Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   152 / 570
(#) Alkatel válasza VIM hozzászólására (») Jan 26, 2013 /
 
Szia! Modulalja a teljesitmenyt, indulaskor teljes langon eg, azutan szep lassan csokken a futesi intenzitas, vegul 100 fok alatt kicsivel leall a melegites, tehat arra kovetkezetetek, hogy eszre veszi a melegviz csap kinyitasat, szabalyozna is. A hocserelo forro. Lehetseges, hogy a vizmennyiseg mero csak 1 nyomas valtozas erzekelo, mert 1 vekony csobe csatlakozik es nem mer atfolyast csak nyomas csokkenest igy tudatva a kazannal, hogy futs?
(#) VIM válasza Alkatel hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Szia! Nem írod, hogy a HMV vételezéskor a vízhozam a megszokott intenzitással folyik-e, vagy csökkenés tapasztalható? Ha igen, akkor a vízszűrőt kellene megnézni, el van-e koszolódva. Ha nincs, akkor a vízmennyiségmérőt. Ez a szerkezet nem nyomást mér! A vékony cső az a feltöltő csap becsatlakozása volna. A láng modulációt a hőfokérzékelő végzi de a HMV folyamatot a vízáram kapcsolónak kell elindítani (előnykapcsolás). Ha leszabályoz a teljesítmény akkor nem érzékel átfolyási mennyiséget (tömegáramot) és a hőfokérzékelő beavatkozik. Ha nem zárt a kis kör, (a fűtési kör szelepe nyitva marad, nem zár rendesen, a radiátorok is fűtenek) a víz-víz hőcserélőben nem lesz meg a megfelelő hőközlés a tömegáramhoz képest, ez is okozhat ilyen hibát. A vízkövesedésből származó hiányosság az csökkenő hőmérsékletű HMV-t eredményezne az idő előrehaladtával, akkor ez nem valószínű.

SD C25.jpg
    
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Szia! Ha "mindig" töltöget a kazán akkor ott még mindig levegősödik a rendszer s amíg nem normalizálódik a nyomás, nem is várható eredményes működés. A tömörtelenségből származik az "hullámzó" működés.
(#) kokaix hozzászólása Jan 27, 2013 /
 
Pontosan hol kell feltölteni a tágulási tartályt? (Esetleg ábra) Az előbbi ábra nem jó a miénkhez.
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Szia! Ne haragudj de nem találom a készülék típusodat, hol is említetted? Nem kell, hogy az ábra egyezzen, a művelet végrehajtási sorrendje a fontos az értékek betartásával. Keresned kell egy lapos szelepes tartályt a készülékeden és azzal kell foglalatoskodni.
(#) Alkatel válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Koszi a reszletes leirast. Holnap megnezem a vizmennyiseg merot. Nyomas csokenest nem tapasztaltam, ha van akkor is csak kis merteku, vagy nem tudom. Berelt haz es nem tudom az elozmenyekt.
(#) Tudatlan01 válasza toro hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Ma volt hozzám az ismerős ismerősének az ismerőse...

Kb. 100 m2 a házam, a kazán meg Immergas Zeus Maior 21

Azt mondta ez a drága ember, hogy a kivitelező kicsi kazánt rakott fel a falra, s ezért a sok probléma. Azt a Brahma -izét meg holnap kiszedi, ne vegyek újat megint, meg tudja nézetni.
B...sszus, nem volt ez olyan olcsó, de nem hiszem, hogy a 24-es annyival drágább lett volna, hogy ha valaki azt ajánlja, akkor arra nemet mondtam volna!
Áááá!!!
Meg a tekerőkön is állított, eddig a 9 fokozatból 7-esen ment a meleg víz, azt levette 6-osra, a fűtését meg 5-ösről feljebb állította, olyan 6 és félig. Ezt jól tette??? Mert előtte is egy szaki állította be, s már nem tudom mi a jó.
Mennyire legyenek állítva?
Kicsi a kazán teljesítménye? Kicsit vettem, illetve vetettek velem?
(#) granpa válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Nekem a 80m2-es, huzatos (2 szárnyas ajtók, hatalmas, redőnytokos ablakok, fél oldal szigeteletlen) kéglit a C 21-es félgőzzel 25C°- ra kifűtötte. Persze jól tervezett rendszerrel (csövek, radiátorok). Ha jól szigetelt a ház, elég a '21'-es. A meleg vizet Te is be tudod állítani, a fűtővíz ne legyen 70C°-nál melegebb (max. 80), mert gyorsabban öregszik a kazán. Ha a láng nem 'úszik', nem sárga (nem zúg), akkor jó a beállítás.Persze az új módi lapos radiátorokkal, kisujjnyi csövecskékkel elég nehéz jól fűteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Bocsi A típusa Junkers ZH20 AME23 S5005
(#) gyuri70 hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Sziasztok.
Kazánnal kapcsolatos,de turbós kémény,Debreceni kivitelezéséhez(anyagbeszerzés,építés, kivitelezői nyilatkozat,kéményseprői átadás,kéményt hivatalosan) keresnék engedéllyel rendelkező szakembert.
Debrecenben,vagy a közelben megbízható,és normális áron.Beszerzett kazán BOSCH 4000 turbós
Szükséges Kémény 60/100,alu-alu kb.3 m. fa födém,ferde tető.Gombos-tol irreális ajánlatot kaptam.Találtam még,Guba Béla(talán Vámospércsi lakos) de nincs info róla.Esetleg olcsóbb internet vagy gyártócégtől anyagrendelés szóba jöhet,de kivitelező akkor is szükséges.
(#) realpopek hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Következő a jelenség:Korán reggel bekapcsol a kombi cirkó,egy idő után hallani hogy zúg,ilyenkor kimegyek a fürdőbe és megnyitom a meleg vizet.Ezután elmúlik a zúgó hang,majd kicsit később ismét elkezd zúgni.Oceán Eco20 a kazán típusa.Gondolom a HMV váltó szelepnél lesz gond?De csak délután tudom megnézni,viszont addig fog bekapcsolni a kazán,kérdésem hogy fel tud-e robbani vagy még egészben lesz ha hazaérek?
Köszi előre is.
Üdv,
Jani
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Szia! A "ZH" helyett "ZW" típushoz van ábra, de ugyan ott van ebben is a tartály. A "robbantott" rajza részletesebben is bemutatja a többi részt is. (ez is hasonló)
(#) aszabo hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Sziasztok!

segítsegre lenne szuksegem a Ferroli Domina Oasi C24e tipusu kombikazanommal. (kb 8 eves)

A jelenseg az, hogy a kazan magatol indul elkezd normalisan futeni kis langon, a szivattyu is megy. Majd kb fel perc utan elkezdene magasabb teljesitmennyel futeni a rendszer, de erre leall a akzan és a szivattu is. Ezutan var a kazán 3 percet es ujra eljatsza ezt. Olyan mintha tulmelegedne a rendszer es leallna, bar a szivattyut en nem allitanam le ilyenkor.

En arra gondoltam, hogy nem megfelelo a keringes a kazanban vagy levegos a rendszer. A szivattyu 3-as max fokozaton, radiatorokat legtelenitettem, maga a kazannak, a kazan osszekoto csoveinek van egy csorgo hangja - talán itt van meg levego? Vagy valamilyen erzekelo ad rossz jelet?

A jelenseggel osszefugg talan, hogy a melegviz hofok beallito potmétere nem reagál a rendszer, nem tudom manualisan melegviz-keszitesre kenyszeriteni. Valamint szerintem a lenti nagyobb tagulasi tartály teli van vizzel.

Neha pedig teljesen jol mukodik es orakon/napokon át simán fűt nagyobb teljesitmennyel is.
Mit kene megnezni, mi lehet a hiba? A videon jol hallani (latni alig a jelenseget.

ötleteket elore is koszonom,
Ati
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Köszönöm szépen az ábrát! Ott volt a szelep, ahol az ábra mutatta és mi rossz helyen pumpáltuk bele a levegőt. Remélem most már jó lesz.
(#) DoDo69 válasza aszabo hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Szia! Így ahogy végighallgattam, még az is simán lehet amit írtál. Olyan mintha a teljesítménye nagyon nagy lenne. Ha a hőmérséklet korlátozó aktív azt kitudod mérni. A hőcserélő közepén, két vezeték megy rá. Az egy bimetál ,ha melegszik ott megszakad az áramkör. Ha lehűl megy tovább minden. Ritkán akár áram is lehet benne , de ha leállt , kikapcsolod , tudod mérni hogy szakadásban van e. De azért szerintem jó lenne ha szakember vizsgálná meg a gázszelep fúvókanyomását, a légtelenítést megtudod oldani a hőcserélő mellett fent van egy automata , kitekerhető kis sapkával. A sapkát ha kitekered és nem a víz folyik , akár még levegő is kijöhet. A túlmelegedést okozhatja a fűtési NTC hibája is. Rossz értéket közvetít az elektronikának. A gázszelep nem veszi vissza a teljesítményt.
(#) aszabo válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
DoDo, ha az automata legtelenito sapka letekeres utan sem viz sem levego nem jon az jo?
vagy esetleg a kazanban a rendszer nyomasanak novelesevel lehetne a feltetelezett kazanban ragadt levegot a szelepen kihajtani? A korlatozot és NTC-t meg megnezem, ha nem megy hivok vkit.
(#) DoDo69 válasza aszabo hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Ha letekered, és semmi nem folyik, az csak azt jelenti, hogy vagy nincs levegő benne, vagy csak simán felragadt az úszója. Esetleg a szivin is van légtelenítő ,próbáld meg azt is kitekerni. A nyomás növelése nem oldja meg , mivel az úszó, az automatában csak ha levegő megy alá akkor esik le , hogy kiengedje a levegőt. A teljesítményét a gázórán tudod lemérni , 1perc 42 liter kb 24 kw, Az NTC értéke C / k Ohm 25/10, 30/8, 40/5,3; 50/3,6; 60/2,5; 70/1,7; 80/ 1,25; 90/0,92, 100/0,68 Vagy csak levegős a szivi és nem szállít elég vizet . Hol van ez a készülék?
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
A légtelenítőt el kell zárni, vagy maradhat nyitva?
(#) aszabo válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Budaörs-i a ferroli.
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
A nevében is benne van, hogy légtelenít és automatikusan. Ezt csak úgy tudja elvégezni ha a szelep zárókupakja ki van nyitva (tekerve). Akkor az itt leírtak szerint kell a műveletet elvégezni, a sorrendet és egyebeket betartva.
(#) DoDo69 válasza aszabo hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
privibe ment!
(#) adenne hozzászólása Jan 29, 2013 /
 
Kedves Férfiak, hozzáértők!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Cirkófűtéses lakásban lakom, ahol egy BAXI fali kazán működteti a 4 radiátort (ebből egy normális méretű, egy fele akkora, a másik kettő pedig egészen kicsi lapradiátor). Tavaly vettem hozzá egy új termosztátot, tegnap volt az egész rendszer ellenőrizve, kipucolva, a problémám viszont még nem múlt el.
A rendszer ugyebár úgy működik, hogy ha a beállított hőmérséklet alá hül a lakás, akkor bekapcsol és fűt a lelkem. Amikor eléri a hőmérsékletet, akkor meg ki.Na most! Négy napja az egész megőrült és 5mp-es időintervallumokban kapcsol be és ki. Próbáltam már természetesen újraindítani mind a kazánt, mind a termosztátot.Tettem már a hőfokot hidegre is és olyan magasra is, hogy beértek a banánok az asztalon, de nincs változás. Észrevettem, hogy a víznyomás alacsony, ezért azt is visszaállítottam már 1,5 bar-ra. Mivel fölöslegesen szétcsavaroztam az egészet, valamint fürödtem már a túlnyomást szabályzó, remek illatú melegvízben is, ami Baxiból aláfolyt.. hát feladtam és kihívtam a szerelőt.
Tegnap kihívtam a szerelőt, aki azt mondta, hogy azért kattog így egész nap,mert a víz amint eléri a hőfokot, lekapcsolja a rendszert, de a termosztát által beállított magasabb hőmérséklet pedig fűteni próbál (állítottuk már melegebbre is a vizet, de hát.. változás nincs) úgyhogy a szerelő körülbelül úgy összegezte a dolgokat, hogy hát..EZ VAN.. A fűtés működik, a meleg víz is bemegy a csövekbe, viszont mivel ez egy garzonlakás és a kazán az amerikai konyhában van, egész nap ezt hallgatom és tekintve, hogy épp szakdolgozatot próbálok írni, ez nem hat épp előnyösen tanulmányaimra Mivel eddig minden működött, én nem gondolom, hogy ez így normális lenne..és még nem adom fel, hogy egy szép napon, melegben és csendben írhatom meg világmegváltó szakdolgozatomat.
köszönettel:
Adrienn, 25. (barna hajszín)
(#) DoDo69 válasza adenne hozzászólására (») Jan 29, 2013 /
 
Szia! Pontosabb típus nem ártana, mivel lehet a panelon vissza, lehet venni a teljesítményét a készüléknek esetleg. Merre van ez a készülék? A termosztát típusa?
(#) BCS1 hozzászólása Jan 30, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítsetek léci*!
Ahol veszem a Sentinel X400-at, kapok kölcsön egy Sentinel Jetflush Junior gépet, amivel át tudom forgatni a rendszert.
Az elgondolásom:
Betöltöm az X400-at egy radiátoron keresztül és járatom egy napig rendesen fűtéssel.
Másnap rákötöm a Jetflush-t az osztó-gyűjtőre, majd oda-visza megjáratom a rendszert.
Leengedem a vizet, feltöltöm újra megjáratom, leengedem.
Majd feltöltöm úgy, hogy X100-at rakok bele.

Jó ez így? Meg fogja ez forgatni a kazánba épített keringető szivattyút is?
Köszi a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) abolcskei hozzászólása Jan 30, 2013 /
 
Baj van, nem kicsi. Az 5 éves SD Isotwin F24 E A kombi cirko bedobta a törölközőt, hiba kód F13 F2
A kérdésem az volna hogy érdemes valamit átvizsgálni a készüléken mert a hivatalos márkaszervíz most "nem fér" bele, a szomszéd faluból egy jóhírű szerelő pedig szabadságolta magát. A válaszokat nagyon szépen köszönöm, most igazán jó helyre jönnek.
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Csökken a nyomás továbbra is, de most nézem, mi úgy csináltuk, hogy feltöltöttük a tartályt levegővel, ezután megnyitottuk lent (az ábrán SZCS1-2-vel van jelölve) a csapokat és utána töltöttünk vizet. Ez így akkor nem jó és csináljuk újra csak most a helyes sorrendet betartva?
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Ha nem a leírtak szerint végzed el ezt a műveletet, akkor semmit nem csináltál! Egyszerűnek tűnik a dolog de úgy látszik mégsem az, pedig csak egy pumpa kell hozzá.
(#) VIM válasza abolcskei hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia! Rendkívül figyelmesen tessék elolvasni a használati utasítás 7. és a 28. oldalát a hibákra vonatkozólag! A kazán szellőző ventillátorának nyomáskapcsolójával lesznek a gondok (feltehetően). Mindenképpen szakember kell hozzá.
(#) abolcskei válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Köszönöm a segítséget, a nyomáskapcsolót kiszereltem , működik szépen, nincs letapadva, a két csatlakozóját rövidre zártam a hiba jelenség megmaradt, kérhetnék további ötletet mit ellenőrizzek ? ( a szellőző motor egyen vagy váltó feszültségű és hány voltos lehet kimérném ennek is a csatlakozóját) köszönöm.
(#) pika75 válasza adenne hozzászólására (») Jan 30, 2013 /
 
Szia, elsore probalj rajonni honnan ered a problema (tul gyakori ki-be kapcsolas). nezd meg a termosztatot, ha az kattog ilyen gyakran, es kapcsolgatja a cirkot, akkor o a hunyo. Amig masik kerul a helyere, ugy tudod megoldani, hogy teljes aramtalanitas utan kiszeded a kabelt a termosztatbol, a vegeit pedig jol leszigeteled. Ha nem a termosztat a hibas, akkor valoszinu amit a masik kollega is emlitett, tul nagy a cirko teljesitmenye a lakas meretehez kepest es egy-kettore felmelegiti a vizet, ezert kapcsol ki-be. Bar ha eddig rendesen mukodott .... Es ne felejtsd el: a cirko es a termosztat pontos tipusat ird meg.
Következő: »»   152 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem