot hol és mi lehet a hiba, mert lassan egy új kazán árát költöm a kiszállásokra munka és anyag költségekre. Szíves fáradozásukat előre is köszönöm, várom a segítő válaszokat, ha kapok telefon számot felhívom segítőmet, vagy e-mailon is várok üzenetet drendes@freemail.hu): tisztelettel: egy abszolut laikus
(#) toro válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Át kell mosnod a rendszert, mert lerakódott a vasoxid a kazánköri hőcserélőn.
(#) toro válasza Jocika719 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
A panel jobb oldalánál van egy Brahma CM31 égővezérlő. Annak van a csatlakozója megégve, amelyik kapcsolja a ventillátort ill. a pressostáttól jön vissza.
(#) Tudatlan01 válasza toro hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Toro!

Köszönöm! Jól értem, ugye? Tehát nem csakhogy ki kell (egy év alatt negyedszer...) savazni, hanem át is kell mosnom? Ez azt jelenti, hogy leengedem a rendszerből a vizet, majd vissza valami szerrel (valami fernex, vagy fornex, fene emlékszik már, nos, ez már kétszer volt benne, de nem használt), majd ezt is leengedem? Hányszor kell ezt megcsinálni? Kétszer? Háromszor?
Ennyit még megpróbálok.
(#) briki válasza Endes Gyorgy hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 

Először a pontos típusát írd meg.
Ha a HMV csapoknál megfelelő, nagy nyomással jön a víz, akkor a primer hőcserélőd, vagy a szekunder hőcserélőd primer oldala van eldugulva, lerakódva. Amennyiben a fűtésednél nem jelentkezik az említett hiba, azzal tökéletesen üzemel, akkor marad a szekunder hőcserélőd dugulása, lerakódása. Lehet nem ott savazták ahol kellett, vagy nem jól savazták ki.
(#) briki válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
[sup][/sup]Mivel van szerelve a fűtési rendszered, és hány éves? Esetleg van mellé kötve vegyes tüzelésű kazán?
Hány fokot mutat a hőmérő, mikor kattog?
Pedig ez eltömődésre utaló jel, savazd ki jól a hőcserélőt, és az összekötő vezetékeket, nézd át a szivattyú lapátját, nem törött, eltömődött lamella, esetleg egy rossz tömítés, amin nincs elég belső átmérő amin a víz átfolyhat, stb.

A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
Következő: »»   133 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem